- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
taknyí
senior tag
Szerintetek érdemes erre lecserélni? Egy az egybe?
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
NFree
addikt
Srácok van valakinek 980 sli-je?
Csak érdekelne , hogy boldogul vele ? mennyire fogy ki a rendszer a 4gb vramból? én töbnyire 1900x1200 on használnám.vga
-
NFree
addikt
válasz core i7 #38755 üzenetére
Hát igen ettől fosok én is ,nem sokat játszom , de nem akarok még1 kariba befektetni, ha esetleg később nem lessz elég. legutóbb mikor egy 780 volt a gépben a 3gb vram a tomb raidernél simán elkopott, s ki is dob a game. Nem szeretnék így járni a 980 -al . még nincs meg a kari a hónap végén jön meg . De bele vagyok szerelmesedve a 980-ba . lehet ti-t kellene venni .
vga
-
RazoR
veterán
Ha alapból 1455-re boostol a kártya az jónak számít? (bocs a dupláért)
-
NFree
addikt
Szerintem az jó boost órajel volt 980 classi az 1400 körül ment gyárilag.
Hát ez a baj , hogy nekem még meg se jött a 980 és már a ti baszkodja az agyam.(#38757) shteer
Lehet igazad van . De oj régóta vágyom egy sli re nem tudom miért sosem volt szerintem a kiváncsiság. 780 at akartam , de lebeszéltem magam nagy nehezen aztán jön a 980 na mondom akkor azzal. de ha kevés lessz . lehet le kell tenni rólla.[ Szerkesztve ]
vga
-
blu79
addikt
A Ti-t már elég jó áron kapni (aprón) szerintem érdemesebb arra cserélni olcsobb mint az 1070 és közel azonos sebesség
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
NFree
addikt
&(#38762) blu79
Szóval nem tudom, az a baj ha veszek 1 karit nem tudom eladni, most eladtam a 780 at a 980 miatt, de újra meg akarom venni azt is . (elmebeteg vook kicsit)
Másik dolog csak Classi , Matrix, Lightningok, jöhetnek szóba ez az a kategória ami ritkán fordul elő nem tudom miért erre indulok be . A lényeg nem tudok olyan gyorsan mozogni mint mondjuk az apró.
A 980 is egy kingpin lessz Németből , már megvan csak a rokonok hónap végén jönnek csak .Más
Várom akkor az sli tulajok visszajelzését , hátha nem szomorítanak el annyira (970-980) mennyire remekelnek a karik.
[ Szerkesztve ]
vga
-
Pisti75
újonc
Sziasztok,
Az alábbi 980-as kártyák között szerintetek lesz valami különbség, ha 2-3 éves FPS-eket játszanék most?
Jelenleg egy 770-esem van, de azzal már nem fut jól pl. az FC4.
Nem tudok dönteni...Gigabyte GeForce GV-N980WF3-4GD 4GB - 130k
Gigabyte GeForce GV-N98TWF3OC-6GD 6GB - 140k
Gigabyte GeForce GV-N98TG1 GAMING-6GD 6GB - 150k
(A... betűs nagy webáruháznál elvileg ez jó ár, nem?...)Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
msgt.fubar
senior tag
Vett haverom is egy GTX970-et (Asus Strix kiadás) és valószínűtlenül alacsony eredmény jött ki 3DMark Firestrike-ban neki: [link]
Az én eredményem a duplája lett az övéhez képest: [link]
Megbízható tagtól vette prohardverről ezért nem gyanakodnánk arra, hogy rossz a kártya. Szerintetek mi lehet a bibi? Jó, hogy i5-ös procija van, de az nem indokol ekkora különbséget. Táp lehet esetleg? Múlt évben vásárolt FSP 550W tápja van.
[ Szerkesztve ]
gottagofast
-
synthattik
aktív tag
válasz msgt.fubar #38776 üzenetére
Esetleg rakhatnátok msi afterburnert,és megnézhetnétek teszt alatt hogy milyen órajelen megy a kártya.
Csak azért mondom az órajelet,mert volt nekem is mikor túlhúztam régebben a kártyát,és akkor beragadt az órajel 545mhz-re.
Ha esetleg amd volt előtte neki,rendesen le lett gyalulva a driver?
Be tud az is kavarni.
üdv. -
RazoR
veterán
Honnan lehet beszerezni a Firestrike-ot?
-
msgt.fubar
senior tag
válasz synthattik #38777 üzenetére
Nem volt előtte a gépben videókártya, Intel HD-val tolta az ipart a srác. Az MSI Afterburner jó ötlet, habár arra ott van a kártya mellé adott ASUS GPU Tweak 2 is, ugyanazt a célt szolgálja. Megnézzük, köszönöm!
gottagofast
-
RazoR
veterán
válasz msgt.fubar #38780 üzenetére
Nem engedi leszedni. Kell hozzá az alap 3dmark is...
-
msgt.fubar
senior tag
Mint kiderült 58%-on megállt neki a power target status:
Most épp azt nyomozzuk mitől, mert a programban 110% volt belőve. A tápon egyébként 2db 6+2pin-es tápcsati volt, átrakta a másikra, de nem változott tőle semmi.
RazoR8402: Akkor a sima 3DMark-ra keress rá a Steam-en, lesz a Steam-es oldalán az oldalfülön egy olyan opció, hogy demó letöltése.
[ Szerkesztve ]
gottagofast
-
NFree
addikt
válasz msgt.fubar #38782 üzenetére
Nézétek meg , hogy a kari 16x sebeségen fut e? Gpu z megmutatja , bios reset sem árt . Ez nekem gyanusan 1x sebesség
vga
-
zarandok33
csendes tag
Hali,
Bocsi, hogy itt hozom fel, de most kicsit felhúztam magam a 1060 teljesítményén. Cseréljem a meglévő Strix 970-et szerintetek?
-
TTomax
félisten
válasz zarandok33 #38784 üzenetére
Miért is huztad fel magad?A 970utódja a 1070.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
msgt.fubar
senior tag
-
zarandok33
csendes tag
válasz msgt.fubar #38787 üzenetére
De alsó-közép kártya eddig soha nem vert rá az előző felső-középre... 670 > 760, 770 > 960...
[ Szerkesztve ]
-
zarandok33
csendes tag
válasz msgt.fubar #38787 üzenetére
A pénztárcám meg nem bírja ezt a fejlődést...
-
F e Z o
veterán
Mi nem fut vagy akadozik a mostani 970-eddel? Tuning van?
Egyébként ha neked megér 5-10% teljesítménynövekedést 20-30k, akkor rohanj a boltba 1060-ért.H2O über alles!
-
RazoR
veterán
Jelenlgi helyzet: 1060=980, 1070=980Ti, 1080=ilyen eddig nem volt
-
RazoR
veterán
válasz msgt.fubar #38782 üzenetére
Csak a 3dmark és a 3dmark 11 demo-t tudom leszedni, a firestrike-ot nem...
-
shteer
titán
válasz zarandok33 #38788 üzenetére
Most se, mert a 1060 nem alsó-közép. Szép is lenne százezerért.
A te kártyád meg ugyanannyit tud mint eddig. Ha nem tudsz így aludni, nyithatod a tárcád[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
msgt.fubar
senior tag
Mindent megnéztünk, amit lehetett, 4 órán át keresztül távsegítettem neki. A PCIe slot x16 sebességen megy, tápcsatiból többet is nézett, megpróbálta a x4-es slotban is. Tápja biztos elég, alig 1 éves FSP Raider 550W, ami 42 ampert ad le a 12V-os ágon.
A GPU-Z képeken egyértelműen látszik, hogy x16-os sebességen megy, és a PerfCap reason PWRThrottle, tehát nem kapja meg az elegendő naftát.
BIOS-t frissített az alaplapon, visszaállította a BIOS-t defaultra, DDU-val legyalulta a drivert, majd újratette. A kártyához adott GPU Tweak is fenn volt a gépen. Néztük, nem melegszik túl a kártya sem, ami miatt lassulhatna. Tényleg mindent megnéztünk, amit lehet. Teljesen értetlenül állok a dolog előtt én is, de külföldi fórumok szerint ilyenkor a kártyát kell gariztatni.
Az egyébként meg szerintem tévhit, hogy a PCIe slot sebessége ennyire befolyásolná a teljesítményt. Igaz, hogy GTX 480-as teszt, de 4x-es, 8x-os és 16x-os sebességen nézték meg a PCIe slot-ot:
Elképzelhető, hogy ez másként alakul 3 generációval később, este fogok tesztet csinálni erről, nagyon kíváncsi vagyok mit produkál 4x-es slotban például.
gottagofast
-
ricsi8800gt
addikt
Ott a proci a gyenge,nálam i5 4690K-val csinál a 970-es Strikban olyan 9750 körül.
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
F e Z o
veterán
válasz ricsi8800gt #38795 üzenetére
Annyival nem gyengébb, hogy fele annyit kap graphics score-ban...
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
ricsi8800gt
addikt
válasz msgt.fubar #38797 üzenetére
Ha gpu-z-n a sensor fül-re mész és Render Test el indítód meddig boostol a kártya?
-
NFree
addikt
válasz msgt.fubar #38794 üzenetére
Én azért gyanakdotam erre mert volt , hogy anno a 770 is félgázzal ment, egyszer a pcie 1x sebesség miatt. S egyszer meg a bios akadt be és érthetetlen okokból, akkor és kb 50-60% ra esett le a 3d teljesítmény , s később kiderült a 100.4 es blck volt az ok ha 100 ra fixáltam ment rendesen. De akkor volt bios reset is így azóta meg megint 100.5 blck mellett , megy minden hibátlanul. (bios voolt behülyülve).
Nos próbáljátok ki mindenképp másik gépbe ha még nem volt . Ha ott sem megy akkor gari.vga
-
ricsi8800gt
addikt
De ha van fenn MSi AB az is be kavarhat egy régebbi profil mentéssel is akár.Azt is érdemes le törölni,vagy egy új win húzni szerintem,Ha meg előtte radeon volt nem csodálkozok hogy nem igen koser minden
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest