- Házimozi belépő szinten
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Objektívek topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Somatom
veterán
válasz bedibazsa #71302 üzenetére
Ahogy nézem, annál sem lesz nagy árkülönbözet.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Landsmann
addikt
válasz viktorhu #71296 üzenetére
Nem az a baj, hogy hívás közben csak azon a kártyán lehetne aktív a net, hanem az, hogy a másik SIM-re beállított internet ellenére hívás alatt a híváshoz tartozó SIM-en irdatlan adatforgalom folyik. Mikor beszéltem az ügyfélszolgálattal, az alatt a pár perc alatt 3 db 51 megás csomag került a híváslistára. Mondtam is a technikusnak mikor visszahívott, hogy beszéd közben 3G-n ennyi idő alatt 150 megát forgalmazni fizikailag lehetetlen. Ezt ő is elismerte, de arra nem mondott semmit, hogy akkor mégis hogy kerül a híváslistába ilyen nagy adatmennyiség, ami nyilvánvalóan nem lett leforgalmazva. Szerintem itt két problémával álluink szemben, nem is tartom valószínűnek, hogy megoldódik. Egyrészről nyilvánvalóan a telefon szoftverében valami gond van, mert hívás közben miért küldözgetne adatokat ész nélkül, ráadásul mindig ugyanannyit. A másik dolog, nekem úgy tűnik, hogy a hiba valamilyen módon a Telenor adatforgalom számlálóját is becsapja, ezért jelenik meg ilyen hatalmas adatmennyiség, annak ellenére, hogy az adatforgalmazás a hívás felépülésekor 15-20 kb/s-el indul, de pár másodperccel később 0-3,5 kb/s-re csökken és marad is ennyi. Véleményem szerint összetettebb a probléma mint amilyennek tűnik. Ahhoz, hogy valós adatforgalmazás nélkül a számláló hatalmas adatmennyiséget számoljon, szolgáltatói oldalról is kell lennie valami hibának.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
-
Landsmann
addikt
válasz fant0mi #71306 üzenetére
Úgy látom, még mindig nem értitek a problémát. Nem az a baj, hogy telefonálás közben a 2-es SIM-en nincs adatforgalom, hanem az, hogy az 1-esen miért van amikor telefonálok és nem is kevés. Na ez a probléma, a hívás alatti adatforgalom. Ami valójában nem annyi, mint ami a Telenor híváslistájában szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
Üdv,
volna olyan lehetőség a Telenornál, hogy két külön előfizetés, de közös számlán a megosztott X Gb netet használja? Vagy ha nem a Telenor akkor esetleg bármelyik itthoni szolgáltatónál tud valaki ilyesmiről?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Az mire való? USB -s modemeknél már láttam. Egy virtuális, hálózati eszközt emulál. Az OS egy belső hálós IP -n keresztül éri el a gép saját USB portjához csatlakoztatott modemet. Na, de egy valós hálózaton kapcsolódó eszköznél mi szükség erre a HiLink hókuszpókuszra? Bepötyögöm a böngészőbe a router valós konfig IP -jét és tádááám.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
cocka
veterán
Asztali 4G routert miért is mobiltelefonon akarsz beconfigolni? Asztali router arra való, hogy elsősorban asztali PC-t vagy laptopot ellásson nettel. Vannak 20-30 centis SFTP/UTP-k is, rákötöd beconfigolod kész. Akkor van szívás, ha a laptopon még csak egy ethernet port sincs.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz #72445440 #71315 üzenetére
Azt írta, hogy a VoLTE nincs nála engedélyezve, és 3G-t mutat híváskor a telója. Szerintem se szolgáltató hiba, valamit a készülék beállításokban kellene mókolni tuti, főleg, hogy azt írta az Emui 10 ről 11re váltás óta van ez.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Prien
addikt
& Somatom:
Semmi cécó, csak legalább az adatforgalmat és a szolgáltatói sms-eket, csatlakoztatott eszközöket látom mobilon, stb. Laptopom hónapok óta nem volt bekapcsolva.
De a router ugyanúgy kiszolgálja a klímát, mosógépet, tévét, nyomtatót, táblagépet, online játékot, nem érzem lassúnak, pedig nem mai darab. Ezért írtam, hogy kinek mi a fontos.[ Szerkesztve ]
A kevés is több a semminél.
-
Landsmann
addikt
válasz #72445440 #71315 üzenetére
Már írtam, nincs aktiválva a VoLTE, mert nem támogatott a készülék. Az, hogy a telefonon ez az opció be van kapcsolva, vagy nincs, nem változtat semmit, mert kipróbáltam. A két MIUI rendszer beállításai között semmit nem változtattam meg ami erre hatással lenne a 11-re frissülés után. Tehát ez korábban korrektül működött. Én is kértem tegnap, hogy élő kapcsolatban nézzenek már rá, hogy mi a fene történik, de nem csinálták meg. Az APN beállítást néztük végig, ami teljesen stimmelt. Lerázás érzésem volt a technikus részéről, először azzal jött, hogy a két SIM-es készülékeknél az a SIm megy adatkapcsolaton, amelyik aktív. Ha a másikról kellene forgalmazni, akkor cseréljem meg. (kurvára életszerű, naponta többször SIM-eket cserélgetni. Vajon meddig bírná a foglalat?) Mondom neki, ez eddig így működött ahogy most használnám. Mindkét kártyára engedélyezett a 4G, van ilyen beállítás. Meg mondom neki, hogy aktív wifi kapcsolat mellett miért kaparászik a mobiladathoz? Ja, hát az már számára is érdekes volt, meg hogy 51 megát forgalmaz beszéd közben, de ennek ellenére sem nézték meg élesben, hogy miket forgalmaz. Amikor mondtam, hogy frissült 10-ről 11-re, akkor meg az lett a közellenség. Nyilvánvalóan én is erre tippelek most már, mert más ötletem egyáltalán nincs. Jeleztem a hibát a gyártónak, de szerintem falrahányt borsó. A 11 már több mint 1 éve kint van, ha tudtak volna a hibáról, gondolom kijavították volna. 1 fecske meg nem csinál nyarat, egy bejelentésre nem fognak tenni semmit.
Ami a kiszámlázást illeti, ezek nem VoLTE hívások adatai, így ezt bizony beleszámítják az adatkeretbe, mint ahogy a múlt havi számlán is ott egy halom 2 mb-os adatcsomag, illetve az új számlán is 2 mb-al kezdődött, most viszont már 51 megásak. Pontosabban inkább 50, mert 51202,17 kb. Ezek a 2 megás csomagok benne vannak az adatkeretben.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Landsmann
addikt
válasz sfdrakex #71324 üzenetére
Itt van olyan, hogy mentés a készüléken, akkor van Xiaomi cloud mentés meg Google mentés és visszaállítás. A mentés a készüléken azt választottam. Remélem nem fogja letörölni, valami 278 megát írt, hogy annyi adatot tárolt el. Aztán ez után jön az összes adat törlése (gyéri beállítások visszaállítása)?
-
MODERÁTOR
Lehetne, hogy a MIUI-témával a teló vagy a MIUI topikjába mentek?
Szeretem a MIUI-t, de nem a topikomban.Xiaomi 13T
-
snooze
veterán
-
MODERÁTOR
-
Boha
aktív tag
Honnan tudhatom meg hogy a telefonom független ? 1 éve telenor-ba vásárolt samsung s9 készülék.
OBORZIL
-
viktorhu
veterán
válasz Landsmann #71322 üzenetére
Még egyszer: nem dual aktív a készülék, így nem tud más simet használni az adatkapcsolathoz hívás közben, csak amelyiken épp a hívás megy. A másik sim olyankor nem elérhető és internetezni sem tud.
Forgalomfigyelő alkalmazással meg kellene nézni, hogy milyen alkalmazás hova forgalmaz, de ha a telefonod forgalomszámlálója mutatja a megtörtént adatforgalmat, akkor annak a szolgáltatóhz semmi köze nincsen.
-
TeeJay
félisten
Telenor ügyintéző nagy nulla...
Hétfőn kapta meg anyum a karácsonyi ajándékát
Xiaomi Redmi Note 8T telefont ami VoLTE képes
intéztünk neki hétfőn Telenorban nanosim kártyát
direkt kérdeztem az eladót hogy szeretném aktiváltatni rajta a VoLTE funkciót is
erre mondja hogy nem kell mert automatikusan fog aktiválódni
mondom biztos mert úgy olvastam szakmai fórumon hogy manuálisan kell kérni mivel nincs benne egy Xiaomi telefon sem a Telenor listájában a VoLTE funkcióhoz...
Tuti nem kell aktiválni magától fog menniNa hazahoztuk persze hogy nem megy a VoLTE...
Tegnap nézem ugyanilyen flottás előfizetésben ángyikám Samsung egyszerű telefonján ott virít a VoLTE felirat szóval neki meg alapból megyHol lehet kérni a Telenort hogy vegye bele a Xiaomi telefonokat is a VoLTE listába automatikusan? Tök gáz hogy a 3-4. legtöbb telefont adó gyártó egy készülékét sem teszi bele holott már évek óta tudja mind ezt a funkciót
Utólag most telefonos ügyfélszolgálaton vagy üzletben kell kérnem hogy manuálisan kapcsolják be vagy mi a teendő ilyenkor?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #71340 üzenetére
A Redmi Note 8T tudtommal még nem támogatott a Telenornál VoLTE kapcsán.
Manuálisan meg nem feltétlen kapcsolják be a VoLTE-t, mert a támogatott készülékeken be, a nem támogatott készülékeket használó előfizetéseken meg kikapcsol(hat)ják a VoLTE-t egy un. riport alapján.Korábban volt erről szó, talán idéztem is a Telenor ezzel kapcsolatos álláspontját.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
viktorhu
veterán
válasz TeeJay #71340 üzenetére
Mi8 lite-ra nekem nem akarták bekapcsolni, aztán abban maradtunk, hogy át akarom tenni a kártyát Galaxy S8-ba, igy bekapcsolta a nő, de lelkemre kötötte, hogy nehogy a mi8 lite-on bekapcsoljam a voltét. Nincsenek problémák véle, de itt lehetett olvasni kompatibilitás gondokról nem támogatott telefonokkal.
-
tomp
félisten
válasz Viktor0610 #71342 üzenetére
Azért a Telenor álláspontja mondhatni kicsit vicces...
A Telenor valójában még saját magát se támogatja sok mindenben...viktorhu
Az a kompatibilitási problémák 99%-ban valójában a Telenor VoLTE rendszer hibája miatt van.
pl bejövő hívásnál hiába van VoLTE de levált a telefon 3G-re: ez valójában olyan kritikus hiba ami miatt valójában azonnal le kellene kapcsolni a teljes VoLTE-t és megnézni mi okozza. Mit csinál a Telenor? Semmit. Ugyan úgy üzemel tovább. Pedig ez nem megengedett hiba. Pedig az ilyen kritikus hibák miatt van egy "piros gomb" odabent. 1 kattintással deaktiválható a komplett VoLTE. Ismerősömnek S10+ VoLTE-n van. Ez ugye "támogatott". Olyan helyen volt ahol csak 4G volt. Se 3G se 2G. Hívom erre foglalt! Pedig nem telefonált. A hálózat valami miatt "elfelejtette", hogy aktív VoLTE regisztrációja van így a rendszer küldte a telefonjának a Fallback parancsot amit a szerencsétlen telefon nem tudott teljesíteni mivel ugye nem volt más hálózat 4G-n kívül. Miután megcsörgetett már vissza tudtam hívni.
Szerintem úgy üzemeltetik odabent a VoLTE-t mint Anatolij Gyatlov azt a híres erőművet... -
-
Tatyx
csendes újonc
HAli most váltottam 2 napja t mobilról telenorra hát nem vagyok el ragadtatva főleg a net miatt mértem többször le 0.2-20 (1x volt 53 ) fel meg álltalában 0.1 -1.8 között ping meg 52-350 Vicc kategória mellettem 1 T-s telóval sokkal jobbakat lehetett mérni ez ennyire rossz hálozat ez a telenor? ügyfél szolg. bármit tud tenni? Esetleg nincs valami aktiválva vagy beállítva ?) elvileg a telefonban az apn stb jó a telefonom xiaomi redmi note 6 global és Bp 22 kerben vagyok elég gáz hogy pl videó váltásokkor csak teker teker teker és semmi nincs frissítés után meg van hogy jobb lessz de össze vissza működik néha van amikor az oldalak is alig töltenek be és persze a telefon merül rendesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- Microsoft Outlook topic
- eBay
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest