- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz KorbiAniko #3594 üzenetére
Igen, sejtettem, ehhez szerintem még nincs más verzió, csak gondoltam hátha..
ffodi kollégát javaslom mielőtt visszaviszed a karit, hátha tud segíteni, mint szakember..
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Reggie0
félisten
válasz KorbiAniko #3594 üzenetére
DDU utani friss telepitest probaltal? Lehet valami regi maradvannyal akad ossze.
-
proci985
MODERÁTOR
Tényleg maradjunk ONban, egyébként követhetetlenné válik a topik és elveszik a lényeges információ a kártyáról.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
GeneraL_XTX
veterán
Akk leírom mégeszer mert törölték....
Szerintem maga az MSI Gaming App a ludas ebben, nekem is bajaim voltak vele GTX970-el. Sztem inkább töröld le, használj csak MSI AB-t
-
KorbiAniko
csendes tag
vadi új ssd-re telepítettem a rendszert
-
KorbiAniko
csendes tag
válasz KorbiAniko #3609 üzenetére
Este még megnézem... Hátha. Aztán, ha nem, kénytelen leszek vissza vinni. Pedig szimpi kártya és örültem neki nagyon, hogy megérkezett.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz KorbiAniko #3610 üzenetére
előtte próbáld ki egy másik gépben, hátha szoftveres a gond.
-
Reggie0
félisten
válasz KorbiAniko #3609 üzenetére
Mas OS-t is megprobalhatsz.
-
-
VTom
veterán
válasz #Morcosmedve #3616 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy jobban ért hozzá, hátha van valami használható tippje.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
pohár
félisten
válasz GeneraL_XTX #3625 üzenetére
azok, akiknek nem marad más, miután elvitték az EVGA-kat
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
nagyúr
válasz KorbiAniko #3586 üzenetére
Szerintem csak az AB nem támogatja még.
Egyébként szerintem is csinálj egy friss windows telepítést, lehet valami lommal tényleg összeakad szoftveresen.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ÁdiBá
veterán
Én akkor teljesen más világban élek.
Azt hittem úgy történik a dolog, hogy az nvidia kutatócsoport kitalál egy új GPU a TSMC gyárral és a TSMC majd ezt szépen legyártja.De ahogy most vissza olvasom olyan mint ha az nvidia kifejlesztene egy GP104-et, azt papíron oda adja a TSMC-nek, az meg majd ha lesz rá ideje legyártja?
Egyeztetnek, figyu nem tudok neked csak 16 nm gyártani, a Globálnál van már 14, vidd oda a *szarodat és gyártsad le velük.
Ilyen nincs ?
Hát ha ők kevesebb selejt aránnyal dolgoznak...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
nagyúr
Muhahaha... még hogy felesleges a 1070 meg 1080... máris megkezdődött az avultatás.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
KorbiAniko
csendes tag
válasz FollowTheORI #3629 üzenetére
Elméletileg a YouTube-on van fent videó, ott működik. Furi :S főleg, hogy Gaming app-ra sem reagál . A win 10 (eredeti) pedig friss és az SSD is vadi új.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
-
TigerCat
nagyúr
Srácok,
A referencia hűtés mennyire jó választás? Olvasok róla mindenféle véleményt és mivel ennyire nem vágom a VGA témát, szeretnék kicsit többet tudni a dologról. Főleg, hogy egyelőre csak ilyen hűtéssel szerelt termékeket lehet rendelni...
Köszi!
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz KorbiAniko #3632 üzenetére
Szedd le azt a nyomorult gaming appot és első körben próbáld meg úgy megspórolsz egy win reinstallt
-
ÁdiBá
veterán
válasz TigerCat #3634 üzenetére
Előnyős ha a gépházat kisebb méretű, illetve kevesebb ventilátorod van a rendszerben, a forrólevegő a gépházon kívül juttatja.
Hátránya.: - eléggé feltud forrósodni ez miatt kevesebb lehetőség van az órajel megemelésekre, és ezzel vele együtt jár a hangerő, ami azért huzamosabb terhelés mellett megmutatja igazi erejét.
Itt jön szóba a Custom, oda megfelelő ház is szükséges azoknak a hűtésére ugyan is, nem megfelelő környezetben befűti a gépházat.
Viszont többségük halkabb mint a ref és hatékonyabbak hűtés szempontjából.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
TigerCat
nagyúr
Tenx! Tehát egy ilyen házba nem feltétlenül kell a referencia hűtés, hiszen van ami kivigye a meleget... Ezen túl szeretem a csendet is.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Dyingsoul
veterán
Nem az én gépem/kártyám, 9gag-ről van a kép. Kattintható a kép, 9gagre visz. Bocsi ha valakit megtévesztettem vele, nem ez volt a célom.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
szilasz007
aktív tag
válasz szilasz007 #3553 üzenetére
Wohoo! Dispatch note. Feladtak a Giga G1-es 1080-ast. Egy heten belul lesz arrol is velemeny.
[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
-
Ren Hoek
veterán
válasz TigerCat #3638 üzenetére
A ref hűtés pont ezért is lehet hangos, mert 1 blowernek kell megoldania... azért egy Custom tonnányi vasra felpakolt 3 venti ennél halkabb nyilván... és az biztosan nem fogja visszavenni az órajelet. Meg nem olyan nagy a kártya fogyasztása még így sem... Egy ilyen házikóból lazán elmegy ez a hőmennyiség. Max beraksz egy 2000 Ft-os ventit, lapról szabályozhatós 4 pinest... és bekapcsolod ha kell.
SLI-ben hasznos a ref blower, mert amúgy az egyik custom kártya 2-3 ventije megfullad a másiktól.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Ren Hoek #3642 üzenetére
És a hangsúly ugye a "lehet"-en van, mert alapból egyáltalán nem hangos, sőt halk. Alapórajelhez bőven jó.
Ott a teszt is hárommal feljebb: Míg az FE 32-35.5dBA között van, addig az ASUS STRIX 28-35 között. Más kérdés, hogy a gyárinál magasabb órajelet mennyire bírja el a ref, de ez nem mindenkinek mérvadó.
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Ren Hoek
veterán
válasz TigerCat #3643 üzenetére
Egy kártyás rendszerhez várd ki mindenképpen. Ezek a ref FE-k most arra mennek ki, hogy a CEO-nak minél nagyobb jachtja legyen lerántva azokat akik nem tudnak várni (Vagy SLI-t akarnak most) - persze ezzel nem leszólva azt aki FE-t vesz, csak a custom még jobb is hűtésben + olcsóbb is (lesz majd, illetve egyes példányok azok EVGA)
(#3644) Locutus Ez nem is zavarna, ha mondjuk 100 euróval olcsóbb lenne, mint a customok. Ehelyett drágább MSRP-hez Sokaknak megtévesztő lehet...
Szerk: egyébként biztosan nem hangos azért (ekkora TDP-re még pont jó a blower)... de nyáron egy jó meleg 27-28 fokos szobában is tartja? Mert azért egy jó custom lehet megfogja fan noise-ban (egy rendes szellős házban)
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Ren Hoek #3645 üzenetére
Igen ez jogos, az ára nem kéne magasabb legyen.
A 680 óta a blowerek ventije nagyon kiegyensúlyozott. Magasabb fordulaton sem válik zavaróvá a hangjuk, inkább a szélzaj a bordákon át ami valamivel jobban hallható, mint egy custom hűtésnél. De a customot meg házhűtéssel kell jobban megtámogasd. A változás ugyanannyi lesz customnál és refnél is, ha a bemenő levegő melegebb. Nyilván a customban több a tartalék, de nem jelentős a különbség hangban. Ráadásul a több venti által keltett interferencia sem elhanyagolható, nagy fordulaton már azok se halkak.
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
DjDanee87
addikt
Tizedikén csak az 1070 rajtol, vagy akkorra várhatóak a custom 1080ak is?
-
Dyingsoul
veterán
válasz DjDanee87 #3649 üzenetére
Custom 1080-ok már "rég" kaphatóak. Topikban van is pár tulaj, olvass vissza picit.
Egyébként egyelőre az van, hogy szemfülesnek kell lenni, ahol eddig kapható volt itthon de már elfogyott, ott levették a kínálatból de visszateszik amint érkezik még. Érdemes figyelni a nagyobb shopokat vagy követni ezt a topikot.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest