Hirdetés
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
Pilács
senior tag
Nekem a nikon ügyfélszolgálatánál azt mondták, hogy bárhol megveheted a világon az objektívet, ha hivatalos forgalmazó, akkor world wide guaraty levelet állít ki hozzá, meg ugye az egy blokkot minimum... és akkor itthon is gariban javítják. Persze gondolom, hogy nem mindenki hivatalosan árulja, és akkor nyilván ez nem érvényes.
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Takyka
csendes tag
válasz kovacspityu #5939 üzenetére
Szia,
Én egy SB-400-at használok D50,18-135 -el. Nekem a vaku teljesítménye, szolgáltatásai :-) tökéletesen megfelelőek. A kompenzáció szükségességét már megszoktam (az egyetlen negatívum). Beltérben, felhajtott fejjel készült képek klasszisokkal jobbak, mint a beépített vakuval. Nekem beltérben (plafonra veretés) is és kint (derítés) is elegendő a teljesítménye. Kicsi, könnyű, gyorsan újra tölt, nem fogyaszt sokat, naphosszat is bekapcsolva hagyhatod, ha feltöltött, tovább nem meríti az elemeket.T.
-
Simtu
senior tag
Felrakom ide is, itt nagyobb az élet, mint az obis topikban
Barátnőm erősen érdeklődik az esküvői fotózás iránt. Neki szeretnénk obit venni. Nikon bajonettes jöhet szóba. 3 között vacillálok: Sigma 24-70 2.8, Tamron 28-75 2.8, ill Nikon 24-120 3.5-5.6 VR.
Sigmánál, mint olvastam elég nagy a szórás. A Tamron viszont 28-ról indul, igaz van alatta 1 18-70-es kitobi ill. egy 10-20-as Sigma. A nikonnak meg elég jó az átfogása, csak fényrőben gyenge. Ha minden igaz, felette lesz egy 80-200-as 2.8-as Nikkor.Tapasztalat?
Köszi
-
Dare2Live
félisten
Szerintem beszélj barátnöddel átfogás ügyben, nézd meg APSCn esküvöfotósok mivel dolgoznak és az alapján dönts.
Én pl egy 17-50(25-75) átfogású 2.8al "eseményfotózgatok" és nem tudom jobb lenne e egy 36/42mmröl induló 2.8, ott rendszeresen cserélnem kéne széleslátóra, a 75-100mm hiánya meg nem zavar egy 10mps váznál.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Pilács
senior tag
Megjött a Nikon D60-as első tükörreflexes gépünk az első képeket remegő kézzel sikerül fényképezni, erősen le kell nyugondom, de az izgalom, az érzés Nagyon jó érzés kézben tartani, maximális elégedett vok
Igaz az első hiba már kiugrott, a szenzor tényleg elveszi a kijelzést, sőt villogtatja, ha közvetlen napfény éri, de ennyi baj legyen ... Majd jövök az okos kérdésekkel, de előbb kiskönyv, ami nem is kicsi Kicsivel több a beállítás mint a Fusi S5600-onAjándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Pilács
senior tag
válasz Zoli bácsi #5962 üzenetére
Jah pontosan.... Köszönöm a megmagyarázást Ezt már a tesztekben jelezték, hogy ilyennel találkoztak... remélhetőleg némi firmware frissítéssel ennek az érzékenysége állítható ha szoftveres a lekapcsolás, ha nem akkor ez így marad...
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Én idáig pár esküvőt fényképeztem, mindet a 18-70-nel. Ha ennél jobb obit akarsz, akkor az fényerőben legyen jobb mindenképpen. A sigmát meg ne vegyétek, akkora a gyártási szórás abban amit kinéztetek. Tapasztalat, csak a bosszúság van vele. A tamron 28-75 2.8-at dícsérik, nekem nem tetszett mikor próbáltam, igaz ez 3 perc volt /nem tetszett a felépítése/.
Ha komolyan gondolja az esküvőfotózást, és nem elég a 18-70, akkor leginkább a 17-55/2.8, de szvsz nem éri meg az árát. -
Chandler
senior tag
Hali
Megtudná mondani nekem valaki hogy a D80-at előreláthatólag lehet-e még majd kapni szeptember vége-október eleje felé? Akkor tervezek egy ilyen venn talán...
-
Róth
aktív tag
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Van arra valami mód, hogy megnézzem mennyi expo van a D50-esemben?
Hezitálok, hogy lecserélem egy D80, vagy D200-ra.
Igaz D60 is szóba került, de azért fentiek kicsit komolyabbak lennének
-
Chandler
senior tag
Köszi a segítséget meg a képeket, igen lecserélném csak kérdés hogy mikor :S
a nikon 18-135/f3.5-5.6 sokkal jobb (attól eltekintve hogy nagyobb az átfogása, most csak a képminőségre érdekel) mint a sigma 18-50/f3.5-5.6?
fotopest-ről tud valaki mondani valamit? mitől ilyen olcsó?[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Ahhoz képest, hogy októberben lesz 2 éves, 6911 expo.... hát jah, nem nagyon értem rá az utóbbi időben..... szinte még új!
Amit nagyon zavart, hogy éjszaka fotóztam vele a tengerparton és állítottam volna rekesz méretet és záridőt, de nem tudtam mennyinél járok, mert nicns háttér világítás a felső kijelző mögött. Roppant bosszantó volt..........
D50 tulajok! Ti hogyan oldjátok meg ezt a problémát?
Lehet nem is cserélem le, hanem veszek hozzá egy 18-135ös obit. Régóta szemezek vele...
Vagy egy 18-200 VR-t...
-
Zebu
addikt
Ehhez mit szóltok:[link]?
-
j.bravo
addikt
Jó hosszú Kenrokiról finoman szólva is megoszlanak a vélemények én úgy fogalmaznék, hogy néha neki is van jó napja és vannak értelmes gondolatai is, amiket le is tud írni
De ír néha akkor baromságokat hogy a hajam befonom tőle. Csávókám túlontúl is nagyon amerikai...
Ebben az írásban vannak jó gondolatok (is).[ Szerkesztve ]
Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
Takyka
csendes tag
mobiltelefon...
Én D50-el használom a 18-135-öt szerintem a képminőség javulás nagyobb, ha obit cserélsz, mint vázat. Viszont, ha a státusz kijelző fogyatékossága akadályoz a jó kép elkészítésében, akkor vázcsere...Az enyém túl van 10e expón (2 év) plusz egy, egyméteres esésen aszfaltra, de nyoma sincs a végelgyengülésnek (kop kop kop)
T.[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz j.bravo #5982 üzenetére
jah én is fenntartásokkal kezelem a cikkeket amiket ír, de ez a "fotómasina és művészet kapcsolat" írománya tetszős volt
Takyka: Jah vágom.... a 6 mpixel bőven elég, fókuszpontok is szerintem..... amennyit fotózom vele, arra elég Mondjuk ha meglesz az új obi meneküljön mindenki amerre lát, mert úgyis lefotózom!
Vettem kb 1 tripodot is (Velbon Sherpa 750), és basszus kb 2x volt rajta a gép, áh tiszta gáz.....
Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy végül amennyit használom, annyira elég és maximálisan elégedett vagyok vele. Mondjuk nem bánnám ha lenne rajta egy portalanító elektronika, és háttérvilágítás a státusz kijelzőn....
D60-ban pl nem tetszik ez az élőkép móka, plusz hogy hiányzi ka státusz jelző a tetejéről.
Az akksija brutál kitály, ilyet még nem láttam. Cimborám D70s géppel fotózik. Megmászta a Mont-Blanc-t és 2 akksit vitt magával és az ottani szélsőséges körülmények között is tök jól bírták. Le a kalappal. Canon azért messze van ettől.....
Azt sajnálom csak, hogy az Edigitalban vettem, Nikonnál jobb arcok, csak sajna nem volt náluk anno....
[ Szerkesztve ]
-
Takyka
csendes tag
Állvány téma nekem is megvolt, évente max. 2x használom. :-)
A típusát szinte le se merem írni, mert megköveznek, H-val kezdődik és ama-ra végződik.Kenrockwell-t meg szeretem olvasni (kőzápor), mert kicsit más szemszögből közelíti meg a dolgokat és az "enyhe" amerikás túlzásait figyelmen kívül hagyva sok iazságot is ír.
B.
-
Pilács
senior tag
"D60-ban pl nem tetszik ez az élőkép móka, plusz hogy hiányzi ka státusz jelző a tetejéről."
De legalább a D60-nak a hátsó kijelzője világít és az összes infót megtalálod rajta, a keresőbe egyedül az ISO kiírás a hiányzó láncszem szerintem...
-
Pilács
senior tag
KenRockwell tesztjeit olvasva eléggé lefikázta a D80 és D60 gépeket D80-ról elég sok jót hall az ember, szal nem értem... Igaz sokszor emlegeti az árakat... De attól még hogy a D40 olcsóbb már jobb is Ezzel csak az ár/érték arányt lehet jellemezni, sztem. Meg vkinek többet ér a D60 távolság mérése, mint a lassabb vaku szinkron, nem? Lehet csak én fogom rosszul a dolgokat... Na mind1 nem dobom ki a gépet
-
j.bravo
addikt
Igazi fíling fotózni vele, de nem egy gyors sport Van törőék meg mikroprizma, de még akkor is gyakorolnom kell a kézi élességállítást (lehet hogy túl precíz akarok lenni?). Mindenesetre az első tekercs filmből még pár kocka van, azt el kell lőni és meglátjuk mi lesz belőle.
Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
-
Takyka
csendes tag
Nem mi fórumozó, műszaki beállítottságú fotósok vagyunk elsődlegesen a célközönsége, hanem az átlag (amerikás) polgár. Nekik próbálja a fejükbe verni, hogy nem a géptől függ az elkészített képek "jósága", hanem a felhasználótól. Neki meg csak jó, hogy a fórumokon beszélnek róla, mert ingyen reklámot kap az oldala és a számlálót ugyan úgy pörgeti neki az őt utáló, mint szerető klikkelgető is. (minél több látogató, annál több mani).
Nekem a vaku szinkron sebesség fontosabb, mint a távolság kijelzés. :-)
Mellesleg ki ne dobd, mert ettől még neked (értsd: a te fotózási stílusodhoz) valószínüleg teljesen jó a gép.T.
-
-
Flow
senior tag
Szerintem Kennel a következő a helyzet. Nem a görbék ilyen olyan elemezgetésével próbálja bemutatni a cuccokat, hanem gyakorlati, alkalmazási, tapasztalati szempontból, hogy neki mi volt a benyomása róla. Ezzel viszont kockára teszi az objektivitást. Olyan dolgokban is néha, amiben aztán tényleg nem kéne. Személy szerint "káros" hatásúnak semmiképpen nem tartom, egyszerűen tudni kell, milyen szükséges infó esetén keresi fel az ember az oldalát, és akkor is bizonyos "szűrőn" keresztül olvasni a teszteket.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
kovacspityu
csendes tag
Sziasztok, köszönöm a válaszokat 5934-es kérdésemre , "hálából" (és feltétlen bizalmam jeléül újabb kérdésem lenne: nagyon nagy szemérmetlenség lenne a D60-hoz egy Soligor DG- 340 DZ vakut használni ? Amatőr...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Metal topik
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Motoros topic
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Asszociációs játék. :)