Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
válasz cyberkind #51851 üzenetére
Én is ezt olvastam, de nem tudom biztosra. Azért kérdem, mert nézegetem a teszteket és rendszerint mikor 4K-n nézik az fps-t ott is bevannak még ezek kapcsolva ahogy FHD-n.
Viszont ha ezeket lejebb lehet venni, akkor valszeg számolhatok némi többlet fps-el a kártyáknál.
Pl Guru3D ezek mellett hozta ki az 1070 Gaming-et, 50 fps-re GTA V alatt. Ha kiveszem az MSAA-t meg pár dolgot lehet már lenne 60 is. Ami nekem single-ben lehet elég lenne.
Valszeg veszem egy 1070-et, ha lehet picit húzom, aztán ha nem elég lecserélem egy 1080-ra. -
proci985
MODERÁTOR
válasz Anubris #51852 üzenetére
nézd, én 2011 vége óta multimonitorozok, jellemzően olyan setupokkal, amik a maguk korában high-endnek minősültek (6950 2GB, 7850 crossfire 7870 órajeleken, 970 G1, 290X crossfire), ellenben a jellemzően 6m pixellel (elején 4m) épp, hogy elbírtak. az első kivétel talán a jelenlegi setupom.
extrémebb felbontásokban az első amit az ember lekapcsol, az az AA. 1080p fölött zabálja az erőforrásokat és a memóriát (értsd néhány esetben sehogy nem skálázódik), cserébe pixelmérettől függően nem látni. 8xMSAA felejtős, FXAA és egyéb adaptívok jellemzően jobban skálázódnak és újabb játékoknál úgyis vannak.
a második amit az ember lehúz az az AF. 4xAF és 16xAF mellett hatalmas különbség nincs (azon a felbontáson, ez játékfüggő), ellenben elég sokat lehet vele nyerni. mondjuk AF megint játékfüggő, láttam már olyat, hogy gyakorlatilag elhanyagolható volt a különbség 4 és 16 között.
a harmadik amit érdemes megpiszkálni ha még mindig nincs elég fps, az a post-process, avagy jellemzően a kép szélének az elmosása. medium és ultra között extrém felbontásokon játékfüggően adott esetben egész minimális a látható különbség (értsd, semmi), viszont néhány esetben katasztrofálisan skálázódik a felbontás növelésével.
tesztek jellemzően kimaxolnak mindent a jobb összehasonlíthatóságért, de kb ezzel a három dologgal adott esetben +40% fpst is lehet nyerni (post-process jellemzően a min fpst is be tudja rántani). úgy, hogy a gyakorlatban nem feltétlenül lesz látható a különbség (megintcsak 4Król beszélünk és nem 1080pről).
persze, elveszik a "méregdrága kártyám van, kimaxolok mindent" életérzés, de másik oldalról nézd úgy, hogy a jelenlegi tier2es kártya már kb elég 4k@60fpsre, ameddig pár éve a Crysis3 alatt 5760x1080ban kb az akkori csúcs Titan tudott 35-50 fpst. mediumon.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
cyberkind
félisten
válasz Erdei88 #51858 üzenetére
Szomi vok, hogy egy-két beállítást offolnom kell, feltéve ha jön olyan játék, mert gondolom a Forza meg a Mafia 3 miatt csak nem kell "szenvednem", szar ez a 980Ti, inkább fizetek érte, hogy elvigyék én meg veszek 2 480-at azt hamm hamm 1080, meg LiP Nvidia, ja meg karemelés Abu85-ért.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
hat egy ilyen durva lett volna, a maga 140m2jével. (cikk kb arról szól, hogy ingyen elvihető, amíg az ember szerez hozzá kamiont).
-
Anubris
őstag
válasz proci985 #51856 üzenetére
Köszi, bepróbálkozom vele, azt majd meglátjuk mi lesz. FHD monitor az marad egyelőre RTS meg új játékokhoz, viszont vettem egy 4K TV-t és arra akarom rákötni a gépet. Majd kiderül a TV input lagját, hogy viselem el. Hiányzik a konzolos élet, kontrollerrel a fotelbe punnyadva nagy képernyőn tolni.
(#51854) : Eladtam a kártyám már korábban, csak nem frissítettem még az adatlapom. Az IGP meg szerintem kevés lesz.
-
Devid_81
félisten
Acer nem sz@rral gurigazik
200Hz/G-sync/VA (AMVA) panel...vegre nem a fjosh IPS...
-
keIdor
titán
válasz FollowTheORI #51863 üzenetére
Ez nagyon PPI függő, egy 32" 3840x2160-ra ugyanúgy mehet 2xAA mint 2560x1440 27"-re. Látni azért hogy szebb.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Anubris #51865 üzenetére
nezd, a 290X CF (amig megy a multiGPU) addig 1070-1080OC korul teljesit, az alapjan 4Kra minimalis kompromisszum kellhet es az is max par jatekban.
nalam mondjuk forditva van, desktop 3x1080p es a TV 1080p, viszont cserebe 55"os. mondjuk TVn inkabb Broforce, Street Fighter IV es Trackmaniat szoktam tolni baratokkal. Xbox controllerrel mind remek es PCre is siman ra lehet kotni tobbet.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
szokott lenni dedikalt post-process is, de altalaban a DoFot jelenti.
DoF mondjuk multimonitornal ket dolog miatt problemas. egyreszt zabalja az eroforrasokat mivel normal esetben a kepernyo szelen kene futnia, gyakorlatban ha nem lehet latoteret allitani emiatt adott esetben a ket szelso monitor egeszere is fut. masreszt meg ha az embernek eleve a periferias latomezojet is befedi a kepernyo ugy nem kell fokuszt szimulalni.
Vignettet nem tudom melyik program hasznal.
-
Cs1csó
félisten
válasz #Morcosmedve #51873 üzenetére
A fa szerintem nem jó, ugyanis a fa rossz hővezető, bár ez inkább műanyag, na az se jobb.
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
matiz 20" [link]
hüllő
-
-
Devid_81
félisten
Mar csak 2 ev, es persze 4 alaplap valtas utan egy egesz tora valo kaveval unnepelhetjuk az "elso" 6 magos inteleket az atlagfogyasztoi vonalon.
Koszonjuk intel!Szerk: ezek mobile cpu-k.
[ Szerkesztve ]
...
-
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
-
nagyúr
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
VTom
veterán
válasz FollowTheORI #51893 üzenetére
Az enyémben SSD van, kb. három napig örültem neki, mint majom a farkának, amikor rápakolta a corporate IT a mcaffee titkosítást. Azóta lassabban bootol, mint a HDD
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
törölt tag
„1 Kilogramm Kartoffeln. 1 Liter Milch. 3 Eier. 90 Gramm Butter“, zeichnet der Schatten einer Deckenlampe ihm einen dichten schwarzen Schnurrbart auf die Oberlippe. „Und Muskatnuss, Herr Müller! Muskatnuss! Haben Sie verstanden, Herr Müller?“ [link][ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
According to the article, VRW staff had the opportunity to hold ‘GP100/102-based GTX TITAN’ in their hands just few days ago. Although this card (TITAN) is not expected to hit the market before GP102 Quadro implementation goes official, VRW actually gave us a date, which is August 17th to 21st at Gamescom in Germany.
GP102-based solutions will likely target 250W TDP, just as their predecessor for the past few years. Those boards would be powered by 6+8pin power connectors.NVIDIA’s Flagship Pascal GP100 / 102 Based GTX Titan Graphics Card Rumored For Launch in August
Read more: http://wccftech.com/nvidia-pascal-gp100-geforce-gtx-titan-launch/#ixzz4F3G17q9W
Nem mondjátok komolyan, hogy augusztusba jöhet egy gyorsabb GeForce a 1080-nál?
Nem korai még?
Ahogy olvasom a cikket, még a GTX1080 is elbújhat mellette...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest