Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fr@nkieWilde

    senior tag

    Helló!

    Olyan problémám van, hogy van egy fekvő Dell Optiplex 360 gépem, az alaplapban van egy módosított 771-es tokozású Xeon L5408-as proci (BSEL moddal van ellátva pluszban), illetve egy Asus GT 730 1GB videókártya.
    A géppel semmi baj, míg a vga drivert fel nem teszem. Utána viszont, ha film hangja szól, vagy zenét hallgatok, és közben mondjuk böngészem, kattintgatok jobbra balra, vagy bekapcsolok egy programot mondjuk AIDA64-et, akkor elkezd a hang recsegni, furcsán pattogni. Ha nem csinálok semmit csak szól az adott hang (akár film hangja, akár zenelejátszó programban fut zene, akár mondjuk youtube videó hangja), akkor nincs semmi hangprobléma.

    Nem tudom ez miért lehet. :(

    Illetve néha pár másodperc erejéig megáll a gép, majd elsötétedik a kép, majd helyreáll a rendszer és ezt írja ki az asztal jobb alsó sarkán: "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt. Az nvidia Windows Kernel Mode Driver, Version 388.43 képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt."

    Nos ez a leírt jelenség nem tudom, hogy összefüggésben van-e a hang problémámmal. De az biztos, ha driver nincs fent, akkor ilyen jellegű problémáim nincsenek.

    A hangkártya drivere automatikus, nem telepítettem fel semmit.
    Másik hangkábelt értelmetlen kipróbálni, mert driver nélkül jó a hang.
    Kifújtam a HDMI csatit, illetve a PCIE slotot is hátha, de semmi...
    Régebbi nvidia drivert is néztem, de a probléma megmaradt.
    Szóval kizárásos alapon az nvidia driverrel van baj, mindegyikkel.

    Van valakinek ötlete, hogyan tudom a kis fagyásokat, majd heylreállást, illetve a hangproblémákat orvosolni? Nagyon zavaróak. :(

    Köszönöm előre is!

    Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

Új hozzászólás Aktív témák