Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz kraftxld #15067 üzenetére

    Folyamatosan gyártjuk az igénylő lapokat, meg indokolást, meg az indokolás indokolását, sőt pl. tegnap annak írtunk egy indokoló levél vázlatot a továbbküldéséhez, akinek az indokolást indokoltuk... :(
    Évek óta mindent lehúznak, külön nem kell semmi plusz aláírás, vastag dosszié van róla.

    Az irodák és a géptermek fizikailag külön szerveren és hálózaton vannak, az irodai rendszerrel nincs gond, szép nyugisan elketyeg a 10+ éves szerveren (603-as foglalatú xeon, ha még valaki emlékszik ilyenre), mentve is van.
    A géptermes rendszert vinném be virtuálisba, igazából kényelmi okokból kell oda a mentés. Tragédia nem lenne belőle ha elveszne minden, csak a plusz melótól mentene meg egy jó mentés. A telepítők bármikor letölthetők, a felhasználókat tudom importálni, a diákok órai dolgai vesznének el, ami ugyan kellemetlenség lenne, de senki nem forgolódna nyugtalanul az ágyában, egy hello world-öt vagy egy word dokumentum bekezdésre tagolását bármikor megcsinálják. Helyi bacula mentés van a sulixban, ha mondjuk keresnek valami kitörölt dolgot akkor az megvan, ha meg elpusztul a szerver akkor megvonom a vállam, erre adtatok pénzt. Ebben a központosított rendszerben mi próbálkozunk, de nem nagyon van hatásunk az eseményekre. Azt eszik amit főztek. Régen azért máshogy volt, amikor az iskola döntött, akkor jól álltunk, minden évben 2-3 gépterem lett felújítva, duplikált szerver, szalagos mentés volt, azóta csak szép lassan pusztul minden, 2-3 rossz hardverből próbálok csinálni 1-et, de most már lassan nincs miből mit csinálni. Úgyhogy most csak költségmentes megoldásokban tudok gondolkodni, úgy kellene elérni a lehető legjobbat.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák