- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
N_A_S: Van pár barátom, akik többször cserélnek hardvert, mint mást (mindegy, hogy mire gondolsz), szóval ők szoktak tesztelgetni, s sok mindent tudok tőlük. Egyébként meg szoktam olvasgatni a fórumot is, szóval innét is van egy kis tapasztalat. Továbbá szeretném figyelmedbe ajánlani, az általad idézett hozzászólásom utolsó mondatait.
Vigilante: Köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet.
ricsi99: Javíts ki. (:
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
fsb1000
nagyúr
-
helkis
veterán
üdv!
ezekkel van valakinek már tapasztalata? [link]
elég olcsók, még ph aprós használt árak is drágábbak..
előre is köszi!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
MIt érdemes most venni ár/értékben? 460, 560, 560ti. Illetve elég sok problémát hallok 560ak felől. Ez mennyire igaz?
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
flash-
veterán
sziasztok
gigabyte gtx 460 1gb oc kártyám van
ha msi afterburnerrel elkezdem húzni mondjuk 830mhzre, core voltage 1025,2000mhz memory clock ra vagy ekörüli értékekre,
3dmark vantage kitünően lefut,de crysis2nél van hogy 1 perc mulva 60 fps ről leesik 30fpsre a játék és csak újrainditás után lesz újra gyors a játék.
ez a jelenség mire utalhat?
a core voltage az alacsony,vagy a memory clock?és ez azért lehet mert a crysis 2 jobban megterheli a kártyát mint a 3dmark vantage?
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz flash- #13658 üzenetére
Próbálj meg feszt emelni, és nézd meg, hogy előjön-e a hiba. Ha nem akkor fesz.
Vantage egy szintetikus teszt ami nem generál előreláthatatlan dolgokat, míg a crysis igen. Stabilitás tesztelésére ne markokat használj.I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
flash-
veterán
válasz csucsbicep #13660 üzenetére
ha nincs tuningolva a kártya akkor semmi gond.
inkább
tuningnál van ez.
pedig 3dmark azt gondolnám jobban terheli a gépet.
hiába csinálja meg a kártya 850mhz re húzva a 3d mark tesztet jól,crysis 2nél hamar megadja magát.
hőfokot is figyeltem,79nél feljebb nem ment 850mhz-en.gondolom hogy Stabilitás tesztet meg játéknál kell akor végezni nem 3dmark nal
[ Szerkesztve ]
-
Bobrooney
senior tag
Sajna menet közben találtam, és már az előző hsz-hoz nemtom illeszteni.
Azért ez karaj nem? -
robick5
tag
Én cod5 multival szoktam stabilitást nézni! Minden állítás után felmentem egy 40 slotos szeróra ahol legalább 30-36 vannak,na ott aztán terhelve van a kari (füst,gránátok,tankok,lángszóró) ha ezt bírta min 20percen keresztül akkor lehet örülni! Amikor kifagyott illetve visszaállt gyári beállításra akkor tudtam hogy valamin vissza kell vennem!
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
Bobrooney
senior tag
válasz csucsbicep #13666 üzenetére
Tudom, csak azért mondom, a 3D markon átment, 1-2 gamén is , de volt ami megfogta. Szal igen instabil a rendszer, de 1x eltaláltam a pontot onnantól jó volt
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz csucsbicep #13668 üzenetére
MSI Kombustor-t tolt végig maxon, Crysis-t kb 20percig very high + 2 saa-val. Ezután biztos hogy stabil lesz.
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
f1alonso
aktív tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem , gondolkodok egy új videókártyán mivel a mostani a (8800gts)
elromlott és újat kell vegyek , csak attól félek h a gépem nem fogja kihajtani a gtx 460-at és mást nem nagyon szeretnék cserélni egyelőre a proci következő : proci amd athlon x2 5600+, és a tápom nem tudom h elbirná-e chieftec 450aa.Szerintetek hogyan járnék jobban a gtx 460-al , vagy vmi régebbi nvidiával pl gtx 275 vagy ilyesmi?
Üdv.
-
GeneraL_XTX
veterán
sziasztok
van nekem egy Asus GTX460 768MB DirectCU TOP kártyám, kezdek kicsit aggódni mert játék közben, nyitott háznál is felmegy 80-85 fok körülre.
ez normális?
-
vhunor
őstag
válasz GeneraL_XTX #13673 üzenetére
Nekem 1 gigás van ebből az Asusból, Metro 2033 vagy DoW II közben is max. 66 fokra megy fel, automata venti vezérléssel, egy CM HAF-922 házban. Szerintem a tiéddel nem stimmel valami.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz vhunor #13674 üzenetére
mondjuk az én házam khmm nem valami szellős, kissé túlzsúfolt, de nem hinném hogy ez lenne a gond, magán a kártyán is érzem hogy hihetetlenül melegedik,a két darab hőelvezető csőhöz alig lehet hozzáérni.
IDLE-ben 56 fokot mutat az AIDA64
még is mi nem stimmelhet vele?
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz GeneraL_XTX #13675 üzenetére
vagy ennyit számítana egy jól szellőző ház? még leszedett oldallappal is? vagy esetleg pasztázzam újra?
-
vhunor
őstag
Idle is sok, nekem 32-33 fok most. Nem tudom, mennyire zsúfolt a környezete, levett oldallap sem mindig nyerő légáramlás szempontjából. Próbáld ki úgy, hogy ráirányítasz egy 12 centis ventit, vagy egy kevés helyet csinálni a kártya körül.
Nekem a HAF-922-ben a 20 centisek oldalt és felül minimális, kb. 3-400-as fordulaton mennek, mondjuk maga a kártya körül elég sok hely van, de szerintem nálad nem ez lesz a baj. Idle-ben annyira keveset fogyaszt, hogy nem értem, hogy lehet 56 fok, ennyit a 2d mód nélküli HD4870-ek mutattak. A GTX 460 tizenpár wattot fogyaszt idle-ben.
-
AssAssynn
őstag
Pihenőállapotban az 56 fok az akárhogy is nézzük, sok!
Ha le van szedve az oldallap, s nem lóg oda 2 km kábel, s a ventilátor(ai) forognak a kártyának, akkor nem szabadna ennyinek lennie."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz vhunor #13677 üzenetére
Volt a ház oldalára szerelve nemrég egy 12 centis venti ami pont a kártyára fújta a levegőt, de mivel érdemben nem csökkent a hőmérséklet idle-ben sem ezért levettem mert hangos volt. Mondjuk hidegindítás után nem 56 fok hanem kb 40-45 de úgy látom az is sok.
Csak nem értem hogy miért? Szedjem le a hűtőt és próbáljam meg újrapsztázni?
-
AssAssynn
őstag
válasz GeneraL_XTX #13679 üzenetére
Ha van rajta garancia, akkor ne szedd le a hűtést, mert ugrik a garancia.
Ha más nem ír valami okosságot, -ami még lehetséges, csak várni kell-, akkor szerintem vidd be a boltba ahol vetted, s mond nekik, hogy ez a gondod vele.
Bár nem tudom, hogy a garanciánál ilyennel foglalkoznak-e....
Esetleg megnézheted, hogy nem-e lötyög rajta a hűtés, tehát, hogy nem engedte-e el valami.
Vagy esetleg a bordák közé benézhetsz, hogy nem-e telement porral, vagy valamivel..."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
addikt
válasz GeneraL_XTX #13673 üzenetére
Két ventillátor van a hűtőn? Mert nekem ugyanez volt a Gainward-nál, s mint kiderült, az egyik ventillátor nem működött. Kicsit meg kellett bütykölni, mert belül a hűtés műanyag borításánál kicsúszott az egyik érintkező. Sz'al nézd meg, hogy pörög-e mindkét venti...
Másfelöl a ventillátor ráirányításával csak azt éred el, hogy a kártya ventillátorainak pont ellendolgozik, tehát a meleg megreked. Egyetlen beszívó ventillátor kell egy házra, mégpedig előre, ahol normál esetben a merevlemezek is vannak. Minden más ventillátornak kifelé kell fújnia - elszívva a meleg levegőt az alkatrészekről.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
AssAssynn
őstag
válasz Dark Archon #13681 üzenetére
Szerintem az övé egyventilátoros, de majd mindjárt elmondja. (:
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Dark Archon #13681 üzenetére
A hűtő egyventis, Asus directCU. Gari nem játszik szerintem, alapból OEM kari, ami itt garis az egyik fórumtársnál, de mivel nincs baja, nem hibázik, nem fagy stb, nem hinném hogy foglalkoznának vele.
A hűtő nemrég lett kitisztítva, a venti is megy sajna nem picit hangosan akkor megpróbálom levenni a hűtőt és újrapasztázni illetve visszarakom a 12centis ventit csak fordítva, hogy szívjon és ne befelé fújjon.
-
csib41
aktív tag
2 kérdésem lenne: Mekkora a gpu alapterülete milliméterben?(nekilátok végre a vízhűtőblokkomnak) A másik, az hogy 1280-ban vidikari limites lennék pl Dirt3 120-140fps közt ugrál ha a proci 3.04 vagy 4ghz-en van?
Az első a lényeges kérdés a második szinte nem érdekel. Előre is köszi a segítséget. -
vuk777
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #13683 üzenetére
Pasztázd újra! Figyeld meg mikor leszeded a hűtőt , hogy megfelelően fekszik e fel a GPU kupakjára! Régi pasztát takarítsd le majd pasztázd újra és figyelmesen rakd össze "megfelelően fekszik e fel a GPU kupakjára"Ha ezek után is melegszik és nincs letakarva nagyon a kari akkor bizony ott valami nem stimmel
20-25C fokos szobában max 71 ig szabadna általában felmenni a hőfokoknak most igaz van vagy 35C is de a nálam mért hőfokok tuning alatt mérettek.[ Szerkesztve ]
-
Lucifer6280
aktív tag
Takarítást+ újra pasztázást megérdemli. Ha még mindig nem jobb akkor lehet kell állítani a ventit, vagy felül írni a bios-t. De arról majd kicsit később, előbb takarítsd ki+ pasztázd újra.
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
csib41
aktív tag
válasz AssAssynn #13689 üzenetére
én is ezen filózok, mert volt aki vidikarira chipset blokkot rakott ami 40x40es volt, és ha a gpu kisebb vagy ugyanakkora, mint a procim akkor elég lesz rá a 45x45ös blokkot csinálok.
szétoffolom a topikot sajna de ez is 40x40es maradok a 45x45nél szerintem.[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Ha a venti ennyire teker, akkor a pasztázás lehet a gond.
-
-
AssAssynn
őstag
válasz csucsbicep #13693 üzenetére
Hallottam már róla, de vízhűtés lesz rá, az meg jobb. (:
-
AssAssynn
őstag
válasz csucsbicep #13695 üzenetére
Az biztos, hogy a gyári vízhűtő blokkok nagyon drágák, de ha az embernek van egy olyan ismerőse, aki tud hasonlót készíteni, aminek ráadásul a teljesítménye semmiben, vagy alig marad el a gyáritól, akkor nincs gond. (:
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Vettem egy gigabyte gtx-460 videókártyát és folyton ezzel a hibaüzenet fogad
A kártya nincs tuningolva, windows 7 64 bites op rendszert használok.
Már visszaküldtük garanciába az IPON-nak, de azt mondták ott hogy nincs semmi baj.
Az általuk összerakott gépet persze tesztelve kértük (+2500 Ft-ért).[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
AssAssynn
őstag
Minimum 450W-ot írnak a kártyához, de talán a tiéd is elég lenne neki. Mert ha a táp lenne a gond, akkor nem hinném, hogy ezt a hibaüzenetet dobná ki. Szerintem valami szoftveres gond lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest