- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Egyébként a 200+ fpses régiók zen2-vel sem annyira evidensen elérhetőek. Sőt, jóval lejjebb is gyönyörűen falnak tudod tolni az architektúrát. ÉS hiába van akár RTX3090-esed, veszed le a grafikát 720p low-ra, pont nem kapsz egy fikarcnyi pluszt sem. Gpu util. szépen esik, de fpsben egyszerűen képtelen már emelkedni. Persze, lesz mindig egy egy mp-re gyönyörű kis coil wine-os mega csúcsod, de az átlag és ami talán a lényeg a negatív csúcsok pont ott maradnak, ahol addig voltak. Érdemes kipróbálgatni, egész meglepő, hogy mennyire meg tudsz akadni egy szinten. Még az olyan, szálakra parádésan skálázó engine-ekkel is, mint pl az ID-tech (Doom) vagy a Foundation engine (Sottr) sem adott egy konstans 150-200+ fps.
És itt jön be pl. a képbe a "fontos a memoria ?" leg közkedveltebb hsz. generátor téma is, pont ennek a margójára !
- Igen, fontos !
- Mindig ?
- Nem ! Nem mindig ! Néha éppenséggel tök 8, máskor meg számíthat !
Berakok pár screent. Sottr benchmark látható mind a 4-en. Illetve annak az összegzése, eredménye. 2-nél 3200 Mhz, xmp rammal, kettőnél 3800C16 kézzel beállított timingokkal.
2-nél gpu limitáció nélkül, gyakorlatilag a cpura, platformra bízva az fpst, 2-nél 1080p ultra-n, inkább gpu fele tolva. Ami a lényeg, hogy 75 és 150 fps közt gyakorlatilag átesik az egész egy szinte 0-ás gpu limitált helyzetből egy 100%-os gpu limitbe ! És gpu limit nélkül bődületesen nagy diffit okoz a jobb ram, magasabb inf. fabric. 145 vs 190 fps. Ez mindenhogyan nézve iszonyatosan nagy különbség. Viszont !! 75 fps környékén meg pont semmit nem okoz ! Gyakorlatilag egy az egybe lehozza az xmp a 3800c16-os eredményeit.
Persze, itt azért nagyon sok tényezőtől függ, hogy hol van ez a pont a valóságban, 3d engine, gpu típus (driverek), stb., de ami a lényeg szvsz, az az, hogy legtöbbünk gpu limittel tolja a játékokat, mert ez a normal felállás, ez az ésszerűbb, erre van kitalálva lényegében a mainstream pc gamer vonal és ha nincs 144+ Hz-es moncsink, hanem mint pl. én, egy TV-n nyomulunk, ami egészen 60 Hz-ig képes emelni a képfrissítési rátáját, annyira nem kell azért "befosni" itt, még akár 10+ éves, de nekünk megfelelő, jól kitalált alapokra épített rendszerekkel. Bőven használható kategória még és pl. egy monitor cseréig (saját esetem pl.) az is marad, úgy gondolom. Egészen addig persze, amíg nem fog netto elfogyni az ereje, tehát a cpu számítási kapacitásai nem kezdenek el falba ütközgetni.600P testek :
[kép] [kép]
1080p tesztek :
[kép] [kép]Grátisznak egy "kettő közét" is rakok be ! Csak, hogy látszódjon, hogy egy aprócska fps csökkenés már nagyságrendileg képes gpu limit fele billenteni egy-egy helyzetet.
768p run :
[kép][ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
envagyok
veterán
Van egy 1156-os dell studio gépem.
Próbálok rá windowst telepíteni, de az egyik pendrive-al a telepítés vége felé hibát talál, egy másik pendrive-al felmegy, de pendrive-ról nem lehet programot telepíteni.
Olyan mintha sata vagy usb problémái lennének.
De memtest hibátlanul fut.
Van elképzelésetek mi lehet vele? -
válasz envagyok #48104 üzenetére
És ha eleve vincsiről raknád fel saját magára?
Vagy másik gépre raknád fel aztán ebbe a gépbe átrakod?
Usb gyárilag bugos windows 10 telepítés után a régi gépeken. (Bár s775 re jellemző)
Eszközkezelőben usb root hub meg hasonlókat kattintsd végig másik driverrel. (Magyar-angol verziós drivereket cseréld meg amiket felajánl driver cserének.)[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz envagyok #48104 üzenetére
Modernebb gépen feltoltam a win 10-et a vinyóra offline, majd átraktam a régibe, meg kapott netet is mellé. Kis sírás-rívás után + újraindulások minden rendben.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
kpal
nagyúr
Rég jártam erre
Mit kell be vagy kikapcsolni a bisoban hogy pendrivrol W10 telepitő elinduljon?
Hiába allitom be a pendrivot elsődlegesnek nem csinal semmit. A Pendrive egy 128GB-os. A lap Giga X58A UD5 -
nagyúr
válasz envagyok #48110 üzenetére
az eléggé érdekes....
W10 usb-ről simán felelepült régi gépemre is: Asus IMISR-VM - i965GM socket P.
W10x64 PRO 1909 előtti valamelyik Build volt.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Hmmm, az MS progija (USB - DVD Tool) nekem eddig mindig bevált - ez csak legacy/MBR W7/8/10-es telepítőt készít, a 8 GB-os 2.0-ás Kingstone-tól a 64 GB-os 3.1-es Sandisk Extreme GO-ig.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
qdak
addikt
Hasonló lapon USB:
Nálam össze Enable, bár számodra a Storage lessz fontos.
Majd a Boot nál kiválasztod a Pendrivet, nálam hozza a nevet is "Kingstone kutyafüle..."
Ált Rufus al írom én is ki, próbáld meg van a "javítások régi Bioshoz opció" így írd ki.Czmorek 32 vagy 64 GB s a pendrive, nem volt probléma.
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
Asus P6T SE, Xeon X5675 @ 4*4GB 2Rx8 hála isten tökéletesen megy. (kopp-kopp)ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Laraxior
titán
Remélem nem 2x2-ben van bent...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
qdak
addikt
válasz Laraxior #48120 üzenetére
Ez a 4 van, tudom nem triple ch, de jó áron volt.
Érdekes, hogy a giga lap kekeckedett érte, úgyhogy ment az asus ba.
Más:
Viszont a giga lapom simán engedi így menetni a procit: X5670@24*133MHz, emlékeim szerint az asus 24x szorzóval el sem indult.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
razor03
aktív tag
Szerintetek mennyit ér egy Gigabyte EX58-Extreme használtan? Hibátlan állapot, viszont csak a kiegészítő hűtés van meg hozzá.
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
Remus389
veterán
Sziasztok,
alaplapom: MSI X58 Pro-E
SSD-m: Samsung 860 Evo 512GB SSD (satás)Kezd egy kicsit szűkös lenni az SSD-m, arra gondoltam hogy megduplázom, de akkor már kipróbálnám az NVMe SSD-t, tudom nincs csatlakozó az alaplapomon.
Viszont létezik ilyen átalakító: [link]
A kérdésem az, hogy bootolna-e róla, és gyorsít-e érzésre. Van erről tapasztalata valakinek?
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
rgqjx
aktív tag
válasz Remus389 #48123 üzenetére
Pár éve hasonló járt a fejemben. Emlékeim szerint arra jutottam, hogy főleg a régebbi NVMe ssd-k között akad pár olyan típus amiről tudna az x58-as gépem bootolni gond nélkül. (Talán samsung 850 pro volt az egyik, de nem tuti) Alapértelmezésben viszont közvetlenül nem tudsz egy átlag NVMe ssd-ről indítani, kell neki egy olyan eszköz, amit gond nélkül felismer (amin a bootmanager található). Például az operációs rendszer az NVMe-n a bootmanager meg egy pendrive-on.
Úgy emlékszem valakinek innen is van ilyen működő, de nem rendszer meghajtóként használt ssd-je.Szerk.: Ha veszel akkor légyszi számolj itt be az eredményről, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Remus389 #48123 üzenetére
Nem olyan egyszeru megcsinalni hogy bootoljon rola.
De tarhelynek siman megcsinalhato. Nekem ketto is volt ilyen. Sot most is van ket M.2, meg egy nvme SSD atalakitoban."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Auratech
őstag
Nekem az a megoldásom, hogy veszek még egy 256-os A400-as Kingstont és raid 0-ban azért gyorsabb, nagyobb is, mint most az egy, ami ugye sata 3-mas. Akkor "sata6" sebességű lesz, ha azt lehet. szerintem lehetséges. Aztán ha megfekszik a vas, akkor tovább viszem, vagy beleteszem valami notiba.. Amúgy a próbaképp összetákolt x58-as masina köszöni szépen rendben elvan. 3.8-on elpöfög 1.248 V-on feszültségen. Hűtése jó. Halk. Gpu majd kerül bele valamilyen, hogy jobban menjen a videóvágás. Ez már a másodvirágzás. Nem költök rá.
Auratech Field Recording
-
Remus389
veterán
Erősnek kell maradni: [link]
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Laraxior
titán
Az írás/olvasás duplázódni fog, csak éppen a rendszerindulás lesz lassabb, hiszen először fel kell ismernie a Raid0 tömböt
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Czmorek
aktív tag
válasz Laraxior #48133 üzenetére
Az Interface bekorlátozta nekem anno.
Persze alaplap függő is, hogy pontosan mire-hova dugja...
Én déli hídon próbáltam és csalódás volt.
Próbáltam Rampage III Extreme SATA3-as vezérlőjén is ami külső gyártóé, de a poén az volt, hogy ott is volt egy szűk keresztmetszet... Lassabb volt mint a Déli-hídon Raid 0-ba. A Black Edition-nál ezen már köszörültek...[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz Laraxior #48133 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
A rendszerindulás már eddig is csigalassú volt, hiszen az oc miatt benne volt vagy fél percben, amíg a post-ig elért a boot. Ez nem baj. Csak le szoktam altatni, bár a cica ilyenkor mindig valamiért végiggyalogol a billentyűzeten ..
Azért majd teszek egy-két próbát, hátha videóvágás során van valami kis előny.. Ha nincs az se baj.
Majd a 64 magos Ryzen3 megcsinálja, amit jövő karácsonykor hoz a Jézuska.. Remélem.. Addig elvagyok a mz/x58-al is .Auratech Field Recording
-
rup1u5
nagyúr
válasz Auratech #48136 üzenetére
Én kimentettem a kukából anno ezt a HP Z400-at amiben 4db 120-as SSD volt RAID0-ban.
Ezt tudta.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
razor03
aktív tag
Írtátok, hogy a Rampage 3 esetén "fake" a SATA3 támogatás. Ezt hogyan kellene érteni? Gigabyte lapokon is ugyanez a helyzet?
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
-
HSM
félisten
válasz Czmorek #48140 üzenetére
2.0-ás 1x-es, azaz 500mb/s. Amiből kb. 400Mb/s-et tud a gyakorlatban kihozni a vezérlő, nálam legalábbis az Asus P6X58D-E lapban.
Ez azért több, mint az a kb. 280Mb/s, amit a déli híd tud egy csatornán, de nyilván kevesebb, mint amit a déli híd RAID0-ban elér. Szerintem kb. mindegy, hova van kötve (próbáltam itt is ott is egy Samsung 850 Pro-t), ami érezhető plusz tempó, az az NVMe.[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
Régen mikor ez nálam nagy téma volt próbálkoztam itt is-ott is az alaplapon belül 2db OCZ Agility3-al Raid 0-ban.
A Sata 3-as külsős vezérlőn a 250Mb/s körüli sebességeket mértem, míg az északi hídra 'dugva' 300Mb/s körül.
Valamint hiába volt Raid 0, valamiért nem volt 2x sebesség a déli hídnál sem, mert 1db ilyen SSD is tudott volna kb. 300Mb/s adatátvitelt. Véleményem szerint ott is volt valami 'extra' korlát hála a magasságosnak...
Ellenben a Rampage IV Black Edition-al, mert ott az alaplapi SATA 3 csatlakozókra csatlakoztatott Cruical MX500-as SSD-k Raid 0-ban elérték az 1200MB/s körüli sebességet.Az, hogy 2.0-e szerintem nem... Fent csatoltam egy képet ami már a Rampage III Black Edition-nál készült és már PCIe x2-es az interfész, de csak 5 Gbps átvitelt ír. Ha 2.0 lenne akkor szerintem 10 Gbps-t írna, de ez csak elmélkedés a látott számok alapján.
[ Szerkesztve ]
-
qdak
addikt
Hali
2x X5570 4C 8M 2.93GHz vagy 2x X5670 6C 12M 2.93GHz érdemes, kb 5K+ árban nem nagy tétel, érdemes 2x 6C választani (játékra is)?
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
nagyúr
Üdv !
X5670 a nyerő, nem is vitás.
Többet tud mint az X5570, 32nm vs 45nm, stb.... van SS44 és AES, már ha ezek számítanak.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
HSM
félisten
válasz Czmorek #48142 üzenetére
"A Sata 3-as külsős vezérlőn a 250Mb/s körüli sebességeket mértem"
Azon akkor tényleg gyanús, hogy valami nem volt jó.Nekem az Asus P6X58D-E Marvell vezérlője 400MB/s körül tudott, az már egyértelműen PCIE 2.0 1x-es tempó. [link]
A déli hídnál is valóban van korlát, kb. 700MB/s tempót lehet kicsikarni belőle RAID-el.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
'estét,
Ünnepiesen X5675/reset-bootloop körbe kerültem.
Z400, P6X58D-E, X58A-UD7, variált RAMok, semmi.
Külsérelmi nyom nincs, érintkezők takarítva, hiába,
ugyanezen lapokban saját 5670/5675/3680 is oké.
Kijelenthető, hogy halott vagy van egyéb ötletetek?BUÉK
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok