Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz gorbep #53944 üzenetére

    Ebben a rendszerben azért van némi kockázat. Nemcsak önmagában ez az akku típus, hanem ha netalántán valamiért nagyobb fesz jutna ki az akkura (pl. napelemről átjut az elektronikán az akkura, nem tudom ez az inverter tud-e ilyen hibát produkálni) akkor a túltöltés után ennyi ilyen akku szép tűzijátékot tud bemutatni.
    Azaz itt nem ártott volna valami crowbar-t beszerezni/összerakni akku túltöltés elleni védelemre.
    Aztán az a DC megszakító is MCB-nek néz ki, ami nagyon a határon van és nekem nagyon rossz tapasztalatom van a DC megszakítókkal (pl. az az MCCB ami nálam járt és szétszedtem, miután 50 kapcsolás után meghibásodott, gyárilag hibás volt, mert a tengely végei nem voltak kidomborítva, hogy ne tudjon kicsúszni a tartóról). Bár az olvadóval nem lehet szakaszolni, az legalább nem képes elromlani (ilyen kellene legyen az inverterben is, persze ez ami a túltöltéstől nem fogja megvédeni az akkut).
    Azaz, igen aki bevállalós és magának szerez be mindent/rak össze ennyiből is ki lehet hozni, de a többségnek ez nem opció, sőt én még azt a néhány polimer akkut amit játékhoz használtam is LIPO safety táskában csempés részen tartom...

Új hozzászólás Aktív témák