- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew_31
Modder
válasz csucsbicep #13451 üzenetére
Nekem az i7-860 3500-ön is 99%-on hajtja a 2db GTX460-at 3db monitorral 3840x720 vagy 5760x1080-as felbontásban magas grafikai részletességgel.
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz vuk777 #13446 üzenetére
Igaza van Gainwardgs barátomnak. Mivel neki is volt VX450W-s Corsair tápja, és a másik kártya SLI-be az én 460-asom volt. Szóval nem mondunk marhaságot. Amúgy ha megkeresed a Vantage topicot a húzott multi gpu, részében, akkor megtalálod ott is az eredményt.
Az a lényege, hogy ne valami fos TESCO minőségű tápot tegyen alá, mert az lehet akár 800W+ -os is akkor se biztos hogy menni fog vele, míg 1 jó 550W-os vagy 450W-os meg simán elrohangál ugyan azzal a konfiggal.[ Szerkesztve ]
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
N_A_S
veterán
Nekem ezt vitte el egy Corsair HX520: Vantage P21151
i7 2600K @ 5GHz
GTX 460 @ 970 / 4740és azt ígérték hogy a 480-amat is elfogja vinni
https://tinyurl.com/phnas
-
vuk777
aktív tag
én egy ilyet raknék be abba gépbe! CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz vuk777 #13456 üzenetére
Ahogy nézem az oldalát, még így is kevesebbet tud, mint pl az én 550W-os Corsair tápom. Igaz az enyém nem moduláris.
De 12V-os ágon 41A-t ad le az enyémAz egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
AssAssynn
őstag
válasz Lucifer6280 #13460 üzenetére
Üdv újra.
Tudom, hogy az előbb kicsit meg "TO-ztam" a témát, de megint lenne egy kicsit offos kérdésem.
Mostanában monitorokat nézegetek, hátha találok egy jó darabot, s azután érdeklődöm, hogy a 460-hoz mit ajánlotok? Ahogy nézegettem a legtöbb 460-on DVI illetve mini-HDMI csatlakozók vannak. Első kérdés: van köztük különbség? Szóval mondjuk a mini-HDMI-nek jobb a képe, vagy mi?
Második kérdés: láttam mindenféle átalakítót, DVI-ről xy-ra meg vissza, meg mindenfélét. Szóval a kérdésem, hogy ezek közül melyik a veszteséges, illetve veszteségmentes átalakító?
S, hogy a fő kérdést feltegyem: milyen bemenet legyen a monitor hátulján, hogy az jól vissza tudja adni a VGA-ból jövő képet?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
vuk777
aktív tag
...ezzel be is fejeztem a tápról a további hozzászólásaimat! Lehet ezeken is csámcsogni.
hajrá fiúk hajrá...xAttilax : "én inkább biztosra mennék"(1200W)-erre nincs több válaszom ja de! mindjárt 2db-ot!!!
Lucifer6280 "De 12V-os ágon 41A-t ad le az enyém
" Hegesztesz is vele talán?
Joker94 "Vagy vetetnél velem egy 850est?"A te konfigodat bőven elviszi egy 400W os minőségi táp is! -
jcvd
tag
Sziasztok!
Tanács/segítség kellene, mert kinyír idegileg az nvidia driver.
Leszedtem a legújabbat, kicsomagolom, elindul a telepítő, erre ezt az ablakot kapom:
Nem ismeri fel az előző drivert és tovább sem lehet lépni... semmit sem lehet csinálni... érthetetlen.
Mi a megoldás?
-
hermanyi
addikt
frissíted vagy teljesen újra akarod tenni
de a 275.33 nem a legújabbfajta ha jól sejtem Itt néz szétAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz vuk777 #13463 üzenetére
Szerintem te is jó magyar szokás szerint, Tesco-ba vásárolsz tápot. Tiszta kényelmes nagy-bevásárláskor. Lekapod a polcról és csodálkozol hogy szart se ér. Legközelebb a Mikulástól is valami CODEGEN tápot kérj. Amúgy, meg tessék itt a Corair tápom.
Szóval köszönjük Emese.Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
vuk777
aktív tag
válasz Lucifer6280 #13466 üzenetére
2 éve vettem CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W Ha látsz ilyet Tesco-ban,szólj
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz vuk777 #13468 üzenetére
azért a 12V -s ágon a tied is leadja a 18 ampert 4X szóval te is hegeszthetsz nyugodtan vele
Nem rossz darab ha Tescos ha nem ,de SLI vagy CF rendszerhez ilyesmi illik alá csak fényezés
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
robick5
tag
Igen 275.33 a legújabb a 275.50 beta verzio !De egy próbát megér talán az felmegy csont nélkül!
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
apollo12
veterán
heló érdekelne hogy működne-e egy msi gtx 460 oc-n egy (D-Sub) to TV (RCA/S-video) kábel ?
-
Vigneau
félisten
Akinek hűtőgondjai vannak referencianyák esetén - valamint nem akar barkácsolni -, annak itt az új Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO II.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
fsb1000
nagyúr
válasz Dark Archon #13441 üzenetére
Mint leendő villamosmérnököt megkérdezlek, hogy ha egy VGA kártya X mennyiségű hőenergiát ad át a környezetének, és ettől többet vesz fel a tápból, akkor a kettő közötti különbség milyen energiává alakul?
Feltételezve hogy nincs mozgó alkatrész, nincs elektromágneses sugárzás kibocsátás és még kiméia folyamatok sem mennek végbe egy VGA kártyában.
(a hűtő ventillátort külön egységnek feltételezve)
-
addikt
válasz fsb1000 #13475 üzenetére
Leírtam. Villamos energiává, mivel nem csak jelet fogad, de ki is bocsát. Ha a felvett energia összes része hőenergiává alakulna, nem működne semmi. Ja, de, a radiátor. De feltételezem, egy VGA-nak vagy CPU-nak nem a fűtés a fő feladata
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
HornedReaper
senior tag
Hétvégén felkerült a Palit GTX460 OC 1GB kártyámra a jó kis régi Accelero S1 Rev. 2.
Körömvágó-ollóval vágtam el a hűtő lamelláit, utána kézzel könnyedén hajlítható a heatpipe.
A házam extra kialakítása miatt a kártya tápcsatijánál is faragnom kellett, illetve a többi heatpipe-ot is felfelé hajlítani.
Hőfok alapon 28°C, netezés közben 31°C, Furmark Burn-In-nel 71°C-ig ment fel 10 perc után, úgy 28°C-os szobában (5-6°C-kal jobb a gyári hűtésnél).
A venti egy papíron 1200, de valójában 1400 RPM-es 120mm-es Titan Kukri, szabályzás nélkül (nem hallom a többi ventitől). A hűtőpaszta Titan TTG-G30015 Nano Grease, gazdagon
Minden VRM-en, RAM-on alumínium süni (occsóért kínából) + a melegedős chipeken a memóriák mellett (3db a VGA csatlakozó környékén), és a kártya hátulján is 2 chipen.
A garis matrica már eddig sem tapadt rendesen, így a gari sem ugrott (elvileg).
A VGA csati miatt felhajlított heatpipe-on lévő lamellákat így sajnos nem fújja a hűtő, egy ilyesmi venti lenne rá ideális: CoolerMaster ExcaliburHúzni nem fogom a kártyát, erősen CPU limites a gépem..
[ Szerkesztve ]
-
robick5
tag
Egyenlőre a gyári hűtővel is meg vagyok elégedve.....
Picikét meghúzva! Ja igen ház oldala nincs leszedve....06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
Vigneau
félisten
-
hermanyi
addikt
válasz AssAssynn #13482 üzenetére
ha a csavar nincs lematricázva (Gigabyte) erről tudom ,hogy nincs mert az van és nem adod el a hütöt és ha baj van kártyával visszateszed akkor nincs vagyis nem tudják meg ,hogy lecserélted . De amúgy elméletileg igen bukód a garanciát.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Bobrooney
senior tag
válasz AssAssynn #13482 üzenetére
Én úgy tudom, hogy amíg a matrica nem sérül no para, azt hiszem itt a fórumon írták, hogy neki ugye melegedett nagyon a kártya és csúszott a ragasztó tehát 1-ben lejött a matrica
Nekem van még rá 2 év gari, nem merem bejátszani. De cáfoljon meg valaki ha nincs igazam[ Szerkesztve ]
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz Dark Archon #13477 üzenetére
Villamos energiává, mivel nem csak jelet fogad, de ki is bocsát
Hát... gratulálok.
Eddig azt hittem, hogy csak a leendő informatikusoknak nincsenek alapismeretik, de úgy tünik a Villamosmérnők palánták beelőzik őket.Talán akik még a múlt évezredben lottón nyerték a diplomájukat elhiszik, hogy az az energia amit a fali konnnektoron keresztűl betáplálunk a számitógépbe, annak 98% hőként távozik a házikóból, a maradék meg nagyrészt mozgási energiává alakul amikor a levegőt mozgatjuk, hogy a keletkezett hő távozzon.
Az a pici ami marad.... talán az ezoterikus térbe távozik, vagy a leendő villanymérnökök alfahullámaival interferálva csökkenti az entrópiát..
És igen... fel lehet vésni a stelázsi főlé a kiskonyhában, hogy a CPU-ban meg a GPU-ban gyak. 100%-ban hővé alakul a betáplált elektromos energia. Akkor is ha nem a fűtés a feladatuk.
-
AssAssynn
őstag
válasz hermanyi #13483 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor +1 pont a Gigára.
Nem akarom eladni a hűtőjét, de amúgy elég furcsa, hogy még ha a gyáritól jobb hűtést is teszel rá, akkor is elveszted a garanciát.Bobrooney: Köszönöm a választ. Azért majd én lehet megpróbálom feleszkábálni rá a vízhűtést... (:
Más.
Úgy néztem, hogy a Giga 1gb-os dupla ventilátoros verziójából kettő félét is kiadtak. Nem néztem nagyon utána, csak azt láttam különbségnek, hogy a hűtőjük más. Erről tapasztalat? Van köztük különbség? Melyik a jobb?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
hermanyi
addikt
válasz AssAssynn #13487 üzenetére
Ha jól emlékszem valamelyik gyártó adott ki alapból vizesblokkal kártyát a 460 as szegmensben .
Nekem az első kiadás van és kicsit meghúzva (840/1680/2000) a gyári hűtő 60-64 C körül tartja 98% os GPU kihasználtság mellett
-
Rebell
senior tag
válasz AssAssynn #13487 üzenetére
Hali,
van a sima OC és az OC2. Az OC2 jobb hűtés szempontjából, mivel az SOC réz Heat Pipe-jait kapta meg. Ez kb 7-8 fokkal tarja hűvösebben a videokarit mint a sima első OC verzió.
Tahát OC2 a jó választás..Nekem is OC verzióm van és 64-68 fokon megy a GPU 98-99% kihasználtság mellett, szintúgy mint hermanyi kollegának
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
N_A_S: Köszönöm a választ!
hermanyi: Igen, s úgy rémlik, hogy az EVGA volt az amelyik vizes blokkal adta ki. Viszont az emlékeim szerint, elég drága volt, plusz szeretett Hazánkban nem is biztos, hogy kapni.
Rebell: Köszönöm a részletes leírást!
Már csak az érdekelne, hogy lehet-e kapni Magyarországon ilyen OC2-t. (:"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
robick5
tag
-
AssAssynn
őstag
válasz Rebell #13493 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Sajnos, ez így drága. :S
Jobb lenne használtan, mert úgy olcsóbb, de "csak" sima OC1-t találok aprón. Lehet jó lesz nekem az is, csak megfelelő állapotú legyen...Amúgy, ha nem vagyok túl indiszkrét, érdekelne, hogy neked ezen a felbontáson amin játszol (1680x1050) a 3,2 Ghz-n járatott quad procival nem CPU-limitesek a játékok? Átlag mennyi fps-ed szokott lenni?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz SpeedR #13496 üzenetére
Értem, s köszönöm a választ!
Akkor mondjuk nálam 1440*900-ban, 3,2ghz-n kb. 90-95%-ban nem lenne CPU-limit? Vagy ezen a felbontáson már kell a 3,4 ghz?
Azután, fullHD-hoz mennyi kellene, 3ghz?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Rebell
senior tag
válasz AssAssynn #13495 üzenetére
Nem nagyon vettem észre CPU limitet nálam, minden játék nagyon szépen fut, akadás mentesen HIGH felbontáson 4xAA-val.
Példát nem igazán tudok mondani, mivel Fraps progit nemigen futattok, mivel minden Game szépen megy.
Dirt 3at megnéztem most. 1680*1050 4xAA 82FPS ill. Fullon húzva minden 8XQCSAA 54 FPS.,
Tényleg nagyon jól húzható a kártya, én is 840Mhzen használom (Core Clock) ill a memory Clock 2050en megy Stabilan fesz emelés nélkül
[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz AssAssynn #13497 üzenetére
1440x900-ban mindegy milyen limit van, mert nem szaggat úgysem.
Méréseim szerint 1080p-ben max grafikával és szűrőkkel már 2.66 GHz-en is gpu limit van. (850-re húzott vga-val) Mafiával, AvP-vel és még néhány játék benchmarkkal néztem pár hónapja. 3-3.2 Ghz jelenleg több mint elég.
-
N_A_S
veterán
válasz Rebell #13490 üzenetére
Az OC2-n nem SOC hűtés van! Az OC2 a sima OC hűtője van felmatricázva, attól OC2 mert magasabb az órajele. A SOC hűtést a sima OC Rev 2. kapta meg: GV-N460OC-1GI (rev. 2.0)
Megvettem a 480 GTX-em
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest