Aktív témák
-
titán
Bizony, más kategória. Egy időre én is leállok most a kiadásokkal fotózás ügyben. Nekem elég nagy kezeim vannak, így a nagyobb markolat baromi kényelmes tud lenni. Sokkal stabilabb, biztosabb a fogása. Persze akinek kisebb mancsa van, annak meg pont a kisebb markolat a tökéletes, szóval így van ez rendjén.
Köszike!
-
titán
válasz grabber #5150 üzenetére
Ok, akkor karácsony körül jelentkezem.
Így kapásból a következőket tudnám mondani:
- kapsz egy 100 ezer forintos obit hozzá, nem hivatalos helyen is 70 ezer
- kényelmes fogású markolat
- státusz lcd
- bikább akksi, sokkal több elkészíthető kép
- két vezérlőtárcsa (k@rva jó dolog én mondom)
- egy rakás dedikált gomb (minden fontos beállítás elérhető róluk, vannak programozhatók is)
- 10 MP (ezt mindenki döntse el, hogy kell-e)
- mélységélesség ellenőrző gomb
- expozíciósorozat, vakusorozat
- motoros váz
- 11 AF pont (nem kötelező használni, de ahogy elnézem nagyon jó dolog)
- pentaprizmás kereső (beszarás a többihez képest)Ha mindezeket figyelembe veszed, szerintem nem lehet kérdés, hogy megéri-e a plussz pénzt.
Persze ettől még igen jó gép a D40, nagyon szerettem én is, csak kiemeltem, hogy szerintem miben tud többet a D80. Dehát sokba is kerül, meg kell gondolni.
A többit majd ha kiismertem a gépet.
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
Azon kívül hogy a Nikon D300 még ISO 1600on is zajmentes + szebb a kijelzője, azon kívül még miben jobb egy 40D-nél?
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
Terapeuta
őstag
-
titán
válasz Terapeuta #5155 üzenetére
Eleve jóval nagyobb méret és súly. Aki egy zsebkompaktról vált, annak sokkoló lehet. Még a D40 után is eléggé szokni kell. Aztán ott a sok gomb és variáció, ezerféle beállítás. Ez persze előny lesz majd egy idő után, ha tudja mit miért csinál és meg is tanulja, hogy melyik gomb mire jó, de addig bonyolultnak tűnik. Nyilván az auto modban ezeknek nincs jelentősége, ha bele akarsz nyúlni ki is írja, hogy nyista állítgatás.
Meg valahogy úgy érzem, hogy nagyobb súlya van annak, ha állítasz valamin, de ez lehet csak az én hülyeségem, még új nekem ez az egész.
-
Dare2Live
félisten
-
Bandus99
őstag
Aki zsebkompaktrol valt annak telejesen mind1 eleve az SLR rendszer miatt mar nem hordozhatja a zakozsebben.
A meret meg igazabol jobb ha rendesen meg lehet markolni biztosabban lehet tartani sztem. Sot tegyunk meg ra grippet is, 2 aksival es meg azon sem kell idegeskednunk mikor merul le a fgep.Nem ismerem a D40et kozelrol, de azt gondolom ugyanazokat a dolgokat lehet allitani mindket gepen, hiszen a kep elkeszitesenek alapjai (rekesz ido erzekenyseg) ugyanazok mindket esetben. Talan az zavarhat, hogy D40 eseteben ezt par gomb nyomkodasaval menuben maszkalva ered el, mig D80 eseteben sokmindenre van kulon gomb.
Namost ha gyorsan szeretnell allitani valamit nem kerdes mi a jo megoldas.A meret kerdesehez meg annyit D70 ubereli meg a D80 at is.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Terapeuta
őstag
Én szinte biztos vagyok abban, hogy ha egy D40-et tudsz kezelni, kezelni fogod a D80-at is. Mikor először kézbevettem a d80-at, nem okozott gondot a kezelése, pedig nekem canonom van...ha pedig esetleg a nulláról indulsz, szinte mindegy. Én inkább azt emelném ki egy efféle összehasonlításnál, hogy pont a több gomb és kütyü teszi élvezetesebbé, kényelmesebbé a fotózást már rövid távon is (lásd egy canon nikon összehasonlítást).
Az egy dolog, hogy bizonyos funkciókat nem tud hatékonyan kihasználni elsőre, de egy olyan érdeklődőnek, aki [B]két dslr[B] között nem tud választani, semmikép sem ezt emelném ki. Olyannyira, hogy amikor én vettem az enyémet, ez nálam fel sem merült.
És tanácsolnám, hogy ameddig Te sem vagy járatos a saját dslr-ed használatában, árnyaltabban fejezd ki magad, ha hasonló témában véleményt nyilvánítasz.
Szerintem.
üdv
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
BLOODSHOT
senior tag
Akkor a D300 árában nincs jobb Canon?
Onnan veszem h zajmentes h láttam képeket 1600as ISO-n.Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
Bass
addikt
Hi
Egy D40-em van és érzékelő tisztítás(Pécsi nikon napon pucolták)után a keresőben van 1 csomó fekete pötty ami sejtésem szerint valahol a tükrön van ha minden igaz,próbáltam lefújni soligor körte pumpával de semmi a képeken nem látszik de zavaró, ha nem csak Pesten lenne szervíz elvinném de Pécsről küldenék fel csak tisztításra:-(Mivel lehet megpucolni a tükröt és a matt üveget vagy ne próbálkozzak vele a következő tisztításig?"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
titán
Jó, akkor biztos én gondolkodom máshogy, de véleménye mindenkinek lehet.
-
j.bravo
addikt
Semmi baj a véleményeddel, csak ahogy közlöd, az néha (ha az ember nem figyel) ultra-über-totál-biztos megállapításnak, kinyilatkoztatásnak tűnhet a túlzó kifejezésmód miatt - ami pedig azért lehet félrevezető, mert ez a te véleményed, amit relatíve kevés tapasztalatból, próbából szűrtél le, nem pedig sok-sok fotózás során
Szóval mindenkinek lehet és mindenki elmondhatja, valóban (a fórum erre (is) való), csak amikor közli, próbálja egyértelművé tenni, hogy nem tényről, hanem véleményről van szó
Szerintem.[ Szerkesztve ]
Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
Dare2Live
félisten
válasz BLOODSHOT #5162 üzenetére
Nincs.
Talán annak aki elvakult asztrofotós annak érdekes lehet egy 5D 600Kért de ez egy nagyon szük réteg meg joval drágább. Egyébként szvsz átlagfotósnak D300 joval többet ér mint egy nála 200Kval drágább 5D.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Terapeuta
őstag
Gondolj bele, hogy vki megvesz egy gépet a tanácsod alapján, és kiderül a vásárlás után, hogy tulképp félretájékoztatták, simán megvehette volna a másik gépet, sőt, a másik gép jobb is lehetne
Általában a fórumon azok érdeklődnek, akiknek nincs kellő idejük, energiájuk átrágni magukat a kiválasztás procedúráján, és tapasztalattal sem rendelkeznek. Aki kérdez, az támaszkodik arra, aki válaszol. Tehát ez nem egy homokozó, ahol gyüjtheti az ember a hsz-it...itt repkednek a 100000 forintok...
Ezért gondolom azt, hogy aki válaszol, az tényeket mondjon, és valós tapasztalatot...jah és az érvrendszerének a logikáját is fejtse ki, hogy a kérdező megértese az okfejtést is, ha döntenie kell.
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Ijk
nagyúr
A d50-emben kb 35k expo van. Namármost mennyi az esélye, hogy 2 hónapon belül kipurcan a zár, mivel július elején megyünk Korfura, és nem szeretném, hogy pont nyaraláson ne tudjam használni. Ja és zárcsere mennyivel terheli a kasszát, valakinek van tapasztalata?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
titán
válasz Terapeuta #5168 üzenetére
Akkor ebbe Te is gondolj bele, mert ha a ezzel a logikával ráakasztasz valakire mondjuk egy D80-at és a megvétel után jön rá, hogy az neki nehéz, nagy és bonyolult, és felesleges volt ennyiért megvenni, akkor megint csak "át lett verve". Mert ugye nagyon jó gép mindkettő, de neki a D40 lett volna a jobb választás.
Szerintem mindenki véleménye való a fórumra, mert minden ember másképp gondolkodik és mások a meglátásai és nem ugyanaz felel meg neki, ami pl. Neked is. Mi az, hogy valós tapasztalat meg tények? Minden használó tapasztalata valós tapasztalat és nem biztos, hogy ugyanaz. A tényeket meg el kell olvasni a Nikon honlapján, gondolok it a számadatokra, mert ahogy a gépet valaki kézbeveszi, máris egy szubjektív véleményt fogunk hallani.
De ugye az se lehet igaz, hogy mindenkinek, aki kompaktról vált a D80 lesz a jó. -
j.bravo
addikt
Szerintem ő se a véleményedet kritizálta, hanem ahogy azt néha tálalod-tálaltad.
A legtöbben igyekszünk mindent indokolni, leírni a gondolatmenetet, hogy az olvasó végigkövethesse, eldönthesse, egyetért-e vagy sem (logikai bukfencet talál, vagy bármi); de főleg kihangsúlyozni, mi a tény és mi a vélemény.
Písz. (peace)[ Szerkesztve ]
-
Gucunja
aktív tag
válasz Terapeuta #5174 üzenetére
én anno egy yashica analog gépen tanultam a fotózást,de az elv még mindig ugyan az csak most cmos szenzor van a gépbe film helyett....
szerintem aki egy d40 el elboldogul annak azért nem igen tudsz olyan gépet a kezébe adni amivel nem tud fényképezni, a kérdés h mennyi lóvéja van gépvásárlásra
én haladó amatőrnek vallom magam de ha lenne két millióm egy fényképezőre akkor Canon EOS-1Ds Mark III-at vennék....
legyen vazze
[ Szerkesztve ]
-
Flow
senior tag
-
Gucunja
aktív tag
válasz philoxenia #5177 üzenetére
látom azért két milla elköltésébe mind jók lennénk
-
mob_zzz
aktív tag
Zoli bácsi nemrég megkérdezte mennyi egy D50 zárcsere.
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam a neten semmit a Nikon idén még megjelenő ujdonságairól, ezért ide írok.
CMOS-os, kb. 40D vagy tudásban kicsit felette, de még nem egy D300 kategóriás gépet nem akar kidobni a Nikon? Tudom ez egy hülye kérdés, de hátha valaki jobban képben van az ujdonságokkal!?Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz johnjohn #5182 üzenetére
Pl. a D200 CCD, de még sorolhatnám. Ha lenne olyan meglévő gép ami megfelelne, nyilván nem kérdezném...
Szerk.: Másrészt meg a 40D a D200 felett van, de ebbe most ne menjünk bele.
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
j.bravo
addikt
válasz BLOODSHOT #5183 üzenetére
...és mi is a baj a ccd-vel...?
Hacsak nem arra a fél stopnyi zaj-előnyre gondolsz, amivel 30d vagy 40d esetén beljebb vagy... de akkor azt mondd
Ha a LiveView hiányzik, akkor perpill csak d300. Sokan kíváncsiak lennénk egy esetleges D90-re vagy D80s-re; persze.
Hogy X márka Y váza a másik rendszer Z váza alatt vagy felett van-e, az valóban egy másik topikba valóJa, az egyébként sanszos hogy ha idén jön ki bármelyik, akkor idén még számottevően drágább lesz a 40d-nél. Gondolom én, persze tévedhetek.
[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz j.bravo #5185 üzenetére
Zajosodás fontos, eléggé, ezért csak is CMOS. LiveView-t feleslegesnek találom, soha nem használnám, momentán egy FujiS5700-am van és azon sem használom a kijelzőt, még visszanézni sem, de ez egy elég más tészta.
Októberben-november környékén esedékes a gép vásárlás egyenlőre csak (mivel augusztusig nem is megyek haza.)
Kiváncsian várom h miket hoznak ki, hátha lemegy a D300 ára is.Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
Degeczi
nagyúr
válasz BLOODSHOT #5183 üzenetére
szerintem is fölösleges ez alapján dönteni...
két kép közül Exif nélkül nem mondod meg melyik készült CCD-vel, melyik CMOS-al - míg pl egy kamera felhasználói felületével folyamatosan szembesülsz, az általad hozzáférhető obiválaszték (ismerősök, filmes korszakból maradt) is erős szempont lehet
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz Degeczi #5188 üzenetére
Igaz persze. De szeretem a HDR-t, mint ahogy a képeimen is láthatjátok van egy pár, és az alapból zajossá teszi a képeket. Tudom h fontosabb a jobb obi, de ha egyszer veszek egy vázat akkor azt nem 1 évre szeretném.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz philoxenia #5187 üzenetére
Majd ha már a 340-et súrolja az a görbe akkor az én szám is feljebb fog görbülni
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz BLOODSHOT #5194 üzenetére
hát van, aki akár 9 expót is ellő egy szép HDR képhez...
(valamiért a páratlan darabszámot kedvelik - talán mert ott vagy egy középhelyzet, ami alá és fölé is ugyanannyival lépnek)szerintem igazán nagy dinamikánál megkerülhetetlen, a RAW-nak közel nincs akkora játéktere
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest