Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Fooler89 #15583 üzenetére

    Nem ismered a sulixot ezek szerint?
    [link]

    Nem lenne elég hely leírni, elég jól össze van lőve, sok mindent tud.

    "weben konfigurálható teremkezelést" ez micsoda?
    Például:
    [kép]
    A globális pozitív és negatív listát én definiálom, illetve a tanár tud ezekből teremszintűt létrehozni, használni. Valamint vannak szűrési kategóriák amiket lehet pipálgatni. Nem tudom mi az a klikes kliensoldali szűrés, centrumosok vagyunk. De amit a jogszabály előír azt bőven túlteljesíti, baloldalt egy kiválasztás és katt az internet elérés.

    "az órai feladatkiosztást-beszedést, otthonról elérhető fájlkezelőt, lecke beadást"

    windows file server? ws2008 volt utoljára fent, abban ilyen nem volt. Úgy működik, hogy a tanár ki tud osztani fájlokat 1 kattintással, mappát vagy egy zipet ami kicsomagolódik. Minden diáknak van egy hálózati export és import mappája. A tanár ki tudja választani hogy kinek küldje ki a rendszer az anyagot (terem, osztály, csoport, vagy akár személyenként kiválasztható. Megad egy könyvtárnevet. A diákok import mappájában az adott könyvtáron belül megjelennek a forrásanyagok. Itt csak olvasási joguk van, írni nem tudnak. Megcsinálják a feladatot, a kész beadandót az export mappában a szintén létrejött azonos nevű mappába kell bemásolniuk. Olvasási jog nics csak írási, ha beadta akkor többet nem tud változtatni rajta. Ha mindenki kész, akkor a tanár a webfelületen megnyomja a beszedés gombot, az import mappájában a megadott könyvtárban lesznek a tanulók beadott dolgai, minden tanulónak egy mappa a tanuló nevével, beadás dátumával, és abban van amit készített. Windows file server-ben nem tudok ilyen gombról.

    "1 gombnyomásos érettségi módot = ad"
    Az érettségi mód azt jelenti, hogy az internet és hálózati elérés letiltódik. A terem minden gépén gépenként egyedi, csak azon a gépen érvényes névvel-jelszóval lehet belépni, tehát mindenkinek különböző azonosítója lesz, és más azonosítójával nem is tud belépni, csak ahhoz a géphez rendelttel ami előtt ül. Csak az import-export mappák érhetők el, Csak az előbbi feladat kiosztás-beszedés működik, és a gépre telepített programok használhatók. És ez szintén 1 gombnyomás a menüben az adott terem mellett.
    Ilyen sincs a windows szerveren, ez ugyanúgy valami külső termékkel oldható meg.
    És még nem beszéltem a szokásos tanár tudja nézni a diákok képernyőjét, be tud avatkozni, korlátozhatja az elérést, kiléptethet, kiküldheti a saját illetve bármelyik diák képernyőjét, stb.
    Szerintem ez sem egy natív windows feature.
    Tudom hogy mire van licenc, nem egy S2-t töltöttem már ki (még most is kinyomtatva, tollal beikszelve, borítékban elküldve :W ). Nem a windows licensz miatt aggódom, hanem amit azon felül a sulix rendszer nyújt, azt mind wines programokkal kellene megoldani, annak a költségén.
    Nézz körül: [link] Már a tanári és adminisztrátori kézikönyvet átlapozod akkor látod hogy mik a lehetőségek. Ezek a sulix telepítésekor az alap paraméterek megadása után gyakorlatilag next-next-next telepítéssel kulcsrakészen rendelkezésre állnak.

    A sima ad-s win szerver után mikor átálltunk, először kicsit fura volt a tanároknak, de ha most kihúznám alóluk a sulix rendszert, valószínű az volna életem utolsó napja, de először a legfelső ablakból kilógatva megkínoznának.

    Azért vázoltam, hogy a kettő együttesét szeretnénk előállítani, windows server+sulix szerver, mindkettő pozitívumainak kihasználásával. A windows által kezelt ad+a sulix lehetőségei együtt az még pluszt adhatna.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák