Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TomiLi

    addikt

    Lenne egy olyan kérdésem a leendő 8GB-os vga-kat illetően, hogy mi a véleményetek róla?
    Tényleg kell ekkora memória mennyiség? FHD-hoz, már szükséges lesz-e vajon, vagy inkább felette lesz értelme?
    Ahogy visszaolvastam a jelenlegi vga-k terén megoszlik a vélemény (30 fps vs 60 fps minimum), hogy alkalmasak-e az FHD feletti felbontás kifogástalan futtatására minden játék programot illetően.
    Ebben a megvilágításban akkor mindegy, hogy mekkora memória lesz a vga-n, ha maga a vga nem "bírja", nem?

    Már ebben a topikban is felmerült, hogy az AMD (gondolom az Nvidia is így fog tenni) a jövőben másik memória megoldáson gondolkozik, tehát a GDDR5 hamarosan "feleslegessé" válik? Nem lehet, hogy ezért készítik elő a terepet a 8GB-os vga-knak azzal a magyarázattal, hogy a "rossz konzol portok" miatt van/lesz szükség ekkora memória mennyiségre?
    Csak, mint ötlet merült fel bennem, hogy ez a hirtelen "megnövekedett" memória igény egy raktár sörprés céljából születik éppen....
    Nektek mi a véleményetek erről?

    (#5401) csibuka85

    Én csak az itt olvasottakra tudok támaszkodni, de arra emlékszem, hogy már korábban is volt téma a kevés vrm. Szakik írták, hogy tulajdonképpen nem mérhető pontosan, hogy az adott program mennyi vrm-et használ, ráadásul mindig annyiból gazdálkodik, amennyi van! Tehát ha sok memóriád van, akkor azt telepakolja a program, de ez nem azt jelenti, hogy szükséges is a nagy memória mennyiség a tökéletes futtatáshoz.

    [ Szerkesztve ]

    Bogyorisz

Új hozzászólás Aktív témák