- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szasanyi
félisten
Már leírtam mi az oka annak, hogy emberek ilyen áron is vásárolnak Aztán úgyis tudja mindenki - még akkor is ha másnak nem ismeri be -, hogy hova tartozik.
maross: mihez kell sok HDMI? Bár inkább az érdekel, hogy ha HDMI és DP monitorcsatlakozás is van, akkor működik-e a G-sync?
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz gabor0928 #6952 üzenetére
A PS5-nél is hiába lesz hiány az elején, ott mégsem látsz olyan üzletet, aki 190k fölé menne az árral.
Nincs rá szükség, egyszerűen a Sony és Microsoft nem engedi, hogy a bolt többért adja.Az nVidiának kéne ezt ugyanúgy szabályozni, vagy az AiB-oknak.
MSRP / AiB MSRP + adó, plusz megszabott kereskedői haszon. Kész, nem mehetsz fölé.
Sok nagykert ugyanígy kéne a gyártónak pórázon tartania.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
szasanyi
félisten
válasz gabor0928 #6955 üzenetére
Amíg ilyen árakon sincs annyi ami el ne fogyna, addig aligha. Ti. az üzlet fő célja a profit ill. annak növelése, nem pedig az emberi ostobaság kiküszübölésére törekvés.
Lehet ezt kritizálni - véleményem szerint jogosan -, de egyúttal érthető is.
És mint korábban már mondtam: ennek az állapotnak a kialakulásához nem elég az egyik fél (az eladó) hanem a másik (várásló) aktív közreműködése is szükséges. Tehát vagy nem kelll megfogalmazni ezzel kapcsolatoban semmilyen kritikát, vagy azt mind2 félre érvényes módon kell megtenni.keIdor: sajnos ez sem maradéktalanul igaz, mert 1-1 pofátlan kereskedő akad azért [link] csak az nem mind1, hogy akad egy ilyen vagy ez az általános!
Sputnyik123: OK, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz szasanyi #6957 üzenetére
"keIdor: sajnos ez sem maradéktalanul igaz, mert 1-1 pofátlan kereskedő akad azért [link] csak az nem mind1, hogy akad egy ilyen vagy ez az általános!"
Elképzelhető, hogy még az előtt árazták be legyen valami alapon, hogy publikálva lett az ár. De lehet, hogy éppen emiatt a pofátlanság miatt nem ismert egyáltalán ez a webshop, és ragadt meg egy szinten.Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
camaro79
aktív tag
Én most szeretnék gépet összerakni a VR- simhez.
jól bekavartak ezek a 30-as kártyák, mármint hogy nem lehet kapni őket. 3080-as lenne a cél, de ki tudja mikor lesz elérhető. Még a használt 2080 Ti is érdekes lehet, de meg kellene azzal is várni a 30-asokat, hogy essen az ára...
Szóval 22-es csapdája. -
keIdor
titán
válasz camaro79 #6961 üzenetére
Azt mondják pont a VR az egyik olyan terület, ahol a 10GB már most pengeél.
Jobban jársz, ha kivárod az október végét, amíg mindenki kiteregeti a lapjait.
Október végén a 20GB kártyákról is jöhet hivatalos bejelentés, cikkeztek erről régebben, okt. 29-et kell megvárni. Elérhetőség viszont később.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
tag
Én azt sem nagyon értem, hogy miért mentünk le 10GB-ra amikor már a 1080 TI-nál is 11GB volt.Persze lehet mondani, hogy a 3080, a 2080 és nem pedig a TI változat utódja, és ebben az esetben upgrade történt 8 GB-ról 10-re.
Viszont akkor az a része nem tiszta, hogy hova fog beférni egy TI változat? Mert jelenleg úgy fest, hogy a 3090 átlagosan kb 10%-al nyújt többet a 3080-nál. A kettő közé még bepréselünk egy 3080 TI-t vagy mi a fene?
[ Szerkesztve ]
Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
devast
addikt
válasz DextyPremium #6963 üzenetére
Úgy mész le 11-ről 10-re, hogy a ramot nem csak rá kell biggyeszteni a nyákra meg összekötni a gpu-val, hanem van benne egy memóriavezérlő. 320bites buszon 10db 1 gigás chipet raksz fel vagy 10db 2 gigásat, más nincs. Miért nem 352 bites? Jó kérdés. Valószínűleg egyrészt túl közel került volna a 384bites 3090-hez, másrészt tovább drágította volna a cuccot és a cél az volt, hogy viszonylag nyomott áron tudják adni.
-
hoolla
aktív tag
Mar most veri a founder 3090-et egy jobb, huzott 3080. Szerinted egy ilyen elbaltazott launch utan Jensent majd pont az fogja erdekelni, hogy ki kell adnia egy 3090 vero kartyat egy kicsivel dragabban mint egy 3080? Pont le fogja szarni.
Mas.
AMD-nek a kartyai, egyebkent szerintem ugy lesznek pozicionalva, hogy a 6800 parbajozik majd a 3080-al, 6900 meg majd a 3090-el. A kerdes szerintem csak a memoria mennyiseg es az ar. Ha olcsobb lesz tobb memoriaval, neaggggyisten lehet is majd oket kapni, akkor a majd felmillaert vasarolt 3080-ak mehetnek fel aprora kb....... nem toom de tuti 1-el kezdodik majd az aruk. Es ez nem onigazolas."It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
tag
Ja értem, köszönöm szépen az infót.
(#6965) hoolla: Nem 3090-verő kártyára gondoltam, abból botrány lenne valószínűleg Hanem arra, hogy a kettő kártya közé akarnak-e bepréselni valamit úgy, hogy igen, nagyon pici a különbség.
Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
keIdor
titán
Azért, mert a GA102 tartalmaz 12 darab memória vezérlőt, egy darab 32bit sávszélességet biztosít. Emiatt van 384bit összesen.
Az összes "nagy GPU"-ra, azaz tier 1 GPU-ra eddig igaz volt ez. Fermi óta.
GF100, GK110, GM200, GP102, TU102, GA102A GP102-nél és TU102-nél csak egyet tiltottak le, így jött ki a 354bit / 11GB. (GTX-1080Ti és RTX-2080Ti)
Most valamilyen oknál fogva két darab lett letiltva a GA102-200 esetében, ami 320bit / 10GB-ot eredményez.Gondolom vagy a selejt arány miatt, vagy mert jobban szegregálni akarták a GA102-300-tól.
Nem tudom, de ez a magyarázat a 10GB-ra.
És ezért nem lehet csak úgy 16GB-ot használni. Ahhoz 256bit-ig kéne visszabutítani, azaz 4 IMC-t kéne tiltani.
De natívan ennyi van a GA104-ben, tehát erre semmi szükség.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
Segal
veterán
Az első átalakítóval én is beszívtam a rift-nél mert nagyon nem mindegy hogy milyet veszel. A FullHD-s nem jó csak a 4K-s.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
MPowerPH
félisten
válasz xEon1337 #6937 üzenetére
Lenne ra penzem, mert hobbi. Sot, a 3090 -re is lenne. De a 3080 nem er annyit, amennyiert foleg Mo.-n veszik a megszallottak. Es foleg nem er annyit azzal a 10GB fedelzeti memoriaval. A 3090 meg hiaba lenne jo mindenre, dupla aron a +10% teljesitmenyt nehez lenyelni. Ha az a 10 inkabb 25% lenne, akkor azt mondom oke, top tier, leg-leg erosebb VGA, annak mindig van felara. Na de nem 10% pluszt szokott hozni flagship termek.
Es hidd el, sok embernek van ra penze, leven a 3080 -as pl. UK -ban joforman 1 heti fizetes. Arrol nem is beszelve, hogy mostmar minden megvehetsz kamatmentesen ugy, hogy 1 evig torlesztesz, zero upfront cost -al. De sokan ugyan ugy kivarnak inkabb, mi lesz ennek a vege.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Zorel
senior tag
A 20GB-os verziókon ugyanaz a GPU lesz, nem lesz rájuk külön binnelve. Tehát az, hogy melyik tud 2100MHz-t vagy többet az továbbra is silicon lottery.
Asus Strix 20GB-os verzión ugyanaz a bios lesz mint ami most van a 10GB-osokon. (GPU megnevezés erről árulkodik)[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz DextyPremium #6949 üzenetére
Az a baj, hogy a gsync comp. nem fog kimenni a HDMI-n, mert az csak VRR-t tud vagy natív G-syncet. Nekem meg 4 freesync (gsync comp) monitorom van. A VR HMD nem tudom, hogy mennyire szereti a HDMI-DP átalakítást szintén.
Helyzet amúgy a következő:
- 3 monitor surroundban egyé fűzve szimulátorozásra, freesync, DP szükséges
- 1 monitor fps-re, webre, munkára, freesync, DP szükséges
- érkezőben HP Reverb G2 - elvileg DP szükséges
- TV - HDMI megfelelő
- opcionálisan van +1 munkára szánt monitorom, ezt inkább a laptoppal szoktam összekötni, itt elegendő a HDMI szinténAMD vonalon vagyok, ha jól gondolom az alaplapi hdmi csak G-s procival működik, nem tudja a diszkrét gpu jelét leküldeni, ugye?
Szóval a kérdés továbbra is adott. Vajon egy addicionális alsó kategóriás kártya kimeneteit tudom hasznosítani a 3080 erejét használva?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mosqu!to #6973 üzenetére
en anno csinaltam ilyet, hogy a masodlagos kartya kimenetet hasznaltam extran. 290Xekkel ment, viszont ugy meg nem volt multiGPU, bar az gondolom itt nem szempont.
elvileg mukodik, de en inkabb daisy chaineznek ha tamogatja a monitor.
VR headsetetek barmilyen toldasra vagy atalakitozasra szupererzekenyek.
nalam jelenleg ugy nez ki a helyzet, hogy:
2x monitor displayport -> hdmi, 1x monitor hdmi native (ez a desktopom, de eyefinityre is ezt hasznalom)
melle van egy atalakitom dp -> hdmire, de azt a 20 meteres HDMI kabel az erositoig nem szereti
- Rift megy nativan az egyik monitor helyett.ertelemszeruleg itt at kell kabelezni, de az gyorsabb, mint szoftveresen ugralni a modok kozott.
daisy chainnel egyebkent nem tudom, hogy hany kijelzo a hatar jelenleg.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Segal
veterán
válasz proci985 #6975 üzenetére
Ne is mond, mit össze sz*ptam az usb hosszabítókkal mire sikerült megfelelőt találni amivel kaphatott 3 méter extra hosszt a rift
Sajna akkor kapkodtam én is kicsit a vga vásárlással (még 1080Ti) és FE verzió lett belőle (iPon szülinapi akcióban közvetlen megjelenéskor leárazta)
Gyorsan kellett dönteni mert tudtam elkapkodják. Végül nem bántam meg mert a mai napig az van a gépben, csak késöbb egy custom kártyával meguszhattam volna a rift átalakítózását.
Pont evégett nem kapkodok most. Gyorsan kéne lekattintani 1 adott kártyát ami readásul jelen esetben durván túlárazott is és utána jöhetne a fene nem is pont ezt szerettem volna vagy lehetett volna rajta még ez vagy az...
Majd ha lesz kínálat akkor idő is lesz kitalálni pontosan mit hogy miért"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
proci985
MODERÁTOR
nekem UKbol kellett aktiv atalakitot rendelni a vegen . meg egy idoben harom USB hub kozott zsonglorkodtem, hogy meglegyen a savszel.
kimeneteknel meg ez ismeros, kb osszes kartyamnal az utobbi 8 evben kritikus volt, hogy mi meg mennyi van rajta.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
őstag
Az "undorító" lehúzáaról annyit, hogy sokunkat érthető módon dűhít, DE: igazából ennek a dühnek az oka, hogy kéne a cucc. Az a tehetetlen érzés, hogy megvette olcsón a francba én is megvehettem volna. Ez szimpla írígység. Ugyanúgy megy a lehúzkodás az építőiparban is. 1m2 zuhany burkolás 90e, 100m2 térkövezés 1,2M úgy, hogy a térkövet már megvettem. Engem is dűhít és úgy döntöttem inkább megcsinálom én, de vajon én dolgoznék fele annyiért ha adnak többet is a munkámért csak szimplán jófejségből.
Ha Te 5 éve vettél egy lakást 5-ért ügye most nem fogod 10 helyett 5 -ért eladni?
Ott a másik oldal viszont. Ha nem adná ennyiért lehet semennyiért nem adná, mert olcsóbban ő is megtartaná. Sajnos vagy nem sajnos ez a kapitalizmus, amiben fürdünk és fogasztunk mint az őrült, csak amikor egy hátránya utolér akkor hápogunk mint a kacsa.
Mondom az érzés érthető emberi tulajdonság, de az nem amikor itt megy az filózófiai értekezés, hogy ilyen olyan erkölcstelen dolgoz ez meg hasonlók. Na ne már... -
edward2
addikt
válasz MPowerPH #6981 üzenetére
Átlag fizetésnél nincs olyan, hogy a raktárosból indulok ki. Az átlag azt jelenti, hogy a UKban dolgozó összes ember.
Én örülök, hogy jó körökben mozogsz, de kijelenteni, hogy 600-700 az átlag hetibér erős túlzás.
Egy kis google keresés és kiköpi, hogy 2020ban az átlag UK éves fizetés 29600 font. Bruttó.
-
MPowerPH
félisten
válasz edward2 #6982 üzenetére
Jo, akkor olyan helyeken, ahol angolok dolgoznak. Raktarakban alt. nem, meg a kisfonokok sem angol emberek. Ehhez nem kell olyan korkben dolgozni. Ausztria ugyan ez.
Sima beosztott vagyok, a legalacsonyabb fizetesi kategoriaba tartozok ott, ahol jelenleg vagyok. Sot, meg a legalacsonyabbnal is alacsonyabb, mert nem vagyok ott 1 eve. A tobbit nem irom le.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Mosqu!to
addikt
válasz proci985 #6975 üzenetére
Multigpu nem szempont egyáltalán.
A Daisy chain csak professional környezetben létezik, gaming körökben nincs support (és nem is lenne kábel, ami átvisz 3x 1080p @ 165Hz képet).
VR headset akkor nem lesz toldva, ez igazából csak +1 DP igényt támaszt.
A legolcsóbb vga kéne, amin találok mondjuk 3 displayportot és tudom kiterjesztett csatlakozóként használni. Bármi ötlet, hogy mit keressek?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
BTW arról tud valaki valamit, hogy ha az adott shop nem említi a Watch Dogs Legion bundlet, de mondjuk a gyártó a közvetlen rendelésekhez adja, akkor tudom-e redeemelni és ha igen, akkor miként?
-
keIdor
titán
válasz MPowerPH #6983 üzenetére
Ausztriában az a jó, hogy az összes régió gazdag, még a "legszegényebb" Burgenland is az európai átlag felett van magasan, már ami a fizetéseket illeti.
Az egész UK-t nézve viszont pl. Wales-ben elég nagy a szegénység, tehát ott is gondolom rendesen régiófüggő az, hogy kinek mennyi az órabére.
Ausztriáról viszont nem tudok mondani átlag fizetést, mert itt azért elég privát dolog a fizetés, nem beszélnek annyit róla, mint otthon, nem szokás.
Sosem kérdeztem egy echte osztrákot, hogy mennyi az annyi. De egyébként 2500-4000€ / hó környéke, ami átlag, bevándorlónak nem fizetnek ennyit, az elején nem, később igen.
Munkakör és beosztás függő is.
Egyébként hozzáteszem, ez átlag! Akinek 1300-1800€ környéke, az itt szegénynek számít. Átlag alatt kap.Én sofőrként dolgozom kint, belföld és pár napos nemzetközizés (max. 3-4 nap, oda-vissza) a héten is voltam Hollandiában, meg múlthéten is mentem egy nagyobb kanyart, mert most ezer a meló. Nekem itt, így megvan bőven hetente az, amit írtál, tehát reális, hogy másnak is.
Rengeteg magyar dolgozik kint egyébként, még az ország másik felén is.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
tag
-
Devid_81
félisten
válasz edward2 #6986 üzenetére
Mas szektorban is, de foleg IT-ban vannak olyan fizuk, sott a legtobb ott indul.
Ha van valami itteni elfogadott szakmad, legyel barmilyen szerelo, de azt csinald jol akkor meg a normalisabb cegeknel is megvan annyiViszont atlagosnak nem neveznem, inkabb mar azert attol egyel feljebb levo kategoria.
Azert a jo atlagot ha ugy nezzuk lehuzzak a minimalberesek, legyenek azok a szallodai takaritoktol akar egy Meki eladoig.
Szamokban nezve ezekbol van azert joval tobb, illetve volt Covid-19 elott legalabbis.[ Szerkesztve ]
...
-
Z.o.l.o. 19
tag
Én is tulajdonosa lettem egy EVGA 3080 FTW3 ulta gamingnek, bitang kártya,
2080 Superről váltottam, érezni a különbséget :)"Sose voltál, mindig vagy "
-
Devid_81
félisten
válasz Z.o.l.o. 19 #6990 üzenetére
Hasznald egesszeggel!
Jo latni, hogy mar van par tulaj azert!...
-
Zorel
senior tag
Gratula! Jöhetnek a tesztek!
-
MPowerPH
félisten
Tudom, haverom kint van Class 1 -en a Lagermaxnal. 3400 euro korul visz haza per honap, es ugye az sem kamionban alvos mutatvany. Es ez 'csak' kamionsofor.
Itt a fizetesek nyilvanosak, mert nincs megkulonboztetes a legtobb helyen. Szintekre van osztva, ha feljebb lepsz, akkor azt kapod, szoval nincs nagy titok.Class 1 -en vagy?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
gainwardgs
veterán
Táp bírja
-
őstag
Olyant emberkét keresek aki tud segíteni tesztelni. 3080-al rendelkezik és natív 4K kijelzővel.
Előny FTW3 és Intel 9900K 10700K 10900K. Esetleg jó lehet 3800X 3900X is.
Jaték Benhmark Exodus, Tomb Raider, RDD2, GTA V, Siege, Wildlands, Horizon 4, Odyssey, New Dawn. Ezekből valamelyik vagy több. -
őstag
Tudnál lőni egy tesztet beépítet benchel FTW3-al? Proci minál magasabb órajelen, nem baj ha amúgy nem stabil Prime-ba játékba mennyen minnél jobban. Nálam i9 10900K 5.2 10 maggal, HT ki. Exodus, RDR2,Siege, ezekkel vagy mindel. Mivel nekem nem natív van érdekel milyen eredmény jön ki. Beállítást úgy szoktam, hogy a Presetet beállítom legnagyobbra rendszerint Ultra, de a többihez nem nyúlok. RTX ki Vsync ki. Siegenél figyelni kell, Ultrán néha 50% teszi a scalinget, azt ügye 100-ra teszem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest