-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
Ezek még mindig csak pletykákon, feltevéseken alapulnak.
A Pascalt még mindig viszik, ráadásul most jönnek ki a GP104-as 1060-asok. Két gónap múlva meg piacra dobná az nV a 1180-at?
Szerintem inkább ősz lesz az, és szemtelenül lesz árazva.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
core i7
addikt
Attól ,hogy megjön az 1180 júliusban attól a GP104 es 1060-akat még venni fogják mivel nem egy árkategória lesz és az 1180 erősebb lehet az 1080Ti nél jobb fogyasztással. Tehát nem az átlag gamer a célközönség valamint lesz már GDDR6 is elvileg szóval akár július is lehet simán
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz core i7 #16954 üzenetére
Arra leszek kíváncsi, hogy a HDMI 2.1-et mikor kezdik teríteni. A 2.0-ás csatikat a zöldek (jóval) korábban rakták a kártyákra, mint az AMD, remélhetőleg a 2.1-esekkel se csúsznak sokat. Ilyen árak mellett jó lenne némi jövőállóság.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
VTom
veterán
válasz core i7 #16954 üzenetére
Amint kijön az új generáció, a gyengébb modellekből is az újat fogja várni mindenki. A 1080/1070 launchnál sem rohantak az emberek 960-at venni.
Ráér az nV a kiadással, semmi sem sürgeti őket. De meglátjuk mi lesz.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
t72killer
titán
Az egyetlen sürgető tényező a bányák beomlása lenne, és az, hogy a piacot milliószámra lepnék el a használt 1060-1080 karik. Ezekkel szemben csak új, hatékonyabb technológiával lehet versenyre kelni, de sajnos a kriptopiac még mindíg tartja magát és nincs tuti ASIC megoldás.
-
carl18
addikt
válasz t72killer #16957 üzenetére
Hát az egy dolog hogy teli lesz a piac 1060-al 1080-al, de ha tudja valaki hogy előtte bányásztak vele éveken át, utána már biztos nem szívesen veszi át maximum ár alatt.
Itt hardverapron is gyanus lesz ha valaki 6 DB-t 1060-at árul majd használtan, és tagadná hogy bányászott volna vele.
Nyilván csak ár alatt fogja megérni megvenni, és ha már nincs rá garancia kérdésed lesz az élettartalma.1060 szintjét meg a következő X50 fogja tudni. Csak szívesebben vesz az ember egy zsír új kártyát 3 év garral 40E-ért. Inkább kivárja az ember, mint hogy egy bányaszökevényt vegyen.
De számít az árazás, a lényeg ha felkerülnek a bányász kártyák, nem kell egyből lecsapni rájuk mint az idióta.
Ők minden áron meg akarnak tőle szabadulni, szóval valószínűleg kénytelenek lesznek ár alá menni.
De a használtpiac áraival évek óta nem vagyok kibékülve, GTX 970 ára bányászat után még használtan is tovább emelkedett XDHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
t72killer
titán
válasz carl18 #16958 üzenetére
Az előző, 2014es bányaszezon tapasztalatai alapján a használt árak kb a korábbiak harmadára estek vissza. A mostani bányaszezon jóval "erőszakosabb" volt, extrém megdrágítva a hardvereket, ha végre bedől, én akár azt is el tudom képzelni, hogy egy bányalóként használt 1080 a mostani új ár negyedéért fog menni.
Persze, sokan nem vesznek ilyet, de ha a keresleti oldalról csak a játékos vásárlók ötöde tűnik el az összes bányásszal együtt, már az nagyon komoly érvágás a gyártónak. Ha ebből az "ötödből" egy részt új technológiával vissza tud csalogatni, már nyert ügye van. Márpedig az energiahatékonyság, nagyobb teljesítmény, egy-két korábban nem kapható nyalánkság (gddr6, hdmi 2.1!) már az új, akár a bányaló dupláján árazott termék felé billentheti a mércét.
-
Ren Hoek
veterán
válasz carl18 #16958 üzenetére
Több ezer kártya lehet a magyar bányákban.
Márciusban több 100, talán 400 is felkerült rigekben két hét alatt Hardapróra.Rigfrissítéskor megpróbálnak gariidő előtt kiszállni belőle.
Főleg az 1060 / 480 kategória érintett, de sok erősebb kártya is van, amire arányaiban kevesebb vevő van.
Szóval ha tényleg beüt a crach, akkor durván alul kell lőni az árakkal (vagy multi regekkel és hazugsággal kiárulni), hogy az amúgy bányaellenséges gamer célközönség felvegye hirtelen a VGA-kat. Márpedig ők már kitermelték az árakat, így a végén szerintem brutálisan olcsó tucatjával adott garis 1060-ok lesznek piacon.
Az NV-nek sem jó, ha az új szériát emiatt nehezebben tudja eladni emiatt.
Az 1180 érkezése pedig felkavarhatja a bányász-gamer szimbiózist. Mert vagy emiatt veszett olcsó használt 10-esek lesznek kint tényleg. Vagy egy rigfrissítő hullámot eredményez a hatékonyabb és erősebb 11-es széria, amit újfent felszipkáznak szinte azonnal tizesével.
Érdekes nyár elé nézünk...
-
olymind1
senior tag
válasz Ren Hoek #16960 üzenetére
"Az NV-nek sem jó, ha az új szériát emiatt nehezebben tudja eladni emiatt.
Az 1180 érkezése pedig felkavarhatja a bányász-gamer szimbiózist. Mert vagy emiatt veszett olcsó használt 10-esek lesznek kint tényleg. Vagy egy rigfrissítő hullámot eredményez a hatékonyabb és erősebb 11-es széria, amit újfent felszipkáznak szinte azonnal tizesével."
Ahogy én látom, az NV-nek 1x már biztos volt jó bevételük, mikor nagy mennyiségben vették a 10-es kártyáikat, legfeljebb ha bányászok eladják, akkor olcsóbban adják, igaz lehet páran inkább vesznek bányász 1060-at mint új 1050 Ti-et, amik ha garanciálisak teljesítmény szempontjából még meg is lehet érteni, szóval ott akkár számolhatnak haszon eleséstől.
Viszont ahogy írod ha az új 11-es (vagy 20-as) széria igen jó lesz, és cserélik le a régi bányászkártyákat akkor NV-nek megint csak nagy haszna lesz mert felvásárlolják az összes kártyáikat, igaz akkor a középkategóriában vagy lejjebb megint lehet bevétel kiesésük.
De az legyen az ő gondjuk, én azt is remélem hogy az új csúcskártyával a régi felső és ezzel együtt közép és alsó kategóriák is jelentősen olcsósodnak, akár az újak a boltból, akár a használtak az apróról, mert jelenleg elég pofátlan árak vannak pl 63 ezer forint a 1050 TI-t boltban, amit 3 éve meg lehetett venni 280 formájában AMD oldalról és azóta igencsak eltelt pár év.
Nem ártana már ha a 1050 20e, 1050 TI 30e körüli áron árulnák boltban...
-
carl18
addikt
válasz Ren Hoek #16960 üzenetére
Igaz most néztem valóban rengeteg bányász szabadul meg a cuccaitól
Ezt találtam 0 értékeléses profiltolÁr: 4 650 000 Ft
rig1: 6db GTX1060 Gigabyte 3GB 580eFt
rig2: 5db GTX1070 Gigabyte 8GB 753eFt
rig3: 3db GTX1080Ti Zotac 11GB 934eFt
rig4: 6db RX570 Sapphire 4GB 600eFt
rig5: 5db RX580 Sapphire Nitro+ 4GB 595eFt
rig6: 5db RX580 Sapphire Nitro+ 4GB 595eFt
rig7: 5db RX580 Sapphire Nitro+ 4GB 595eFtDe abba biztos vagyok, ez rá fog pongyásodni, ezeket tuti nem tudja elpaszolni ebbe az árba.
Igen az tény és való ha megjön a következő gen, elég nagy az esély arra a bányászok dögivel venni fogják őket a magasabb hatákonyság végett. Szerintem igen is nagy lesz rá a kereslet, főleg hogy a gamerek is akarnak kártyát váltani, a bányászok is vadászni fogják őket.
+ a használt piac most elégé megtelhet majd, mert sok gamer árulja a régi kártyáját + ehhez hozzájön hogy a bányászok is eladják a régieket ha új kártyára váltanak.Szerintem látni fogok én még a bányászok anyját szídó kommenteket + Erre még rátesz az is hogy kis hazánba a kereskedők eleve szeretnek túlárazni, főként megjelenéskor. Erre még rájöhet a készlethiány is, szóval érdekes időszak lesz majd ez.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
félisten
srácok most lett kitakarítva a topik az előző bányász lázas offopikolás és a szinte anyázásig fajult vita miatt. kérlek ne menjetek ebbe bele újra, ha kötitek a bányászatot valamilyen szinten is az új generációhoz az nem probléma, csak próbáljatok a vitát máshol máshogy lefolytatni.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
carl18
addikt
Én friss vagyok 1 napja írok ide csak, nem tudtam hogy valakiből ilyen indulatokat vált ki ez a egész
Nem vagyok se bányász se droid, csak egy 1050-em van
Viccet félretéve, meglep hogy ez a téma ennyire felnyomja pár emberbe a pumpát.De hogy ne offoljam a topikot térjünk vissza az Nvidia témába.
Akkor Június elején várható a bejelentés? Lesz valami rendezvény csak a nevét elfelejtetem, ces ? Talán?Ha nyáron jön a 2080, talán még idén év végén jöhet a 2060 és társai.
Én jövőre veszek kártyát másikat, 2050-2050Ti Esetleg egy 2060-as ami maximum elkelhet majd.
Esetleg egy 7 nanométeres Ryzen 5 3600 lesz a gépbe akkor.
De majd meglátom melyik lesz árba a befutó, intel is jövőre már áttér a 8 mag 16 szálra.
Lehet egy 10 nanos intel lesz akkor már. 6/12-es vagy 8/8-as lesz az I FIve.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
keIdor
titán
-
Dyingsoul
veterán
Nagy meglepetésre szerintem nem kell szamitani. Az 1180 az 1080 Ti szint fölött lesz picivel 10-20%-al, az 1170 pedig 1180 alatt 25%al. Árban kicsit drágábbak lesznek mint a tavaly induló pascalok. Ti milyen meglepetést vártok? Csak azért kérdem mert a pascal kártyák teljesitmenyszintjet is szinte sebészeti pontossággal lőtte be az nv. Ha nagyobb ugrás lenne az nyilván árban is egy radikális növelést jelentene mivel a másik oldalon a szokásos ígéreteken kívül nincs semmi.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz korcsi #16969 üzenetére
Nincs forrás én nem cikkekről beszélek hanem az előző generációkról és az nvidia kártyák generációinak különbségeiről.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
félisten
válasz keIdor #16970 üzenetére
Ha csak nem rendeznek valamit külön exkluzív megoldásként. Elég durván sikerült a pénzügyi évük, pár rekordot ( Intelét is)[link] megdöntöttek bevétel szempontjából.Belefér nekik 145 % os profit növekedésbe .
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
hoolla
aktív tag
Hat en csalodott leszek ha kovi 70-es kari nem hozna minimum a jelenlegi 80ti teljesitmenyet. Ha mar ket evente jonnek ki termekekkel akkor engedje mar meg maganak mind ket gyarto, hogy teljesitmenyben is ket evnyi ugrast krealjanak. Es nem, igazabol senkit nem erdekel, hogy "de bezzeg ez ddr6 meg 1 nanometer meg mittomenmegmi" A nyers teljesitmeny szamit mindnekinek.
Iden kint lesznek a 4k 100-144hz-es monitorok. Illene hoznia a stabil 80-100 koruli fps-t az 80-as karinak. Es nem feltetlenul csak azert mert erre most van/lesz igeny, hanem azert mert aztan ket evig megint semmi es azt bizony mar nehez lesz atseggelni ugy, hogy beruhazott par szazezer-millio ember az uj monitorokba es ugyan ugy nezni kell majd a 60 fps-eket.
Azt is ertem, hogy jon majd a penztarca szaggato Ti meg titan meg a tarsai, de ha a 1180 nem lesz kelloen eros, akkor a Ti-t sem tudjak majd kellokeppen pozicionalni.
Senki nem akar majd itt picsogni, hogy nincs meg a 100 fps az uj Tomb Raider-ben 4K-n.
Gondolhatnank, hogy nagy elvaras, de konyorgom, miota megy mar a szerencsetlenkedes a 4k-val?
Egyszeruen itt az ido es kesz. Szoval szedjek szepen ossze magukat es adjanak ki normalis kartyakat. A kutyat nem fog erdekelni az ar, ha teljesitmenyben ott lesznek a topon 1,5 ev mulva is. Mindenki szivja majd a fogat egy picit, de ki lesz fizetve ertuk a 100-150$ extra mert idotalloak lesznek a kartyak.[ Szerkesztve ]
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
VTom
veterán
válasz hoolla #16975 üzenetére
A PC-s játékosok kb. 2%-át érinti jelenleg a 4K..
Pár százezer-millió 4K monitorral rendelkező ember még nagyon a jövő zenéje, a 4K 144Hz-ről nem is beszélve a maga 800 ezres árával.
Sajnos jelenleg ott tartunk, hogy az nVidiát semmi sem sürgeti. A PC gaming piacon doninálnak, a legtöbb játék "meant to be played" a konkurrencia meg két éves lemaradásban van.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
keIdor
titán
Nem a kártyák gyengék, optimalizálás nincs.
Egy 1080Ti is elég lenne 4K@80Hz-re legalább, ha lenne rendes optimalizálás.
Nézz meg egy GTA V-t, Gears of War 4-et, Battlefield 1-et, ezek jól néznek ki és simán teljesítik is ezt 4K-n az említett kártyával. De ez csak példa, vannak még ilyen címek azért.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
hoolla
aktív tag
válasz t72killer #16976 üzenetére
Nem kell annyira elore rohanni. De a 60 fps-es almodozas mar kb nevetseges. Szerintem egy atlag 80-100 fps-t az uj 80-as karival 4k-n mar erosen illene produkalni. Es nem tavalyi, meg ket eves jatekokban, hanem a friss, idei cimekben, meg ha kompromisszumokkal is.
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
félisten
válasz hoolla #16979 üzenetére
és 60Hz-s 4K monitoron konkrétan mire mész a 80 -100 FPS sel? Steam szerint van kb 1 % a játékosoknak akik 4 K-n tolják és 0.8 % akik WQHD-n. Én nem is fogok feljebb lépni amíg nem lesz 144 Hz 4 K megjelenítő elérhető áron.
így is NV adja a fejlődés iramát évek óta, a konkurenciánál még az előző generáció felső részénél kapirgálnak. meglátjuk mi lesz, itt azért architektúra váltással is szembe kell nézni satöbbi, ráadásul a bevételük jelentős részét még mindig az xx80 alatti kártyákból nyerik.
Nincsenek rákényszerítve semmire, ráadásul amit leírsz eléggé nagy fejlődési iramot jelent,mikor alig létezik még 4 K 60Hz+ feletti monitor. koránt sem olyan evidens dolog ez , mint elvárod a szar optimalizálatlan konzolportok figyelembevételével.[ Szerkesztve ]
-
hoolla
aktív tag
válasz keIdor #16978 üzenetére
Nekem Acer x34 van hasznalatban... A GTA V, Battelfiel 1, Far Cry 5, AC Origins, Szepen futnak, de meg igy sem 100 fps, pedig ez a moncsi nem is 4k. Nem a vegletekrol beszelek. Szerintem kicsit konyebb elkonyvelni egy-ket jatekot "szarul optimalizaltnak" mint kibekkelni megint ket evet, mire normalis fps szamokat fogunk latni a sarkokban meg a jol sikerult jatekokban is.
b.
Nem csak a jelenlegi helyzet szamit. Ahogy irtam, ket ev megint menni fog a kukaba, ha nem lesz normalis kartya. Hidd el nagyon sok ember azonnal cserelni fogja a monitorat ahogy kijonnek az ujak, es ok bizony morcosak lesznek ha nem lesz eleg a kartyajuk hogy kihajtsa. A wqhd-sek is csak profitalnak az extra teljesitmenybol az ujabb cimekben. Azon senki nem fog sirni, hogy tul jok a kartyak. Ket evente jonnek ki, sot most volt a napokban a ket ev a jelenlegi generacional. Ha kijon az uj csalad hamarosan akkor is mar tobb mint ket evrol beszelunk. Szoval az is lehet, hogy az 1280-as csalad mar harom ev lesz. Es akkor bizony sokan de nagyon sokan fognak hisztizni.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz hoolla #16982 üzenetére
Dehogy fognak hisztizni. A 4K gaming még mindig prémium kategória, és csak nagyon kicsi szelete a piacnak. A legtöbb ember fullHD-n kátszik, és nincs felesleges fél milliója high end kártyára meg prémium nonitorra sajnos.
Abban igazad van, hogy ettől a generációól joggal elvárt a 4k 60fps teljesítmény, mivel az nV saját magának tette fel oda a lécet a 4K hype-pal.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
nagyúr
válasz t72killer #16974 üzenetére
Függően attól, hogy 14Gbps vagy 16Gbps memória lesz rajta, 40%-kal vagy 60%-kal lesz jobb a sávszélesség terén, ill. valószínűleg az átalakított cache-architektúra is segíteni fog, úgyhogy a sávszélességgel nem lesz gond. Viszont ha ROP-ból nem lesz több, akkor még a 40% extra sávszél is bőven elég lesz.
ALU/TEX terén megintcsak 40% plusz lesz, a frontend pedig marad a helyén. Ez így eddig gyengébb, mint az 1080Ti - az órajellel lehet feljebb hozni. Ott meg azért nem a csillagos ég a határ.(#16975) hoolla: szerintem nem fogja - persze itt még azt sem tudjuk, hogy a 80-ashoz képest mennyire lesz lejjebb pozicionálva.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
gV
őstag
+1 teljesen érthető elvárás: a 970 tudja azt amit a 780Ti, az 1070 gyorsabb a 980Ti-nél. ne legyen már kérdéses a következő 70-esnek a teljesítménye, mert annak az 1080Ti-t kell hoznia. a 80-as tudja azt amit a Titan V, a Ti meg +30%-ot. itt egy friss teszt ez alapján a 1170-nek és a 1180-nak is 60%-ot kell gyorsulnia 1070/1080-tól. nem tűnik soknak 2+ év alatt.
-
hoolla
aktív tag
Nem lesz opcio. Nyelni fognak, ahogy nyeltek/nyeltunk, a megjeleneskori honapokig tarto keszlethiany miatt, majd nyeltunk az AMD valasz lepes hianya miatt, majd nyeltunk/nyelunk a raketaval kilott arak miatt es/vagy az ujfent keszlethiany miatt.
Ha igazak a altalatok irkalt adatok, tenyleg keves embert fog erdekelni, hogy megint ket, talan harom evig a 4K kuszobon fogunk toporogni.
Atfogalmazom amit legeloszor irtam.
Remelhetoleg megint hozza az NV azt a jo szokasat, hogy az aktualis Ti teljesitmenyet, a sokkal baratibb aru 70-es kari valtja majd. Igy elerheto lesz a 4k 60hz olcsobban, A felsobb kategoria meg kiszolgalja azt a kis reteget aki megteheti, hogy kipengessen mindegy mennyit, akarmikor, akarmire.
Ha ez nem tortenik meg, en, szemely szerint csalodott leszek. Es nem azert mert rohannek tomni a penzt az NV zsebebe, hanem mert, ket ev dogunalom jon megint. Felteve ha nem tortenik valami csoda az AMD haza tajan."It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
hoolla
aktív tag
válasz keIdor #16989 üzenetére
Vagy eppen, hogy ez tamasztja ala Gbors kalkulaciojat.
Tehat kijonnek egy kevesbe utos csaladdal mostanaban, majd jovore, vagy amikor AMD is keszen all, ( tudjuk, hogy csuszhat egy kicsit ) kijonnek egy rancfelvarrassal.Ez meg mindig jobb, mint kiadni a kevesbe utoset, es varni ket evet.
Nemistoom hany eve, de a 7970 idejen meg izgalmas volt. Mindig jottek ki uj cuccok, neha meg foloslegesen is, de legalabb ereztuk a torodest. Most meg evekig semmi.
Igy nehezebb letolni a kisebb teljesitmeny novekedest az emberek torkan. Az en torkomon."It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
félisten
válasz hoolla #16990 üzenetére
Így is kb elérhetetlen kategória az emberek nagy részének az 1080 vagy az fölötti kategória is.
Pascal meg jelenleg a játékosok nagy részét kiszolgálja, kivéve az extrem igényeket, mint amivel te is rendelkezel.( 400 K-s 100 hz UHD gamer kijelző)
Lehet én látom csak így de nem éreztem létfontosságúnak az utóbbi 1 évben új kártyacsalád kijöttét, maximum azért , hogy olcsóbban kapjak nagyobb teljesítményt,de ez a jelenleg beharangozott árazások tekintetében nem igazán fog bejönni.
Szerintem épp most lenne ideális kiadniuk, főleg tekintve az utóbbi időszak ugye mindenki által ismert kifordulását a VGA piacon ami talán kezd realizálódni.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Én sem érzem szükségesnek, a 1080Ti bőven kiszolgál, pedig 3440x1440-en játszom.
Single játékokra elég a stabil 60fps, multira 100. Ezt simán tudja a kártya.
Így nekem a 1180/1170 nem is lesz érdekes, csak a 1180Ti, de az is overkillnek tűnik. Ha 50-60%-ot hoz a 1080Ti-re, akkor az lesz "A" 4K-s kártya. 4K alá nem is lesz érdemes megvenni, max 144-165Hz-re.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
törölt tag
"Így is kb elérhetetlen kategória az emberek nagy részének az 1080 vagy az fölötti kategória is."
Nem is az emberek nagy részének akarják eladni ezeket.
Az UWQHD@100 nem az, amit én annyira extrém igénynek tartok. Az UHD@60 gyakorlatilag ugyanannyi pixelt jelent másodpercenként, a sima WQHD@144 pedig 7%-kal többet. A 2-3 monitoros rendszereket még meg se említettem.
Szerintem érthető elvárás már, hogy az első hármat legalább az ilyen 200 wattos, féltéglányi dögök szolgálják már ki, főleg, hogy egy rakat pénzt elkérnek értük!
"hogy olcsóbban kapjak nagyobb teljesítményt"
Ezzel nagyon egyetértek, plusz amit én fontosnak tartok, az alacsonyabb fogyasztás melletti nagyobb teljesítményt.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #72042496 #16994 üzenetére
Fogyasztással úgy vagyok, hogy 200 wattig kb mindegy, mert az még jól hűthető. Ha ebben fejlődnek, akkor pozitív...
Amúgy szerintem a 4K TV-k is kezdenek felszaporodni. Pl OLED már csak 4K. Azért ez is szempont szerintem, mert egyre többen játszanának TV-n. Már az input lag (20 ms , van már 10 is) teljesen jó, nem kompetitiv FPS-hez.
-
félisten
válasz #72042496 #16996 üzenetére
ezeknek a képfelbontásoknak, TV-knek egy 300 k s kártyán nem sok értelme van G-sync nélkül. plusz 20-30 ms inputaggal, ami kiemelkedően sok szerintem még mindig. OLED ről is beszélhetünk,de őszintén itt megint az van amit írtam feljebb, hogy ezek a felhasználók 1 % részét érdekli maximum, hogy egy kijelző -VGA kombóért kiadjon 1 misit vagy a most érkező Gsync tv-kre utalva akár 2 milliót is.LG OLED meg viszonylag jó inputaggal rendelkezik, de az olcsóbbak 500 K is 20 ms körül tipegnek.Tehát maga a gamer volta kérdőjeleződik meg bennem. ÉN véleményem, az hogy max 3-4 ms 144 HZ 4K és Gsync lenne az, amiben nem kell kompromisszumot kötnöd és visszalépned valamilyen téren az eddigiekhez képest a kijelzőben.
Jelenleg elérhetetlen árkategóriában futnak szinte a FHD nál nagyobb gsync monitorok amik 60hz fölött dolgoznak.( lásd kolléga Acer x34 -e) és ahhoz hogy legyen értelme 4 K-n 100 + FPs ről beszélnünk, szükség lenne Gsyncre ami meg tudjuk mit kóstál.Ezek réteg termékek prémium kategóriában ,de a maradék 99 % nak még a pascal felső kategóriája is overkill, ha NV nem teszi elérhetővé olcsóbbá valahogy a FHD Gsync monitorokat is.
60 FPS UHD pedig szerintem már most is elérhető egy 1080TI vel a következő generációban meg biztos még inkább az lesz,de jelenleg én személy ott tartok, hogy sokkal több értelmét látom a 144 Hz nek mint a magasabb képfelbontásnak,de arra meg esélyem sem lesz az elkövetkező generáció alatt sem, hogy tudjak venni 4 K 144 HZ Gsync monitort, meg még szerintem jó pár ember így van vele.( majd talán 5 év múlva használtan.)
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz t72killer #16957 üzenetére
GPU sales to crypto miners on the decline, but manufacturers aren’t worried.
Nem aggódnak, nem a francokat. A Bitmain jóval nagyobb profitot könyvelhet el a bányászat miatt az ASIC masináikból, mint az NVIDIA. Egyre kevésbé fogja megérni az ipari léptékű GPU bányászat, tehát egyre több használt kártya lesz a piacon, egyre nehezebben lesz eladható az új generáció magas profittal.
https://howbad.info/
-
törölt tag
Az X34 egy kiemelkedően drága példány, annál az én LG 32GK850G-m is sokkal olcsóbb volt. Amihez egér kell, főleg ha gyors a játék, azt ezen, a többit pedig az UHD tévémen szeretem játszani a kanapéból. Jó dolog a G-Sync, de tévén anélkül is van élet, vagyis játék, létjogosultsága pedig mindkét esetben lehet az erősebb/hatékonyabb új VGA-generációnak. (A 250 wattos 1080 Ti-nek még a gondolatától is feláll a szőr a hátamon.)
Ezek drága kijelzők, igen, de nem látom a közvetlen problémát. Hiszen éppen ilyesmikhez valók az emberek többségének sajnos éppúgy elérhetetlen csúcskártyák is.
Nem az a réteg a fontos, amelyik nem tudja/hajlandó megvenni ezeket, hanem amelyik igen. Biztos vagyok benne, hogy elég széles ez a réteg, de majd az új generáció piacra dobása után ez úgyis látszik a pénzügyi jelentésekből.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz syberia #16998 üzenetére
Szerintem nincs miért aggódniuk. Tavaly még talán lett volna. Amikor épp elkezdett felfutni, találgattuk, fognak -e termelésnöveléssel reagálni a gyártók, és elmondtuk, hogy nem, mert az AMD már egyszer megégette magát így, ezért maradt velünk 390/x formában a Hawaii egy full Tonga helyett. A problémát persze itt is az jelentette, hogy nem volt jobb, csak ugyanaz, és a krach még úgy ütött be, hogy a raktárkészlet az amdn maradt.
Eltelt egy év. Azt kevésbé tudom elképzelni, hogy az amdnek is, de az nvidiának biztosan kész vannak a.kártyái 12nm-es gyártósoron. Csak ha koppra kiürülnek a pascalos raktárkészletek, akkor az Újat elindítanni felesleges, nem tudnák drágábban, mint a már most is csúcson levő árak. Kivéve, ha a legjobbnál is.jobb egy termék, ez volt a V100.
Akkor fognak megjelenni az új kártyák, amikor már egyre kevésbé éri meg gpuval, legalábbis a kurrens generációval bámyászni. Ahogy ez bekövetkezik, kikerülnek a használt gpuk a használt piacra, és a csökkenő kereslettel együtt lejjebb verik bolti árakat - a "normálisra". Amikor elkezdenek nem elfogyni a készletek a boltokból, akkor jött el az új generáció kiadásának ideje. Ez egyrészt kész van, másrészt pedig nyilvánvaló, hogy nagyobb teljesítményt fog tudni, tehát lehet újra magas Áron adni. Egy GX104-est $650 árnál.több nem kell a magas profithoz.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest