- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adequate_cou
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ebbe az alaplapba érdemes-e 1600-as CL7-es memóriát venni, mivel a specifikáció szerint 1066-ot támogat. Képes-e ez az alaplap az 1600-ra vagy a késleltetés csökkentésével alacsonyabb órajelen ki tudom-e használni a RAM képességeit?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
adequate_cou
senior tag
válasz Rover623 #25768 üzenetére
Megtettem, viszont egy olyan konfigom se volt még ahol ebből a listából választottam RAM-ot, és eddig mind kifogástalanul működött, és nem volt sem az ismeretségi körömben sem erre példa, hogy RAM-hoz kompatibilitási listát néztek volna. Tapasztalataim szerint olyan RAMokkal is tökéletesek a lapok amik nincsenek rajta a listákon.(arra is kíváncsi lennék milyen elbírálás szerint kerülnek egyes lapok fel a listára).
A kérdésem arra irányult, hogy egy 1066-ot támogató lap mit tud kezdeni egy 1600-as rammal, feltételezem működne, hiszen a komp. listán vannak 1333-as ramok is. Arra lennék kíváncsi, hogy ki tudnám-e használni a RAM képességeit.
Ahogy a komp. lista is írja: Due to the massive models on the market, we only verify some of them.
[ Szerkesztve ]
-
adequate_cou
senior tag
válasz werszomjas #25969 üzenetére
http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=17
Nekem ilyen van és elvileg Micron chipesek. 13.7K volt a 2gigás modul, nálam most 1200-on megy 6-6-6-18-ban.
-
adequate_cou
senior tag
-
adequate_cou
senior tag
válasz MikaVejneGI #26147 üzenetére
Két hete vettem 1600-as CL7 Kingmax hűtőbordás ramot 13.7K-ért 2GB-ot. Gond nem volt eddig, nálam 1200-on CL6-ban megy, majd ha nem igpu-m lesz akkor FSB játszadozással a frekvencia is feljebb lesz tolva ugyanilyen időzítés mellett.
Én csak jót tudok róla mondani, nemhogy még az áráról.
-
adequate_cou
senior tag
válasz concret_hp #26611 üzenetére
Memtest problémás? Cdről vagy pendriveról boot és kb ennyi, esetleg még egy entert kell nyomnod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Sorozatok
- Villanyszerelés
- Stellar Blade
- Nem gyárt többé modern AI-chipet a TSMC kínai cégeknek
- Robotporszívók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest