Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz agyarka #7384 üzenetére

    Köszi az info-t mindnyájatoknak! :R

    Alapvetően leírtátok azt is, hogy a Ti házatok miért más, mint a miénk. Mert azért ha van egy "belakott" tetőtér (és az fogja fel a forróságot), az már önmagában egy masszív hőszigetelés az alsó szintnek.

    A falakkal nálunk sincsen gond (bár nedvesnek nem mondanám), tégla minden, 60 cm vastag falakkal, de a tető és fal hőszigetelés hiánya miatt viszonylag gyorsan átmelegszik, és onnantól ontja a meleget.

    Gondold el, hogy milyen könnyen átengedi a hőt a régi palatető.

    Az biztos, hogy jelenleg nálunk nem megoldható a kánikulában az egész nap csukott ablak. Ahogyan említettem, rosszullét, "fóliasátor" érzés van bent, ha nem jár a levegő.

    (Az általad említett ClimaControl cserépnek utánaolvasok. A tesóm házára jó fajta Tondach került. Az is valami spéci, hőszigetelő változat. Náluk remekül bevált.)

    Ezért gondoltam arra, hogy a jövőre tervezett tetőcserét követően felszereltetek napelemet is. Sátortetőnk van; napkeltétől-napnyugtáig végigjárja a nap, akadály nélkül, felülről.

    Elméletben mennyi hőszigetelést adna, ha ezt a tetőt végig napelem fedné? És milyen nagyságrendű beruházás volna ez anyagilag?

    Néztem vonatkozó "zöld" műsorokat a Magyar TV-n, elolvastam itt az összefoglalót, de egyelőre nagyon zavaros nekem minden...

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák