- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Rosszul teszed. ATI-ban is és NV-ben is profi VGA-kat csinál az MSI.
Az MSI pedig jól áll a tuning kérdéshez is. A 8800 GTX OC-m is jól húzható volt, és a mostani is kirázza a kisujjából 24/7 a 650/1400/2200-öt.
Szóval nincs elsődleges VGA gyártó. Tény hogy az EVGA, XFX, BFG hármasnak jobb a neve VGA-k között, de ez tuningban, nem hinném hogy sokat számítana. Ha számít is, minden VGA gyártónál ki lehet fogni az anti tuningos kártyát, ahogy a jobb GPU-s példányokat is. Én a Gigabyte-ot nem szeretem annyira a VGA gyártók közül, de mégis a 285 Gigabyte volt, és nem volt vele gond, 710Mhz GPU-t tudta 24/7, ahogy a 2700Mhz memória órajelet is. Ettől függetlenül mindenkinek vannak favorizált, és kevésbé favorizált gyártói. De mélységében felesleges keresni a különbségeket, inkább a szimpátia ami a döntő tényező a választásnál. Bár ez az OC-s karikra nem vonatkozik, csak az alap verziókról mondtam véleményt.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Henk
veterán
válasz fsb1000 #1146 üzenetére
Én uninstall után még ezzel rászoktam menni.
Beowulf_78:így van ref kariknál a szimpátia meg a kiegészítők döntenek.Nekem még csak egy Msi vga-m volt,de az mondjuk gyengébb volt tuningban mint az Inno-m elötte.Mindkettő 88gts volt csak az Msi az oc.Ebből is látszik,hogy szerencse dolga. -
Bluegene
addikt
válasz Beowulf_78 #1152 üzenetére
szerintem van garancia a tunningra, mert amikor a chipeket megveszik a gyártók az EVGA XFX vásárolja a drágább jobban sikerült chipeket
a maradékot pedig olcsón megveszi a gigabyte ami épphogy fut 602mhz-et
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Laraxior
titán
GT218 Az első 40nm-es nvidia GPU..áprilisban
sajna nem csúcsvideokari lesz...csak egy 64bites valami"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
Vennék egy gtx295 xfx vagy asus Egyáltalán van valami különbség
-
ImI87
őstag
Na megvan az MSI GTX 295.
Már az dübörög a gépben.Doboz elég kicsi, visszafogott, bár van benne minden:
- 2x4pin molex => pci-e 6pin tápkábel
- pci-e pin => pci-e 8pin tápkábel
- audio kábel
- DVI => VGA átalakító
- DVI => HDMI átalakító (nem értem minek adják, mikor alapból van rajta HDMI)
- 2 sapka a DVI csatikra
- quick install quide (rajta nagy betűkkel, hogy DirecX 9 LOL )
- driver CD
- Rainbow Six Vegas 2 játék (adhattak volna v.mi rendeset is)Ami elsőre nemn tetszik, hogy a kártya fele le van ragasztva egy csúnya nagy zöld MSI matricával. Próbáltam leszedni, de a rosszabbik fajta matrica, aminek az alja azonnal léválik. Úgyhogy nem erőltettem, mert ugrana a gari.
Driver kicsit körülményesen megy fel (Vista 64bit), de amit Beowulf javasolt, az tökéletesen működik. A PhysX résznél ugyanúgy megakad, és nem megy tovább, mint az összes többi GT200 kártyánál. (legalábbis nálam..... )
Órajel visszavétel működik faszán (181.22 WHQL), RivaTuner mindent kiír, VRM hőfokokat is. Alapon 40% ventivel a magok 50-51 fokosak, a VRM-ek 39-42 fokosak. Azt (sajnos) meg kell erősítenem, hogy ez a 40% hangban nem ugyanaz, mint pl egy GTX280 40%-on dehát ez van. Majd a lövések hangja elnyomja.
Este csinálok bench-eket, meg teszek fel eredményeket. Remélem E8500 4,2 GHz-en "elég lesz" neki, majd hamarosan érkezik egy quad.........
Beowulf-nak köszönet a segítségért !!!
-
Laraxior
titán
csak úgy megjegyzem hogy akit zavar a venti hangja 2d-ben az miért nem veszi vissza az órajeleket? és akkor nem melegszik annyira 2d-ben,és a venti sem lesz hangos.
Bár nekem vizem van,de én is visszavettem a GPU-t és a shadert.... Win alatt felesleges neki menni."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ImI87
őstag
Vantage-ban GTX295 alapon GPU score 18xxx az normális érték?
(a proci 4,2-n megy.....)[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Az nagyon kevéske... Nekem 21k-t dob alapon. Húzva 21,8k-t.
Feltoltál új OP rendszert amit beszéltünk? Addig ne csodálkozz ha anomáliák lesznek.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
Voltam ma játékot venni...
Jó árban voltak, és mind akciós ebben a Jan.9-Febr.9-ig tartó akcióban. Vettem egy STALKER CS-t 5k-ért, Race07+GTR Evolution 4k, Gears Of War Gyémánt kiadás 5k meg a HL2 Orange Box-ot se tudtam ott hagyni 7k-ért...
Ez a cdprojekt kft. korrekt cégnek tünik...ők forgalmazzák, és akciózzák a játékokat. Ilyen 4-5k áron simán megéri megvenni ezeket az "örökzöldeket".Rövidesen kész a GTX 295 teszt! A játékokat nem csak XP SP3, hanem Vista X64 alatt is tesztelem!
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
ImI87
őstag
válasz Beowulf_78 #1163 üzenetére
Még nem toltam fel új Win-t, mert az min 3 óra.
A hétvégén lesz időm, akkor lessz full reinstall......Most futtattam 650/1400/2200-on, így már 20300 a GPU score. Itt a kép, elvileg lista-képes is: screen
Nem volt semmi hiba, 24/7-re ez volt a kívánságom. Innen már minden +MHz ajándék (lesz). -
Beowulf_78
addikt
Jah..hogy Vantage! Akkor nem szóltam... Már fáradt vagyok. 3d06-ra gondoltam, ott kevés lenne a 18k..
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
P00By
nagyúr
-
ImI87
őstag
válasz Beowulf_78 #1166 üzenetére
naaa, akkor ne paráztass!
A listán csak 1 db GTX295 eredmény van, viszont ott Q9400 hajtja, ami nem tudom mennyire összemérhető egy E8500-zal.
Szal VGA- kihajtás szempontjából mi a helyzet Q9400@3500 vs E8500@4400 ?
-
dannyl9
csendes tag
valaki nem tud már megoldást a problémámra?
gépem profilomba , lényeg : gtx295-el sehogy nem tudom elérni a monitoromnak optimális felbontást.. a sehogy az driverek teljesen kilőve értendő és a monitor álltal támogatott modok pipa is ki stb stb . valami bug lehet esetleg valaki tud megoldást megköszönném..
-
fsb1000
nagyúr
ÜdV
Használ valaki XP_SP3-at (32bit) GTX 285-vel és 4GB rendszermemóriával?
Nálam az a helyzet hogy 3,4GB a megcímzett rendszermemória.
Ami túl sok!! Az 512 kártyáimnál is ennyit írt ki.Van valakinek idevágó tapasztalata?
**
Ja.. 181.22 driverrel viszajött a freki szabályozás.
Köszi a segítséget a reg tisztásra.[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Tudom hogy mindenki tudja. de... a 3DMark nem GPU teljesítményt mér, hanem a rendszerét.
Az e6750 helyére beraktam egy Q9550-et és máris 18K pöttyre ugrott 15K-ról.
És a kártya orajeéeihez még hozzá sem nyultam a CPU meg alig van húzva.Van olyan progi ami csak a GPU teljesítményt mér?
Mondjuk a GPU Caps Viewerreé éehet nézni FPST különböző élsímitásoknél, de ez vajon jó összehasonlító adat?Mert itt majdnem duplájára nött az fps 8800GTS/512-höz képest.
-
DigitXT
nagyúr
-
ImI87
őstag
Hát, a GTX295 megérkezésével a viszonylag halk gépnek ezennel vége van....... Este csöndben még a 40% venti is zavaró. De viszont a teljesítmény kárpótol. És legalább innentől nem fogok 3-4 rugókat költeni halk ventikre, mert úgyis fölösleges.
Amúgy a kártya natúr hűtési teljesítménye jó, mert fix 65%-ra állítva Vantage alatt nem ment 80 fok fölé, de hang már ígyis elég nagy volt. 100%-on megnéztem poénból, de az már halláskárosodást okoz. Úgy persze sokkal jobben hűtene, de az még hangos játék alatt is zavaró. Folyton azt hinném, hogy tornádó van a szobámban. Egy furmark-ot nem mernék ráengedni, csakis 100%-on. Egyébként a furmark terheli mindkét magot?
Holnap tesztelem meg tökéletesítem a hűtést, illetve próbálok okoskdni v.mit. Majd írok, hogy mire jutottam.....
-
Dj Balloon
csendes tag
Figyu!
Cáfolom amit mondasz ...nekem MSI 4870X2 volt előtte ..nah az valóban nagyon hangos,asszony nem hallotta tőle a Tv-t ha játszottam,meg aludni sem tudott tőle ...
Az igaz,hogy én a drágább GTX295 öt vettem meg kényszerűségből,mert alig van raktáron a mai napig is ...ezért én Gainward ra neveztem be,de én becs szóra mondom olyan halk mint a 8cm ventim ami a vinyót hűti JÁTÉK ALATT IS!
Igaz eddig csak 3D Mark 2006 ot meg GTA 4 et próbáltam vele órákon át,de abszolút szinte semmi hangja még a GTX 280 is hangosabb volt nála ...elképzelhető,hogy ezért kérik meg a Gainward árát olyan borsosan ...vagy passz,de lényegesen jobban is megy mint az Ati csúcs karija,kevesebbet eszik és hűvösebb nah meg persze SOKKAL halkabb![ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
válasz Dj Balloon #1179 üzenetére
Nem akarom kétségbe vonni, amit mondasz, de:
- akkor vagy annyira rossz 8cm-es hűtőd van, vagy pedig kb 3000-ren forog
- auto vezérléssel nem is nagyon ment 60% felé, nálam is 2 Vantage alatt "csak" 65%-re emelte fel. így még elfogadható.......
- a kártyán lévő ventik között semmilyen eltérés nincs, mindegyik referencia, és ugyanaz a hűtés megy rá ugyanazzal a ventivel.....
- az én fülemnek úgy tűnik, hogy ezen a 70% már olyan, mint egy GTX280-on a 100%, ami nekem még épphogy elfogadható
- én is hallottam 4870 X2-t, annál halkabb, ez igazHolnap majd zsonglőrködök, hogy mit lehet csinálni hűtés javítására.
Még sosem volt dolgom 2 magos GPU-val, ezeket hogy érdemes tesztelni? Mert furmarkot elindítottam, de csak az egyik mag melegedett, 75 fokra, másik 60 volt.....
Ha két példányt indítok, akkor mindegyik maggal egyet fog futtatni? -
ent
őstag
Jelentem alásan xfx285 2 óra atitools mellett max 72°C 43-45% ventivel.
4 óra folyamatos cod4 után is max ennyi.
gpu caps viewer mellett (alapon) - 2 óra alatt 80°C határa 54% ventivel.Hangját meg márciusig hallgatom, AC GTX ráküldés ua értékek 11dB mellett.
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
ImI87
őstag
OK, a GTX280-nal nekem sem volt hőfok problémám (most sem az a gond, inkább a zajszint.....), pedig az többet fűtött, mint a 285. De ne felejtsük el, hogy egy kb ugyanakkora, és hasonló felépítésű hűtésnek nem 1, hanem 2 db GPU-t és majdnem 2x annyi ramot, stb. alkatrészt kell lehűteni......
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Ez melyik gyártótól származó GTX285-öt?Nálam is hasonlóan jók a hőfokok GigaByte-val, csak Caps alatt 85°C-ig engedi fel a kari, 70-75% ventivel.
Ma este megfuvatom erős léggel a kártya hátoldalát próbaképp.
Ez kb annyit jelent mintha valamilyen gyenge passzív borda kerülne rá.
Talán 20-40W hőelvétel. Max 10°C csökkenésre számítok.
Ennyiért meg kár küzdeni alakítgatásokkal.Jó ez a 200b csipppp
-
ladaracer
csendes tag
!!!Légyszi segítsetek!!!
Előre is elnézést kérek, hogy ide írok, de úgy gondolom, hogy talán ez a legolvasottabb.
Karácsonyra vettem unokatesómék régi gépébe egy ASUS 6600GT AGP-s videókártyát.
Na most a "drága" azt csinálja, hogy egy ideig működik rendesen majd elkezd a kép szétesni. A kép sok helyen lyukas, hiányos, és össze-vissza húzza a vonalakat. Ha frissítem a drivert, akkor kis ideig működik, majd újra kezdi.(volt újratelepítve Windows úgy fel a driver, de ugyanaz) Széthajtották a kártyát vagy a gépben van a hiba?
Máshol sajna még lepróbálni sem tudom mert, egyik ismerősömnek sincs AGP-s gépe.Előre is köszönöm a választ.
[ Módosította: Bordoi ]
-
Henk
veterán
Nekem is Xfx van és nem melegszik olyannyira,hogy mikor írtam a hőfokokat megkérdőjelezték a hitelességét.De,hogy 2 óra fánk alatt 54%-os ventivel 80 fokig ment fel az egy álom.Sőt nekem a játékok alatt is eléri a 80 fokot pedig fix 60%-ra rakom.
Az AC hűtőjét néztem én is,de úgy néztem ugyanolyan kis lemez a vrm hűtője mint a HR-03gtx-nél. -
DigitXT
nagyúr
válasz ladaracer #1185 üzenetére
Tessék feltenni a kérdést a kártya topikjában, vagy az azonnali kérdések órájában. (Amúgy mitől lenne ez a topik a legolvasottabb? És ha az is lenne, ez elég ok ahhoz, hogy egy tökre OFF kérdést feltegyél, ráadásul még az OFF gombot sem használva?) Szerk: sőt, van még azonnali VGA-s kérdések órája is, valamint AGP-s videokártyák. Mindezt a teljesség igénye nélkül: a kereső használata ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Beowulf_78 #1192 üzenetére
Katasztrófa! És ki tudja meddig mehet még
-
ImI87
őstag
Na akkor a hűtés:
Így néz ki most a gépem hűtése, egy sematikus vázlat: Paint a barátom
A képen minden alkatrész értelemszerű, a zöld téglalapok 1-1 12cm-es ventit jelölnek (kivéve a ház tetején, mert ott 20cm-es van, illetve a VGA saját ventije, ami asszem 8cm-es), a piros téglalapok a nagy hőt termelő alkatrészek (GTX295, CPU, ramok).
Ami érdekesség, az a ház hátulján kilógó "izé", amit én magam eszkábáltam össze. Ez egy olyan doboz, ami a ház hátulján a PCI helyek melletti rácsos kivágás (kb 5x13cm)-ból indul, és egy 12x12cm négyzetté tágul. Minden oldala zárt, kivéve a végét, ahol egy 12cm-es venti szíja ki a meleget. Teccik érteni? Ezt azért gondolom hasznosnak, mert a GTX295 oldalából kijövő meleget pont kiszívja, így az nem reked meg a házban, de egyáltalán nem akadályozza a kártya hátuljából kiáramló levegő útját.
(Amúgy ez még csak egy lemezből készült prototípus, de már megvannak a darabok plexiből, a hétvégén fogom összerakni, szép kék ledes ventivel.)Az én meglátásom szerint ez így jól működik, és elvileg a rajzon szemléltetett áramlási irányok a valóságban is működnek. (Kéne v.mi füst, amivel lehetne tesztelni. Szerintetek mivel kéne megcsinálni?)
A lényeg innentől az lenne, hogy úgy kéne fejleszteni a GTX295 hűtését, hogy az ne befolyásolja/rontsa a többi alkatrész hőmérsékletét. Ehhez várok ötleteket/javaslatokat, és a van egy problémám, ami a GTX295 érkezése miatt jött elő:
Eddig a ház oldalán volt egy 12cm-es venti, ami befelé fújt, pontosan a VGA síkjára. (Ezt a rajzra nem tettem rá, mert túlságosan elrontotta volna a képet.) Ez két feladatott látott el:
1) a venti "alsó fele" hűtötte (v.mennyire) a GTX280 oldalát, és a tetejét/oldalát (ez simán jó volt, mert ugye a GTX280 oldalán nincs kivágás)
2) a venti "felső fele" pont az NB bordára fújt friss hideg levegőt.Ez a megoldás most már nem jó, mivel a venti pont ellentétesen fújna a VGA oldalából kiáramló levegővel, tehát melegebb lenne a kártya, és a meleg is bent rekedne. Lehet érdemes lenne egyszerűen megfordítani a ventit, hogy kifelé fújjon, így ez is segítené a kártyából kijövő levegő áramlását. DE! Ezzel gyakorlatilag megszűnne az NB hűtése, ami a tuning miatt mindenképpen szükséges. Úgyhogy valszeg ezt a ház oldalán lévő ventit egyszerűen ki kéne iktatni.
Még azt találtam ki, hogy a VGA végéhez (ahol a saját ventije van) érdemes lenne ferdén betenni egy ventit, lásd ezen a képen kék színnel...... A + venti alkalmazásával a képen látható módon változna a levegő iránya, így ez jobban tolná a kártyába a levegőt, fújna a csupasz nyákra is, és még az NB bordájához is juttatna friss levegőt.
Szerintetek ez így mennyire fedné a valóságot? Vagy mit lenne még érdemes csinálni? (persze tudom, bevizezeni, de arra most egyáltalán nincs keret.)
Hát ennyi, akit érdekel legyen szíves végigolvasni ezt a kis hsz-t, végigkövetnia képeket, és végiggondolni a gondolatmenetemet!
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Ötletes.. és jó rajzok.
Szerintem az a nagy gond, hogy semmilyen ésszerű módszerel nem tudsz lényegesen több levegőt "betolni" a kártya hűtési rendszerébe, mint amennyit a saját ventije is szállít.
De ha még sikerülne is mondjuk 2x levegőt benyomni a nagy zajon kivül nem lenne drasztikus hőfokcsökkenés.
A hűtőfelületet nagyságát vagy a hűtő közeget kell megváltoztatni (vízre), de ez nem lehetséges a kártya megbontása nélkülTalán hideg levegővel lehetne próbálkozni, mert az szinte pont annyival csökkentené a GPU hőmérsékletet, mint amennyivel a környezetitől hidegebb.
De ez is korlátos megoldás. Persze 10-15 fok is szép eredmény annak aki tuningol.
Erre egy peltieres megoldás lenne a legegyszerübb hacsaknem mobil légkondival adsz neki 5-7° levegőt egy tunin kisérlet idejére.
A peltiernek meg külön táp kéne (12V/20A) ráadásul mikor max. légszállításra kapcsol a kártya akkor az 5-7°C helyett már csak 12-16°C tudna szolgáltani.Ha megmarad a kártya szabályozása akkor csak annyi a nyereség hogy késöbb kezdei el növelni a fodulatot és később éri el max. hőfokot.
Összefoglalva: Ilyan nagy hőleadású eszköznél (150-250W) ilyen kis felületen léggel nem lehet a gyári hűtésnél sokkal jobb eredményeket elérni.
De ne legyen igazam....A "kék" ferde ventit próbázd ki. De szerintem az is csak a nyákot hüti meg (nem fog a kártya hűtési rendszerébe ++levegőt nyomni) igy nyersz pár fokot.
Hasonló megoldáson dolgozom, de be kéne dobozoljam a ventiket és alig van a kártya felett helyem.Megbontani nem akarom....
És ami a lényeg 3dm06 és játék alatt nem éri el a max 85°C hőfokot. Csak Caps Viewerrel.
Nyilván igy lett megtervezve a hűtés. Kb 30-40% tartalék lehet benne.
Ez rossz hír a nyáron tuningolóknak... -
P00By
nagyúr
-
Beowulf_78
addikt
válasz fsb1000 #1198 üzenetére
Tegnap vagy tegnap előtt csináltam egy lényegében pont ilyen képet, amit be is linkeltem, és meg is csináltam.... 6-8 fokot hült a kártya. 3d Vantage alatt 10 fokot. Látom az "on" hsz-eket nem olvassátok csak az "off"-ot. Olvass vissza meg fogod találni. Talán valaki még írta is, hogy megmutatta a melóhelyén a mérnököknek, és hogy nem e akarom levédetni a rajzot...
Szóval én megcsináltam, és használt. Miért? Mert a venti direktbe a kártya légkeverőire fújja a levegőt. Mert alapban csak oldalról tudja beszívni és ilyen formán egyik oldalról se kap direkt levegőt, csak amit a házból be tud szívni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest