Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • barizo

    tag

    válasz asdf_ #41850 üzenetére

    Az eredeti terv egy bő 7000kWh volt a panelokat tekintve De mivel az év vége a változásokat hozta, így elvetettem a fűtést átállítani villanyos megoldásra a meglévő gáz helyett. Ezért a teljesítmény igény is nagy mértékben redukalodott. Havi számla kb 9000Ft villany. Szóval most megy a dilemma, elállni egy az egyben vagy optimalizalni a beruházás költséget. De még mindig nem érzek jó megtérülést ebben az egészben.
    Ugye beadva a 6-os inverter volt, amire megjött a jóváhagyás.
    De mivel jelenleg nagyon nem opció leváltani a gazkazant (eredeti tervem az volt, hogy javarészt villamos megoldással fűtenék)így már redukalni kell a teljesítményt is.
    3 fázis van, elvileg elő készülve a Solar fogadására (3*16A-re bővítés, megfelelő Fi relé, korrektebb fűtésre alkalmas klíma, etc...)
    A tartalék azért volt benne ekkora mert eredetileg valóban a 9000/hó elektromos fogyasztás mellé még HMV és fűtés kiváltás lett volna a cél.
    Na de most.
    Most meg azon megy a matek, hogy egyáltalán nem ez a 2,3m is sok lenne nem tudva hogy mire szerzodom le az Eonnal.
    Visszatàplàlàs, elszámolás, szaldó, stb....
    Tehát ez a két opció maradt.
    Vagy -nem elbukva a szeptemberben beadott jóváhagyását a rendszernek, egy lényegesen kisebb rendszer,- vagy elengedni az egészet, mert nem látni a megtérülést.
    Ez a dilemma.

Új hozzászólás Aktív témák