- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
qad
senior tag
Witcher alatt a 64 C az jónak mondható, viszont a teszt alatt a 79 az már nem az igazi. Itt már visszaveszi szerintem az órajeleket. Futtasd le még egyszer a tesztet úgy hogy maximumra állítod manuálisan a ventilátort amíg tesztelsz. Ha nő a pontszám akkor a hűtéssel van gond, ha nem akkor máshol keresendő a gond.
-
Floyd80
addikt
-
De4d
őstag
Azt hiszem talán megvan a gond,(úgy néz ki mégsem) mégpedig a vga hűtése, feljebb tettem a fan speedet csak 70-re már hangosabb volt mint eddig bármikor, bár pontszám nem lett több.
Tehát nem pörögnek a ventik jobban az alapnál, játék alatt is szinte néma. De most hogy felpörgettem már kicsit zavaróan hangos volt.Hagytam játékban is, hagy pörögjön jobban, de semmivel se több az fps
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
qad
senior tag
Pontszámban annyira nagy különbség nincs 4600-4300 mint a játékon belüli 51 - 100 fps. Valami nagyon nem kóser. Az a legegyszerűbb ha fogod a videokártyát és beteszed valaki másnak a gépébe egy teszt erejéig. Lehet hogy a win frissítések kavarnak be, vagy ki tudja..... Az is egy megoldás ha a te gépedbe tesztek be egy másik kártyát aminek tudjátok a kb fsp értékeit amit hoznia kellene.
-
De4d
őstag
Még pár kép a vga beállításról, amúgy full default. semmihez nem lett nyúlva.
Lassan kifogyok az ötletekből, meg a türelmem is kezd elfogyni, de ez nonszensz hogy ennyire gyéren fut. Nem tudom mennyi ráció van benne, egy barátom is pont ezt a teszt programot mondta ezzel nézzem meg (Superposition) és azt mondja meg kéne nézni másik táppal, mert a vga csutkán megy. Eléri a voltage limitet.
Nem tudom, semmim nincs amivel a tápot tudnám ellenőrizni, elvinni se nagyon tudom sehova a vga-t. Random új tápot biztos nem veszek.
Azt annyira igazából nem is értem, hogy miért lenne gond a táp? Ha a vga képes maxon menni, akkor egy jobb táppal se lesz jobb, ha így is megy.
qad: Hát sajnos más gépbe nem igazán tudom áttenni, nincs hova[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
qad
senior tag
Nekem sajnos már csak az az ötletem maradt amivel nem tudsz mit kezdeni. "Hát sajnos más gépbe nem igazán tudom áttenni, nincs hova". A tápegységnek elvileg bírnia kellene a specifikációk alapján, persze ha már elég idős akkor produkálhat hibákat úgy hogy az üzemidő nagy részében hibátlanul működik.
-
Floyd80
addikt
Adatlapod frissítsd légyszi, hogy lássuk milyen monitor, ház, melyik MSI.
A 76 fok elég sok, inkább szellőzésre tippelek, mert akkor a proci is 60 foknál jár a képeid alapján, vedd le az oldalát esetleg amíg kiderül a probléma.
De ettől még az FPS-nek nem kellene beesni, a tesztprogram alapján a kártya rendben van mert kihajtha, az 50-51 fps meg úgy látszik mint valami monitor limit.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
Itt is vmi vsync hibáról írnak:
In full screen mode my game is capped at 50fps. In windowed/window without border mode my fps can stay at 60fps...
-
qad
senior tag
válasz xDarkBoyx #4169 üzenetére
Az 5297 pontszámot a videokártya alap állapotában érted el ugye? Csinálnál egy oc-s tesztet is? Amúgy szépen skálázódik az erősebbik 1060-hoz képest a 2060 super. Nálam egy gtx 970-et váltott a sima 2060. Ha minden igaz ugyanilyen nagyságrendű ugrás lesz az októberben bejelentett amper is.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz xDarkBoyx #4171 üzenetére
Egyébként nem feltétlen kell. Ha kifacsarod a lelkét - mondok hasraütésre egy számot; 300 - 400 pontot hozzáadhatsz és annyi. Egész véletlen ma csináltam egy mérést, mert új bios került a lapomra valami kalandos módon és ki akartam próbálni a stabilitás. (pár napja véletlenszerűen bedobta a gép 6 hónapja megcsinált frissítést).
Minden alapon van, kiindulásképp.
- Glaz-doz-fhut -
-
janos666
nagyúr
PCI-E 4x Gen2? Jó foglalatba tetted? Annak x16 Gen3-nak kéne lennie.
Kikapcsoltad az UEFI Setup-ban, vagy Windows energiagazdálkodási beállításainál a PCI-e alatt az ASPM-et? (Ez nálam valamiért néhány játékban jelentős visszaesést eredményez Intel processzorral. Nem is értem miért erőltetik alapértelmezésben. Linux-on a hálókártya driver-ek is próbálják kikapcsolni, ha az UEFI Setup-ban engedélyezve van, mert rontja a teljesítményt, és nem hiszem, hogy sok áramot spórol.)
Ja, és tedd fel a legutolsó firmware-t (UEFI/BIOS) az alaplapra, ha azon még nem estél át.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
De4d
őstag
válasz janos666 #4174 üzenetére
Azt én is néztem miért 3x gen2, de hát 2 pci express foglalat van ami teljesen egyfora elvileg 2 x16 van rajta. A lentibe raktam hogy minél messzebb legyen a procitól meg ramoktól, ne szoruljon oda levegő, nagyobb legyen ott a szellőzés.
Nem semmit ilyet nem kapcsoltam ki.
ASPM ki van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
Floyd80
addikt
Van különbség a két slot között, de nem jelentős- kb. 5-8 FPS.
-
De4d
őstag
válasz Floyd80 #4178 üzenetére
Hihetetlen ez volt a gond ezek szerint mindvégig? Hallom is jobban pörög a gép és 70 alá be se esik az fps a witcher 3-ban de 90-re is felkúszik
Gondoltam rá hogy átteszem hátha nem jó a fogalat vagy valami ilyesmi, most hasít úgy vélem. Ilyen banális hiba lett volna.... na szépen tesztelgetem még egy kicsit.
Nagyon köszi mindenkinek az erőfeszítését, segítségét!Minden jó, ha a vége jó!
-
-
De4d
őstag
Meg is csináltam azonnal. A kép magáért beszél itt 45-50 fps-em volt, most 80.
Most már csak azt nem értem, ha nem mindegy a foglalat akkor ha SLI-ben akarok két kártyát akkor a másik ennyivel lassabb lesz?
UI.: Még régen volt egy olyan alaplapom ahol pont az egyik foglalat elszállt és átetettem a másikba a vga-t de semmivel se volt lassabb.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
janos666
nagyúr
Szerintem az a foglalat a PCH-ba köt, nem közvetlenül a CPU-ba, egyébként két kártya esetén 8x Gen3 lenne mindkettő. Vagy firmware hiba (esetleg alapértemetésben Auto helyett fix ilyen 4x gen2-re van állítva a Setup az alsó slothoz, vagy ott rosszul üzemel az Auto), vagy fizikailag hibás az alsó foglalat.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
koko52
nagyúr
Nem. Ez egy bug. Nekem is volt egy giga lapom ahol ez volt a tünet. De proci foglalat görbesége is okozhatja.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Floyd80
addikt
Az Asrock oldalán ez van:
AMD Ryzen series CPUs (Matisse, Summit Ridge and Pinnacle Ridge)
- 1 x PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE2: x16 mode)*
- 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE3: x4 mode)De ez nem PCI 3.0-át jelöl, hanem csak a sín elnevezését: PCIE3: x4 mode, ez egy fizikailag PCIE 2.0-ás 16-os slot, de 4x sebességgel.
Itt tesztelték, tényleg nagyobb a különbség: https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-pci-express-scaling/
Don't take our PCIe gen 3.0 x4 numbers as a green light for running your RTX 2080 Ti in the bottom-most PCIe x16 slot on your motherboard, which tends to be x4 electrically. That slot is most likely wired to your motherboard chipset instead of the CPU. Using it for graphics cards would be saturating the chipset bus, the connection between the chipset and the CPU, which other bandwidth-heavy components in your machine rely on, such as network adapters and SATA SSDs, and all of these components share the bandwidth of that x4 link.
We also decided to test PCIe gen 2.0 x4 purely for academic reasons, just because we tested bus widths as low as x1 in the past. Don't try this at home. Performance drops like a rock across resolutions, by up to 22% at 1080p."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
De4d
őstag
-
Floyd80
addikt
Most ennyit csinált boost órajelen, szerintem teljesen jó a 4400 körüli érték. Más megerősíti, de sztem a proci is számít, előtte 2600X is kevesebbet tolt. Ha a legjobb eredményeket nézzük, akkor ott csak csúcs cpu-k vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
qad
senior tag
Ahogy Floyd80 is mondja: "Épített vízzel, de képet szerintem még mindig nem rakott fel róla. " Amúgy laing ddc szivattyú, 2 darab 360-as radiátor, egy univerzális gpu hűtő blokk és venti a gpu memóriák hűtésére. A cpu vízhűtésemet variáltam át ami még a szénné húzott i7 920-as procimat hűtötte. Csináltam egy halk számítógépet és nyáron a legdurvább gpu hőmérséklet klíma nélkül szobában is csak 43 fok. a Cpu meg egy Arctic Freezer 34 eSports Duo-val ugyancsak 43-46 fok között mozog.
(#4180) Floyd80
Nem is lesz róla kép mert olyan jól, de nem szépen csináltam meg ideiglenesen, hogy lusta vagyok hozzányúlni, és mivel nem szép ezért kép sem lesz róla xD. Amúgy laing ddc szivattyú, 2 darab 360-as radiátor, egy univerzális gpu hűtő blokk és venti a gpu memóriák hűtésére. A cpu vízhűtésemet variáltam át ami még a szénné húzott i7 920-as procimat hűtötte. Csináltam egy halk számítógépet és nyáron a legdurvább hőmérséklet klíma nélkül szobában is csak 43 fok.
-
koko52
nagyúr
-
jeni
félisten
Hello!
Tud valaki gyógymódot az MSi 2060S karira arra nézve ,hogy a RYZEN 7 2700X nem TÁMOGATJA az SGX funkciót! Ez nem más mint az UHD tartalmak lejátszása ODD-n keresztül.
Intel Software Guard Extensions ez az amit a Ryzen procik nem tudják.
Az alaplapnál engedélyeztem a virtuális módot,ennek ellenére sem fogadja el a Cyberlink 19.
A sima Blu-Ray tartalmakat simán engedi. Ezzel nincs gond.
Ezt lehetne a karival orvosolni? -
Ceeeeeeeeeb
csendes tag
Sziasztok!
Akinek van esetleg MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6GB - videókártyája - és esetleg overclockolta is, meddig jutott, illetve mekkora teljesítménynövekedést ért el?
Köszi előre is!Legyen tánc! Univerzális balhé! Zárcsökkentés! Ki lehessen érdemes lenni menni a parkba!
-
Floyd80
addikt
válasz Ceeeeeeeeeb #4195 üzenetére
Szia, vízzel, AIO-val 2100 körül végük van. Nálad kb. 2000 körül kellene mennie boost módban. Micron ramos, azt annyira nem lehet húzni.
With manual overclocking, maximum overclock of our sample is 1990 MHz on the memory (14% overclock) and +95 MHz to the GPU's base clock, which increases maximum Boost from 1980 MHz to 2055 MHz (4% overclock).https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-2060-gaming-z/35.html
-
mufflika
tag
Msi 2060 super gaming x , milyen hőfokok vannak nektek? És, hogy, mivel állítottátok ?
-
Paxker315
addikt
válasz mufflika #4198 üzenetére
tessék innen nézz ötletet
Turing Undervolting 15% reduction in power consumption, while still applying overclock. Very friendly temperatures and power.
Undervolting: more FPS with less power
Turing UV tutorial via MSI afterbürner 8:38: [link]
Resulting temperatures, fan speed, wattage: [link]Csak az afterburner
-
laci921225
csendes tag
Sziasztok
Adott egy i7-4790 CPU
A kérdésem a következő lenne hogy kitudja hajtani az RTX 2060-at?válaszokat köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest