- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dunc
nagyúr
Sziasztok melyek az ajánlott/nem ajánlott típusok?
Ez a kinézett darab.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hello!
Egy MSI 2060 Gaming Z és egy Gainward Ghost OC között mekkora különbség van minőségben? Megérheti a drágábbat venni?
Előre is köszi a segítséget!Youth hides the key to salvation
-
Staradder
tag
A best a sima 2060-ban a msi geforce rtx 2060 gaming z 6g majd az evga geforce rtx 2060 super sc ultra gaming és persze az asus rog strix geforce rtx 2060 de utobbinak már ára is van.
De jó ez is csak a hűtése gyengébb, kisebb Oc van rajta, de egy jó szellőző házban nem lesz gond vele viszont ne számíts hűvös kártyára. -
veréb
tag
sziasztok
szert tettem 1 msi rtx 2060 oc Ventus xs-re és 1 msi optix MAG322CQRV monitorra a kérdésem elindítom a Metro exodus gold edition -t és 75-80 fok a vga , alapon 30 fok körüli a ház az bequiet pure base 600 ,elől 2x14 venti, felűl 240 vízhűtés ,hátúl 1x 120 venti ,mindenhol be quiet ventik vannak , normális ez a vag hőfok? vagy kifogtam 1 nem igazán jó hűtéssel rendelkező vga? előtte 1 msi 1060 6g armor vga volt na az is felmelegedett se perc alatt vagy csak ez a játék basz oda a vga-nak? a proci az 52 fiok játék közben[ Szerkesztve ]
nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
qad
senior tag
Metro exodus alatt normális a 80+-os hőfok. Nálam nyáron elérte a maximális 83 C fokot és elkezdte magán leszabályozni az órajelet Még a szintetikus teszten sem értem el ezt a hőfokot de a metro exodus és a The Divison még ilyen játék ami rendesen felhevíti a videokártyát, az össze többi csak melegítgeti. Játszál vele nyugodtan gond nem lesz belőle.
-
törölt tag
válasz DelArco #4704 üzenetére
Minőségben a Gaming Z-t a felsőkategóriába sorolnám, míg a Ghost-ot csak a középkategóriába. Hogy kinek mi mennyit ér meg, azt viszont mindenki csak saját maga tudja eldönteni. Ha sok-sok évre tervezel vele, akkor egyértelműen a Gaming Z-t ajánlanám. Ha csak x ideig fogod használni, és mondjuk jövő nyáron, amikor majd valószínűleg bezuhan mindennek az ára, akkor úgyis lecserélnéd egy erősebbre, ebben az esetben viszont én egyértelműen az olcsóbbikat venném.
Melyiket mennyiért vennéd? -
gabber01
addikt
válasz #24845312 #4712 üzenetére
Mitől zuhanna be jövő nyáron bárminek is az ára? Az elmúlt egy évben gyakorlatilag minden csak drágult, vagy minimum stagnált az ára, 3xxx-es széria ide vagy oda.
A májusban vásárolt és nemrég elhalálozott használt 1080-asom gyakorlatilag ugyanannyiért, de inkább többért tudtam volna most megvenni, ami egy vicc. Inkább vettem kicsivel többért egy 3 év garis kártyát (ez az említett Palit 2060S)Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
törölt tag
válasz gabber01 #4713 üzenetére
Nem azt írtam, hogy bezuhan, hanem hogy valószínűleg bezuhan. Nem lehet tudni, hogy vírusügyileg mi lesz jövőre vagy mi nem, de normál esetben év végén a megnövekedett kereslet miatt mindennek följebb megy az ára, majd nyáron pedig a mélypontra zuhan, mert annyira nincs kereslet olyankor meg. A legrosszabb üzlet mindig az év végi vásárlás, és a nyáron történő eladás, így lehet a legnagyobbat bukni. A legjobb pedig nyáron vásárolni, és télen eladni, gyakorlatilag nulla bukóval ki lehet így alkalmanként szállni hardverekből. (De jelenleg egyébként is hiány van szinte mindenből, ezért még jobban az egekben vannak az árak, ha tényleg rendeződni fognak a dolgok jövőre, ennél már csak olcsóbb lehet minden, plusz a szokásos nyári uborkaszezon idején egyébként is padlón lesznek/lehetnek majd az árak.)
Ha tehát -ahogy írtam is korábban-, hosszabb távra tervez valaki, akkor nyugodtan veheti a drágább, minőségibb kártyát, nem kell az árakkal foglalkoznia, használni kell, és kész, hisz ezért vette. Ha viszont tervben van a közeljövőben történő eladás (mondjuk fél év múlva), akkor inkább az olcsóbbikat ajánlottabb választani.A GTX 1080 egy közel 5 éves kártya, hogy kire mennyiért próbálják rásózni a raktáron lévő, beragadt készleteket, annak semmi jelentősége ilyen szempontból, nagyon helyes, hogy a 2060 Super mellett döntöttél inkább.
Ha már említetted a Palit GamingPro 2060 Supert, meg az árukeresős árdiagramot, megmutatom mennyit ér az a diagram:
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/palit/geforce-rtx-2060-super-gamingpro-8gb-gddr6-ne6206s019p2-1062a-p487037481/Ez az említett kártya árdiagramja. Én is vettem ilyen kártyákat a múlt héten, és az arukereso.hu-n keresztül jutottam el azokra az oldalakra, ahol megvettem őket. Ehhez képest valami miatt a kártyák árai nem láthatóak ezen a diagramon. (Gondolom te sem ennyiért vetted, mint amennyi itt szerepel.)
[ Szerkesztve ]
-
sunset
csendes tag
válasz Staradder #4698 üzenetére
Szia-2 esetben nem jelenik meg ez a beállítás -{ha a monitor freesynces}- ha nem dp. kábellel akarsz csatlakozni a monitorhoz-és ha nem win 10 az op. rendszered.Én is így jártam-majd beszereltem a megfelelő kábelt és akkor sem változott a helyzet. Win 8.1-em volt,5 éve ment hibátlanul.Próbaképp felraktam a win 10-et-azzal ment ,-és megy tökéletesen azóta is.
És erről 1 szót sem találtam se a hazai, se a kinti ilyen témával foglalkozó fórumokon! Sehol nincs leírva hogy csak win 10 alatt müködik nvidia kártyával a freesync!
A monitorom egyébként egy sima full hd-s,75 hz-es 27 c-os LG MP59G.Ami egyébként nincs is g-sync kopatibilisnek jelőlve.[ Szerkesztve ]
-
flydomi
junior tag
válasz #24845312 #4715 üzenetére
-Nem azt írtam, hogy bezuhan, hanem hogy valószínűleg bezuhan. Nem lehet tudni, hogy vírusügyileg mi lesz jövőre vagy mi nem, de normál esetben év végén a megnövekedett kereslet miatt mindennek följebb megy az ára, majd nyáron pedig a mélypontra zuhan, mert annyira nincs kereslet olyankor meg.
Az en velemenyem meg az,hogy itt orb....akarom mondani,magyarisztanban "nem igy mennek" a dolgok sajnos.Egeszen mas a felfogas europa kozponti duborgo gazdasagaban a rendszervaltas ota.
Hatalmas arcsokkenesre-normalis arakra igy sem lehet majd szamitani. -
törölt tag
válasz gabber01 #4716 üzenetére
Igaz, az OC az egy másik kártya (NE6206SS19P2-1062A). Jelenleg túl nagy a kereslet, és túl kicsi a kínálat, sorra fogy el minden, újabb készletek meg vagy érkeznek még az idén, vagy nem, majd elválik. Rövid távon nézve nem túl fényes a helyzet, de hosszabb távon remélhetőleg azért normalizálódik a helyzet.
-
sunset
csendes tag
-
törölt tag
válasz flydomi #4718 üzenetére
Meglátjuk, bármi lehetséges. Eddig mindenesetre így szokott lenni: ősz/karácsonyi szezon: egekben az árak, év eleje/nyár: uborkaszezon, mindennek a mélyponton az ára. Bármi közbeszólhat persze, jön egy új vírus, egy újabb bányászláz, leég valamelyik gyártó üzeme, megzuhan a Forint, stb., stb., és már borul is a szokásos rend.
-
senior tag
válasz #24845312 #4712 üzenetére
Hardverapron neztem erdetileg hasznalt cuccokat de nem igazan van semmi. Redgoat hardverapros shopjaban latok Ghost-ot 104-ert es Gaming Z-t 121-ert.
Nekem igazabol tobb mint 1 evre kellene a kartya szoval ez alapjan az MSI-t lenne inkabb erdemes megvenni.Youth hides the key to salvation
-
dunc
nagyúr
-
Cuchulainn
csendes újonc
Sziasztok. Szerintetek van rá esély, hogy idén még lehet majd rendelni 2060-ast vagy 2060S-t "normális" hűtéssel? Vagy reménytelen, teljesen kifogytak a készletek?
Ha ez utóbbi, akkor melyiket válasszam inkább, ezek között vacilálok:
• MSI GeForce RTX 2060 6GB VENTUS XS 6G OC
• Palit GeForce RTX 2060S 8GB GamingPro OCA Palit mellett szól hogy 2060S kis sebesség többlet, viszont már jó ideje MSI-t haszálok, és jobban megbízok bennük.
Ha játék közben kicsit zajosabb, az nem annyira zavar (fejhallgató), csak alap cicergés zúgás ne legyen, mert az viszont az őrületbe kerget.De ha van jobb ötletetek, ne tartsátok vissza.
Egyébként 1080p-re lenne a kártya. Esetleg 1,5-2 év múlva cserélem ha már konszolidálódik a helyzet.
-
dannyl
addikt
válasz Cuchulainn #4735 üzenetére
Tudtommal lehet most is rendelni pl. Gaming Z-t 135k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
A Super változatok azért nem csak kicsivel gyorsabbak, gyakorlatilag 2070 szinten vannak.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
dannyl
addikt
válasz Cuchulainn #4739 üzenetére
Mondjuk egy telefont megengednék, ha nekem kellene.
-
Zimmi91
addikt
Mindenképpen a Super legyen Arról a Palitról nem nagyon hallottam rosszat, simán jó lehet.
" Just remember Manchester is RED! "
-
törölt tag
A Ventus az felejtős. A GamingPro viszont jó kártya, még ha csak 2060 lenne, akkor is egyértelműen ezt választanám a Ventus-szal szemben. Így pedig hogy 2060 Super (= kb 2070), így meg aztán nem is lehet kérdéses a dolog, hogy melyik a nyerő. Ez ráadásul kapható jelenleg is.
-
Cuchulainn
csendes újonc
Köszi a tippeket, akkor Palit 2060S lesz.
-
veréb
tag
sziasztok
gondolkodtam a vga hőfokot hogyan tudnám lentebb vinni most ezen gondolkodom: [link]
vagy lehet eladom csak azt nem tudom mivel idekinn vettem Berlinbe a Mediamarkt-ban a garit otthoni Médiamarkt-ban lehet-e érvényesíteni?nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
Floyd80
addikt
Előbb nézd meg az "undervolt" mennyit javítana (itt a topikban rá lehet keresni), nálam 0.95-re van belőve és kicsit leszedtem az OC-s órajelből. 5 fok garantált, de valószínű több is háztól függően.
A Raijintek tényleg durván drága venti nélkül, H55 + G12 kicsivel több.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest