- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomassy00
senior tag
Amúgy most azon agyalok hogy melyik széria árazása lett belőve referenciának, amihez képest mostanában úgy árazzák be az új generációs kártyákat hogy " amennyivel erősebb annyival drágább is ". Ez alapján még pár generáció, és egy xx90 kártya egy új autó árával fog vetekedni
-
senior tag
-
törölt tag
Úgy néz ki itt is lesz scalperkedés.
MSI GeForce RTX 4090 GAMING TRIO 24G New Invoice VAT ✅fast shipping dealer📦 | eBay
-
MODERÁTOR
Mikor indul a hazai ertekesites?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Laraxior
titán
A 3080 is most csak 90%-on megy, igy is megvan neki a 2GHz, bar a 60FPS limit miatt nem is nagyon fogyaszt 250Wnál többet.
Annyiban jónak tűnik ez az uj szeria, hogy 450Won 100% teljesitmeny, de 600Won is csak 105-110%... még ha 300Won is jaratod, ami boven jo az overkill coolernek, akkor is jo teljesitmenye van, csak n 2500ert meg ugye ahogy elnezem 1440p-re felesleges.. viszont nem tudom mit akarnak bohockodni 256bites busszal a 4080nál. Biztos lesz közöttük még minimum 3 kartya...."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
gabor0928
tag
Attól félek hogy a 4080-nál lényegesen kevesebbet kapunk majd elég drágán... A 16GB-osnak közel 700e lesz szerintem az ára.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz gabor0928 #1311 üzenetére
Biztos ,hogy kevesebbet kapunk.
3080-hoz képest a 3090 csak +20% Cuda-t hozott.
Most a 4080-hoz képest a 4090 több mint 60% plusz mag.Ennek ellenére a 80-as és 90-es kártya közötti árkülönbség meg eltűnt.
700 vs 1500 helyett 1200 vs 1600.Simán kijöhet olyan eredmény a teszteken ,hogy egyébként a 4090 ugyanazt az ár/érték arányt hozza (dollár/fps).
A herélt 4080-as meg szóra sem érdemes.Az a 3090Ti ellen talán elég lesz. Csak addigra a 3090Ti is 900 dolcsi lesz. Szóval csak fogyasztásban nyer az ember.
Az meg eddig sem volt elsődleges szempont ebben a kategóriában.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Busterftw
veterán
Most volt idom megnezni a teszteket, GamerNexus/der8auer videok voltak itt erdekesek a FE cooler szempontjabol.
4090-t nezve eleg jol teljesit a huto, az Nvidia ujitott a designon az atlag 66-71C GPU es 80-85 hotspot eleg jo ekkora merethez kepest, es elmondasuk szerint csendes a kartya 1400-1500RPM-nel mentek inkabb a ventik.GamerNexus szerint ebbe a temaba meg belemennek jobban es lehet az EVGA-nak igaza volt, hogy kilepett, lehet az Nvidia idovel kigolyozna a 3rd partykat.
A 3080Ti FE utan kivancsi voltam a huto teljesitmenyre/zajra es megmondom oszinten siman jo.Ha nagyobb meretben a 3rd party kartya hozna 50c GPU es 65c hotsopotot, akkor inkabb azt vennem. Ha befer
Persze nincs tervben 4090, de mivel van lehetosegem FE-t venni hivatalosan, nem rossz deal.
(Az mar mas, hogy 1440p-re jelenleg nekem teljesen felesleges)[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
A "herélt" 4080-as nekem pont megfelelne persze még mindig "csak" FullHD-re és csutkázott grafikára és fullos RT-vel...de DLSS maszatolás nélkül persze....vajon úgy tudna majd 120/ 144 fps-t ?
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
venom8888
őstag
A 3090 mennyiben marad el a 4090 töl 1440p ben?
-
addikt
válasz venom8888 #1317 üzenetére
50-55%-al gyorsabb a 4090 1440p-ben.
HUB tesztből néztem. De itt már egy 5800x3D volt mellette.
Szóval ha nem top procit tesz az ember mellé, akkor a különbség kevesebb lesz. Mert a 4090 már 1440p Ultra-ban is cpulimites a legtöbb helyen máskülönben.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A DLSS nem maszatolás A Quality módja sok esetben több részletet ad, mint a natív felbontás, mert a több képkockás mintavételezés miatt az adott képrészlet mindkét esetben látszó részleteit összekombinálja egy képkockába. Olyan mintha 1440p monitoron 4K felbontással játszanál.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Busterftw #1322 üzenetére
Itt csak 5800x volt a proci.
Ennyit jelentett már ez is. Limites több helyen.
Far Cry 6-ot érdemes például megnézni. TPU-nál itt nem is a 4090 volt a leggyorsabb 1440p-ben. Totál félrementek ott a számok.
HUB-nál szépen látszik a különbség még itt is (persze jóval kisebb különbség).
1080p és 1440p eredmények azonosak.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Durci árak alternate.nl-en
EA: It's in the crate!
-
veterán
Azért durva , olyan erős lett a 4090 hogy most már ott tartunk ,hogy 1440p -ben is CPU limit van a legújabb/legdrágább CPUk mellett is a tesztek szerint.
[Techtesters 12900k + DDR5 6000]
[Paul'sHardware AMD 7950x DDR5 6000] -
-
KAMELOT
titán
válasz ScomComputer #1332 üzenetére
Magyar wc papír jó irányt vett. Egyre csak romlik, kormány meg semmit nem tesz.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Ez a kártya 4k 144Hz-re való, oda meg elég a mostani top cpu-k bármelyike.
Aki 1080p, millió fps-t akar, vegyen brutál procit, x3d ki fogja tudni hajtani. Jelenlegi is elég jó, gondolhatja az ember akkor, hogy milyen lesz a következő.
Raptor is esélyes a sok fps-re.Kamelot:
Rég nem csak a kormány tehet erről, ezt szándékosan manipulálják. Ez már bőven külpolitika...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz zebra_hun #1334 üzenetére
Amikor felkínáljuk manipulálásra, shortolásra a forintot, akkor az még mindig belpolitika.
Sosem szabad a leggyengébbnek lenni.
Sajnos az RTX 30 vs RTX 40 harcba durván bele fog szólni a forint. 2020 végén még 310 volt a dollár.
Szóval egy 40%-os áremelkedéssel indítunk kapásból.
És csak erre jön az Nvidia árképzése.Hogy a 4080 - 12GB nem is 700 dolláron nyit, hanem 900-on.
Egyébként meg :
Várjuk meg a 4090Ti-t.
https://videocardz.com/newz/according-to-the-rumor-nvidia-is-already-saving-ad102-gpus-for-geforce-rtx-4090-tiMondjuk 2100 dollárért. Ha rádobnak a 3090Ti-ra egy százast.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz ScomComputer #1332 üzenetére
Ha a dollár annyi lesz akkor az euró is kb, és ebben az esetben szerintem nem az lesz a legnagyobb problémája senkinek, hogy milyen újdonságot vegyen a műszaki cikkekből
EA: It's in the crate!
-
PuMbA
titán
Az lehet, én monitorra értettem
Drizzt: Ez igaz, de én használtam FullHD-ban is DLSS-t Quality módban. Cyberpunk-ban nem sokkal / látványosan rosszabb a natív FullHD-nál. Játék közben semmiféle hátrányt nem éreztem azokhoz a játékokhoz képest, amiket ténylegesen FullHD-ban játszottam.
[ Szerkesztve ]
-
nutella1
őstag
-
Laraxior
titán
válasz KAMELOT #1333 üzenetére
Milyen romlás? Tegnap is 429 volt az euro, ma is ugyanannyi. Stabil az
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
s.bala31
őstag
válasz KAMELOT #1333 üzenetére
Elsősorban az MNB feladata lenne kordában tartani a Ft árfolyamát. Ha figyelemmel kísérted az elmúlt hónapokat akkor az is látszik hogy nem nézte tétlenül az MNB sem. Elég durván megemelték az alapkamatot de végül ez sem segített. Arról nem olvastam hogy deviza adás/vétellel próbálkoztak-e már. Bár túl sok opció nem nagyon van ezeken kívül. Ami még talán változást hozhat az árfolyamba pozitív irányba, ha megkapnánk az EU-s pénzeket.
-
GEIL
addikt
válasz nutella1 #1345 üzenetére
Igen...de ugye nem mindenki játszik ugyanazokkal a játékokkal,... főleg nem a 4k gaming az elterjedt,....inkább az 1440p-t mondanám a vezetőnek...
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
ToXeN
tag
Nem lehetséges, hogy az nvidia bekapcsolva felejtett valami DLSS akármit driver szinten, alapértelmezetten, és ezért ilyen jók az eredmények?
Szintetikus tesztekben is ugyanilyen jó a 4090?
Azért nem semmi ez a teljesítmény."Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra"
-
kwzatz
őstag
"inkább az 1440p-t mondanám a vezetőnek..."
A kanyarban sincs. De ez jó példa arra, hogy ilyen tévhitek kialakulhatnak az emberben abból eredően, hogy milyen közösségben (jelen esetben a ph fórum, és kiemelten ezek a videokártyás topic-ok) aktív. A legutóbbi Steam survey alapján 66% használ normál 1080p-t, 13% még az alatt és kb. 20% összesen a magasabb felbontás. (1440p 11-13%) A 4k kőkemény 2,5%. (az elhanyagolható néhány % különbség itt-ott, amit nem írtam hozzá ultrawide, de nagyságrendileg kb. ilyesmik az arányok)[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
carl18
addikt
Jelenleg 442 forint a dollár árfolyama és ez még nem a maximum.
A jelenlegi árfolyamon és a magas áfa miatt ha 1500 eurot átszámoljuk az bő 650.000 ft-ot a 4080 16 gigás. De ez elég brutális áremlkedés a 3080 után, ennyit nem fog megérni egy X80-as kártya.A Kiherélt X80 12 gigás is indulhat fél millió forintról.
Nem lesz egy népkártya ....Főleg itthonVolt a bányászláz idején 1,7 millióért Asus Rog Strix 3090.
Ha azt elment ennyiért talán most is megy majd veréb a horogra.
Ha meg megint webáruházas hazai nyerészkedés lesz lehet 2 milka is egy 4090 Rog Strix.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
GEIL
addikt
Mondjuk én is és fiam is "csak" 1080p-n vagyunk....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- nVidia RTX 4060 TI - 4070 - 4070 TI - 4080 - 4090 - Update 10.21-
- Új RTX 4070 Ti Asus TUF 12GB 36hó Garancia!
- ÚJ! BONTATLAN! ASUS DUAL RTX 4070Ti SUPER OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE RTX 4070TI SUPER WINDFORCE OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV / UTOLSÓ DARAB!
- ASUS RTX 4080 TUF GAMING OC 16GB GDDR6X (TUF-RTX4080-O16G-GAMING) - Beszámítás: OK
- Új, bontatlan Gigabyte RTX 4070 Ti Windforce MAX OC eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest