Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
[OFF] Nos "kipróbáltam". Amióta megvan a rendszer mindig így ment, csak közben lapot cseréltem. C1E kikapcsolva, a többi be. [link]
Eddig jó volt, linx, occt, prime 95, hci memtest, sacred 2, cad-es alkalmazás, képszerkesztés, 3trémarkok.
HSM; Qru: Kösz a linkeket.[/OFF]
Na ezt mé' nem tette offba?
Mégegysze'. Mos'se.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Ybron
senior tag
[link]
[link]
Alábbi képek adottak, nem értem miért van a core speed 2785 Mhz-n és 21x, semmit nem állítottam a biosban teljesen új a lap a memoria és a cpu is.
Lehet hogy csak nekem fura, gondoltam megkérdezem és kérek egy kis segítséget.Belenéztem a biosba.
Kéne akkor egy kis segítség mit állítsak be. Asus laphoz vagyok szokva az eVGA meg sokkal részletesebb nekem.
Amit nem tudok és nem értek:
Memory SPD ez most Standardan, de lehet választani XMP profile1-et
Channel Interleave Settings 1-től 6 way-ig van. Most 6way-en van. Nem 3 way-en kéne legyen ? Rank Interleave settings 1 2 és 4 way. Most 4 wayen van.
Targelt Memory Frequency 1067 Mhz
Memory Frequenc Auton-n
memory control settings disabledCPU VCore Auton 1,27500V
CPU clock Ratio 20X
CPU Host Frequency (mhz) [133]
2800Mhz (133x21) itt zárójelbe 21-et jelez mikor 20x van beállítva.
1067Mhz
MCH Strap ez nem tudom mi. auton van.
CPU uncore frequency 133
cpu clock skew 133
spread spectrum desabled
pci frequency 100
oc recovery disabled
dummy o.c disabled
extreme cooling disabled -
HSM
félisten
válasz mpierre #13701 üzenetére
Köszi, úgy látszik, Vista engedi. De ha jól értem, XP is menne, csak az energiagazdálkodási sémát laptopra kell tenni... Hihetetlenül el van az ott kalapálva... Szerencsére Vistán már jobb az energiamenedzsment és a kezelése.
Azért nem lett OFF, mert van benne üres sor. Olyankor minden sort külön OFF-ba kell rakni sajnos.(#13700) Keldor papa: Ugyanolyan szar érzés, mikor a proci lábait görbíted el, mert nem jól szedted ki/raktad be a foglalatba, vagy mert bárhol máshol megsérült... Szerintem jobb koncepció ez, pláne, ha általában drágább a proci, mint a lap hozzá.... Mondjuk az AMD gyári felfogatórendszere viszont sokkalta jobb.... Egy álom volt a 720BE-re a gyári hűtőt rászerelni egy barátomnál... Hűtőfelrakás annyiból állt, hogy ráraktad, és egy kis kallantyút elhúztál... [link]Igazából ha valaki bénázik, bármelyiket el tudja tolni a háztól.... Bár tény, hogy az Intel féle sérülékenyebb, de ugyanakkor óvatlanabbnak kell lenni, hogy megsérüljön...
(#13702) Ybron: Hát nem tudom, mi a célod a géppel, de szerintem a legjobb, ha így hagyod, amíg nem nézel alaposabba utána, mi micsoda.... Ez így tökéletes! Amúgy azért 21X, mert be van kapcsolva az úgynevezett turbo-mód, ami +1-es szorzó, amíg bizonyos határokon belül van a proci. Ja, és a channel interleave az más, a képeken világosan látszik, hogy jól be van állítva a triple channel, teljesen jó az úgy. Sajnos I7-nél a maximális gyárilag támogatott memória az 1066-os, úgyhogy szerintem azt is egyenlőre úgy kéne hagyni, amíg nem ismerkedsz meg a platformmal.... Az AUTO feszültségek használata tuning mellett, illetve az XMP profil alapórajelen is sokszor a hardverre nézve egészségtelen értékeket állít be, nem ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Win7. Pistát kihagytam.
Egyetlen dolog zavar, hogy amióta átraktam a procit az új lapba 13°C-t mutat neki. Remélem nem raktam görbe útra egy-két lábat... Mert az előzőben jó volt a hőmérséklet kijelzés.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Szatesz
őstag
Valakinek nincs hire rola az uj i7 960 as mikor jelenik meg...?
Elvileg okt.-18. án....>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
Ybron
senior tag
Köszönöm, most azért már előrébb vagyok.
Csak biztos akartam lenni hogy nem e valami beállítási hiba van ,de így már megnyugodtam.
Most tanulmányozom a lapot. Nagyon jó és részletes a biosa.szerk:Ja, amúgy a célom majd a tuning, de az nagyon odébb van. Most csak alapra(2,6) akartam volna állítani, de ha jól van így akkor hagyom.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
nem leszólás... de tényleg felesleges. oké, van rá pénzed, de lehet jobban járnál egy normálisabb 920-al, meg mondjuk ha már ilyen maximalista vagy alapból, megvennéd az új prolimatech hűtőt. lehet többet érnél jobb hűtéssel, mint egy ugyanolyan, vagy még rosszabb procival... mert hogy jobb nem lesz, az 100%.
ismétlem, ez csak egy vélemény, és pozitív szándékú.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
A CoreTemp a magok hőmérsékletét jól jelzi ki idle 35-40°C közöttiek, csakhogy a pwm szabályozás nem a magok hőmérséklete szerint megy.
A biosban is 13°C ír a cpu hőmérsékletére, minden más ok. 40-48°C közötti (system, mch)Az előző lapnál 30-32°C között mozgott idle.
Akkor a Tjmax nem a magok hőmérsékletére vonatkozik? De kipróbálom azzal is.
-
HSM
félisten
válasz mpierre #13712 üzenetére
A Tjmax az a maximum hőfok, ahol a proci kikapcsolja magát, mert túlmelegedett. Ettől az értéktől mér egy relatív távolságot a proci szenzora. Ez olyan 20-as értékig nagyjából együtt van a fokokban mért értékkel (+/-10%), de utána már eléggé megbízhatatlan, pláne nyugalmi állapotban... A BIOS, meg minden csak ebből matekozza ki a "proci hőfokot", mivel a prociban más hőfokmérő nincs.... Most, hogy bejött a hideg, még akár attól is lehet...
-
mpierre
veterán
Akkor ez most hogy van? Eddig a proci hőmérséklet 32°C körülről indult felfelé.
-
mpierre
veterán
Ahogy elnézem nálad a főn hűti procit, nálam meg a északi szél.
Megyek gyűjtök egy kis TP-t
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
kösz h szoltál, most épp 1.60xx van a biosban belőve, de evererestben 1.59-1.62 ugrándozik sajna nem stabil a dram fesz a R2G-nél, am már emlékszem miért feszegettem a max 1.65v-os határt cl6-on akartam járatni de azt nem birta 1660cl8-ban csak single channel volt cl9-ben nem bootolt..., de ez a 1333cl7 is elég gyors 20k felett a másolás everestben, előzetesen sem vártam többett
(közben megy a prime 0.944v-on (bios 0.95v; llc on) hátha felér katt gyenge d0-ásával)
-
Zin
őstag
860 es 750i teszt nincs vhol?mennyi a kulonbseg a ketto kozott?
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Nagynozi
aktív tag
Megoldódott a problémám! Azért volt olyan meleg tényleg a proci, mert nagyon megemelte az alaplap a processzor feszültségét terheléskor. Most manuálisan 1v-ra van állítva és így prime alatt max 68 fok körül voltak a magok. Köszönöm mindenkinek aki segített!
-
katt777
félisten
válasz Osiris #13673 üzenetére
A hit mindig a tudás hiánya. 1.296V-on a 4GHz tökéletesen elfogadható, bár én eddig csak 20X és 21X szorzókkal értem el (előbbit 1.3V-on, utóbbit 1.2965-ön). X58X-ben szépen feláll a rendszer 21x200-on is (P6T-n be sem bootolt), de megfelelő CPU-hűtő híján nem tudom tesztelni.
Qru: Az azért még jó, hogy 1066-on elmegy CL7-ben a Platinum, nem ezzel van gond, hanem ha 1600-on nem tudja (ill. gyári órajelen).
BR4D: Ja, nekem is olyan "gyenge" D0-m van. Viszont az alacsonyabb feszesek gondjaival ellentétben teljesen stabil volt 4GHz-en azzal a magas, 1.3V-os feszültséggel. És ahogy Osiris írta, neki is kb. ennyi kell a stabil 3 GHz-hez.
Most ezzel a Proli hűtővel, ha már 5k-val drágább a Megahálónál, 33%-kal jobban is hűt a fekete festéstől? Inkább félárban egy Mugen 2 v. Z600.
HSM: Az a baj ezzel a C-State szolgáltatással, hogy az aktív magok is elszunyálnak, vagy éppen az alvók nem ébrednek föl, és máris kész a crash (ezért kizárólag ez tekinthető pontos C-State állapotnak). QPI-t Uncore-t nekem sikerült 3.4GHz-en is 4800/3200-on tartani (pár napja írtam, hogy ehhez mennyivel kellett biosban feljebb állítani őket), amúgy nem kizárt, hogy Keldor papának a 3600-as unc. tett be. Infókat kösz. Nálam CL7-ben, igaz, 1600MHz-en 7-7-7-16-59... beállításokkal mennek a RAM-ok, Com. Rate pedig 1T. ASUS-ban csak 7-7-7-20-89... beállításokkal volt stabil, szóval ismételten le kell szögeznem: nem rossz ez az ASRock. Azért majd megnézem, hogy a lassítod beállításaiddal mennek-e gyorsabban a RAM-ok. Szerencsére az ASRock biosa nem olyan elvetemült, mint az ASUS-é.
CSorBA: Az időzítés sokkal kevesebbet számít, mintha akár csak 100MHz-cel lassabbak a RAM-ok, az igazi viszont CL8/1866 lenne, v. CL9/2000. Uncore van feljebb is.
AtG: Hűtőcsere közben ki kell venni a procit? Eddig én mindig anélkül csináltam.
kris75: ASUS MyLogo
Zájec: Nekem úgy rémlik, hogy az időzítések/feszek voltak azok, amelyek miatt eltünedeztek, vagy nem működtek megfelelően a RAM-ok ASUS lapokban (pl. csak 4 v 2 volt 6GB helyett, stb). Uitt topicban beszéltünk róla.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Zájetz
csendes tag
I7 975 extrém melle mijen alaplapot szerezzek be? olyan kéne amit egyszerü kezelni
ikszdé --------->>>> xD
-
katt777
félisten
Nyomj neki Lynx0.6.3-at legalább 4GB-tal végig (az kb. 1ó 25p), aztán meglátjuk. De lehet jobbfajta C0, mert volt ilyen, csak jóval kevesebb, mint D0-ból.
Zájetz: Ha egyszerű és jó alaplapot akarsz (ráadásul olcsót), akkor nézz át ide, ill. olvasd el a bemutatómat. De minek az i975X? Annak az árából bőven futná helyesírás-tanfolyamra, ha a suliban már az alapokat is kihagytad...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Hát, ha energiatakarékosban jó, az már 1 lépés a tuningolhatóság felé, de nem biztos, mert láttam én már olyan D0 i920-at is, hogy 3.6GHz-ig alacsonyabb feszen ment, mint az enyém, de 3.8-nál elfogyott, ott már 1.3V-tal sem volt stabil (nálam 2.8@0.944, 3.4@1.088).
-
gV
őstag
-
Zájec
veterán
válasz katt777 #13731 üzenetére
"Zájec: Mi ez a Zájetz? Klónoztak?"
nemtudok róla... én most jöttem haza melóból.. most nézem ezt az újoncot ,aki még irni sem tud, épp 9:30 kor regisztrálta magát Zájetz néven.... jól lemásolta a nevemet, ennyi fantáziája nincs hogy valami egyénit találjon ki... elég béna az ember....
-
Zájec
veterán
válasz #97544192 #13738 üzenetére
felesleges energiapocsékolás , ha már fut egy másfél órát akkor az már böven jó.!
"eleve ingyen se kéne nekem mugen 2, inkább vennék 2x drágábban valami kisebb, de jobb hűtőt."
ezzel kapcsolatban csak annyi az észrevétel hogy a Mugen2 az eggyik legjobb hütö , az áráról nem is beszélek, annyira jó ... a nála 2x drágább hütök sem birják leverni , nemhogy olyan ami kisebb.... a legnyobb pénzkidobás a vizhütés, az még ingyen sem kéne, pláne azért mert balesetveszélyes, eláztatja az egész cuccot ha valami történik... a léghütéssel meg semmi baj nem lehet.. AIR forever
-
törölt tag
tr ultra 120 extreme is jobb a mugen 2-nél, azt fele akkora.
a vízhűtés pedig lehet, hogy felesleges pénzkidobás, de rohadt jó. amíg nem volt, és nem is láttam élőbe, én is azt mondtam hogy hülyeség, meg hogy veszélyes... a gépem elázása is csak az én hülyeségem miatt volt, nem valamelyik csatlakozó, vagy blokk tehetett róla.
egyebet nem tudok mondani, a felesleges energiapocsékolásnál néztem egy nagyot, ismét csak vita lenne ha leírnám a gondolataim ezzel kapcsolatba... 2 óra után is lehet error, másfél óra után végképp...hsm: köszi.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Lehet visszajött bosszút állni?
Istenem, egyszer lenne nekem is ennyi szabadidőm, mint egyeseknek...
Egyébként engem már kb. 20x klónoztak, volt Keldor mamától elkezdve itt minden már, Keldor_the_Real meg ilyenek... tavaly nyáron és nem is voltam itt, nekem is csak mutatták mekkora ban hullám volt.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Zájec
veterán
válasz #97544192 #13741 üzenetére
hogy lenne már jobb ,, minden tesztben max 1-2 fok különbség van ide-oda...
1-szer a mugen2 jobb másszor pedig tru120...a "fele akkora" megint csak túlzás részedröl , nem vagy tisztába a méretekkel ,egy kicsit olvass utána ..... de tény hogy keskenyebb a tru120 , de az ára kb 70% drágább mint a mugen2... de ha bent van a házba kit zavar... engem az a marha nagy radid jobban zavarna, mert az sehol nem férne el nálam... de ez egyén szociális meglátás , ha nálad elfér ,akkor használd egészséggel....
az stabilitás teszt idötartammal kapcsolatban, tartom az álláspontomat,,, elég 1 óra 1.5óra is.... ha azon megy és a többi használatot is birja, mondjuk több órás játék alatt is stabil ,akkor felesleges a villanyórát pörgeti azzal az 5-6órás 100% cpu terheléssel...
(#13742) Keldor papa :: ugyanaz a személy lenne ? nem hiszem, szerintem valaki más, lehet hogy nem is ismeri a modker topikot.... mindenesetre sajnálom az ilyen fantáziaszegény emberkéket... pláne amikor leirja hogy :: "mijen"
(#13743) Overlocker :: katt a linkre, utána ir h.sz
-
törölt tag
tény hogy keskenyebb, ott a pont. egy scythe mugen 2 elfoglalja a fél alaplapot, örül az ember, ha fel tudja tenni az oldallapot, amikor megláttam syc tr ultra 120 extreme hűtőjét, ledöbbentem hogy milyen kicsi, milyen jól néz ki, és milyen erős... lehet, hogy drága, de nem hiába.
akinek van pénze, és költ a gépre, elöbb utóbb vagy víznél, vagy true-nál, vagy prolimatech hűtőnél köt ki... vannak más lehetőségek is, de elöbb utóbb kísértésbe esik egy jobb hűtő által. -
keIdor
titán
Persze bocsi...
210x19:
CPU: 1,24V
NB: 1,15V
SB: 1,1V
NB 1,5: 1,5V
SB 1,5: 1,5V
QPI: 1,3V
CPU, PCI-E Spread Spectrum Disabled
LLC: Enabled
CPU Configsban csak EIST, C1E meg valami "20" (megismered) van Diasbleden, többi Enabled.
Máshoz nem nyúltam.Melyik BIOS-t használod? NB, SB hőmérsékletek nálad hogy alakulnak?
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest