Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz Beowulf_78 #10448 üzenetére
lényegében azért tartom meg a Q6600ot és azért adom el az E8600ot,mert én javulást tapasztaltam nem általánosságban hanem saját tapasztalat
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Cyberpunk
félisten
válasz tome.jr #10449 üzenetére
Hát meg húztam 700/1400/2500-ra ment is stabilan igaz hogy csak Warhead alatt néztem, de viszont elő jöttek grafikai hibák kicsit kockázottak a textúrák úgy látszik itt már nem stabil. A hőmérséklet sem ment fel vészesen 75 foknál nem volt melegebb. Viszont nagyon jól beigazolódott a CPU limit nem nagyon lett gyorsabb (persze lehet hogy nem Crysis alatt kellene nézni) de azért sűrűbben ment a számláló 40 fölé. Szőrös fánkot meg még nem néztem oda egy kicsit több idő kellene.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Beowulf_78
addikt
válasz Laraxior #10451 üzenetére
Erre mondhatom én is, hogy azért adtam el a Q6600@3760mhz procimat mert az E8600@4450mhz procimmal javulást, és dinamikusabb használatot tapasztaltam.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
ImI87
őstag
válasz tome.jr #10453 üzenetére
ne haragudj, de a VGA fagyása hogy függ össze az xy proci órajelével?
MOD:
esetleg olyat elképzelhetőnek tartok, hogy pl egy erős kártya azért nem fagy egy adott órajelen, mert a gyenge proci nem tudja kihajtani, ezért nem is tud maxon erőlködni. és ha már ki lenne hajtva (maximumon), akkor a túlhúzást már nem bírná. de ez csak nagyon ügyefogyott feltételezés........Beowulf_78: ezért mondom mindig, hogy egy Vantage az nem teljesen mérvadó. Meg lehet nézni a toplistán is, hogy hiába több egy quad-dal az össz pontszám, de egy jóval magasabb órajelű c2d-vel magasabbak a gpu score-ok.
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Miért lenne durci? Hülyeségeket ne beszéljünk mááá....
80 fokig mindegyiknek hiba nélkül kell mennie. Nekem 83 fokot bír, de van akinek megy 86 fokot is hiba mentesen. Szóval még a 80 fok is bőven a normális környéke.
Ventiket 100%-ra? Szvsz. inkább ne segíts senkinek, csak majd miután sikerült elegendő tudást "beszippantani". Főleg tuningos tanácsot ne adj, ha lövésed sincs hozzá
Neked nem a 60 fok miatt fagy, hanem mert túl vannak húzva az órajelek. Szóval a túlhúzás nem hőfokfüggő. Lehet az 20 fokos is, ha ott a stabil vége az órajeleknek.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Laraxior
titán
válasz Beowulf_78 #10457 üzenetére
azé 20 fokon többet tud a GPU mint 60-80 fokon saját tapasztalat
De tény a 60 fok az nudli a GT200as GPUnak..majdnem idle annyi 3d performanceba"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Cyberpunk
félisten
Nah megnéztem nagyobb venti fordulattal így már barátibb hőfokokat kaptam de viszont figyelmes lettem egy dologra ha be van kapcsolva a vonal simítás pl.: 8x-os akkor hibázik a VGA de ha nincs bekapcsolva akkor jó minden. Ez viszont lehet attól mint amit fentebb írtak hogy így jobban erőlködik a GPU és ezért hibázik nem tom
Hope was the right choice, and it always will be.
-
tome.jr
addikt
válasz Beowulf_78 #10457 üzenetére
És te beszéltél korábban baráti hangulatról. Ha valamit rosszul tudok ki lehet javítani, el lehet mondani normálisan is, de neked úgy látom ez a stílusod és ez nem nagyon változott azóta se mióta először betaláltál. Egyébként meg úgy sütöd meg a kártyáidat ahogy akarod. Csak úgy mellékesen megkérdezném ha szerinted a túlhúzás nem hőfokfüggő akkor minek hűtik folyékony nitrogénnel a 6000-ig húzott C2D-ket???
-
titán
válasz Motion_Blur #10440 üzenetére
Köszi szépen!
-------------
Gyerekek, gigamegabrutál ez a vga. Prockót felnyomtam 3 gigára, 184.48-as driver és indult a tesztelés 1280X1024-ben, XP alatt.
Crysis:minden maxon, 4-szeres élsimítás, 38-60 fps, sose röccen, a legnagyobb harcokban sem.
Grid: minden maxon, ami lehet ultrán 4-szeres mintavételezés, 70-120 fps.
Clear Sky: legnagyobb részletesség, élsimítás csonton, 50-80 fps.
Ez sokkal-sokkal durvább, mint amire számítottam, de komolyan.
FC2-őt nem tudtam megpróbálni, mert megint nem akar elindulni. Mindjárt felnyomom újra.
Végre a táp is dolgozik egy kicsit, eddig sose pörgött még a ventije alapnál jobban, most viszont nyomatja szegényem.
Egy negyed óra Crysis után 76 fokos volt a gpu, most everest szerint 50.
Próbáltam beállítani a rivatunerrel a vezérlést, de nem is találom az opciókat, eltűntek vagy mi a fene?
Egyébként érdemes baxogatni, vagy hagyjam auto-n?
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, hogy igenis érdemes venni egy ilyen vga-t, mert csodálatos érzés az bizti!
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
válasz tome.jr #10462 üzenetére
Csak úgy mellékesen megkérdezném ha szerinted a túlhúzás nem hőfokfüggő akkor minek hűtik folyékony nitrogénnel a 6000-ig húzott C2D-ket???
Látom nem sikerült senkinek se értelmezni amit leírtam. Akkor a gyengébbek kedvéért még1x...
Ha a GPU fizikai vége 850Mhz, akkor csinálhatsz bármit, ott meg fog állni. Ha -200 fokon hűtöd akkor is. Az egy dolog hogy X órajelet ami léggel, vízzel van hűtve, még feljebb lehet tornázni LN2-vel. De arra próbáltam utalni hogy bizonyos Mhz után tök mindegy hány fok ha ott a fizikai órajel vége. Mert ellenlkező esetben a csillagos égig húzhatóak lennének.Bár nem nekem szólt amire reagáltam, de ha hülyeséget írsz azt kijavítom, nehogy mááá komolyan vegye akinek segíteni próbáltál. Ez nem stílus kérdése, bárki kijavított volna.
Egyébként meg úgy sütöd meg a kártyáidat ahogy akarod
70-72 fokon? Hűűűűha! Nálad komoly gondok vannak hardverismeret témakörben.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
KTTech
veterán
válasz tome.jr #10462 üzenetére
"Egyébként meg úgy sütöd meg a kártyáidat ahogy akarod."
Bocs, de nem véletlen, hogy az nVidia több, mint 100°C-ban határozta meg a GPU maximális hőmérsékletét, mielőtt a védelem bekapcsol... A gyári beállításokkal lazán felmegy 80°C fölé a kártya, üzemszinten. Ennyit arról a téveszméről, hogy 60°C körül fagy. Ha fagy, akkor az eszetlen órajelek miatt teszi.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
ImI87
őstag
válasz tome.jr #10458 üzenetére
jaaaaajjj
akkor az nyílván nem a hőmérséklet miatt van, hanem a tuning miatt.......
én is játszottam a hőmérséklettel, és az én karim 84-85 fok felett kezdett hibázgatni. ennek megfigyelésre jó módszer, hogy nyomatod a fánkot, és közben manuálisan állítgatod a ventifordulatot.nem akarok személyeskedni, vagy rádoltani, de Beowulf_78 jól megfoglamazta. kicsit sok mostanában tőled az okoskodás. én eddig nem szóltam, mert nem vagyok én senki ehhez, de a sok hozzászólás helyett tanulj,m és olyanokat írja, ami értelmes.....
sorry, és no offence.Lauda: welcome to the jungle!
[ Szerkesztve ]
-
titán
Na a rivatuner 2.20-at feltettem, most fasza minden. Ti milyen beállításokat használtok, már a ventivel kapcsolatban?
A másik, hogy a furmark csak egy vízszintes csíkot jelenít meg. De így volt ez a GTS-nél is az utóbbi időben. Most újra felnyomtam és mégis.
ImI87: Thanksz! Nagyon örülök ennek a kártyának, óriási ugrás mind minőségben, mind sebességben.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
és még problémáztam hogy az enyém 92nél elkezdett csíkozni Wars közben,mert 40%on hagytam a ventit
Lauda: érdemes idle-n 30-40%-ra tenni amit éppen elvisel a füled. játéknál viszont nem árt 100%on nyomatni[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Beowulf_78
addikt
Nekem 730/1460/2500-nél alap 50%...full 3D-ben kb. 80% emelkedik, de autómatikusan, hőfoktól függően (bios mod.). Így 70-72 fok Crysis alatt.
Üdv a team-ben...
Nekem a 260 jobban a szívemhez van nőve, mint eddig bármelyik másik kártyám. "Lelkük" van. Szóval a kötődésed csak egyre erősebb lesz az idő előrehaladtával.
-
VinoRosso
veterán
válasz KTTech #10465 üzenetére
jahogy a GPU fagy 60°C-nál. Akkor milyen CPU órajelről volt szó. LN2 meg nem azért van hogy jujj de meleg, mert akkor elég lenne valami más is, ami 60°C nem -70-en. A -70°C a fesz miatt kell, hogy ne vágja tönkre a kristályszerkezetet a chipben a böszme áram. Megfőzni max akkor lehet egy chipet, ha ráteszed a forró platnira, mert a védelem működés közben időben lekapcsolja, és nem tud kritikus tartományba jutni.
-
Laraxior
titán
minden game előtt riva tuner megnyit ha nem akarsz bios moddolással pöcsölni.
-
titán
válasz Beowulf_78 #10470 üzenetére
Köszi neked is! Jobb így itt lenni, hogy egy ilyen karesz dorombol a gépben. Szeretttem a GTS-t is, de ez akkora ugrás, hogy valami brutál, tényleg meglepett. Alig esik valamit az fps a komolyabb harcokban a stalkerben, crysisben, vagy porban pl. a gridben. Van benn power azt megmondom.
Laraxior
titán
alapórajeles mi? Tessék odaverni neki legalább egy AMP! szintű 700/1400/2300at
szerk: meg feszítsen ott az adatlapon is nem kell az a GTS már oda
[ Szerkesztve ]
-
losi73
senior tag
üdv tudna valaki segiteni hogy milyen progival tudnám játékok közben is ki iratni a video kártya hömérségletét?
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
tome.jr
addikt
Jogos, ezt a hőmérséklet dolgot alaposan félregondoltam.
-
tome.jr
addikt
Amúgy meg figyelek és próbálok tanulni.
-
TOTAL LOKI
tag
Hello! Segítség szeretnék kérni ugyanis tanácstalan vagyok. Egy MSI Geforce 260gtxet vetem és grafikai bug jelentkezik egyes játékoknál. A legfrissebb cucc most a Call of duty új része. A víz effektekkel gondom van, hol eltűnik, hol visszajön. Más bug itt nem jelentkezett. Az opr rendszer vista ultimate 64bit. A legfrissebb drivert pedig az nvidia honlapjáról szedtem le. Aki tud, az segítsen már!
Előre is köszönöm!
TL
-
Laraxior
titán
-
ImI87
őstag
Meghiszem azt!
Én annó 88GT-ről váltottam, ráadásul úgy, hogy már 2 hónapja megvolt a FullHD monitor. Nekem is tátvamaradt a szám párszor........ventivezérlés:
Biosmod-dal sem kell tökölni, Riva-val meg lehet oldani lazán.
Linkeltem már többször is az írást. 1x kell megcsinálni, nem is bonyolult, és következő Win reinstall-ig tökéletes. Annyiszor ajánlottam már, hogy na.[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Gigabyte GTX280-ról valami tapasztalat? Akár jó, akár rossz?
-
Motion_Blur
félisten
válasz TazLeacher #10485 üzenetére
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
losi73
senior tag
üdv az van nekem elég forro fejünek tünik,és 2 nap alatt fagyott is már vele játék azért is kéne valami progi amivel játék közben is látnám a hömérsékletét.
[ Szerkesztve ]
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
Motion_Blur
félisten
válasz losi73 #10487 üzenetére
RivaTunerrel monitorozd közben!
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
losi73
senior tag
válasz Motion_Blur #10488 üzenetére
probáltam de nem sikerült de 10 perc crysis után gyorsan kilépve a gpu-z szerint 90 fok.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nekem is tátva marad, bármit is próbálok. Olyan érzése van az embernek, hogy a vga nem is mutatja meg teljes erejét, csak ha szükség van rá, még egy kicsit "odatesz". Valamelyik játékban láttam az előbb 30 fps-t, de egy pillanat múlva már 35-40 volt, tököm tudja hogyan. Brutál jó érzés, hogy egy ilyen cucc van a "hátad mögött". Azt csinálsz, amit akarsz, mert nem lassul be, nem röccen meg, nem akadozik, csak élvezed a gyönyörű látványt és sebességet.
A rivát pedig megcsinálom, már kerestem is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Én azt mondom, vedd meg! Nem fogod megbánni, ez egy kurva jó kártya!
-
-
Beowulf_78
addikt
Majd akkor fog elmúlni ha a "vörös" tábor már a 6xxx szériát fogja nyüstölni.
-
Eagl3
veterán
válasz Beowulf_78 #10493 üzenetére
Miért kell ez az ATI - nVidia majmolás?
A jóhoz könnyen hozzászokik az ember, ezek a kártyák meg egy év múlva már nem igen fogják maximumon kiszolgállni az embert van egy olyan érzésem.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi az infókat. Igazából kicsit tanácstalan vagyok, Imi87-el dumcsiztunk az imént...GTX260 Zotac AMP2 (216SP) vagy +20K és Gigabyte GTX280?
Mindezek 1920-ra...elöbbi ugye valamivel gyengébb, de kérdés, hogy 20K-nyival? Illetve felmerűlt, hogy vegyem meg most a 260-ast és váltsak később 55nm-es 280-ra.
ÁÁáááááá!
-
losi73
senior tag
üdv automatán van de olyankor mikor kélépek a játékbol hogy gyorsan meg nézem már 100%megy és ált 90 fok körül van a kari,idle auton de 40% -on áll 53 fok
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
"Most tervezem,hogy veszek egy full hd monitort,de félek ott már elvérzik a 260."
1920-ra már 280 kell, néha még az sem elég. Haver gépén pl. Undercover minden fullon, de AA semmi, elég sokszor belekóstol a 3x fps-be, igaz nem a legfrissebb driverrel tolja. De pl. Crysis is határeset... ja és a kártyához van egy quad-ja 3.6-on, x48-as chipset és 4gb ram
Nekem 1680-ra teljesen jó volt a 280, nem kellett semmi kompromisszumot kötni, mindent lehetett küldeni fullon
jer1cho: 280-ra egy szavazat
[ Szerkesztve ]
-
pigatt
őstag
válasz TazLeacher #10496 üzenetére
Szerintem is vedd meg a 280-at nem fogsz csalódni!
i9 / 4080 / 32"
-
Cyberpunk
félisten
Üdv a clubban
Igen elég jó érzés az hogy ha van az embernek egy brutál kártyája amiben eddig kompromisszumra kényszerült az már a múlté Én is 8800GTS-röl (G80) váltottam GTX260-ra és nem bántam meg nagyon hasit ez a kártya és elég jó érzés például Crysis-t nyomni minden max-on (persze AA-nélkül ) ami eddig épp hogy játszható volt médiumon. Csak egy gond van a csúcs kártyákkal hogy hamar elmúlik az érzés ha ki jön az újabb még gyorsabb kártya. Én például már most szívesen látnák a gépemben egy GT300-ast de arra még várni kell legalább egy évet. De addig is élvezem a jelenlegit.
A következő nagy ugrás a TV megvétele lesz na az áll leejtős lesz az biztos hogy O.M.G-t sűrűn fogom mondogatniHope was the right choice, and it always will be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest