- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jégtörő
aktív tag
válasz jokeph #49050 üzenetére
3x4 gb 1600mhz cl8 g.skill, 1,52V-t kap
Igen valóban régi, ez nagyon első szériás C0 stepping ráadásul.
Majd kiderül mennyire stabil a jelenlegi fesszel, mert annyira nem sűrűn kékhalálozik, hogy ezt hamar meg lehessen állapítani, mert nem állandóan csinálja, 1,19V-nál volt kb 1(napi 1 nél több sose), aztán mikor megemeltem 1,2V ra sokáig semmi majd heti 1-2, azt megunva pedig 1,205 megint hónapokig semmi, de ma az elsőnél megemeltem 1,21-re, mert már ismerem a gyógyírt rá. -
ricsi99
addikt
Van valakinek biztos bevált receptje NVME ssd-re való windows telepítésre?
Alaplap nem tudja az uefi-t igy az összes bios mod szerintem kilőve.
Kisérletezzek a win telepítővel? (hdd vagy usb boot aztán az ssd re menjen a win)
Vagy van valami bevált linux alapú rendszerindító?[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
nagyúr
válasz ricsi99 #49053 üzenetére
Van régebbi nVME SSD, ami úgy van felépítve hogy ezt a korlátot képes átlépni, csak nem emlékszem melyik volt az.
Ezt találtam most:
"YES! I have been booting Win10 on a 2010-built X58 system since 2016. I also have two other NVMe M.2 non-boot drives in a software RAID. Win10 supports NVMe so support should be automatic for non-boot drives. If you want to boot from NVMe it is a whole nother problem — but as mentioned above, you can do it. The key is the NVMe drive model. Specifically, the manufacturer of the drive has to explicitly enable legacy boot via adding something called an “option ROM” to the drive’s firmware. The best known and most popular drive with this feature is the Samsung 950 PRO. This is an extremely fast drive even by today’s standards and is the best you can get for older motherboards (native — without using Clover et al). There are two lesser known models but guessing they are slower and harder to find so to keep it simple the good news is buying a 950 PRO does exactly what you want; bad news is it is your only option. :-) But that makes shopping super simple so kinda a good thing."Bár megjegyezném, hogy technikailag érdekes ha megy, de számottevő előnyt nem fog adni az X58-as PCH-ra kötött SATA SSD-hez mérten.
Háttértárként meg amúgy is megyen.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
rgqjx
aktív tag
válasz ricsi99 #49053 üzenetére
Volt mikor hasonlókon agyaltam.
Lehet egy boot managerrel könnyebben megoldod. -
ricsi99
addikt
pcie 1x sata 3-as vezérlőn 360mbs sebességgel megy
pcie x4-es Nvme kártyával 1600mbs sebességÉn is valami boot managger-en agyalok... van egy csomó sata port meg elfekvő pici hdd...
valami olyat kellene összehozni ,hogy a boot rész a hdd-m legyen de a rendszer meg az nvme-n... ami a kihívás az uefi
Most ezzel kísérletezemjokeph
Tudom sokkal gyorsab nem lessz csak érzés-re nekem pattogósabb a rendszer ha nmve van... +kihasználnám a sok pci-express csatlakozót.Elméletileg a hűtés modding a jövöhét készen lessz így asztali gép szinvonalára lecsökken a hűtés hangja...
Ezután meg a sas hdd-raid teszt következik
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
nagyúr
Háttértárként használni egyszerűbb az élet és az bizton megyen is.#49057ricsi99: én bedobnák 2db egyforma SATA SSD-t RAID 0-ba, hadd virítson.
Képek lesznek ?
Esetleg video előtte/utána ?[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
ricsi99
addikt
válasz jokeph #49058 üzenetére
Természetesen.
Extra Sata vezérlőn a pcie-1x a korlátozó sebesség.
Sima vezérlőn meg az Ahci nem megy,,
Sas vezérlőre még nem próbáltam... ezen felül sajna nem állnak itt halomban az ssd-k
Ezen felül minimum 4db mezei satás ssd kellene hogy az nvme sebesség felett menjen...
Van egy csomó mód ötletem ,csak a beszerzési idő lassú... motorral járok de minuszokban/ esőben annyira nincs kedvem elrohangálni mindenhová
A curva PCX- töl lett megrendelve az új ventik... lusta voltam bemenni... és még mindig nem sikerült nekik kipostázni... első és utolsó rendelésük tőlem... persze a lová náluk már kedd óta.Visszamondást se találtam az oldalukon.
Ha hétfön se adják fel ,felmegyek pestre és másik boltban megveszem[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ricsi99 #49059 üzenetére
"Sima vezérlőn meg az Ahci nem megy" ?!?
Fura, emlékeimben úgy él hogy mene.PCX: eddig nálam nem hibáztak (6+ év alatt, számtalanszor rendeltem tőlük).
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
válasz ricsi99 #49061 üzenetére
Érdekes, legutolsó BIOS? Gigabyte EX58-UD5-ön én SSD-vel végig AHCI módban használtam.
Mondjuk a Windows installt is ebben a módban kellett elvégezni, különben nem bootol be róla, ha menet közben van kapcsolgatva, csak registry módosítással.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
nagyúr
válasz ricsi99 #49064 üzenetére
A képen az valami extra SATA vezérlő kírása akar lenni ?
Z400-as ?, Jah nem, Z800, visszanézve.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ricsi99 #49066 üzenetére
Tényleg, BIOS az utolsó legfrissebb van rajta ?
-
ricsi99
addikt
Egy napom ráment de megvan.
Béta 1.0 verzió.
UEFI DUET Installer kell egy pen drive-t elkészíteni. Erről megy az indítás.
Ezzel látja a gpt particiót a legacy bios.
Másik gépben az nvme-t kártyástól beraktam ,majd feltelepítettem a win-t.
Vissza a hp -ba és megy
-
tothd1989
tag
Én nem tudom mi történt, de elkezdtem összelegózni a használatom kívűli pcket. Nos majdnem nyert egy core2quad de nem fért bele elég merevlemez. Így gondoltam adok egy esélyt az ml350-nek. El nem hiszitek, hogy mostmár csak akkor ordít amikor bekapcsol és utána már csak duruzsol. Szerintem lehetséges, hogy bugos a bios mert sokadjára állítottam akusztikus módra és nem halkult, most pedig igen.
Akinek van tapasztalata ilyenben akkor szívesen vennék headless szerver tippeket, hogy állítsam be. Az oprendszer továbbra is windows 10 pro marad rajta, mivel ehhez értek a leginkább a linux nem barátom.
[ Szerkesztve ]
Pc: Ryzen 9 5900x, ASUS Rog Strix B550-A, Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600mhz CL16, THERMALTAKE TH360 ARGB Sync Snow Edition, Gainward RTX3070TI, Corsair RM1000X, Kingston 500GB M.2 NVMe, Crucial 1TB M.2 NVMe, 2x AKASA VEGAS AR7 Kit, Lian Li O11D EVO. Mobil: Iphone 14, Redmi Note 9 pro.
-
ricsi99
addikt
válasz tothd1989 #49071 üzenetére
Nálam is előjött ilyesmi bug... akkor csinálta ha valamelyik ventillátort nem érzékelte... chassis fan ,rear , ilyesmi... ha széthúztam valamelyiket akkor űvöltött az összes venti 100%-on
Állítani nekem meg semmi nem engedte a ventiket[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ricsi99 #49069 üzenetére
Na, ezt majd kipróbálom.
#49074tothd1989: sanszosan, ezt csak egyedileg lehetne megoldani, és nem kihagyható a lapra való csatlakoztatás.
[ Szerkesztve ]
-
tothd1989
tag
válasz ricsi99 #49072 üzenetére
Én ráindítottam venti nélkül de nem indult a mocsok, így pedig végképp nem tudom, hogy legyen teljesen néma. Mert ügye az eredeti terv az volt, hogy kapnak a procik aktív hűtést és a többi ventillátort kikötöm.
Pc: Ryzen 9 5900x, ASUS Rog Strix B550-A, Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600mhz CL16, THERMALTAKE TH360 ARGB Sync Snow Edition, Gainward RTX3070TI, Corsair RM1000X, Kingston 500GB M.2 NVMe, Crucial 1TB M.2 NVMe, 2x AKASA VEGAS AR7 Kit, Lian Li O11D EVO. Mobil: Iphone 14, Redmi Note 9 pro.
-
Remus389
veterán
Ez történik mikor az X58 találkozik a Vega-val.
További képek: [link]https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
ricsi99
addikt
Megérkeztek a 8cm-es ventillátorok
Nem volt egyszerű kitotózni ,hogy 3 pines ventiket a Vezérlő működtesse + az alaplap is érzékelje.
Memória hűtés extra szop@s volt
1 venti csak hogy a fordulatszám visszajelzés ,1 hogy a vezérlőpanel is jelezzen ,de azt is közösíteni kellett az alaplappal hogy ne legyen fan error felirat
1000rpm alatt fan error van
Szépen kiteszteltem az összes csatlakozót ,hogyan lehet ezzel a módszerrel bekötni a 3 pines ventiket ,hogy az alaplap is érzékelje és a vezérlő is menjen.
Sajnos az összes 9cm-sventillátort cserélni kell ,mivel ha az alaplapra van kötve a vezérlés ,a PWM miatt "morognak" a ventik... vezérlőre kötve pedig minimum 1600-as rpm van ami nekem elég hangos.Igy ezután jönnek a 9cm-esek 4db
Tudom felesleges a világító venti ,de ezek a legolcsóbb alacsony rpm-esek
Sajnos, mivel így már tűrhető a hang ,hallatszik ,hogy a táp venti is ki van... ahoz nem lesz egyszerű új ventiket venni... de lehet szétszedni sem[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz ricsi99 #49076 üzenetére
Táp ventiket csak gyári-ra lehet cserélni... ha kiszúrja hogy nem 4 pines vagy nem megfelelő a fordulat akkor letilt
Megérkezett az összes venti...
Mind külön a vezérlőről megy ,de a visszajelzést megkapja az alaplap is
Így megszünt a pwm jellegzetes motor hangja
1100Rpm en megy minden hőmérséglettől függően átlagban
Most a leghangosabb a szivattyú motor.[ Szerkesztve ]
-
-
bucihost
senior tag
-
ricsi99
addikt
válasz Geri Bátyó #49082 üzenetére
Kikapcsolt ht -val 12 mag Ha bekapcsolom max 16
-
winhate
őstag
Ezt nezzetek mit talaltam.
G.SKILL RipjawsZ 64GB (8x8GB) DDR3 1866MHz
Ha felesbe megvennenk akkor is jo lenne.
Végre meg tudnám tölteni mind a 6 slotot egyfomra ram modulokkal
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Geri Bátyó
addikt
válasz winhate #49085 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha ebből veszel hármat: [PATRIOT 16GB Viper 3 DDR3 1866MHz CL10 KIT]
Az a kit qrva drága.[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
nagyúr
válasz 477il4 #49090 üzenetére
Másik topikban írták, hogy ez lehet az nVidia VGA BIOS sara is.
Mármint hogy nem ad ki képet DP-n, hanem csak HDMI-ve adott esetben.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Czmorek #49093 üzenetére
Nekem mondjuk a 1070-el nincs gond, bármiről is mene.
-
Csorosz
aktív tag
Kis segítség kellene p6t deluxe win installhoz.
Nem tudok felrakni egyik gépemre sem rendszert, több pendriveról, illetve usb-s hdd ről.
2 gépem van, mindkettőn ugyanaz a helyzet, ezért hardveres hibát kizárnám
Eddig rufusal irtam ki a win10 isot-t.
Bebootol, windows kékablak meg is jelenik egy pillanatra, majd kurzor fekete képernyőn villogás után pár perc múlva ad egy narisari képet fehér csíkokkal.
A gép nem fagy le, mert billentyűt nyomogatva kék képernyőt, win emblémát, meg egyéb dolgokat felvillant, de visszaadja ezt az osod képet.
Van valakinek ilyen tapasztalata? Mit rontok el? Nem egyszer tettem már rá wint. Tök gáz...
[link][ Szerkesztve ]
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs