- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modelogos
friss újonc
válasz SaGa59 #34493 üzenetére
Lapostetőn van és ki van emelve kb 30 fokos szögben, szóval még hátulról is éri a szél. A panel nem brutál forró egyébként, de mi lesz akkor nyáron? Ma felhős idő volt csak egyszer 11 óra körül állt le a panel mikor kibújt a nap, utána már a felhős idő miatt szépen termelt - igaz töredékét mint napfényben. Napra érzékeny panelről még nem hallottam.
-
SaGa59
őstag
válasz modelogos #34523 üzenetére
Lehet, hogy a napelemben van egy védődióda és az „elmelegszik”. Igaz, ilyenkor inkább „zárlatosodni” szoktak, nem „szakadni”. Vagy valalhol van egy kontakthibás érintkezés és az melegszik túl. Még akár a vezeték csatlakozóinál is lehet ilyen.
A használt napelemnél sajna nem tudni, hogyan volt fel és leszerelve, nem kapott-e közben valami nagyobb feszülést vagy ütést.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
-
süti5
őstag
válasz kardkovacsi #34504 üzenetére
Igen, nála, télen😀
Én nem azt mondtam, hogy lehetetlen 20-22es átlagot produkálni, de nekem nem annyi, közel sem. -
Flexy90
senior tag
Sziasztok!
Ellentmondásokba ütköztem az itt olvasottak és az E.On HMKE Ügyfélszolgálata által elmondottak között.
Többször olvastam már, hogy a készre jelentéses papírokkal érdemes személyesen bemenni az E.On-hoz mert úgy gyorsabb.
Nekünk a telepítés pont a nyaralásuk elején történt (1 év várakozás után nem akartam már tólni, így megkértem testvérem hogy legyen itt).
Szeptember 5-én készre jelentették a rendszert de a mai napig nem dolgozták fel az igényt az E.On-nál.
Kinyomoztam az ügyszámot, az alapján megtalálta az Üfsz. az igényt, de türelmemet kérték. Mondtam, hogy hétfőre kértem időpontot személyes ügyfélfogadásra, van-e értelme bemenni, gyorsabb-e úgy?
Az Üfsz elmondása alapján, az irodákban is csak fogadják az igényt, és továbbküldik a központba feldolgozásra, így mindegy hogy online vagy személyesen adom be, "ugyan abba a sorba állok be", semmi értelme bemennem.
Valaki meg tudja írni, hogy mi most az igazság? Van értelme bemenni az ÜF-ra? Tegnap már olvastam olyat is, hogy valaki 2 hónapja várja az óracserét...
Dühös vagyok mert több mint 1 éve várok már, és az engedély is lejárt 09.07-én, tehát pont időben volt a készre jelentés... persz ha nem lesz vele semmi gond.Xiaomi Fan
-
senki68
senior tag
válasz Flexy90 #34546 üzenetére
Tudni kellene melyik területen vagy?
Tiszántúl E-on, most már Opus Titász, nem kell menni sehova, beadják a készrejelentést, jönnek órát cserélni, és makd egyszer postán kapsz egy szerződést.
E-on volt Elmü terület, beadják a készrejelentést, szerződéskötés, és majd csak utána lesz óracsere. Itt lehet meggyorsítani, hogy foglalnak időpontot és személyesen kötnek szerződést.
-
B@ldrick
aktív tag
válasz leslieke #34544 üzenetére
Akkor a két tájolás jobb mert hosszabban éri nap, vagy egy a nagyobb csúccsal? 44 lejött tegnap, ma felhőkkel lett 34kWh emellett a 25fok sem túl optimális már. Eredeti terv szerint ennyi fért volna fel de máshogy tették fel, így maradt 1 db hely meg egy másik pici tetősík lenne pár darabnak.
#34546 Flexy90:
Én voltam győriben de nem tudnak mit csinálni, sok az igény. 1hó után lett meg az óracserém. Július elején szerződtem, rezsidömpingnek még híre sem volt, aztán 3 hét ment el a kivitelezőn is mire felrakta. Nálam még mindig a "Válasz az igénybejelentésre"-nél áll, de új szerződés van csak vissza.[ Szerkesztve ]
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
-
bb71
őstag
21-e óta 00:00-04:15-ig nincs Eon fogyasztási adatom a távleolvasási portálon, nálatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest