Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Plazmacucci #16049 üzenetére
Hidd el, ha szomjas még a kilöttyentett vizet is fel fogja lefetyelni, a mienk olyat csinál, hogy zuhanyzás után a zuhanytálcán maradt vizet jön "feltakarítani", sokszor a lábamról is törölközés közben... Pancsolósak na...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
wertigo1984
őstag
Nalunk van itatokut is, szeretnek belole inni mind a 4en.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
félisten
Hát ő kilötyköli a kezével is. Ezt csak azóta csinálja, hogy játszhatott a zuhanyrózsából folyó vízzel egyszer-kétszer. Itatót megnézem.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Orlin
addikt
Nálunk a fiatal kandúr sokat iszik a lány macsek viszont szinte alig.
Van nekik kiöntve egy nagyobb tálban és az ott van mindig oda járnak,ha szomjasak.Naponta frissítem benne a vizet.Amúgy száraz tápra elég sokat isznak.
Más:A Happy Cat Fit & Well Adult Bárány nagyon bejött,ízlik mindegyik macskának nagyon!LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
félisten
Ti milyen játékokat adtok a macskának? Most már mindenre azt hiszi, hogy az övé, ezzel komoly anyagi károkat is okozva. pedig vettem mindenféle szirszart neki, de ha nem vagyok otthon, megbolondul. Virágföldes zsákot két méterre elvitte, Virágcserép alá tett tálat kiműtötte a virág alól és másik szobába vitte, kiásta a virágokat, stb... El vagyok keseredve.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
csakb
őstag
válasz Plazmacucci #16055 üzenetére
Attól tartok, csak az lesz az egyetlen megoldás, ha macskabiztosra rendezed át a lakást, vagy valaki mindig otthon marad... :3
-
Dhampir
félisten
válasz Plazmacucci #16055 üzenetére
Lehet, hogy a személyes kapcsolatot igényli, talán többet kellene foglalkoznod vele, amikor otthon vagy. Esetleg egy másik cica lefáraszthatná, ha sikerülne összebarátkoztatni.
Az én cicám jobb híján csak velem szeret játszani, legalábbis tartósan semmi és senki más nem köti le ebből a szempontból, kivéve, amikor már jó az idő odakint és repkedő rovarokra vadászhat. Lakáson belüli játékban kedvence az összesodort újságpapírral való pofozkodás (ez rég bevált módon kielégíti a harcolás és vadászat iránti szenvedélyét a téli sötét napokon) és a bújócskázás.
[ Szerkesztve ]
-
Teszla_
senior tag
Az enyém is csak játszik vele, a mancsával kipocsolja a földre és a falra. Emiatt csak egy ujjnyi magasan töltök a tálba vizet. Nagy valószínűséggel ez se fogy el, de ha mégis inna, akkor lesz mit.
-
Atomgeszi
veterán
Az enyém állandóan a mosdóból iszik. Szerintem a tálkájából maximum elpárolog a vize.
De annyira imádja a csapot, jön egy barát hozzánk, simán bekísérteti magát a fürdőbe és elnyammogja neki, hogy nyissa meg a csapot.
Reggeli fogmosás előtt is igényli a vizet a csapról, délután is ebéd után.. este is.. lefekvés előtt is.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
saelin
veterán
A macsek kb minden kaját bal oldalt rág, a fejét kicsit meg is dönti abba az irányba. Néztem a fogait szép fehérek, sehol egy sárga vagy fekete folt. Most lesz 2 éves a kislány.
Most csak béna még enni is, vagy gyanakodjak hogy rossz valamelyik foga?
Más:
A cica körmét mennyire ajánlott vágni? Elég vadul játszik és páromat már jól meg is karmolta többször a lábánál.[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #16061 üzenetére
Azt szokták mondani hogy kinti macskának nem szabad bentinek meg elején fokozatosan utána meg simán lehet
Első alkalomkor csak ép a hegyét hogy szokja hogy nem "fog" olyan jól majd 4-5nap múlva megint kicsit, ilyen beszokás hogy szokja meg hogy nem tud olyan erősen kapaszkodni veleCsak figyelni kell nem szabad túlságosan nehogy vérezzen
Mi is szoktuk a miénknek mert nagyon éles a karma és akaratlanul is karmol vele, annyira éles hogy gyúrás közben is véresre szurkálna
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #16061 üzenetére
A macska is a hátsó fogaival tud rágni. Az emberrel ellentétben a bajszosoknál azonban a nyelvnek egyáltalán nincs "kajaterelési feladata", szóval a fejdöntéssel csak az adott oldalra tereli a megrágandó ételt, kihasználva a gravitációt. 2 évesen a fogai pedig még biztos jók, szóval ez inkább szokás lehet szerintem.
Körmöt SOHA nem szabad a hegyénél tovább visszavágni, ahogy bul07 is írta, mert nem csak fáj neki hanem fertőzésveszélyes is. Általában elég az utolsó 1 mm-es hegyes részt lecsípni. Mivel a macska köröm átlátszó, így ha fény felé tartod látni fogod a szerkezetét. Belül a karmos végétől számítva 2-3 mm(!)-en belül kezdődik az igazi köröm amiben már idegek és vér is van, ez az ami tejfehér színű a karmok belsejében. Idáig tilos levágni.
Ha bizonytalanok vagytok a dologban, kapni kifejezetten macska-körömvágó ollót, amellyel eleve csak és kizárólag a hegye vágható le.
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A kandúrom el is hagyta az egy-kettő hetes nyakörvét...
Egyszer megtaláltuk az udvarban ,de másnap megint elhagyta és már nincs meg.
Mostanában az a szokása ,hogy a szomszéd teherautójára mászik fel.
Mindig megy az aggódás ne vigye el véletlenül a platón magával.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Ismer valaki Magyarországon olyan megbízható, normális tenyésztőt/kennel-t, akitől törzskönyves brit rövid szőrű kismacskát lehet venni?
Előre is köszönöm! -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Phobion
őstag
válasz radi8tor #16066 üzenetére
Köszönöm!
Még egy pár kérdés:
- Ennek a fajtának milyen a temperamentuma, viselkedése, jelleme?
- Jellemző rájuk valamilyen fajta betegség?
- Ivartalanítva vetted?Párommal ez a fajta tetszett meg nekünk, még egyikőnk se tartott macskát így bármilyen tanácsot, tippet szívesen fogadunk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Phobion #16067 üzenetére
Wiki
Nyugodt természetű, jelleme az változhat egyénenként meg a korral is. Kölyökkorában hagyta magát sokat ölben, stb. De aztán ivarérés után már nem igazán. Elvan magában, akár egyedül is lehet hagyni 2-3 napra (persze ételt, vizet kell neki hagyni).
Betegség nem jellemző rájuk.
Nem ivartalanítva adják (szerintem semelyik tenyésztő nem úgy adja mivel nem is lehet olyan fiatal korban ezt megejteni). Törzskönyvet akkor kapod meg tőlük, ha ivartalanítottátok.
Szerintem ideális macska lakásba, mert nem akar kijárni, szereti hogy bent megkap mindent.⭐ Stella
-
bul07
nagyúr
válasz radi8tor #16066 üzenetére
Ha kérdezhetem mennyibe került?
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Astroboy
őstag
válasz Phobion #16067 üzenetére
Szia!
Nálunk is egy brit rövid-szőrű arany tabby regnál az otthonunkban, és amit radi8tor írt róla azt csak megerősíteni tudom.
Szerencsére valóban nem egy beteges fajta, és a jelleme is változik élete során. A miénk is az ivartalanítást követően változott meg, azóta nem jön ölbe és nagyon ritkán hízeleg. És bár az okát azóta sem sikerült megfejtenünk, kicsit azért örülünk: kijárósként legalább nem kell azon aggódnunk, hogy valaki bántja/ellopja. -
Mezga Aladár
veterán
válasz Astroboy #16073 üzenetére
A miénk is az ivartalanítást követően változott meg, azóta nem jön ölbe és nagyon ritkán hízeleg. És bár az okát azóta sem sikerült megfejtenünk,
Megharagudott rátok, bizalmatlan. A mienk is ezt csinálta, kellett 1,2,3,4 év mire bújós lett megint.
(#16072) Gyeni Helyes macsek.
Más. Saját gengszter, ha vakargatom a füle tövét(bármelyiket) akkor rázza a fejét. Szerintetek ez miért lehet?
-
Phobion
őstag
(#16070) radi8tor - köszi, mindenképp átfésüljük ezeket is
(#16073) Astroboy - köszi a választ!
(#16074) Mezga Aladár , (#16073) Astroboy - na most ezt nem igazán értem, az ivartalanítást mint beavatkozást muszáj elvégezni - illetve eléggé ajánlatos - ha csak nem tenyészteni akarja az ember, ergo ennél a fajtánál akkor ezzel kell számolni, hogy ivartalanítást követően haragudni fog ránk (érthető okból kifolyólag)?
-
félisten
-
bul07
nagyúr
válasz radi8tor #16078 üzenetére
Hú hú akkor nekünk sose lesz, most már gondolom 100 felett van az meg több mint egy havi fizetésem
Én 14éve a Csincsilla perzsát 15e Ft-ért vetem törzskönyvel, bár ki tudja mennyire hivatalos a törzskönyv mert akkoriban volt valami cicaharc kétfajta törzskönyv volt akkoriban
Bár nem lényeg kiscicái sose voltak versenyre nem vittük így nekünk meg nem fontos hogy eredeti e vagy nem( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem nem a kiállítások miatt fontos a törzskönyv, hanem hogy tudd kik voltak a felmenői, mennyire túltenyésztett alomból származik.
Egy 15k-s fajtiszta cica szerintem túltenyésztett alomból származik. A mi cicánknak amerikai és német szülei vannak. Csoda, hogy tud magyarul.⭐ Stella
-
nagyúr
válasz wertigo1984 #16083 üzenetére
Ti hogy álltok az ivartalanításhoz? Én úgy vélem, hogy ha nem a cica élete függ tőle, akkor inkább nem nyúlok egy "működő" szervezethez. Rosszul látom? Ilyen erővel, minket is lehetne ivartalanítani és csak "kiváltságosak" lennének képesek faj fentartásra... Az állatorvosnak persze, hogy jó, mert dől a lé, de a macskának, mennyire van rá szüksége?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Vikthor #16084 üzenetére
Ha lakásban tartod akkor sajnos kell. Kandúr: akkor megy a bunyó, kiszökik akkor is ha nem akarod, jelöl a lakásban és az igen büdös. Lány: akkor meg jönnek a kiscicák, még akkor is ha a cica az 5. emeleten él . A kandúrnál utána urinári tápot kell adni hogy ne duguljon el az output.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #16085 üzenetére
kis sunus, de lakáscica, nem érintkezik kandúrokkal, macska durexet nem látok még...
-
félisten
-
nagyúr
válasz Plazmacucci #16089 üzenetére
Mondom, nőstény az enyém, és valahogy nem visz rá arra, hogy ivartalanítsam. Hímeknél jobban elfogadoma felsoroltak miatt, de itt, ebben a helyzetben... Azok a jobban nyávogós idők tartanak 2-3 napig, utána 3 hét nyugi van, vissza normál üzemmódba. Full egészséges, lekopogom.
Itt egy mostani kép róla
[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
válasz Vikthor #16086 üzenetére
Majd megtudod milyen, mikor a nagylány elkezd ordítani a kandúrokért.
Én is sajnáltam őt, nagyon is, pláne akkor, mikor a doki elaltatta (utána már nem voltunk ott), kifejezetten rossz érzés volt, de előtte párszor átéltük, hogy milyen, amikor tüzel. Macskánként változó, de a miénk 1-2 hetente újra kezdte és 3-4 napig nyomta, éjjel-nappal, idegőrlő volt.. Aztán úgy döntöttünk, hogy egyszer legyen neki cicája és utána ivartalanítás. -
-
Zé777
tag
Plusz 1 szavazat az ivartalanítás mellett.
Sokkal kiegyensúlyozottabb és egészségesebb lesz a macsek. Nőstény macskánál megelőzheted vele a méh gennyes gyulladását és a rosszindulatú tejmirigy daganatot. Általánosságban elmondható, hogy jelentősen kisebb eséllyel fordul elő emlő tumor az első ivarzás előtt ivartalanított macskákban. Nem mellékesen tovább is élnek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Astroboy
őstag
Sok kandúrnál nem csak a bűzös jelölgetés miatt ugranak a golyók, hanem az állandó harcok miatt is.
Volt kiskoromban egy Öcsi nevű fekete kandúrunk. Nem a szaga zavart bennünket, vagy az, hogy a környéken az összes kiscica félig fekete, hanem az állandó harci sebek nyújtotta látvány...a szívünk megszakadt olyan leharcoltan és éhesen érkezett néha.
Egyszóval hol fél szemmel, hol fél füllel jött haza. -
Atomgeszi
veterán
Huhuh.. Nagyon gyönyörű.
Mennyire hullajtja a szőrét amúgy?
Ivartalanításhoz: nekem is csak benti volt az előző lány cicám. Rettenetes miket leművelt tüzelés közben..
A kandúr meg 6-8 hónapos lehetett amikor elvittem golyófosztásra..
Utána szegénykém hiába kapta a steril cicáknak való tápot, csak azért is fájt neki a pisi, úgyhogy utána még egy műtét várt rá.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
bul07
nagyúr
válasz Vikthor #16090 üzenetére
Mi kénytelenek voltunk fogamzásgátlót adni mert minden két három hétbe rajta volt és elég hangosan kereste a kandúrokat
Na meg a fő gond az volt hogy egy periódus alatt képes volt fél kilót fogyniMa voltam a Debrecen Mikepércsi úti Tesco-ba, volt akciós whiskas 12x100g (ez a fajta), 749Ft-os akciós cimke volt , mondom azért csak megnézem egy vonalkód olvasóval
És ez lett az eredménye(ennyit találtam a polcon)Tudom tudom minősége olyan na de ennyiért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Overwatch 2
- Home server / házi szerver építése
- Call of Duty: Black Ops 6
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest