Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz subaruwrc #23414 üzenetére

    Ki istenít itt micsodát? :F Ez csak egyesek fixa ideája. :P
    Én csak annyit mondtam, hogy az ASRock-ból a névleges határértékeket betartva is kihozható stabil 4GHz, és nem kell műszeres mérés, vagy találgatás ahhoz, hogy mit engedhet meg magának az ember, ha tuningolni akar. Ez egyszerű tény. Az egyszerű (vagy esetünkben kezdő) tuningolónak sokkal biztonságosabb ez, mint egy olyan gyakorlott túlhajtónak, mint te. :R Aki műszeres méricskélést akar, és így maxistabil tuningot, az nyilvánvalóan úgysem ASRock lapot fog venni, de a userek jó része nem fog ezért dupla árat fizetni. :R
    Rögtön az elején közöltem, hogy NEM mértem műszerrel, ezért sem értem, most mire föl a hirig.

    Egy értelmesebb téma: Szerinted, ha a 7-8-7-16 időzítés 3200MHz uncore-ral stabil 1.2V QPI fesszel, sokat droopolhat a QPI? Mert tom_tol szerint pl. ez már így névlegesen is nagyon jónak számít, tehát az én véleményem szerint ez is amellett szól, hogy az én lapomban nem nagyon veszik a feszültség.

    tom_tol: Ha megnézed, 0.944V-ot látsz a képmentésen, ez azért van, mert W7 alatt annyi is elég a procinak, de mivel XP-t is kell használnom, fel kellett vinnem a min. feszt 0.96V-ra (bios: 0.975), mert az XP nem stabil alacsonyabb feszen. Ez egyébként a tuningra is igaz, XP-nek mindig több CPU-kraft kell.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák