Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • balaaa88

    aktív tag

    Sziasztok!

    PTR rekord beállításában nem vagyok teljesen biztos. Ha valaki tudna mondani valamit rá, azt megköszönném. A felállás a következő:

    Két külön szerverről van szó. Nevezzük őket MAIL-nak és WWW-nek. Mindkettőnek van publikus IP-címe is. Ezek legyenek most: 88.88.88.10 (MAIL) és 88.88.88.20 (WWW). Mindkét gép egy hálózaton, egy alhálózaton van LAN-on és WAN-on is. MAIL-on egy Zimbra üzemel, míg WWW egy webkiszolgáló.

    A levélküldés WWW-ről egy .php fájl segítségével SMTP-vel történik, az SMTP szervernek MAIL van használva. A probléma az, hogy egyes levelezőszerverek nem fogadják a kiküldött leveleket, mert rossz PTR rekord van bejegyezve az adott IP-hez (még korábbról).
    További infók:
    Domain DNS beállítások: WWW esetében: az A rekord a WWW WAN címe, míg az MX rekordnak a MAIL WAN IP-címe van megadva; természetesen MAIL domainjának köze sincs WWW domainjához. ;)

    A kérdésem igazából az, hogy melyik IP-hez rendeljem a PTR rekordot? Én első körben a WWW szerver IP-címéhez rendelném (függetlenül, hogy ő nem mailszerver), mert az emailek forrásában a 88.88.88.20 szerepel, mint küldő IP-cím, függetlenül attól, hogy MX rekordnak mi van beállítva. Ami még extragáz, hogy MAIL-on több domain levelezése is megy, tehát arra az IP-re nem szívesen tennék PTR-t.

    Köszi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák