Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz ScomComputer #109945 üzenetére
Jol nez ki, kulon piros pont hogy sikerult a 21:9 videot 21:9 formatumban feltolteni a YT-ra igy szepen nezheto a 21:9 monitoromon. Meg mindig rengeteg idiota (a kiado/studio meretetol fuggetlenul) van akik a 21:9 videokat 16:9 letterbox formatumban toltik fel.
1) erdekes valasztas egy multi shooterhez a "Dancing On My Own" mint trailer zene
2) kivancsi vagyok a logo/artwork meddig marad olyan amilyen mert enyhen szolva is erosen classic Atari "inspiracio"Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
ScomComputer
veterán
Keldor,hol vagy?
Karikázd meg magad a videón,hogy lássunk...
[link] -
Puma K
nagyúr
-
cyberkind
félisten
válasz ScomComputer #109954 üzenetére
Minden egyes kormány egy retardált trágya, aki nem oltatja be magát, majd ezzel a kis kolbi 19-el kerül be a kórházba, az összesre rá kéne terhelni az ellátás költségét, kész pont, aztán lehetne élvezni azt a hűdenagy szabadságot meg egyéni jogokat.
Remélem tudjuk, hogy a Mr Omegával is mi lett, a szintén hűdenagyon jó kondíciós fizikai állapotában.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz ScomComputer #109959 üzenetére
Most a Mr. Omegából honnan tudjam? Mikor meghalt akkor kb 1 napig a fejemben volt aztán ki is ment, mert annyira érdekelt.
Van jobb dolgom is mint ezekkel foglalkozni.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
cyberkind
félisten
válasz Puma K #109960 üzenetére
Nyilván van sokunknak jobb dolga, engem speciel csak azért lepett meg, mert abszolút jó egészségben volt a kora ellenére is.
ScomComputer
Azt mondja a menedzserük, de ha nem is az volt, ilyenkor kórházba kerülni kb a halál, na nem mintha annyival több esély lenne amikor nincs semmi, csak a standard shit. -
Puma K
nagyúr
válasz Erdei88 #109962 üzenetére
Egy y lemaradt a vezetéknevéből.
Szegény ipse múltkor még anyagi gondokkal küzdött (helló magyarországi olimpiai ezüst, arany világbajnok és többszörös ezüst érmes Európa bajnok sportoló... ) most meg ez...
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #109954 üzenetére
Én Klosterneuburg-ban vagyok, felfogható Bécs kül-kül-külvárosának, de a tünti nem itt van.
Ők legalább kimennek, amiért jár a maximális riszpekt tőlem legalábbis. A magyar mikor megy ki? Soha.
Én egyébként nem vagyok az oltásellenesek ellen. Felnőttként kezelnék mindenkit. Menne mindenkinek a papír, ahol tájékoztatnám az embereket, amennyiben túl terhelt lenne az egészségügy és nem tud felmutatni oltási igazolást, lehetséges, hogy nem tudja ellátni a rendszer.
Tisztában van ezzel és elfogadja? Továbbra sem kéri az oltást. Rendben. Alul dátum, aláírás és ennyi. Majd nyitnám a világot.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ÁdiBá
veterán
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy belépő szintű nas jelenesetben egy ASUStor 1002 mennyire birja a strapát ilyen qBittorent futtatásánál.
Olvastam róla, hogy nas nem igazán arra találták ki hogy torrentet futtasson illetve, nem birja a kapcsolatok magas számát, nem olyan mint egy asztali PC.
De nagyon agyalok, hogy én mint átlagfelhasználó veszek a gépem mellé egy NAS-t, mert igy kevesebbet kell használnom az asztali pc, hogy ha egy családi videot, filmet, bármit meg akarok nézni, viszont használok felhőalapú előfizetést is, igy egy - két év alatt megtérülne a NAS ára.
Gondolkodóba esetem.
Valaki használ itt NAS-t?ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #109966 üzenetére
Akkor elobb utobb az oltottakkal lesz tele a korhaz.
Kb ennyi lenne a kulonbseg.
Tel van, eleve ott a sima influenza emelle a sz@r melle.En konkretan annyit csinalnek, hogy barmilye van a betegnek legyen covid vagy sem, ezeknek a kohogo embereknek kb 30%-t adnek a korhazbol, tok mindegy hogy kapott e 8 Sputnik-ot vagy sem.
Nekem ne mondd, hogy aki nem oltatja mahat az az EU-t sem fizeti, pont ugyan annyit ad az is az egeszsegugynek a fizetesebol hogy gondozzak ha baj van, mint az oltott.A maradek 70%-ot meg visszaallitanam normal korhaznak, mert millio ember a vilagon var kisebb mutetekre amit emiatt a f0sh kinai takony miatt halasztgatnak.
Aki nem fer be a 30%-ba az sajnos mehet haza kohogni/meghalni.
Sokkal tobb a korhazban sem varna ra sajnos.Sokkal tobb ember fog elobb utobb meghalni idoben meg nem kapott kezeles miatt mint amennyi belehal a foskovidba.
Nagyon sok ember oda jutott, hogy el sem mer menni a dokihoz a kisebb bajaval, mert szoba sem allnak mar vele, elvannak kuldve a pits@aba...bezzeg ha foskovidja van akkor rendben van, mehet.
Gondolom kell a statisztikanak, hogy jajj mennyien vannak covidosok...es annak kemeny par %a meg akar korhazban is kerul ajajj mekkora a baj.
Kozben meg sorba halnak akiknek halasztgattak mar 2 eve a kisebb mutetet amibol kozben sokkal nagyobb baj alakult ki persze....
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #109969 üzenetére
Oltottak nagyon minimális része kerül csak be. Pont ez az oltás lényege, hogy nem leszel olyan rosszul, hogy bekerülj.
Hiába fizeti, ha nincs ennyi emberre kapacitás. Pont ezt magyaráznám el mindenkinek.
Miért kell az oltás.
Miért van határa az egészégügy kapacitásának és mekkora is ez.
Elmagyaráznám, hogy egy 5 éves is megértse.
Azt is elmagyaráznám, hogy mindenki azt csinál a testével, amit akar. Aki azt hiszi, hogy nanorobotot ültetnek belé, az higgye azt és ne kérje, nincs ezzel semmi gond. De ha nincs már orvos, nincs már ágy és otthon fuldoklik, akkor ne a rendszert szidja, hanem vállalja, hogy ő így döntött és vegye tudomásul, hogy ez lett a következménye.Erről szól a felnőttként kezelés és így is kezelnék mindenkit.
Tájékoztatás és szabad döbtés. De a következményeket tessék vállalni.A világot meg nyitnám. Csináljuk a fesztivált 30% miatt…
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
FLATRONW
őstag
válasz keIdor #109966 üzenetére
Szerintem ennek nincs sok értelme.
1. Ki az a hülye, aki egy ilyen papírt aláír, és lemond az ellátásról, ami neki jogosan jár, mivel fizeti a biztosítást.
2. Amíg van kapacitás, addig úgyis ellátnak mindenkit.
3. Ha már nincs kapacitás, akkor szükség esetén az oltott is baazhatja. -
CJ4567
nagyúr
válasz proci985 #109947 üzenetére
Egy normálisabb HDD-vel sincs gond, nálam egy WD10EZEX-en volt a játék, és a kezdeti nem töltenek be az NPC-k időben (ami valamelyik patch után mintha jobb lett volna) problémán kívül abszolút jó volt a játék. Viszont ez egy relatíve gyors vinyó, szóval lehet azért nem volt gond, erről még a Horizon 5 is gond nélkül fut, ha kivárod a másfél perces első töltést.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #109970 üzenetére
Es mi van a nagy herd immunity-val?
Legtobb orszag azon a szinten all mar, vagy tul is azon, es a korhazak meg tele mindekozben.
Vagy epp mit tennel a O-mikro sutovel amire a jelenlegi oltasok annyira nem is jok stb stb.Nezhetjuk es forgathatjuk ezt barhova akkor sem lehet az oltottat vagy a nem oltottat hibaztatni itt.
Szerk: hozzateszem alig hallottam korhaz bovitesekrol az elmult 1.5-2 evben.
Annyira az EU sem tett sokat, hogy jobb legyen a helyzet.[ Szerkesztve ]
...
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #109974 üzenetére
Nem vagyok virológus, de mivel újra és újra elkaphatod, szerintem nincs herd immunity erre. Ezt még tavaly vetették fel, amikor annyira új volt a virus, hogy azt se tudták, hogy újrafertőz. Akkor még azt mondták, hogy elég lesz két oltás egy életre, ha lesz.
Aztán azóta kiderült, hogy 6 havonta kell.
Persze az is benne van, hogy hatalmas lóvé van ebben.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #109974 üzenetére
Meg annyit hozzatennek, hogy jelenleg mar osszehasonlithato a halalozasi rata a tavaly ev vegivel, amikor mar mindenfele kezdottek a bajok. (Nov-Dec)
Meg kell nezni par random orszagot, hogy akkor mennyi volt a nali halalozas es most mennyi.
Tavaly Decemberben meg nem voltak oltottak, iden Decemberben mar van oltott, a fejlodo orszagokban 60-70% korul.Kb az Angolok kimagasloan jok a tobbiekhez kepest, innen is latszik, hogy van itt baj az oltoanyagokkal is rendesen.
...
-
snecy20
nagyúr
Na ez szinte biztos hogy rohadt jó lesz...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #109976 üzenetére
Nincs az oltoanyagokkal semmi, ez alap matek basszus. Tavaly az elso varians volt, most osszel meg a 10x fertozobb Delta. Meg ha 80% lenne is az oltasi rata a 10x fertozobb Delta akkor is kiegyenlitene a szamokat a maradek 20%-bol es a legtobb orszagban meg a 80%-tol is messze vannak.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #109981 üzenetére
Hasonlitsd akkor ossze pl Nemet orszagot a komplett UK-val, oke itt kevesebben vannak/vagyunk 16 millaval.
De nezd meg tavaly December es most.
Nezd meg, hogy hogy valtozik akar csak a google grafikon, Angolok stagnalnak a Nemetek meg szepen mennek felfele.De majd terjunk erre vissza Marcius korul amikor a teli peak-en talan tulleszunk.
...
-
Puma K
nagyúr
válasz ÁdiBá #109968 üzenetére
A NAS-ekbe való és külön ilyen típusú HDD-t kell tenni. Amit mezei asztali gépekbe szánnak HDD-k azokat használattól függően, de akár 1-2 hónap alatt tönkre vágja a NAS.
Én konkrétan torrentek futtatására használom az enyémet. Nem akartam a gépen lévő SSD-t koptatni.
Nézegettem milyen új vagy használt NAS-t kéne hogy vegyek és végül a Synology márka mellett döntöttem. E tekintetből ők elvileg az egyik legjobbak a piacon.
Külön -rendszerint- Linux alapú OS fut ezeken a NAS-eken. Böngészőből kell belépni és olyan mintha egy virtuális gépet futtatnál. Van egérmutatód, asztalod, ikonok, méretezhető ablakok és miegymás. Tudsz párhuzamosan több a NAS-re telepített programot futtatni, de a gép hardvere miatt érdemes ezeket bezárni mielőtt kilépsz a NAS-ből.
Telefonról, tabletről is be tudsz lépni az adott NAS-t gyártó saját appján keresztül. Ilyenkor mappa-tartalom szinten látod a dolgokat és azokat meg is tudod nyitni.
Mobil eszközről is simán el tudsz indítani filmeket-sorozatokat. A régebbi NAS-ek 1080p-t az újabbak ha elég erősek akkor a 4k tartalmakat is tudják stream-elni adott eszközre. Ilyenkor csak a kapcsolatnak kell jó lennie aztán hasít minden.
Biztonság szempontjából nagyon sokféle megoldást kínálnak, hogy miként rejted el, véded le és kinek teszed hozzáférhetővé és milyen jogokat adsz a saját NAS-ed esetén. Adott használandó eszközökkel ha összepárosítottad akkor érdemes elrejteni mások elől mert adott jóemberek simán rápróbálnak a NAS-ekre belépkedni... aztán a biztonsági értesítéseket is úgy érdemes beállítani, hogy értesítést kapj ha valaki bepróbálkozik.
Az adattárolók kezelésére is sok megoldást kínálnak. Rendszerint kicsi gépekről van szó így a legtöbbe 2 HDD szokott bele menni. Van nagyobb is, de az alapok az a 2 adattárolós megoldások. A RAID különféle formáit ismeri és adott keretek között elképzelésed szerint tudod alakítani.
Rendszerint 2 db USB és 1db LAN-RJ45 csatlakozó van rajtuk. Ezeknek a variációja többféle lehet pl: 4 USB, 2 LAN stb. A csatlakozók tempója is más és más lehet.
Be is lehet állítani egy működési rendet a NAS-nek. Nekem hétköznap 17 órától kapcsol be és másnap hajnali 1-ig működik. Hétvégén 10 órától kapcsol be és másnap hajnali 2-ig megy.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #109985 üzenetére
De miert gondolod hogy ennek barmi koze van az oltoanyagokhoz? A vaccination rate magasabb UK-ban es a lakossag atlageletkora joval alacsonyabb:
Vaccination Rate
UK DE
-----------------
1st 76.2 72.4
Full 69.4 69.4
Boost 33.0 21.4Age Structure
UK DE
-----------------
0-14 17.7 13.1
15-64 63.8 65.5
65+ 18.5 21.5A halalesetek abszolut tobbsege pedig ott tortenik a 60+ kategoriaban. Egyebkent a DE boost a UK-ban mar november kozepen megvolt a DE 1st pedig mar szeptember kozepen.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Aki tudja próbálja ki és jöhet a vélemény UE5....
The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience
Download! -
Raymond
félisten
válasz Raymond #109987 üzenetére
Bonusz, hogy a DE infekcioszamok nemigen mutatjak a valosagot mert egyszeruen nem birjak az iramot a hivatalok es abban a szep lefele iranyban nem hisznek a szakemberek.
"Allerdings ist bei der Bewertung des Infektionsgeschehens zu bedenken, dass Experten derzeit von einer merklichen Untererfassung ausgehen. Gesundheitsämter und Kliniken kommen demnach mit der Meldung von Fällen zumindest in einzelnen Regionen nicht mehr hinterher.
Darauf könnten auch die Zahlen in Sachsen hinweisen, die ungewöhnlich stark auf 949 Fälle gesunken sind. Gestern meldeten die Ämter für den Freistaat noch 4820 Fälle, vor einer Woche sogar 6627 Neuinfektionen. Das Nachbarland Sachsen-Anhalt registrierte heute dagegen bei deutlich geringerer Einwohnerzahl 3009 Neuinfektionen."Forras: [link]
Ami eppen Sachsen eseteben erdekes mivel messze a legalacsonyabb az oltottak szama es mar a mult hete telejsen beteltek a korhazak is.
-
ÁdiBá
veterán
válasz Puma K #109983 üzenetére
Én is ilyesmi nast nézegettem, viszont azt nem tudtam hogy mezei HDD nem jó bele.
Amúgy ezekre hogy lépsz be telefonról? Gyárilag tudnak Wifi-t, vagy kell hozzá egy olyan modem amibe beledugom és tud wifit?Nekem sajnos teli van a modem eszközökkel viszont ha a NAS és a Modem közé beépitek egy Switchet akkor lehet jó lenne.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
CJ4567
nagyúr
Verstappen a 2021-es F1 világbajnok
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
cyberkind
félisten
válasz CJ4567 #109991 üzenetére
Jó nagy bullshit volt az egész év, de gyanítom ez az amcsi vezetés miatt van, így van nézettség, ettől függetlenül Max mindvégig jobb volt, abszolút megérdemelt a győzelem, de az irány szar, én majd akkor követem megint jobban ha a Ferrari valamire való lesz, de igazából az lenne a legjobb ha lelépnének, ez a F1 már szart se ér.
-
AsakuraDave
őstag
válasz cyberkind #109992 üzenetére
Mai versenyen Max egy nagy nulla volt, Perez gyönyörűen feltartoztatta Hamiltont , veszített 6-7mp előnyt Hamilton Max-szal szemben de ezek után se bírt Max a seggébe lenni sőt vesztett 3secet pár kör alatt... Úgy, hogy a nyomi merci csapat nem engedte Hamiltont boxba kerékcserére így 30 körrel többet ment egy gumin míg Max 3-4x cserélt Esélye nem volt a kis kalácsképűnek a mai versenyen, színtiszta szerencse, hogy Ő nyert vagyis pontosabban a FIA jól megírta a scriptet, hogy ki mikor csúszik ki. Readás tök szabálytalan volt, hogy kb csak Max előzhette a lekörözötteket és az SC ment is ki Amúgy meg is előzte 1 hangyaf@sznyival Hamiltont SC vége előtt mert annyira nem bírt magával ez az ideggörcs.
De persze rá nem sokszor tartoznak a szabályok bár a FIA se tudja a szabályokat így nem csodálom. Előző pályán kis sérülés a falba -> red flag, itt nagyobb sérülés volt de csak SC Jah, mert akkor Hamilton tudott volna kereket cserélni és több esélye lett volna persze ilyet csak akkor lehet ha már a Merci veszít red flag-ből mert SC alatt cseréltek míg az RB nem. Quali alatt Max majd 5tizedet vert Hamiltonra az itt sehol se volt, Perez is csóri kinyirta a kocsit Hamilton ellen csak, hogy Max beérje ami végül SEMMIRE se volt jó ugyanúgy visszaesett 5sec difire Max. Utolsó SC viszont beverte a szöget Hamiltonnak esélytelen volt olyan gumikkal, bár ez már részben a csapata hibája hisz cserélhetett volna de így a tökéletes munka amit ma mutatott a pályán lóf@szt se ért végül. Aki szerint a mai versenyt Max megérdemelte ott vannak gondok... A világbajnok címet lehet megérdemli a szezon alatti teljesítménye miatt az oké mert jól vezet de amit ma mutatott az nem érdemelt első helyet.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
nagyúr
Srácok próbálta valaki innen az MX-4 2019-et? Mivel másabb mint a sima MX4?
Mert az MX-5-öt próbáltam az nekem abszolút nem jött be állagra.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz snecy20 #109996 üzenetére
Ja, szerintem Verstappent elzavarják rajtot gyakorolni, mert ott gyakorlatilag elvesztette a versenyt.
Ezután a Merci meg a versenybírák meg megnyerték neki #facepalm
Persze, kell ahhoz teljesítmény, hogy pontegyenlőséggel érkezzen két arc az utolsó versenyre, szóval nem sajnálom Verstappentől a serleget, de amit ez a két banda csinált, az nevetséges. Mondjuk ha a versenybírák nem tökkelütöttek, akkor lehet, hogy Verstappen már bajnokként érkezik?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
cyberkind
félisten
válasz snecy20 #109996 üzenetére
Persze, hogy nem, mert egy nagy bullshit lett a F1, pedig már anno is azt hittük, hogy hűde szar meg társai, pedig nem, most az igazi, meg a balhere Masni és az Fia.
Rengeteg lépésre emlékszem, amivel a Ferrari-t szoptatták csak, azt mindenki nonstop üdvözölte, ezzel szemben a szaros Merci-nek csak küldik a címeket, mintha ők lennének a Ferrari, és ők lennének itt a kezdetek óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest