- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #17652 üzenetére
Tény, hogy "szegény" gép, mert muszáj volt a "gazdagabbaknak való" cuccokat eladni belőle, de attól még jó, és tud mindent, amit egy i7 konfignak tudni kell. Henk szerint még 1db 1200 RPM ventivel sem melegedett a procija 80°C-ra alatta, ami teljesen rendben van, ilyennel nálam kánikulában is 81°C volt a max LinX teszt alatt. Úgyis 1600-ast kap, szükség esetén meg inkább egy hátsó társat, az többet számít ennél a hatalmas blokknál. De legalább meg tudom nézni, stabil-e a 21x200, amin a P6Tdlx be sem bootolt.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Henk
veterán
válasz Erdei88 #17655 üzenetére
Annyira nem volt gyenge, 1200rpm-es ventivel 4ghz-en 77 fok volt a legmelegebb mag. Igaz a TRUE-nál ez 71 volt dehát nem egy kategória.
Qru: ha lesz időm összerakom a 4 hűtőt egy grafikonba aztán belinkelem ide is meg pár képet a Z600-ról, hogy milyen szép volt a házban.
[ Szerkesztve ]
-
David89
tag
helló!
i7 920-hoz melyik alaplapot érdemesebb venni? Asrock x58 Extreme vagy GIGABYTE GA-EX58-UD3R, árban kb egyeznek. Másik kérdésem, h 1333os ramokkal ki lehet hajtani a procit biztonságos tuningon vagy 1600as kéne inkább bele, 3*2 gb és 3 csatornás üzemmód esetén.
-
Henk
veterán
válasz MPowerPH #17657 üzenetére
Azért a Mega 75 fokkal tudta ugyanezt. Ha szigorúan ár/értékbe nézzük akkor a Z600-at 11k-ért vettem a TR meg rev. C volt az pedig 18 alatt nem nagyon van. Mondjuk engem személy szerint nem érdekel az ár/érték.
De valakinek az a fontos és még mindig jobb volt mint 2 ventivel a H50. Tehát annyira nem kell leírni a CM-t, nagy meg nem a legjobb de az ára kedvezőbb és valakinek az a design tetszik. Halkan jegyzem meg, hogy élőben jobban néz ki mint ahogy a képek alapján tűnt de azért nem lett a kedvencem.
Még egy Mugen2-t kéne szereznem mert úgy néz ki lesz egy Grand Kama Cross is. -
ImI87
őstag
Ha valaki ramot keresne i7 konfighoz, az enyém eladó: hírdetés
-
katt777
félisten
2°C-kal hűvösebb a Tacens Signumban 3.4GHz-en hasonló fordulaton, mint HAF932-ben volt, csak ugye nyáron 5-6°C-kal melegebb volt a szoba. Gyűjtök HAF932-re megint. Igazából a 21x200-at akarom megnézni, hogy a lap tudja-e (ASUS nem tudta), mert a Z600 nálam már bizonyított. Ma már nem jut rá időm.
Rég láttam már 30°C-os CPU-t.BMW001: Mit mond el? Csak azt, hogy sokkal kevésbé hűt rosszul, mint amennyivel olcsóbb, kerettel együtt is kb. 70% az ára TRUE-hoz képest. A procinak meg édesmindegy, hogy 71 v. 77°C-on megy LinX alatt, ráadásul ha ennyire melegszik így, akkor normál használatban Z600 alatt sem megy föl 4GHz-en 70°C-ra. Akkor mire fizessek +5-6k-t? Erről írtam eddig is. De még mindig rá lehet tenni +1 ventit, és akkor már csak 73-74°C, vagy erősebbeket, és még mindig olcsóbb lesz.
ASRock-ot ajánlottál? Persze igazad van, főleg GB-tal szemben.ADAM1337: Én meg eddig sem erről.
Henk: Örülök, hogy a gyakorlat meggyőzött. Amúgy a mostani házamban maradt felette kb. 4 mm. Kábeleket lapra dugni sem volt 1szerű, de minden egyben van, szépen kitöltve a motorház, ahogy egy sportkocsihoz is illik.
David89: Honlapomon v. logouton megtalálod az X58 bemutatómat, v. érdeklődhetsz itt is. Az egyik olyan X58 gyártó, amelyre még senki nem panaszkodott. Mindent tud, amit kell, jól tuningolható, jó a kiépítése és a hűtésvezérlése (ami GB-ban lényegében nincs), stabil, de hardveres extrákat nem kapsz hozzá, ill. bios-a is egyszerűbb, de annál nehezebb elveszni a tuningban. Inkább gyors RAM-okra költsd a pénzt, de NE OCZ Platinumra, 1600MHz föllött, időzítés kevésbé lényeges.
Erdei88: Ha a Z600 gyengén teljesít, az mindig user error.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
BMW001: itt van pár kép a hűtőkről, hogy lehessen érezni a különbséget. Z600 a házban, majd a TRUE. A CM 4 ram slot-ot takar ki a TR meg egyet sem. Majd egy közös kép, bár itt a Mega-val de még így is látszik a méretbeli különbség.
katt777: Rég láttam már 30°C-os CPU-t miért nem szóltál küldtem volna egy képet.
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #17671 üzenetére
Kábelharisnyát én nem használtam, anélkül is szépen elvolt minden az alaplap mögött. Persze, összekötöztem a kábeleket. Fekete belső jól néz ki, de max. addig, amíg össze nem szereli az ember a gépet, aztán már nem látszik. Bár én is gondoltam rá, hogy valami matt lakkozást kapna. Az tény, hogy egy komplett vízhűtés mindenestül belefér, szóval, ha az ember egy komplett gépet szeretne, de külső macerákok nélkül, akkor a legjobb választás, főleg az árát tekintve.
Az ASRock-nak köszönhetően viszont a mostani házamban sincs kábel gond, mert ugye szépen az alaplap oldalára tettek minden csatlakozót, így a kábelek elférnek az 5'25" beépítő keret mögött. ahogy lejönnek a lapról. Csak ez a ház kicsit meleg, 74-77°C helyett 82-84°C-ig is felmelegszik benne a proci, ami persze más hűtővel is hasonló lenne, szóval gyűjtök a jó öreg HAF932-re én is.Henk: Gyakorlatban a jobb tudásnak nincs jelentősége, mert így is, úgy is messze lesz a proci a tűréshatárától. Pl. hiába megy most 80°C fölé stress-test alatt a procim 4GHz-en, gyakorlatban a 70°C-ot sem éri el, akárhány video-kódolást, vagy egyéb progit eresztek rá.
-
Henk
veterán
válasz katt777 #17677 üzenetére
Nincs a tűréshatáron a hőfok de az ember azért is vehet jobb hűtőt, hogy alacsonyabb hőfokon tudja tartani. A vga-n sem azért cseréltem le mert nem bírta a 80 fokot csak 60-on szimpatikusabb és a többi alkatrészt sem fűti így annyira. A harisnyázás meg design elem, nem annyira a kábelek elvezetését szolgálja mert ha jól megnézed sokkal szélesebbek szálanként mint egybe harisnyázva.
-
Sárpac
nagyúr
válasz katt777 #17677 üzenetére
Haf932 nagyon jó én heti egyszer szoktam porszívózni az oldalát, a hűtöt meg most fél év után takarítottam meg, de nem volt vészes. Lényeg, hogy asztalon legyen meg ne dohányozzon az ember mellette, mert a nagy szívó ventik bizony az összes füstöt behajtják a gépbe.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
katt777
félisten
Hát persze, ez egyértelmű. De én inkább majd megint egy HAF932-t, és az egész gép hűvösebb lesz. A kábelek átmérője állandó, így nem lehetnek vékonyabbak beharisnyázva, viszont mivel nekem a lap alatt voltak, jobban jött, hogy szélesek, de laposak voltak.
Sárpac: Én beharisnyáztam elöl/oldalt/felül (itt csak a szálló por ellen), havi 1 leporszívózás elég volt neki. És a földön volt lent, görgőkön, hogy alul a táp is elég levegőt kapjon, no meg a zaj is kevesebb, még ha amúgy sem hangos. Kurva nagy asztal kéne neki! Nem igazán férne el a 2db 80W-os hangfal és a 20"-os monitor mellett.
[ Szerkesztve ]
-
dime27
őstag
válasz katt777 #17680 üzenetére
200mx160as asztalom van (tehát kurvanagy) és nem fér el rajta sőt majdnem kilóg alóla olan hosszu,de mivel régen mikor vettem az asztalt hál istennek volt annyi eszem h állítható lábút vettem így a magassággal nem volt probléma simán befért az asztal alá pedig nekem is görgőkön van! A legjobb házam eddig pedig ez már a 4ik
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Cyberpunk
félisten
Na hali én ma unatkoztam ezért tuningoltam egy kicsit
Itt az új eredményem [link].
4GHz 1,248V-os procival 21x191-en, persze nem a legjobb VID-es a procim De az eddigi 1,264V-hoz képest ez is valamiA hőfokok is tűrhetők 80 fok főlé nem ment egyszer sem. Azért a szobában van jelenleg 25 fok. És a házam sem egy valami jó szellőző típus egy HAF932-vel nyernék pár fokot mínuszban
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
David89
tag
helló!
mi a vélemény erről az összeállításról?
i7 920
Asrock 58 Extreme
APACER 6144Mb DDR3 Giant II 1866Mhz TRIKIT (43ért)vagy esetleg milyen memóriát érdemes bele venni, h 3,2-3,6 ghzn stabilan működjön?
-
-
MPowerPH
félisten
Az szép. Hát, van méretbeli különbség. A Z600 pont akkora mint a Mugen 2, nekem abszolút nem lenne praktikus, elrondítja az alaplapot, ráadásul nincs is olyan jó szellőzés. De az megdöbbentett, hogy még a Prolinál is ennyivel nagyobb, nem semmi. Nekem számít az a 7C is, és hidd el, ha a True -ra tolok 2db erősebb ventit, akkor még nagyobb lesz a különbség a két hűtő között. Ugyanis a True és a Proli is kemény aktív hűtésre van tervezve, míg a Z600 passzívra, így a felépítéséből adódóan a nagyobb légáramot kevésbé jól tudja kamatoztatni. És ugye az alaplap is jobban szellőzik a kisebb méret miatt.
Nekem a jóval nagyobb teljesítmény, a helyfoglalás, és a design megért +5k -t. Én 16k -ért vettem a Blacket... És még mindig állítom, hogy a True a legjobb hűtő, leszámítva a D14 -et, ami tényleg más kategória, méretben, és ugye az alapon 2db ventivel müxik.HAF932 szerintem piszok jó ház, annyira ronda, hogy már szép. Mint a Stacker 830 anno... Ezek a legjobb házak.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Lacc88 #17690 üzenetére
Mer az bonyolult. Gyakran cserélem a cumókat... Vizet úgy érdemes venni, hogy az egész gép vizezve legyen. Az meg nálam nem ok, mindig más a VGA pl...
És sokat hordozom a gépemet, az talán h2o -nál annyira nem ajánlatos.
Nem beszélve arról, hogy mennyi pénz a blokkok beszerzése, külön-külön, és a tartozékok.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
katt777
félisten
válasz dime27 #17681 üzenetére
Egy akkora asztal nekem is jó lenne, csak akkor kéne egy szoba is, amelybe befér, +1 ház, amelybe meg befér a szobám. Biztos, hogy 200m x 160m az az asztal? Ill. ha cm, akkor is be kéne férnie 160cm alá.
Cyberpunk: Én most 3.5GHz-re lőttem be, mert az 1670MHz-et viszik a RAM-jaim CL8-ban, és az elég jó sebességet produkál (memteszt: 19k+/15k+/20k+/46,7ns) W7 alatt. Z600-zal ráadásul nem is zajos. 4GHz egyelőre 21x191 tesztekre 1520MHz CL8 RAM-okkal.
David89: Inkább magasabb sebesség, mint alacsony időzítés.
BMW001: Z600-ra is lehet ám 2 db erős ventit tenni. Éppen a nagy blokk nagyobb légellenállása miatt jobb a hűtése 2 relatíve alacsonyabb fordulatú ventivel, mint egy erősebbel, mert azok létrehoznak egy légcsatornát a blokkon át, és máris nyertél -4-5°C-ot. Ha lehetne kapni AC 1600RPM PST PWM-est kerettel, nekem is ott lenne már a 2., így csak a ház hűtő segít be valamennyire.
H2O-s gépet nem cipelni kell, hanem úsztatni! Egyébként attól még "bevizezhetted" az egészet, hogy a VGA-ra nem teszel.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Cyberpunk
félisten
válasz katt777 #17693 üzenetére
Na ez az én sem tudom 1600-on járatni a ramokat 191-es BCLK mellett.
Eggyel nagyobb memória szorzón meg már 1700MHz fölött lennék azt meg nem bírja a Corsair Hát hiába ezek nagyon kihegyezett memóriák nincs bennük annyi plusz azért 1680-at még megy
Mondjuk nem tudom mennyit számít de 1,65V-ot sem tudom megadni nekik mert ugye giga lapban 1,64 és 1,66V-ot lehet választani. Mivel a ramoknál meg szinte nincs is drop ezért nem merem neki beállítani az 1,66V-ot
Viszont még egy dolgot nem néztem hogy mennyi plusz Uncore-t bírna ell mert úgye az Uncore emelésével szépen gyorsul a ram is. Legalább is szintetikus tesztekben így ellensúlyozni lehet a gyengébb órajelet. Aztán persze javítsatok ki ha tévedekHope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
Üdv!
A ramom specifikációjában szerepel hogy a Qpi/Dram feszültséget 1,6V-ra kell állítani.
ezzel gondolom nem tudom kinyírni a cpu-t???
-
MPowerPH
félisten
-
katt777
félisten
válasz Cyberpunk #17694 üzenetére
Mennek azok 1600-on, csak CL8-ban. Amúgy 1670-et bírnak stabilan. Viszont írok valami érdekeset:
Tegnap, kíváncsiságból, megnéztem, hogy az 1.28V-os 4GHz-cel szemben mennyi kell mondjuk 3.8GHz-nek. Nem is annyira a szükséges fesz. lepett meg, amely 1.216V, hiszen ez -0.54V, miközben 3.4-3.8GHz között 0.1V + kell (azaz nem nagy ugrás), hanem a teszteredmények. Miközben ugyanis Everest szerint (minimálisan) csökkent a RAM-ok sebessége annak ellenére, hogy 1448MHz-en stabil CL7-em volt a 4GHz-es CL8-cal szemben, és természetesen a CPU-tesztek is lassabb sebességet mutattak, a rendszer tesztek gyorsultak! IBT 49GFlops (4GHz) helyett 53GFlops-szal hasított, LinX pedig 47-48GFlops-szal szemben 50GFlops felett ment. Azaz lényegében gyorsabb a gép 3.8GHz-en, mint 4-en, annyit ront a teljesítményén a rosszabb időzítés, és a hibák javítása a prociban. Ráadásul 1.216V-tal a proci még 1db 1200RPM ventivel sem melegszik 75°C fölé, még ebben a kis házban sem.
Szóval számomra úgy fest, hogy 181BCLK körül vége van a core i7-nek, hiába kényszerítjük feljebb, max. egy eredménylistán mutat jól, hogy mekkora tuningot tudunk elérni. Szóval igazuk van azoknak, akik szerint a 3.8GHz bőven jó.
Mielőtt a lapra szólna bárki bármi, az ASUS-ban is lassabbak voltak a 4GHz-es tesztek.BMW001: Dehogynem nagyobb. Máskülönben miért lenne kisebb a hűtési teljesítmény javulása magasabb RPM-en, mint kisebb blokkok esetében?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest