Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • gaborbol

  őstag

  válasz szvarog #12019 üzenetére

  Akkor pedig tenyleg a 200 user/AP-rol van szo ahogy gondoltam.

  Attol fugg mi a cel, ha nagy teruletet kell lefedni az AP-nek keves/kevesebb usert akkor long range(180 meter). Ha sok usert kis teruleten( 120 meter) akkor a pro inkabb.

  Long range-nel csak 3 ( 1,6,11) channel lesz amivel jatszhatsz mivel csak 2Ghz-et tud es mivel nagy hatosugar ezert, ha van koruletted mas halozat, akkor azzal is utkozni fog nem csak a sajat halozatod AP-ivel.

  Pro-nak "kissebb" a sugara es mivel van 5Ghz ezert sokkal tobb szabad channel all rendelkezesedre foleg ha 40-rol leveszed a szelesseget 20-ra. 36, 40, 44, 48, 149, 153, 157, 161,165 . (Megint keredes mi a fontossabb, tobb user stabilabban kiszolgalni, vagy inkabb a nagyobb sebesseg esetleges instabilitassal az interferencia miatt) Ha 20, akkor lehet oket nyomatni szepen sorba. Azzal sem art szamolni, hogy ezek bizony atvisznek egy vasbeton mennyezetet tehat nem csak "2D"-be lesz interferencia hanem "3D-be" is terjed.

  A long range 24V POE sajat injectorral, ezert nem lehet kozvetlen POE switcher kotni, mert megsul. Mindig kell a sajat adaptere. A pro-nal nincs ilyen gond.

  Nem tudom mekkora az epulet, csinaltal-e terkepet, hogy esetleg jelenleg milyen idegen-sajat halozatok lognak be hozzad, abbol mennyire telitett egy-egy channel. Mennyi AP lenne, kb mennyi userre, stb.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák