Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    válasz S-eye #44734 üzenetére

    Odamegyek hozzá, kikötöm, leszigetelem a H tarifa kábelének végét, a klímára meg rákötöm a normál fázist. Ősszel meg vissza. Az sehol sincs előírva, hogy a H tarifára rá is kell legyen kötve a klíma. Az van előírva, hogy más ne legyen rákötve, mert az szabálytalan vételezés. Ha nem vételezek, az nem tud szabálytalan lenni.
    Az előírás az, hogy úgy nem lehet rákötve a hőszivattyú a H tarifa mérőórára, hogy szerszám nélkül leválasztható (magyarul: dugvillával) róla. Amikor rá van kötve, akkor szerszám (csavarhúzó) nélkül nem leválasztható, nem lehet mást rádugni helyette.
    Kicsit neccesebb, de a betűnek megfelel: egy 1-0-2 kapcsolóval. Az egyik bemeneten a H tarifa van, a másikon a normál betáp egyik fázisa. Az egyik állásban a H tarifáról megy, a másikban a normál fázisról. A harmadik meg az áramtalanítás. Az amúgy se árt, ha van, mert a fő bizti lekapcsolása a mérőórát is áramtalanítja, azt meg nem javasolták a szakik csak nagyon rövid időre. Meg azt is erősen ajánlották, hogy tegyek az óra és a klíma közé fi relét.

    [ Szerkesztve ]

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák