Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
HSM :: kikapcsoltam ,és akkor sem megy a hyperPI, még alapon sem, rögtön 1sec után kidob vagy 8.ablakot hogy leálll meg ilyenek... ezekszerint még valamit bütykölni kellene a hyperPI-n, mert az nem létezik hogy alap 2.66ghz-n se megy...
biztos nem a beállitással van a baj , ami szinte defaulton megy...(#14194) Keldor papa :: te se voltál az eszednél , amikor megvettél egy olyan procit amivel Extremeztek , nagy feszen......
-
HSM
félisten
Admin-ként indítottad? (Jobb klikk--->"Futtatás rendszergazdaként")
Semmi más nem futott? Esetleg megpróbálhatod bepipálni a többi kapcsolót is.... (Kilépéskor visszaállítja)(#14199) Qru: Próbáljátok azokat a kiskockákat hűteni amit linkeltem picit feljebb.... Hirtelen más ötletem nincs... Mondjuk nálam mikor ilyen gondok voltak, azok subtiming parák voltak.... (Próbáltad beállítani, amit anno linkeltem Giga topicban? Mondjuk gondolom, igen... )
(#14200) katt777: Ez lehet látod, hogy rosszul ügyeskedtem a harisnyával... Vagy gagyi harisnyával, az nem lehet? Nem vagyok jártas a témában, van ezekből többféle? Szivacsból erre gondoltam, ami a házam paneljaiban van gyárilag: [link] plussz vettem egy ilyet az oldalsó befújóra: [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
(#14199) Qru::
azt tegyük hozzá hogy azért nem sikerült igazán tesztelni UD4P-be a ramjaimat, mert ez a "ultra TMP" mindig bezavart, és nem hagyot minket érvényesülni, pláne a vége felé, alig lehetet vele mit kezdeni.... ki kellene kapcsolni véglegesen valahogy , mert igy nem jó hogy álladóan közbeszól, és még egy indulást sem hagy a rendszernek anélkül hogy ne jelenne meg.....azt viszont kideritettük legalább hogy a kited az nem megy rendesen, valószinü gari csere lesz belöle.. azt még meglehet nézni hogy 1db modul szart e be , vagy az összes egyformán rossz... annyit sikerült tenni hogy 1400mhz (cl9)-be még úgyahogy stabilak voltak.....
katt777: "Qru: Na ugye, hogy lap. Vegyél ASRockot. "
inkább Foxconn vegyen , az jobb és felszereltebb... és egyárba van...
legalább nincs ráirva hogy Asrock...(#14202) katt777 :: lehet állitgatni a feszeket, csak nem kellene Extreme módba... itt arra gondolok hogy 1.6v-1.7v felett Vcore feszek... amiket az Extreme tuningosok csinálnak....
(#14203) Keldor papa :: sajna ez ilyen , nincs ráirva mikor döglik be és mitöl..
csak találgatni lehet..... konkrétum nincs.(#14204) HSM :: korábban nem , de mostmár igen és elindult...
csinálok egy pár tesztet...azt nézted hogy a Foxconn-on vannak méröpontok a ramslotok felett ?
egy ilyen ultraolcsó lapra ez is ráfért... nem semmi..(#14205) BR4D :: klassz , de nincs rajta milyen feszekkel dolgoztál....
mondjuk a qpi/vtt lehetet 1.2v is meg 1.5v is... nem mindegy...[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz #97544192 #14209 üzenetére
Nem fos. Akkor lenne fos, ha a gyári értékeken lenne szar.
Ezt felejtik el sokan... ami 2,66GHz felett van, az ajándék... egyébként is mindegy, mert ahova 3200MHz kevés oda a 4000MHz is kevés lesz.
Én már láttam régen olyan E6600-at, aminek 3GHz-hez kellett 1,5V.
Ma már ilyenek nincsenek, örüljetek inkább neki, hogy ma minden i7 mehet 3,8GHz-en, meg 3,2GHz Uncore-n.Ez is ajándék, számoljátok csak ki hány %.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
kulerr
őstag
válasz keIdor #14210 üzenetére
igazad van ...tényleg ajándék ...de akik itt vagyunk mindannyiunknak az hajt h még jobb legyen...a második feléhez: most még az is igaz h 3,2 is elég de ki tudja mikor érünk el oda h kevés a 3,2 viszont a 4 giga már elég
egyébként hála istennek te sem arról vagy híres h nyugodt lennél ha azt nézem mennyit tuningolsz meg cserélgetsz
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz kulerr #14211 üzenetére
Ha igaz Sárpac VID "elmélete" miszerint minél kisebb a VID annál kevesebbet szabad neki adni, akkor teljesen mindegy, mert majdnem az összes CPU egyforma. Egyébként a Q6600-nál volt érdekes az, hogy minél kisebb a VID annál melegebb a proci.
Nálam ugyanolyan meleg volt 1,3V-on, mint másnál 1,5V-on. 3600MHz volt mindkettőnknél.
Most akkor én mivel is voltam előrébb? Mert szerintem semmivel!Qru tudna erről mesélni szerintem, mintha neki is ilyen 1,5V@3,6GHz-es Q6600-a lett volna...
Szerintem ez a "minél kisebb fesszel viszi annál jobb" csak a mi saját hülyeségünk, beképzeltük és egyáltalán nem így van, ezt csak elhisszük...Az már a régi énem! Ne tudd meg annak idején én is mi pénzt elbasztam hardverre... vettem két 8800GT-t csak úgy, meg ilyenek, de ez a múlt már. Lenyugodtam és már sajnálom erre a pénzt, meg a tuningot is unalmasnak találom már. Amikor regisztráltam különben teljesen más emberek voltak itt. Azok mind eltűntek... nem véletlen szerintem...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
kulerr
őstag
válasz keIdor #14213 üzenetére
ez is mint minden változik...nekem sincs annyi időm, kedvem mint valamikor ...
a HW-re én spec most is sajnálom a pénzt csak ahogy cserélgetek általában előrébb jutok valamennyivel pár ezres ráfordítással..
jójó persze nem érdekel annyira mint régen de tedd a szívedre a kezed, ha új procit raksz a gépbe meddig tudnád megállni h ne nézd meg mennyit tud?[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz keIdor #14213 üzenetére
Persze, ez így van. nem mindig a minimumfeszes procik a legjobbak, pláne 24/7 használatra. Viszont egy kisebb VID-es procival általában tovább lehet elmenni tuningban, mint egy magasabb VID-essel. Nekem anno a közepes VID-es Q6600-al lehetetlen volt a 3600Mhz, de a 3200 kényelmesen ment, 3400-on is sokkal kellemesebb hőfokaim voltak, mint egy minimumfeszesnek. (Alacsony VID-esnek.) De a 3600 esélytelen volt 1,4V alatt.... Annyit meg nem akartam adni neki.... De ha jobban belegondolok, jobban jrtam avval, mintha egy kisebb-feszes lett volna...
(#14208) Zájec: Meglepő figyelmességek vannak azon a lapon! 45K-ért eléggé bestbuy gyanús.... (Ilyenkor gondolkozik el az ember, a többi gyártónak miért nem sikerült 45K-ért kis ledkijelzőt, fedélzeti gombokat, dual-lant, mérőpontokat, heatpipe-hűtést, és hasonlókat invesztálnia... )
-
keIdor
titán
válasz kulerr #14214 üzenetére
Persze ez így van. De már nem szánok erre napokat. 1-2h max. A másik amiben "fejlődtem" az a kivárás. Még mindig "elavult" HD4890-el rohangálok.
Megvárom az első játékot, meg a karácsony végét, majd utána HD5800, olcsóbban!
Régen nem így volt. (8800GTX)[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
HSM
félisten
válasz kulerr #14217 üzenetére
Ami az adatlapomon van... Gigabyte EX58-UD5. Zájecnek van egy BIOSTAR-ja és egy Foxconn-ja, ha nem tévedek. Csak neten utánalestem, mit tud a Flamingblade, és kb. leesett az állam, mit kínál, milyen árért.... (Mondjuk a DFI T3eH6 se rossz, de az azért mégis 60K...) Csak valahogy nem tudom, mennyire megbízhatóak ezek a "kisebb" gyártók, na nem mintha a nagyokkal olyan elégedett lennék...
-
Zájec
veterán
(#14212) Shkiz0 :: nem figyeltél ,itt arról volt szó hogy kapcsolgatjuk ,állitgatjuk, teszem azt mondjuk próbálgatjuk a 24/7 tuningot, tehát állitgatod a gépet..
erre mondta katt777 hogy ez nem egészséges, én meg szerintem erre van , attól hogy állitgatom mi baja történhet... semmi..
te meg a nagy feszekröl beszélsz, azzal egyetértek hogy nem az extreme igényekre tervezték a procit...(#14215) HSM :: hát igen,, úgy látszik ez a Foxconn-nak belefért... mondjuk nem csodálom , hisz az eggyik legnagyobb gyártóról van szó...
ja: nem 45k hanem 39k a PCX-be 3év garivaleszkábáltam egy qpi hütést, mindjárt felrakom a képeket off-ba....
-
HSM
félisten
válasz kulerr #14225 üzenetére
Jó, nyilván nem adnak 40K-ért Bloodrage-t.... A 3 Slot az Foxconn ökörség, bár van némi alapja (Egyszerűbb nyák, kisebb zaj=gyorsabb, stabilabb, olcsóbb).
Bár ilyen belépő lapba nem is biztos, hogy okos lenne 6 modult tenni, annak már nem árt 2 fázis, pláne ha nem 1066-on akarjuk döcögtetni őket. A 6 fázis nem olyan vészes, 3600-3800 ig biztosan elégnek kell lennie, 4200+ biztos nem, de szerintem ez vállalható, pláne ennyiért.
Egyedül a Firewire hátránya lehet kicsit kellemetlen, ha valakinek szüksége lenne rá... Ja, és ne felejtsük már el, hogy erősen belépőszintű lapról beszélgetünk, nem egy Classifiiedról... -
Zájec
veterán
válasz Sárpac #14224 üzenetére
qpi / vtt / uncore áramkör vagy minek kell mondani... ami az NB melett van..
te minek mondanád ?(#14225) kulerr :: gondolták hogy elég a 3slot, nem mindeki akar belerakni 12gb-t... a userek többsége 6gb -al vagy 3gb-al is megelégszik, úgyse használa a másik 3-mat, és hát akkor minek fizessen érte, lespórolják, igy olcsóbban tudják adni ,ami által kapósabb lesz... az hogy csak 6 fáziskocka semmit nem jelent... ráraknak 6db bivalyabbat azt csá...
HSM :: nemtudom pontosan most hány fázisu a ram tépellátó része, de van 1 nagy meg 1 kicsi baloldalt és ugyanaúgy 1kicsi 1 nagy a ramslot alsó része és az NB között...
mindenesetre a ramok mennek benne mint állat , nincs okom panaszra..
" A 6 fázis nem olyan vészes, 3600-3800 ig biztosan elégnek kell lennie, 4200+ biztos nem, de szerintem ez vállalható, pláne ennyiért."
na ezt mindjárt bevizsgálom ...
-
kulerr
őstag
oks persze igazatok van olcsóbb legyen meg belépőszint...de azt mondom aki i7-re adja a fejét az nem belépőszinten gondolkodik.
Ettől függetlenül ha kompromisszumokkal is de elhiszem nektek h jó kis lap majd talán lesz lehetőségem kipróbálni.(haveromnak kell egyet összeraknom csak az összetevők nincsenek még eldöntve)[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Azért 150W felett csak óvatosan... 180W-nál (4200+) már nagyon meleg lesz a 6 fázis, akármilyen erős... Ez a lap nem erre való.... Olyan 120-140W-ig lehet jó hosszútávon, sejtésem szerint, ami max 4,2Ghz az eddig nálam járt procik alapján. Amúgy ahogy néztem a FlamingBlade-en 6 fázis proci, 2 fázis uncore, 1 fázis NB, és 1 fázis ram. Elég jó leosztás.
(#14228) kulerr: Hát, pedig azt kell, hogy mondjam, tuning szempontjából kevés kitűnő X58-as lap készült.... Hiába High-end elvileg.... Úgyis csak a profitra hajt mindenki... Még a EVGA X58 Classified se "hibátlan", mert azt sem árt kívülről hűteni, ha hajtod... (No, meg ki az, aki ennyit kiad egy lapért... Engem nem érdekel, milyen kategória, de ennyiért kösz nem.... Még a sima E758-ason gondolkodtam el, vagy a Bloodrage-on, ésetleg DFI T3EH6-on, de ennyi sok pénzért (60-75K) fosok, hogy azt kapnám-e, amit elvárnék tőlük... Ha meg egy centivel se vagyok előrébb, mint a Gigával, akkor meg kidobtam egy rakás pénzt az ablakon, a semmiért..... Márpedig tartok tőle, hogy valami hasonló lenne a szitu... )
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
(#14228) kulerr :: azért mert i7-et akar valaki ,nem feltétel hogy drágább lapot vegyen.. pláne ha csak úgyis 1db tri kitet használ szinte mindenki...
(#14229) HSM :: elvileg nem annyira gyenge hiába csak 6db, pláne ha erösebb kivitel ,,akkor enyiböl is meglehet oldani... a hütésröl meg gondoskodni kell... a több is ugyanúgy melegszik, ha az sincs hüvösön akkor az is kevés lehet hiába több darab..
ha meg mégis 4.2ghz-re húzod meg az optimális határt ,akkor az elvileg mindenre elég lehet a közeljövöben is... még a 3.8ghz is... szóval emiatt sem kell szégyenkezni...
-
Qru
MODERÁTOR
Jaja, Asrock. Köszi még egyszer a tesztlehetőséget. Rem ízlett a piros pöttyös mind a kettőtöknek.
Akkor inkább megveszem a Foxidat, az legalább tuti nem zsákba macska. Lehet az az egy jó Asrock van amit Katt kifogott...
HSM: Próbáltunk mindent, hidd el. Most ott tartok, hogy F9-es bios-al 1600 7-7-7 Auto-n 1,68V be sem postol. Szóltam havernak, aztán mondta két hét mire legariztatja. Végén tényleg veszek egy notit és kész.
Katt: Nem biztos, hogy lap. Mert Zájec-nél sem ment a ramom. 1400 CL9-ben ment 1440 CL9-ben meg már nem.
#nincsbennetarcsi
-
kulerr
őstag
félreértettél...arra próbáltam célozni, h az i7 konfig tök mindegy miből áll eleve nem belépőszint, hiszen itt a foglalat teszi de akkor inkább úgy módosítom fura egy felsőkategóriának kikiálltott platformban látni ezt..az 1 garnitúra ramban mondjuk teljesen jogos a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
fincsi volt a pirospöttyös igazi
az volt a baj hogy hamar elment az idö , nem tudtunk kibontakozni ...
meg ez az UltraTPM mindig szivatott... hátha HSM megmondja mit lehet vele csinálni...miért ? jó katt777 Asrock lapja.. csak Csorba mutatott cl7 1600-s stabil terheléses eredményt, katt-tól még nem láttam..
próbáltad már csak 2db modullal ? probáld már ki , kiváncsi vagyok
(#14234) kulerr :: értem ,oksa
[ Szerkesztve ]
-
ndlx
aktív tag
kösz a segítséget! találtam ott egy részéletes cikket, nagyon zseniális
még egy kérdés. jelenleg a gyári hűtőm van rajta, a cikkben írták hogy azzal nem nagyon érdemes kísérletezni. úgyhogy nem is tettem. még.viszont milyen hűtőt vegyek vajon? tippek?
Ti pl. mit használtok? -
laragirl83
őstag
válasz #97544192 #14205 üzenetére
Valamit nem értek...
Hogy van az, hogy nálam ha nyomatom hyper pi-t, most jár 11-ik loopnál jár 24-ből, 31 perce fut....
Bradnek az egész lement 14 perc alatt....
[ Szerkesztve ]
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
Sárpac
nagyúr
válasz laragirl83 #14239 üzenetére
Úgy, hogy instabil a cpud!
Nálam is 14-15perc között fut le 1.1V load feszen 3800on viszont érdekes 1.08Volton 26perc volt?Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
laragirl83
őstag
válasz Sárpac #14240 üzenetére
Na ne már, és semmi másnál nem csinálja, futhat linx, p95, occt stb, meg egyéb multi threaded bench, ott tud normálisan végezni, csak itt nem?
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
Sárpac
nagyúr
válasz laragirl83 #14241 üzenetére
Mennyin megy az uncore?
Kevés a ram az a baj nálad 3x1GB nem elég 32m-hez.[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Zájec
veterán
kerestem e M4-s menetesszárat és meghajlitottam 90fokba , ezt rögzitettem a hátsó-alsó kiszivóventi aljához 2db M4-s ellenanyával.. a másik végén pedig egy 8cm venti ami rávan irányitva a qpi/uncore tápkörre...ime a sufni-tuning képek :: [link ]
-
Zájec
veterán
válasz kulerr #14244 üzenetére
nemtudom ide raktam fel :: "http://zajecszekere.zajec.fotoalbum.hu/"
direkt nem a kepfeltoltes.hu-ra raktam , mert az sokszor lassú ,amikor csúcsidö van..
gondoltam ezen csak jó lesz...ahh, nem nyilványos? akkor mindjárt azzá teszem..
(#14246) kulerr :: bocsi, most használom elöször, mindjárt megjavitom
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Saajnos tényleg jól elrepült az idő. Így is késtem a házibuliból amire mentem utánna de nem volt gond, hamar utolértem a többieket véralkohol szintileg.
Hnap lesz még egy kis időm bohóckodni ezzel, akkor megnézem. Igazából elegem lett ebből az egészből. Ha elviszik a gépem hát nem ellenkezem (lásd aláírásom). Veszek helyette egy C64-et, azzal nincs ennyi gond.
#nincsbennetarcsi
-
-
Zájec
veterán
válasz laragirl83 #14249 üzenetére
próba cseresznye a másik topikban már mondják hogy nem jó...
aztmondják kipurcan a venti... sebaj ,akkor kuka és jön a másik...
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest