- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Biztos sokszor volt már ilyen kérdés, mint ami most következik, de nem találtam választ még a kérdéseimre, ezért engedelmetekkel felteszem őket, s örömmel venném, ha valaki megválaszolná őket. (:
Tehát első pont: Hamarosan akarok venni egy GTX 460-t, 1gb-osat, s vízhűtéssel lesz használva. Kérdés, hogy melyiket vegyem. Ugyanis, olvastam, hogy a Giga nagyon jó, de tekintve, hogy a gyári hűtés mindegy, mert úgyis víz alatt lesz, ezért elbizonytalanodtam, hogy ilyen legyen-e. Továbbá nem biztos, hogy szükséges gyári OC kari, mivel vízhűtésnél olyan hőfokok lesznek, hogy terveim szerint túl tudom majd szárnyalni az ilyen tuningokat.
Fontos lenne még az, hogy ne menjen tönkre 1-2 év alatt, hanem jó pár (min. 5) évet bírjon ki. Azután, bár nem ez a legfontosabb, jó ha bírja a tuningot. Ezeket figyelembe véve, milyen kártyát tudnátok ajánlani nekem?
Az érdekelne még, hogy a memóriáinak a hűtőinél vannak furatok, tehát, hogy azt is vizesblokkra cseréljem, vagy csak oda van ragasztva neki valami?Második pont: A jelenlegi tápegységem (adatlapomon) 450W-os. Ennek -ha jól tudom- alapjáraton vinnie kellene a GTX 460+ quad CPU-t. Viszont a CPU-t biztos, hogy tuningolni fogom, s valószínű, hogy a 460-al is próbálkozom majd.
A kérdésem, hogy ha mindkettőt egyszerre tuningolom, akkor elég lesz-e ez a PSU, vagy vegyek nagyobbat? Ha igen milyet?
Szeretném még hozzátenni, hogy ha nem muszáj, nem szeretnék nagyobbat venni, mert csak olyan alapon, hogy "a nagyobb jobb" nem érdekel.
Mintha úgy láttam volna, hogy ennek a VGA-nak 160W a TDP-je, tuningolva gondolom lesz vagy 200W, a CPU-m alapon 95W, ez tuningba valami 120W lehet. Ehhez jön a kb. ~35W egyéb. Ez így 355W. Csak bírnia kellene egy 450W-osnak, nem?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest