Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BenG66

    újonc

    válasz BenG66 #25114 üzenetére

    Sziasztok!
    Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
    Mentem tovább a javasolt cégekkel és úgy néz ki, hogy a PPNapelem adta a legjobbnak tűnő ajánlatot.
    Az első ajánlatban 10db QCELLS G9 390W van (G10 405W elvileg nem elérhetőek most) egy Huawei SUN2000-4KTL-M1 inverterrel és Huawei SUN2000-450W-P optimalizálóval. Ez 464k kWp-re jött ki.
    Kértem, hogy bővítsék +2db napelemmel és küldjenek egy módosított ajánlatot.
    Az invertert módosították 5KTL-M1re viszont ebből kihagyták az optimalizálókat. A végösszeg így maradt, de a nagyobb teljesítmény miatt 387k kWp-re jött ki.
    Számomra furcsa, hogy miért hagyták most ki az optimalizálókat.
    Lehet az az oka, hogy így az erősebb inverter nem lenne kiaknázva (3,9kWp vs 4,68kWp) és így az extra teljesítményt is tudná kezelni vagy ez hülyeség?
    Ha jól olvastam a Huawei inverterek képesek külön is monitorozni a paneleket, mint kb a Solaredge. Ez valid vagy kell ehhez is ilyenkor az optimalizáló.
    Természetesen meg fogom kérdezni a céget is, hogy az elsőben miért volt betéve az árajánlatba 120k HUF-ért és most ez miért hiányzik. Mindössze szeretnék infóval felkészülni, hogy ne legyek megvezetve. :)
    Ha technikai okai nincs ennek és szimplán kifelejtették, akkor mondjuk ez is felvet kérdéseket, de a fórumon visszaolvasva a cégről a vélemények alapvetően pozitívak.
    Köszönöm előre is!
    B

Új hozzászólás Aktív témák