Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz katt777 #13544 üzenetére
Itt [link] mértem egyet a BARAM-al.... Szerintem hangerő/teljesítményben a mai napig nincs párja a Z600-nak (mivel kis légszállítás melletti maximális teljesítményre tervezték), viszont szerintem a BARAM és a Megahalem, és talán még a TRight extreme is nagy légszállítás mellett megveri, mivel azokat arra tervezték.
Ja, és egy egyventis közepes légszállítású BARAM eredmény, anno pont neked linkeltem... [link][ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
Egy kis segitség kellene, elindítottam a Lynx-et, fut is rendesen, de vagy 20perce csak a 7.tesztet futtatja, nem fagyott le a gép se a progi, a zöld csik is megy, már egy órája, de a 20tesztböl mindig a 7.-nél tart....??????
-
strebacom
senior tag
Nekem senki, még mindig a 7.fut....nem értem....
-
katt777
félisten
Köszi, de ez elég magas a Z600-hoz képest. TRight Ultra 120-at néztem, de az olyan vékony, hogy nem tudom elhinni a teszteredményeket. Bocsi, feledékeny lehetek mostanság.
Keldor papa: Hát akkor az. Alap értékeken kell jól mennie, nem max. ajánlotton. Elég az is, hogy ha valami túlmelegedett, amit nem mér a lap (pl. RAM). 1066-os RAM-okkal maradhattál volna Q9550 és DDR2 mellett kb.
Oops, hiába törölsz CMOS-t, ha aztán betöltöd a profilt! Tessék csak szépen újra beállítani!
trebacom: Annak a tesztnek már annyi. Nézd meg feladatkezelőben, nincs-e ott, hogy a progi nem válaszol.
VALAKI MONDJA MEG, HOGYAN FUTTATHATNÁM A REPUBLIC COMMANDO-t!!!
Próbáltam 1 maggal 1.6GHz-en, HT-nélkül, levett VGA órajellel, ATT nélkül, de semmi. Ahogy betölti az első pályát (vagy bármelyik mentést), azonnal kilép. Patch/fix nincs hozzá neten. Megint a warezolók nyertek, akik ilyenkor egy könnyed mozdulattál kihajítják a programot?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz katt777 #13568 üzenetére
Pedig a TRU nagyon jó, nekem is ez van és alátudom támasztani a jó eredményeit. Igaz bika venti kell hozzá...
Eddig csak élveztem a gépet ahogy volt de most odapörköltem a cuccnak végre:
Everest tesztek: Mem írás / olvasás / késleltetés.
Na erre varrjatok gombot skacok!
mod: Főleg az utolsó eredményre vok nagyon büszke! Am full alapon van a cuccom, Everest behülyült val'szeg.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
katt777
félisten
Nekem 1600RPM-es PWM AC 12cm lenne hozzá, azt csak az egyik felére tudom feltenni, a másik a házon van mögötte. Amúgy ára mennyi? Megahalem-re sem találtam, pedig az legalább ránézésre izmosabb, bár az is csak 34mm vastag...
Keldor papa: Mondom: CMOS clear után állíts be újra mindent. Egy próbát megér. Nálam P5Q-val fordult elő ilyesmi egy bios frissítés után.
Langyosak úgy is lehetnek a RAM-ok, hogy belül tüzesek, csak nem megy át a hő a hűtőre. Ha viszont nincs rajta borda, akkor fingom sincs. Esetleg eleve nem voltak 100-asok a RAM-ok, és most nem a sebességükre gondoltam.
strebacom: Akkor biztosan minden rendben volt. Nálam 4GB-tal a Lynx teszt összesen kb. 1 óra 25 percig tart 20 ismétléssel, ergo 1 ismétlés nem tarthat fél óráig. Annak akkor már annyi. A progi úgy működik, hogy próbálkozik, próbálkozik, aztán egy idő után kiírja, hogy "NEM NYERT". Én is jártam így, de ez az idő sosem volt 1 teszt idejének 3X-osa, úgy saccra legalábbis, mert nem mértem, lehet, hogy csak 2X-volt, de többnek tűnt.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Zájec
veterán
Keldor papa: én is szivtam mostanáig a rendszeremmel, tiszta x-akta volt...
a ramok csak 1200-1300 körül mentek, felette be se birt tölteni az oprendszer , mindig kékhalálozott... de ha csak 2db modul volt bent akkor elment 1900-ig is... beraktam másik ramokat ugyanezt csinálta... cserélgettem oprendszert , biost akkor is csinálta...
-
Zájec
veterán
válasz katt777 #13572 üzenetére
"Langyosak úgy is lehetnek a RAM-ok, hogy belül tüzesek, csak nem megy át a hő a hűtőre."
uhhh , te is tudsz hülyeségeket kitalálni....ha ezeket a ramokat 1.65v-ig használod akkor még hütés nélkül sem szabad hogy hibázzanak... a legutolsó dolog a túlmelegedés ami miatt elvérezhetnének... sokkal inkább a helytelen beállitás okozza mindig a problémát...
(#13574) Sárpac :: ez rendben van , de akkor vagy megy vagy nem megy... de hogy menjen is meg nem is ez a legrosszabb.... pláne hogy már 1333mhz felett már tuningnak számit ,és az nem megy.... ez benne az érdekes....
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz katt777 #13572 üzenetére
Azt tettem az előbb. CMOS Clear, majd újra mindent, de ugyanaz.
Akkor most szépen lehet megkeresni csere alkatrészekkel, hogy mi a szar (lap vagy ram) és lehet eladni mindent, csudajó. Ami rossz, meg megy gariba és eladom azt is.
A kérdés csak az mi legyen helyette, de kezdem már unni ezt nagyon.
Kicsit úgy érzem, mintha kínai minőségű cuccokat vettem volna jó drágán.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
SzlobiG
félisten
válasz keIdor #13576 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen amikor összeraktam a gépet és túl megvolt húzva a cpu blokk vmi kontakt hiba lépett fel igaz nálam el se akart indulni a ramokkal csak asszem egy modullal. Amúgy tényleg egy vicc néha amit művelnek ezek a lapok én már úgyvagyok vele, hogy nem is rakok fel új biost meg nem is piszkálom mert csak szopás van azzal is, inkább hagyom úgy ahogy idáig is ment tökéletesen. Egy hete kb felraktam a legújabb biost és vagy félórát szórakoztam vele ameddigre betudtam megint állítani mert a profil mentések elvesztek és az a köcsög sas vezérlő miatt meg nem engedett be a biosba.
-
nagyúr
válasz strebacom #13578 üzenetére
Már elmondták.
Még mindig ram vagy uncore stabilitási prbolémád van.
Ramtesztre használhatsz memtestet is, akkor kiderül az e a ludas, vagy az uncore.
Ezért érdemes elsőnek a ramot kitesztelni, és csak aztán a procit, így megtudod mi a hiba oka.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
keIdor
titán
Köszi, holnap megpróbálom még újra összerakni, csak azt nem értem, hogyha eddig ment 30 napig akkor most miért...? P45-nél is ugyanez volt, 4 hónapig stabil volt a Q9550 4 GHz-en, meg a ramok is 1100MHz-en, majd utána alapon is kékhalálokat dobált ki...
Ki érti ezt... és még csak szét se szedtem... biztos földrengés van éjszaka vagy nem tudom...SzlobiG: Ha konzolon is ugyanolyan grafika lenne, mint PC-n nem érdekelne már, vennék egy AMD 785G-t valami 45W-os procival netre, filmre és kész, de sajnos a Batmanben már ég és föld a PC és a konzol. Felbontás is sokat dob az egészen... DX11 gondolom még durvább lesz... az a baj, hogy kell a PC, bár ne kellene...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
SzlobiG
félisten
válasz keIdor #13581 üzenetére
Majd lesz szebb konzolon idővel... amikor bejött x360 akkor a pc-n közel se volt olyan graf, csak ugye a pc az folyamatosan halad a konzolba meg adott hw van azt egy idő után lecseng. Jó dolog az a konzol, de én meguntam anno, inkább visszatértem a pc-hez a multi miatt ettől független ha kérdik tőlem mit vegyenek játékra mindég konzolt mondom.
-
Sárpac
nagyúr
Hál Istennek nálam nincs semmi probléma július óta kopp kopp kopp!
Előtte viszont 1hónapig ment a szarakodás mire meglett a végleges képlet!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
nagyúr
válasz keIdor #13585 üzenetére
Mondom ha tudod nézd meg a ramokat egyesével leht az egyik "elfáradt".
Nekem is volt ilyen régen a Crucial ramoknál. Még csak túl se volt húzva és pár hónap után alapon is elkezdte ontani a crc hibákat. Mondjuk ez kicsit más de lehet hogy itt is valamelyik ramnak lesz baja.Meg én igazából a procit kizárnám. Viszont lenne még egy ötletem lehet hülyeség, de a táp nem lehet a ludas?
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
törölt tag
nekem kivételesen nincs most gond a géppel, de érdekes módon néha néha beszopok egy kékhalált (általába akkor, amikor bezárok valamit - pl. képnézegető szoftvert, videólejátszó... szóval ilyen kemény programokat.)
a még érdekesebb az, hogy crysis meg játékok alatt sosincs kékhalál, mindig csak windowsban. biztos nagyon sokat eszik, vagy én nem tudom... win7 powa. lehet ez is ugyanolyan szar, mint a többi. állítom hogy funkció benne a kékhalál.
xp alatt csak 3dmark közbe volt kékhalálom bazzeg, máskor sose.[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
No nekem most hiba nélkül lefutott a Lynx, ez most azt jelenti hogy stabil a gépem???
Egy kicsit emelni kellett még a cpu feszen...
-
katt777
félisten
Hülyeség? Hát láttam én már olyan hibákat, hogy nehezen minősítenék bármilyen ötletet kimondott hülyeségnek... És ha egy RAM hibás, akkor az érvelésed semmis.
Na most mondok neked és Keldor papának egy X-aktát: Kísérletképpen játszogattam a bios-szal, mivel továbbra sem tetszett, hogy 1.669V kell neki alap órajelen. Gondoltam egyet, és levettem az időzítéseket 7-7-7-16-ra, a RAM feszt az 1.65V alatti maximumra, 1.639V-ra, és minden mást a minimumra. És mit látok? IBT teszt, ami eddig 7-7-7-20-on és 1.654-en is már hibázott (ill. egyéb fesz.-ek standard-on), hirtelen szépen, minden hiba nélkül lefut!
Beállítások:
CPU: 0.975V (gyakorlatban 0.96V)
RAM: 1.639V 7-7-7-16
IOH: 1.1V
IOH CSI: 1.12V
VTT: 1.2V
CPU PLL: 1.82V
QPI: 4800 (mint auto-n)
Uncore: 3200 (mint auto-n)Ugyanakkor az alacsonyabb időzítéshez elméletileg magasabb fesz kellett volna. Azt még megnézem holnapig, nem megy-e a proci is alacsonyabb feszültségen.
Keldor papa: Netbook?
Nem lehet amúgy, hogy rossz helyen van a géped? (Vízér, földsugárzás, stb?) Persze ez tudományosan nem bizonyítható (legalábbis ezen a bolygón ), de volt dolgom ilyen géppel, amelyben folyamatosan minden alkatrészt cserélgetni kellett néhány havonta, egészen addig, amíg át nem tettük a gépet az asztal másik oldalára (persze a tulajnak így ugrott az örök-gar ). Mivel a jelenség tudományosan nem létezik, nyilván a kivédésével sem törődnek. Legalábbis ha több géped is így járt, és hardver hibát továbbra sem sikerül találni...strebacom: A gyári Intel hűtőmmel, fél fordulaton sem melegszenek a magok 65°C fölé 3.4GHz-en 1.1V-tal. Szóval magas. Lnyx lefutása kvázi stabilitást jelent.
BR4D: Ez olybá tűnik, mintha a VGA-d makacskodna 2D módban.
Shkiz0: Ja, az atomstabil tuning bizonyítéka a kék halál, mondhatnánk...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz strebacom #13597 üzenetére
Everest hülye, csomó mindent át kellett benne írogatni az X58X-hez, mert összevissza írt mindent. De a laphoz mellékelt progi (OC Tuner, lásd a bemutatóban)mutatja a hőmérsékleteket, az alapján állítottam be az Everestet is. Megnéztem RealTemp-pel és CoreTemp-pel is, de utóbbi rosszul ismerte föl a tjMaxot.
Honlapomra feltettem két tesztprogi-letöltő oldal linkjét, amelyeket itt kaptam a topicban. Azokról mindenfélét leszedhetsz.
Többször írtam. Jó teszt, kevésbé jó játék (de a legtöbb másnál azért jobb).
-
HSM
félisten
válasz katt777 #13568 üzenetére
A vékonyságról... Igazból tapasztaltam én már furcsa dolgokat hűtő terén... A BARAM hőleadó felülete pl. cirka 2X-akkora, mint a CM hyper 212-é volt, mégis "csak" 8-12 fokot tudtam hozni hozzá képest.... Viszont a furcsaság az volt, hogyha a 212-re akárhogyis raktam a második ventit, egy fokot nem változott a proci hőfoka! Ha kifelé húzott, ha a két venti ellentétesen egymás felé, semmi változás! Ha az egyikkel alulról, felülről, semmi változás.... A BARAM-nál viszont 3-5 fokot is javít egy második venti rásegítése, közepes légszállításnál is. Amúgy a vékonyság se jelent sokat, attól függetlenül mivel sűrű a bordázat, megvan rendesen a hőleadó felület. Valamint nagyon sokat számít a hőcső típusa valamint száma is, ami a thermalright-okon az igen jó. Ja, és az se mindegy, hogy vannak elhelyezve, és mennyire szellős a cucc.
A Z600-on pl. pont ez a gyengeség, hogy nem tudsz rajta akkora szélsebességet csinálni, mint egy ilyen zár, vékony, de széles hűtőn. Valamint egy ilyen kisebb hűtőn könnyebb a hőcsövek és lamellák találkozását a legszellősebb helyekre tenni.... Ja, és az se mindegy, hogy valaki milyen hangerő mellett szeretné a legjobb hűtőteljesítményt, és mennyit szán a dologra....
Persze, amit írok, az csak elméleti fikció részemről, mint tudjuk, a puding próbája az evés....(#13592) Keldor papa: Ha már így firtatod a stabil tuning kérdését, létezik, de sokkal gondosabb beállítást igényel, mint egyesek gondolnák... Sőt, nem is minden processzor képes rá! Lehet, hogy prime, meg linx stabil, mégse fog működni a tuning a mindennapokban.... (A procinak számtalan funkciója van, amit ezek a progik meg sem szagolnak)... Nálam most 21*175-ön megy a rendszer, 1400@CL7 ramok, 2800-as uncore, bőven túlfeszelve minden az órajelhez kpest, de bőven alulfeszelve az ajánlásokhoz képest (1,26V Bios Vcore, 1,58V DRAM, 1,275V QPI) és még így is egyszer előfordult, hogy nem indult be a gép pöccre... Bár napi használatban hibát nem tapasztaltam... (1 hidegindítós para pedig 2 hónap működés alatt pedig szerintem belefér...)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest