- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz DigitXT #1301 üzenetére
Szerintem inkább az a gondja,hogy egy ilyen géppel nem tud 1280x1024-nél nagyobb felbontást beállítani.
dannyl9: ha nem sikerül megoldást találnod a hibára én tudok egy alternatívát, olyan 90-100k-t adok a lapodért meg a prociért vagy cserélünk az enyémre értékegyeztetéssel.Garantáltan lesz 1920x1080,nálam is megyen. -
fsb1000
nagyúr
válasz dannyl9 #1298 üzenetére
Eddig kb 6-7 gépre löttem be a GTA4-et
A legnehezebb WIN7-vel volt.
Szánj rá 2-3 napot vagy sok pénzt annak aki beállítja.
Kétségtelen, hogy szivatós a GTA4 és nálad duplán az lesz a 2 magos GPU miatt.
Ha az OS XPSP3 akkor meg a 4GB ram miatt is gondjaid lehetnek...Új driverek, új patch, új framework, stb, stb Mennie kell..
Aztán már csak a multival fogsz szivni.... az egy újabb kör lesz.A GTA4 topicban rengeteg infót találsz. Már az első hsz-ben is.
-
fsb1000
nagyúr
Megtaláltam azt a teszt progit ami 100%-ban kihajtja az 1GB vrm-et. [link]
Iszonyat lassú.... gondolom módszeresen végigmegy rajta, mint a memtest a rendszermemón.
Még csak 1%-nál tart, de ha 50% felett összeakad a 4GB-nyi rendszermemóriával, akkor majd panaszkodom. (XPSP3)
szerk:
Most nézem!!!!!!!! 26 óra futási idő 1920x1200-ban
Mit számol ez? Röppályát a tau cetire?[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Beowulf_78 #1237 üzenetére
Köszi, ez bevált! Durva amúgy, hogy mennyire procilimites:
csak a HDR1 ment le 95-ről 85-re, a többi gyakorlatilag maradt
ugyanannyi (fél FPS a max. különbség), röhej... (720 vs 1024) -
dannyl9
csendes tag
sajna nem csak azért szar a vas mert nem fut egy gém hanem azért mert a max felbontásom mindenben 1280*1024 még iwiwen se tudom nézegetni a jó csajokat mert összenyomott a kép a Fő problémám ez mint a játékok..
-
törölt tag
Dannyl, nem szar a vas, hanem a GTA4 a szar... Nézd meg, hogy nekem milyen gépem van, és alig fut jobban mint Q6600, 9800 GTX-en... Pedig azért nagy különbségek vannak, más játékokban. GTA-ban 10 FPS-nek örülhetsz, mint majom a farkának...
A felbontásra nincs tippem... -
DigitXT
nagyúr
válasz dannyl9 #1307 üzenetére
Vagy fel kellene tenned a monitor driverét, vagy leszedni bármit, ami fent van monitordriverként. (Egyszer egy 1600x1200-as DELL-el jártam úgy, hogy nem tudtam, hogy mi a natív felbontása*, és az előző vacak 1280x1024-es monitor után olyan szélesnek tűnt, hogy azt hittem wide. Namost ezzel nem lenne semmi gond, ha nem tettem volna fel az adott monitor wide változatához** való drivert: na azután természetesen nem tudtam 1600x1200-at beállítani - mármint azután, hogy rájöttem, hogy hiába éltem bele magam, hogy upgrade-ként wide monitort kapok (*céges), mert ez bizony rendes 4:3-as. Ami egyébként nem baj a cégnél, de azóta itthonra már LCD TV-t vettem monitornak, és már az a fura, ha valahol "keskeny" monitor elé kell ülnöm. Miután leszedtem a rossz monitor drivert, és feltettem a jót, rendben választhatóvá vált a natív felbontás.)
**: annyit tudtam, hogy 20"-os lesz, s egy Google keresés után azt hittem, hogy az evidens, hogy wide, és még ki is számoltam, hogy magasságra ugyanakkora lesz, mint a 17"-os volt, csak jóval szélesebb...
[ Szerkesztve ]
-
kokoato
aktív tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz kokoato #1310 üzenetére
Azért quad-dal kicsit több...
Nekem 60 felett van picivel az fps 1920x1200-ban és minden fullon.
(kivéve View distance, mert ahhoz 1,5G V_RAM kéne)Nagyon proci limites a GTA4. Ha 4G főlé húzom a Q9550-et akkor már 70 közelébe jár, de sok feszt kell adni a procinak..
Felesleges... 40fps felett már teljesen folyamatosnak látom a játékot.
Ahogy olvasgattam a külföldi fórumokat a dupla GPU magot sem szereti, legalábbis nem annyival megy jobban vele mint kéne..Elsősorban a GTA4 miatt vettem a gtx285-öt. Lehetett volna 295 is, de féltem hogy mégegy pup a hátamra a többi bénázgatás mellé a 2 mag.
Meg persze a zaj+fogyasztása is visszatartott...Én is szidom a játékot, de egyszerűen nehéz elszakadni attól a látványtól amit nyújt, ha egyszer jól be van lőve és elég nagy monitoron nézi az ember.
-
Beowulf_78
addikt
válasz fsb1000 #1312 üzenetére
Nekem 1,8Gb RAM van, és mégsem használja. A gond az lehet, hogy nem ismeri az SLI-t.
Csak akkor azt nem tudom minek egy ilyen játék aminek az 1 GPU-s VGA memó kevés, a 2 GPU-s megoldások meg elegek lennének de azokat meg nem látja.
Tényleg nem tudom így minek kellett kiadni egy játékot...Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Beowulf_78 #1313 üzenetére
A GTA4-ről mondta a Rockstar, hogy csak a Crossfire van támogatva. De nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az SLI-t is támogatni fogják egy későbbi patch-csel.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Beowulf_78
addikt
Hehehe. Ennyit erről. Mondjuk velem nem b@sznak ki, mert nekem a GTA feeling nem jön be annyira, ergo nem is játszom vele. 11k-t pedig egyenesen ostobaság kiadni érte, főleg úgy hogy még az SLI-t se támogatja. De azért nagyon kíváncsi lennék arra, hogy skálázódik a CF... Gány módon összacsapták a játékot, szóval nem hinném hogy a CF-től sokkal több várható mint az SLI-től.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
ImI87
őstag
válasz Beowulf_78 #1315 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy a GTA4-ben lenne egy GTX260-am 240SP-vel?
Még nem tettem fel, mert nincs időm, de kíváncsi vagyok...... -
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - szerencsére a profilt az AMD írja a játékhoz. A fejlesztőknek minimálisan kell dolgozni a CF tökéletes működéséért.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ImI87
őstag
Felkerült a GTX285/GTX295 PH teszt!
Szerencsére mindkét kártya kapott v.mi "díjat", mégha csak egy szerény tetszett-et is. Bár mostanában ilyet sem sűrűn látni NV kártyák esetén........
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
ejhh... egyszer már kimoderáltak ebből a topicból, mert voltam botor reagálni mikor valaki mások vásárlási szokásait véleményezte.
Beowulf_78:
Ami neked ostobaságnak tünik az lehet másnak nem. Erre még sosem gondoltál?
Én speciel megvettem a GTA4-et és nem bántam meg, bár még egyetlen küldetést sem csináltam meg, csak multizgatok vele.Akinek nem tetszik, vagy nem jó hozzá a hardvere az ne játszon vele, de miért lenne ostobaság ha másoknál nem igy van és warezkedés helyett még meg is vásárolja?
-
Laraxior
titán
110 pénzért van egy eVGA GTX295 az apróban...jugeen kollégától jó vétel uraim
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Henk
veterán
Olvastátok a ph-s gtx tesztet?
Vagy kifogtak egy nagyon jó 285-öt vagy valamit tudnak:
Meglepetésünkre a két új GTX nagyon jól szerepelt, a GTX 285 órajeleit 648/1476/1242 MHz-ről 850/1650/1450 MHz-ig, a GTX 295-ét pedig 576/1242/999 MHz-ről 675/1575/1275 MHz-ig sikerült feltornászni, ami nem kevesebb mint 31/12/17%-os és 17/27/27%-os tuningnak felel meg, nagyon szép eredmény
Az enyémen a gpu a 850-es órajelet meg se közelíti. -
ImI87
őstag
Meg kéne kérdezni a tesztelőt/cikkírót, mert szerintem tuti elírás, és 750 akart lenni valójában. Alapból is szinte hihetetlen, de az a bizonyíték, hogy a shader clock "csak" 1650, és mint tudjuk, a shader clock-nak minimum 2x annyinak kell lenni, mint a gpu clock-nak. Különben nem is működne a kártya.
-
ImI87
őstag
hát ha tényleg így van, akkor nem hogy jó, hanem istenkirály
de 100%, hogy 850?
meg ez az OC mennyire stabil, és mivel lett testelve?Henk: én úgy tudom, hogy az összes ilyen felépítésű kártyánál van ez a 2x-esdi. Az oké, hogy lehet külön húzni, de nem korlátlanul......
De amúgy neked GTX285-öd van, nem akarod kipróbálni, hogy mi a helyzet?[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
"mint tudjuk, a shader clock-nak minimum 2x annyinak kell lenni, mint a gpu clock-nak"
Ezt nagyon rosszul tudod. A shader clock nem lehet több mint a GPU clock kétszerese. Ez merőben más mint amit te írtál. Tehát a shader clock lehet kevesebb mint a GPU clock kétszerese. Sőt! Sok esetben csak úgy stabil ha kevesebb!
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
Néztetek már Furmark stability tesztet 285, 295 karikkal? Kíváncsi lennék a hőfokokra, másnál mennyi 15p elteltével.
-
Beowulf_78
addikt
De egyébként 295-nél már nem így van hogy a GPU 2x nem lehet több a shader. Mert ha együtt húzod a shader-t a GPU-val akkor könnyen ki lehet számolni hogy a 576/1242 vagy a 665/1433 sehogy se jön ki.
Egy kis Furmark tuning Beo logikával :
Az én MSI-m 650-665mhz között fog megállni a GPU 24/7. Konkrétum még nincs, mert sok idő lesz a Furmark...a 670-et már nem bírja Furmark alatt azt tudom, mert lekapcsolt a képernyő 200 sec környékén.
665-ről fogok visszafelé lépkedni 5mhz-ként. Ami meg stabilnak látszik az futtatni fogom 5-6000 sec-et. Majd ezután hagyom a GPU-t és külön elkezdem a a shader-t hozzáállítani. A shader túlhúzás valószínű nem fekete képernyő lesz, hanem szimpla fagyás. Ha megvan a beállítás akkor GPU+shader-t is járatom 5-6000 sec-et. Ezután jöhet a memó...majd ha ez is megvan 5-6000 sec kompletten járatni fogom, és ezek után lesz csak 24/7 stabil.
Hőfok horror! VRM 660mhz-nél 114 fokig melegedett 100 fokos GPU hőmérsékletnél.
Gyorsan hozzáteszem 110 fokig üzemi hőfokról beszélünk, 295 esetében mindenképp. Ez nem légből kapott infó, hanem tény.
Addig no para. De egyébként lehetetlen hogy ezt elérje. Jól meg vannak tervezve. 100 foknál már nem melegszik tovább, a venti itt már 100% teker.
Aki nem tudja monitorozni a VRM-et az a GPU maghőre számoljon rá kb.15 fokot, és megkapja a kb. értéket.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
fsb1000
nagyúr
válasz Beowulf_78 #1330 üzenetére
A shader clock nem lehet több mint a GPU clock kétszerese
Ne viccelj már!
Én nem ismerem ennek a feltételnek (vagy az ellenkezőjének) az architekturális okát, viszont 2 perc alatt kipróbáltam.Beállítottam a GPU clockot a Shader 40%-ra és 60%-ra mindkét esetben ment 3D-ben. (furmark)
RivaTunerrel bárki kipróbázhatja. -
Beowulf_78
addikt
válasz fsb1000 #1333 üzenetére
Milyen kártyával próbáltad? Mint írtam ez erre a topkra valószínű nem igaz. Viszont az előd G80-as kártyáknál így volt.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz Beowulf_78 #1334 üzenetére
285-vel.
Viszont nem megy 800 fölé a GPU sehogysem...Asszem techpower tesztben olvastam, hogy nekik 830-ig ment és a RAM meg 2700-ig.
A PH-s cikkben tényleg szép az a 850, de kérdés hogy tesztelték.
Mondjuk ha játék alatt nem fagyott akkor az már elég jó.
nem? -
Henk
veterán
válasz Beowulf_78 #1330 üzenetére
Hát nem tudom így van e.Alapból több a shader mint a gpu 2x-ese,sőt nálam mindig több.
fsb1000:a 850 akkor is nagyon jó akár hol próbálták,nekem 770-en már megfagy a mark első tesztje. -
ImI87
őstag
válasz Beowulf_78 #1332 üzenetére
De várj, nem biztos, hogy igazam van, de amit te írsz az sem jó......
Default órajeleknél is több, mint 2x-ese, hiszen GTX295 esetén 1242/576=2,15, GTX285 esetrén 1476/648=2,27, és ha linked módban húzod a kártyákat, akkor tartják is ezt az arányt (leszámítva a shder nagy ugrásaiból eredő kis +/- eltérést).
Szvsz ki kell próbálni, hogy egy ref GTX285-ön a shader-t alapon hagyni, és a gpu-t pedig 1476/2=738 fölé emelni. Ha így működik a kari, és nem csinál semmi furcsaságot, akkor itt már valóban nem igaz, min 2x dolog.Furmark-logika teljesen ésszerű, kiváncsi vagyok, hogy mire jutsz. Ha majd lesz időm, én is megnézem. Amúgy tiszta gáz, itt van a brutal VGA a gépben, és eddig 40 percet játszottam vele. Semmi időm nincs.
Te milyen beállítással nyomod a fánkot? Én úgy vettem észre, hogy 600x600 default ablak meg sem kotyan a kártyának, és csak fél gázon megy. Az egyik mag 75 fokra melegedett, a másik meg csak 63-ra. Mondjuk ezt is csak 10 percig néztem időhián miatt...... -
ImI87
őstag
BEO !!!
Lehet, hogy rendelek Amcsiból olyan EVGA Backplate-et. Téged nem érdekelne? Pontos árat este fogok kapni, de a ketten jobban jönnénk ki, mert a szállítás eloszlana......
-
Beowulf_78
addikt
Dobj árat, megdumáljuk. Elvileg érdekelhet, ha nem horrorisztikus az ára.
Furmark: 1920x1200 és a stability teszt-et választom ki. Ennyit állítok csak.
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Persze, igazatok van, itt a G200-nál már nem így van, utána kellett volna számolnom.
G80-ig volt ez a tendencia papíron, ill. félig-meddig a G200-ra is igaz. Nekem a BFG 260 OC-nél tuningban 730Mhz GPU freki mellett, 1500Mhz shader órajelről folyamatosan visszavéve, 1440,1460Mhz tudtam stabilizálni 24/7. Biztos nem véletlen. Addig is ment csak 1480 felett random fagyott a Crysis, az alatt pedig shader hibák voltak játék közben, amíg el nem értem a bűvös 1440-1460Mhz-et ahol beton stabil volt a kártya.
Szóval itt is működik a dolog, csak már nem annyira klasszikusan mint a G80 esetében.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
Fontos info GTX 295 tulajoknak!
A 295 kártyán található memória tipusa: Hynix H5RS5223CFR-NOC. [link]
Én láttatlanban azt mondom spcifikációk allapján, tuningban menniük kell 2300-2400mhz között.
-
Henk
veterán
Nem nagyon hiszek ebben a válogatott gpu dologban.Szerintem a tuning szerencse dolga.A gyárilag ennyire túlhúzott kariknál legfeljebb több feszt kap a gpu azért mehet kicsit többet,de ennyivel nem jellemző.
Láttam Xfx default karit amik többet mentek tuningban még a Zotac amp-nál is.
Amúgy,hogy a 648/1242 helyett 670/1300-on menjen a kari nagyon nem kellett válogatniuk a gpu-k közül.És még a Bfg-t szólják le,hogy ráírja a karira,hogy oc mikor 15Mhz-et emel a gpu órajelén.[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Ha létezik is...kizárt hogy ekkora különbség legyen a válogatásból adódóan. Max. 30-40 Mhz. Több nem. Nekem a Gigabyte 285 760Mhz-nél bench stabil volt. Stabilizálni 715 Mhz-en tudtam 24/7. Frankón bekajáljátok hogy 850 Mhz-et ment a GPU a tesztben, amikor én még külföldi oldalakon se láttam hasonló eredményt?
Persze szárazjéggel minden lehet, de gyári hűtéssel kizárt.
Azt mondom hogy fesz emelés nélkül a 800Mhz környéke is "fehér holló" számba megy.
Ezt a 850 Mhz-et akkor hinném el, ha lenne róla pl. egy YouTube-os videó...másképp csak megmosolyogtat.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Beowulf_78 #1346 üzenetére
Thrawn és rudi is ott volt amikor tuningoltam a kártyát.
btw azt hiszel, amit akarsz. szólásszabadság van.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Laraxior
titán
de csak elmentettétek a picture-t vagy GPU-Z kép..vagy valami.. de le is futott a 3dmark 850es GPUval? vagy azon játszottatok is? rendesen stabil volt? elvileg hihető..hiszen az enyém is tud 750+ 24/7 810en is ment..hideg vízzel
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ImI87
őstag
válasz Beowulf_78 #1341 üzenetére
OK, estefelé írok majd árat!
Henk: GTX285-nél 648/1476/24xx a default órajel.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat