- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
Sminktasijában biztos van valami csillámpor, amivel meg tudod szorni.
Ha más nem, akkor az asszonyt.
[Vagy valami ilyesmi kellene inkább ] -
Laraxior
titán
Akkor jöhet az igazi teszttel is valaki... elég ha csak annyit írok "Can it run Crysis?"
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
válasz torma1981 #1902 üzenetére
Nekem is tetszik az új, nagyméretű hűtés. Fenét érdekli, hogy hogy néz ki, hűtsön. ~6x°C, ez jó, ~80-90°C, egy ócska hulladék.
Nem tudom, hogy az aio-k hogyan szerepelnek.
980ti, majd 1080ti, mindegyik evga aio, ~50°C a max, maximumra terhelve. Ez a hatvanpár celsius kecsegtető, akár újra maradna léghűtésen.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz zebra_hun #1908 üzenetére
Persze, hogy 60°C körül vagyunk, mert nincsen sehol sem a 600W-os fogyasztás, hiszen a teljesítményét leadja már 450-500W-on, oda meg bőven elég a hűtő.
Meg kell hagyni ügyesen megoldották, nem tudom minek kellett a jónépet riogatni a 600W+ TDPvel.
#1910nutella1: Beállításokban van a high felett egy "can it run crysis" grafikai beállítás. Arra tedd. DLSS-t kapcsold ki, mert asszem alapból be van kapcsolva.
Én is feltettem az eredetit, kicsit nosztalgiázni. Veszett az elején a Core2Duo logo 2007-et írunk...[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
BeZol
őstag
RTX 3080 vs RTX 4090:
CUDA CORES: 8.704 vs 16.384 --> 1,88x
GPU-CLOCK (valós): 1900MHz környéke vs 2740MHz környéke --> 1,44x---> 1,88 * 1,44 = 2,7x
Mostanra tudjuk, hogy nem 2,7-szer gyorsabb a 4090 a 3080-nál, hanem "csak" 2xer gyorsabb, mindezt 350W helyett 450W-ból.
Tehát a potenciáls gyorsulásnak a 74%-a valósult meg. (2x / 2,7x)
#########################################################
Enermax leak alapján RTX 4090-hez hasonló fogyasztásúak lesznek az AMD-k is:
NVIDIA GeForce RTX 4090 (733W)
NVIDIA GeForce RTX 4080 (600W)
NVIDIA GeForce RTX 4070 (565W)
NVIDIA GeForce RTX 4060 (478W)
AMD Radeon RX 7950 XT (702W)
AMD Radeon RX 7900 XT (610W)
AMD Radeon RX 7800 XT (580W)
AMD Radeon RX 7700 XT (478W)#########################################################
Most már ugye létezik 6950XT is, lehet h az utódja 7950XT lesz, igazából én most 6900XT vs 7900XT-t írok, mert a nyers számok a lényeg.
#########################################################
RX 6900 XT vs RX 7900 XT:
Cores: 5.120 vs 12.288 --> 2,4x
GPU-CLOCK: 2280-2495MHz (ref-től ultimate chipes gyári OC-s ig) vs 4GHz alatt --> számoljunk Nvidia-hoz hasonló 1,44x gyorsulással.--> 2,4 * 1,44 = 3,46x
HA itt is a potenciális gyorsulás 74%-a valósulna meg (Nvidia 8nm-ről ment 4nm-re, AMD 7nm-ről megy 5nm-re, szóval AMD-nél ez az érték kisebb kéne legyen sztem), akkor a jelenlegi csúcs RX 6xxx AMD-videókártyához képest 2,56x gyorsulás várható.
ÉS akkor ez egy optimista becslés részemről, továbbá az eredeti pletykák is 2,5x gyorsulásról szóltak!
Tippre vhol 2x-2,5x között lesz a vége, szóval lehet az RX 6900 XT vagy RX 6950 XT bencheredményeket 2-2,5x-el szorozni, na azt fogja tudni az új csúcs-AMD.130-162 fps?
78-97 fps?
204-255 fps?
Ezek alapján igenis lehet majd létjogosultsága egy RTX 4090 Ti vagy Titan ADA, vagy bármi egyéb lesz is a neve kártyának, ami +20%-kal lesz erősebb a 4090-nél, mert nagyjából oda érkezhet a "csúcs-AMD", ami lehet nem is a csúcs-AMD lesz
AMD-t ismerve hiába lesznek dec. elején kaphatóak, inkább csak papíron lesz úgyis a boltokban.
Multi-chiplet-design miatt sztem lesz gyerekbetegsége is.
Az AMD driverek állapotáról már inkább ne is beszéljünk, mai napig vannak anomáliák 6xxx szériánál, hiába telt el 2 év, bár ez sztem javarészt annak is tudható be, hogy a játékfejlesztők szimplán nem optimalizálják AMD-re is.Ezek után már csak az árazásuk lesz kérdéses, de ugye az új Ryzen procik sem lettek olcsók, szóval árversenyre nem számítanék...
-
ForRedGlory
félisten
-
válasz ForRedGlory #1916 üzenetére
kukába a géppel
-
nutella1
őstag
100-120 FPS-t is produkál akció közben, ritkán zuhan be a frame 70 alá, kint a nyílt vízen motorcsónakkal 140.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
BeZol
őstag
válasz Találtgyerek #1920 üzenetére
Ez majd még menet közben kiforrja magát.
Egyedi görbét próbálnék első körben kilapított tetővel adott fesztől, ilyenkor pedig power-limithez sem kell nyúlni.Majd igyekszem 350W-ra (3080), 280W-ra (3070 Ti), és 200-250W-ra is megnézni, aztán meglátjuk milyen a skálázódás.
-
nutella1
őstag
Amúgy ez a 4x8 pin-es (táp csatlakozó, elosztó) megoldás mennyivel és miben jobb mint a 3x8 pin-es? Nekem is csak 3x8 pines toldó volt csatolva a kártyához. Most lóg egy 1x8 pines tápkábelem a tápból a levegőbe.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Na betettem a Suprim X-et, mert a TUF nyekergését nem bírtam. Hát nem err számítottam, érezhetően hangosabb, ugyanúgy nyekereg és sokkal rosszabb a hűtése.
Mennek vissza a boltba. Ki van a f@szom, ennyi penzért ne legyen coil whine vagy legalább ne hallatszódjon ki a házból, mert az őrületbe kerget ez a magas frekvencia.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Azt hiszem ez az 1 hónappal ezelőtti komment is szépen öregszik ezzel a 12GB-os kártya törléssel.
"Amire én számítok, az szimplán további jelentős áresés 3xxx fronton, a mostani EVGA-s hírhez hasonló meglepő, gyönyörűséges clusterfuckokat sejtető hírek sora, majd egy teljesen mindegy milyen MSRP-n érkező (majd az néhány hónap múlva csökkenő) 4xxx-es széria és recesszió, ami tovább fűszerezi többek között ezt a piacot is."
Hatalmas amúgy a bejelentés az Nvidia oldalán, "nem jól van elnevezve". Az omegalol az lenne, ha ezek után ugyanilyen áron tolnák 4070-ként, őszintén kíváncsi vagyok rá, hogy meg merik-e tenni. Bár az is vicces, ha csökkentik az árát. (logikusabbnak látom, hogy később, amikor már úgyis csökkentették a többi kártya MSRP-jét is, betolják olcsóbban 4070 Ti-ként, amikor már senki nem emlékszik erre)
Ha valakinek még kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy a háttérben "van baj rendesen", akkor még várjon néhány hetet, lesz még hasonló szerintem.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
BeZol
őstag
válasz ForRedGlory #1926 üzenetére
Jaja, a Gainward is cw-zik nálam, ami pont 144fps körültől válik zavaróvá.
Nem ebbe a gépbe terveztem, hanem egy másikba, de az rossz ómen, h a mostaniban alig volt kártya ami cw-zet, amelyik gépbe majd hosszú távra tervezném, na ott még az is cw-zett, ami a mostaniban nem.
Vasárnap kiderül.
Ha amabban a gépben is cw-zik, ez a kártya is megy vissza.Ennyi pénzért ezt nem engedhetik meg. Kész, pont.
-
nutella1
őstag
Arról elég sokat cikkeznek, hogy a Tuf cicereg, sajnálatos módon olvasom. De akkor áruld el nekem, hogy van az, hogy a Gainward-on nincs Coil Whine, Te meg épp belepancsolsz egy Suprim-ba, ami nyekereg? Hát engem is megenne a fene. A Coil whine eléggé táp függő is, nem?
#1928: Nálam 144hz-en fut a GW, semmit nem cicereg. Nem szénné tuningoljátok azt a kártyát? Milyen táppal használod?
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz nutella1 #1929 üzenetére
EVGA 1300W
és csutka ugyanez a táp van a 2. gépben is, de ahogy fentebb is írtam, eddig minden kártyával fixen hangosabban cw-zett.
Még van 2 elfekvő EVGA 1000W is, vissza downgrade-elhetek, csak francnak sincs kedve tápot ki/beszerelgetni...
Nem a tuningon múlik.
Szimplán nem szereti annyira a gépemben levő komponenseket (valszeg főleg a tápomat).Ilyen ez a popszakma
Addig örülj amíg nálad pont nem csinálja, akkor azt el ne add!Egyébként simán lehet, hogy ha a te gépedbe betennénk bármelyik kártyát, nálad nem is cw-znének
-
-
kevike576
senior tag
válasz ForRedGlory #1931 üzenetére
Ennél jobban ?
Btw pont a tuf-ra és suprim-ra irkálják a cw-t...[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz kevike576 #1932 üzenetére
Ennyire nem. Majd levideózom, de ha az enyém is ilyen lenne, mint a videóban, akkor már hamarabb és határozottabban sírtam volna körbe a topicot miatta. Az bosszant, hogy 100+ fps-nél is pont annyira nyekereg, mint 200+ fps-nél.
Olvastam a kommenteket.
[ Szerkesztve ]
-
YellowFlash
aktív tag
válasz nutella1 #1929 üzenetére
Kb a géped egészétől függ a cw, de legfőképp a táptól.
Na meg a terheléstől amit kap. Pl: játék közben nincs cw, pro munka mellett meg zúg mint a barom.A legegyszerűbb egyébként tápot cserélni, ha szerencséje van az embernek akkor elmúlik, vagy legalább jóval halkabb lesz a zúgás.
They don't know... PepeLaugh
-
nagyúr
válasz YellowFlash #1940 üzenetére
850W-al én nem raknám össze, főleg ha van egy erősebb proci, és még oc is van.
Ma már ha vesz az ember egy tápot akkor 1000W alatt nem vennék mert sajna nem úgy néz ki hogy a VGA, és CPU gyártás abba az irányba haladna, hogy csökkenne a fogyasztás.Amúgy itt is 1600-as van nálam, bár én nem vettem, hanem anno Corsair adta cserébe a hibás AX860i helyet
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Codiee
tag
válasz YellowFlash #1940 üzenetére
Nem az enyém a gép, bátyámé, also, a proci az egy 13900K lesz illetve a GPU alapból kitud rántani a tápból kb 500-505W-ot ha úgy van kedve (Megnéztem, hogy mit bír 3GHz 2 kattintás, memóriánál is el lehet menni 1500Mhz környékére ha nagyon akarja az ember ezzel a TUF-al. Viszont felbax, hogy egy Gainward jobb OC capability-vel bír mint egy TUF )
OC 3DMark SpeedWay ASUS 4090 TUF: [link]
Amúgy most, hogy nem füles van rajtam és OC-ztam. Kurva fasza a Coilwhine hangja. És egyébként nem csodálom, ugyanis a Powerdelivery oldala kb a 3090 Ti-al megegyezik.
Akit ez zavar, az várjon 4-6 hónapot a vétellel és akkor már valószínűleg más kondikat fognak rakni. A memória power delivery oldalról jön a coilwhine valszeg, mert ahogy emeltem a memória órajelét és közeledtem az 1500-hoz annál jobban sikított. -
Találtgyerek
veterán
Sokkal rosszabb s hűtése? Ez meglepő. Az 3000-és szériában talán a legjobb hűtése a Suprimnak volt.
Pár tesztet csinálsz majd erről is?06-3o/9759I39
-
[-HERO-]
senior tag
követem
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
ForRedGlory
félisten
válasz Találtgyerek #1943 üzenetére
Most láttam, hogy a Suprim X-nél a ventillátor profil quiet módban volt alapból, ezért szökött fel 78 fokra. Most áttettem game módra, így már hasonló, mint a TUF, de azért érezhetően hangosabb. Mindkettő alapon van, a Suprim X úgy melegebb 2 fokkal, hogy a ventillátor sokkal gyorsabban pörög. A hangja egyértelműen nagyobb, mert az 58% körüli venti szinte 95%-ban teljesen elnyomja a coil whinet és már nem zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Megjelent amazonon a Strix 4090, már pre-scalperkedve adja a kopaszék bandája
Be kell hozni a váláson bukott pénztASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 24GB OC 2,663.94 €
EA: It's in the crate!
-
warcat
veterán
válasz ForRedGlory #1947 üzenetére
EA: It's in the crate!
-
Találtgyerek
veterán
válasz ForRedGlory #1945 üzenetére
Ezek alapján nem éri meg a felárat a Suprim.
Még a fogyasztásra sem lehet fogni, mert 27W nem oszt, nem szoroz.06-3o/9759I39
-
Mumee
őstag
Másik topicból : (Igen az AIB kártyák tesztje is)
[link]
Azért az sem semmi pofátlanság, hogy az első napos 40x0 teszteket egy új 521-es driverrrel végezték, míg a 30x0 szériához akkor még csak 517-es driver volt a legfrissebb.
Aztaaaaaaaaaaa, mennyivel gyorsabbak az új kártyák lett a tesztek konklúziója.Majd másnap kijött mindenkinek az 522-es driver, ami a régebbi kártyákon is gyorsított 10-15%-ot pár játékban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest