Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomp

    félisten

    válasz asdf_ #68856 üzenetére

    Anno a 3G-re is ezt modták aztán tessék. Ha új bázist építenek már nem 3G-vel terveznek...

    p2pp
    Alapvetően a 4G-vel nincs probléma. Budapesten a Telekom amit művel a 4G-vel az röhej. Nagyobb csomópontoknál/tereknél van csilivili 300-350Mbit de a lakókörzet közepén a lakásban ha esetleg véletlenül bejön a 4G akkor használhatatlan. Megkérdeztem tőlük, hogy terveznek e ezen javítani. Válasz: otthon az ügyfél úgyis wifin van, telefonálni meg lehet GSM-en is. ehh köszi... Ezért is lett náluk VoWiFi...
    A Telenor viszont a lakókörzet közepén is rendesen szolgáltat 4G-t.
    Anno én folyamatosan jeleztem, hogy a lakásban nincs 3G! (akkor még 4G nem volt) Fél év folyamatos levelezés után közölték, hogy a panaszom miatt fognak telepíteni egy új 3G Only bázist. Lett 3G. Aztán lett 4G is rajta. Idén év elején pedig bekapcsolták rajta a B20-at is(sűrűn panaszkodtam, hogy a terhelést már nem bírja el a sima B3) így a lakásban is 4G+ van. Érdekesség, hogy az utcán is ugyan annyi a letöltési sebesség mint bent a lakásban. 110Mbit. Pedig az utcán B3+B20 van a lakásban B20+B3 és a jelerősség is sokkal gyengébb. -75dBm vs -97/-101dBm. Azaz a sokkal gyengébb jelszinthez több erőforrást ad a bázisállomás nekem. Ha másik telenoros kártyával mérek akkor nem ennyi a sebesség.

    nyisziati
    Értelmetlen ez az új technológia hajhászás? Igaz. Világíthatnánk gyertyával is vagy beszélgethetnénk füst jelekkel is. :D
    A VoLTE miatti sebesség probléma ismert. Tudják csak sajnos a ZTE erőforrás menedzsment ilyen bugos. Maga a 4G bázis nem hasal el csak nem ad az előfizetőnek erőforrást. Egy bugmentes előfizető ott ugyan úgy 100-200Mbitet mérne ahol te csak pár Mbitet. Nálam is volt erőforrás bug de fixálták. Már okés. Sőt ha egy nagyon terhelt cellában vagyok(pl augusztus 20-án) ahol a terheltség miatt nincs adatkapcsolat akkor csak egy VoLTE hívást kell indítani és lesz adatkapcsolat használható sebességgel.
    Sajnos még a GSM Only eszközökből is sok van. Ezért is van még GSM hálózat itthon.
    A GSM emiatt túl fogja élni a 3G-t. 3G-t szépen leviszik a GSM mellé 900MHz-re aztán szépen lassan onnan is kirakják.
    Azért a hazai lefedettség igen csak kiemelkedő. Nézd meg Ausztriát! Bécs: B3-nál alacsonyabb frekijük nincs! B3+B1+B7 van mindenhol. Cserébe mindenhol 3CA van. Mármint ahová elmegy a jel. De náluk teljesen természetes, hogy egy plázában NINCSEN 4G! 3G-ből is csak annyi van amennyi kívülről bemegy mivel beltérben nincsen pikocella. Belvárosi nagy tér: a legjobb jelszint -100dBm. Kültéri!
    Én 1,5hete Székesfehérvár vasútállomáson 108Mbitet mértem. B3+B20 van ott. B20 megosztva azaz az is 20MHz-es.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák