- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Házimozi haladó szinten
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz forceberg #16521 üzenetére
+1
Szopó a kullancshelyzet, lyme-osként írok. Felborultak a dolgok kissé a természetben, már ~5. éve, de a kánikula segít a talaj mélyebb rétegeiben tartani a kullancsokat. Meg nyírjuk a füvet. Tudom, nesze semmi fogd meg jól, de nem lehet a Temuról telet rendelni sajnos.
-
totron
addikt
Ejj de szép példákat láttam tegnap tuják pusztulására. Újgazdagéknál ami még pár éve frusztálóan magas és sok tujasor volt, ma 4-5, szánalmasan kevés és barnuló egyedre korlátozódott. Máshol az utcafronton teljesen bebarnult egyedek virítanak, erősen vágásérettek. Mind gomba.
(#16527) soldi3r, nem tudom mit írhatnék, csak ismételni tudnám magam. Túl bebetonozott mindkettőnk nézőpontja és túl nagy a szakadék a kettő között. Bio beállítottságúként, termelőként, egyben vegyszerézékenyként jó eséllyel közelebb esne a látásmódod az enyémhez, de nem is biztos, hogy ezek az összetevők kellenek a paradigmaváltáshoz. Lehetnénk MLM-es és nem MLM-es párosa vagy konteós és nemkoentós szembenállókként is ugyanezt hoznánk: mindenki a saját "olvass utána"-univerzumában pörög és a kettő világ soha nem találkozik. Amit sajnálok.
Ti hogyan fürödtök? Mi a módszer és mennyi ideig tart? Arra gondolok, mikor a por, a homok beivódik a bőrbe, szinte eggyé lesz vele izzadás által.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Az egynormás nemgondolkodás a lényeg itt: A Szer. Egy magunkon kívülre helyezett csodaszer majd megoldja. Annyira izgalmas pedig a biodiverzitás, mint olyan, még ha egyre nehezebb is vele (mint egy makacs tini vagy demens öreg). A fogyasztóiságba belenevelt szerhasználó esetében nem tudom nem hibáztatni az egyént is.
-
totron
addikt
[link] Kicsit szerintem túlértékeli saját magát, nem túl objektív, nem lesz attól valami a világ legjobbja, hogy a saját kéz munkája benne van. Arról pont nem esik szó, hogy hány év után fordul termőre... Kétségkívül egyre inkább opció kacsintgatni ebbe az irányba.
-
totron
addikt
válasz soldi3r #16552 üzenetére
Tábortűzre, mint a szalonnasütés megkerülhetetlen elemére azért lehet hivatkozni saját telken belül, nem túltolva természetesen, a szél is elül addigra estére jellemzően. Amíg volt tó, víz - akár távolabb, az is elég a jelenléthez - és nem kebelezte be azt a klimatikus változás, addig volt szúnyog kérdés is, na azóta nincs. Füstölő az ágy mellett szobában beválik azért bizonyos pontig, de volt, hogy elővettünk nagy kondért, abba száraz füvet tettünk némi zöld fűvel vegyítve és meggyújtottuk, bent. Talán balkáninak tűnik a dolog, de volt annyi idegkeltés és fájdalom és Pause vagy Stop gomb sem volt mellékelve, hogy ez így bőven megérte. Később kiszellőztettük. Olyan időszak is volt, hogy ha 22h után nyitottunk ablakot csak és kihagytuk az esti csúcsot akkor teljesen rendben volt a dolog, nem kellett küzdeni.
Magas fokú rosszszúnyog-élmény is tudom, hogy mi, horgászat közben, este, víz közepén, csónakban nem igen van menekvés, olyankor az ember imádkozik egy vadászkésért, hogy lehánthassa saját bőrruháját.Rendszer van és körforgás, a tik felszedi a mérges táplálékot, belétek is bejut. Ezt semmilyen ideológia és csilozófia vagy gyorseredmény-akarás nem írja felül.
A szilva tényleg nem a legerősebb, de eszünk. Az EU-s baszás óta egységes tarifa van alkalmazva mindenre itt, visszatértünk egy régi klasszikushoz, bordói lé néven találod a butikokban.
A víz és szappan messze nem elég, az még a félmunkánál is kevesebb, a mélytisztítás részére vonatkozott a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Csabroncka #16580 üzenetére
Mondjuk sokan hiszik, hogy a medencébe tett "kék fény", "kértünk bele kéket" (UV-C) nem rontja a szemet, valójában marhára de. Na ez nem olyan, a párolgó verzió viszont ebből is káros. Egyszerűen idegméreg, ami a szúnyogra olyan mértékben hat, hogy kimúl, értelemszerűen hat az emberre is. Fejfájás, szédülés, dekoncentráltság volt amíg próbálkoztam ilyennel, gyorsan fel is hagytam. Ugyanígy a jaúl megöblítőzött, száradó ruhák közelében..
-
totron
addikt
-
totron
addikt
-
totron
addikt
Villanypásztor, kukoricacsűr témakörök. Szóljon hozzájuk aki tud vagy szeretne. Csűr esetén extrém magas rágcsálóknak való kitettséggel számolva. Milyen szellőző borítást lehet alkalmazni ilyenkor ami véd, de mégsem pállik, penészedik be? A klasszikus léces konstrukció tehát nem játszik.
-
totron
addikt
[link]
Gondozd a kerted/udvarod, a vegyszer sem fogja eltüntetni. Annyira semmiképp, mint amekkora kémiai terhelést rósz vele az élőkörnyezetedre és magatokra, meg igazából effektíve sem. Egyszerűen nincs arányban a kettő, szennyezés és "hatásfok". Párhuzamként említhetjük a tarackot, azt is szinten tartani lehet csak, előveteménnyel, talajtakaróval, valamilyen elnyomó bioágenssel. -
totron
addikt
Igaz, hogy a nép ajka könnyen démonizál, de amennyire én látom, ezek az invazív esetek egy skálán mozognak, szóval létezik a többféle igazság. Nem egyformán ideális a talaj, a körülmények ezeknek az átkoknak sem, csak a haszonnövények felől nézve élnek meg "minden körülmények között". A mérték nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Dorian #16706 üzenetére
10x? Hm. Mi akkor, ha nem papsajt?
(#16705) Egon, bocs, új tabon nyitottam meg a képed a teljes méret miatt és összekevertem a guglikeresős tabhalommal. Továbbra is nagy hasonlóságot látok, de úgy tűnik tévedek. Ronda? Szubjektív. Nem az angolpázsit szubkultúrája ejtett rabul csak?
(#16709) ncc1701, ebben egyetértünk. Minek mindenen idegeskedni?
-
totron
addikt
Megennétek egy olyan levest, amibe egy olyan félmeztelen személy hámozta a krumplit, répát, tette bele a húst, aki 1 perccel előtte a szőlőből jött? Amely szőlő 1 héttel azelőtt volt bordói lével lepermetezve, viszont még ennyi nap elteltével is masszívan ott van a szer szagban, hatásban, párolgásban? Tehát a le nem mosott felsőtestéhez közel voltak a levesalkatrészek, úgy kerültek bele aztán.
-
totron
addikt
No de ha ártalmatlan rám semmiképp nem az akkor miért van várakozási ideje, eleve? Tudván tudom, hogy bordói volt. Vagy teljesen szagtalannak érzékeled azt? Bélrendszeri/gyomorrákot kerülném.
Szerk.: kén is játszik egyébként mellé, igen.(#16713) Dorian, értem, akkor beesik majd valaki talán aki jobban tudja ezeket nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Kánikulától függetlenül ejti le?
(#16741) Csabroncka, mitől lyukdhat ki? Mezei rozsda? Régebben sem voltak tömegesen leejtések kilyukadás miatt vagy igen? Kérdezem, én már a PVC-érában kezdtem.
A rugós szelepek inkább a kalapács ellen jók...
Kalapács?(#16732) Batib a nyomóoldalt lezárva-kinyitva jó lett
Ez mit jelent?A kezdeti prüszkölés a hibajelenség mostanra, a gyenge nyomás megszűnt?
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
2-4 hetente locsolás, azt mondja. Meg hogy a gombák. Tőhöz kell locsolni és akkor lehet este is, ideálisabb sokkal, persze erről megoszlanak a vélemények (de miért). Ha már elpárolgásról ír, önmagának mond ellent a reggeli-délelőtti időpontokkal is (egy estéhez képest). Akadnak nyilván szembenállások és súlyozni kell, de akkor is.
Egy másik videóban a gyökérmélységek felől taglalja a locsolást, azaz hogy értelmetlen már egy tiszafánál is próbálkozni, mert úgy sem jut le. 2 fenyő száradt itt ki tavaly és akkor még nem is volt egybefüggő ~40 fok több napon át, most meg van. Olyan 2 hetet fog összesen felölelni ez a kemence üzemmód idén, reméljük ennyivel beéri.[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Vision #16820 üzenetére
Mindent lehetne, de a népek az erdőt fogják megenni vagy hogyan képzeled el? Az élet nem fekete-fehér, nem csak fekete földeket birtoklók szeretnének megélni, ők is, hova menjenek, mit csináljanak? Az alföldi földek töredéke jó, annál is kevesebb legjobb föld, rengeteg a félsivatag. Az EU előtt még megérte elővetni, alaposan betrágyázni azokat, a terményen bőséges bevétel mellett túl lehetett adni, csak csinálni kellett - befektetett munka, nagy eséllyel garantált, jó haszon. Mára minden megfordult (gazdasági környezet), de legalább még mellé is jön a termőréteg nem elhanyagolható silányodása (műtrágyázás, mélyszántás). Ahol eleve is tré volt az alapfelállás, ott mára csak homok van, nem kevesen be vannak ragadva, mert egyszerűen nem éri meg a földekbe semmit tenni, te is irod a nullára kijövés okát. Mindezek ellenére a termőterületek csökkentése mégtovább rontana a helyzeten, aki nem tudja megfizetni az alapélelmiszert sem, azt nem sűrűn foglalkoztatja a globális helyzet.
-
totron
addikt
válasz Vision #16824 üzenetére
Nem ütöm, te nem látod a világot részleteiben. Mintha egy űrállomásról, tehát jó távolról szemlélődnél, ahonnan minden egy kétállású kapcsoló segitségével rögtön megoldható, jóra forditható volna. Az alapélelmiszert is éppenhogy kicsengető réteg létezik, szemmel jól láthatóan méghozzá. A takarmánynövény miért nem számit? Láncolat van, nem Tesco-polcon termés/semmiből való teremtődés. Szóval nem teljesen értelek. Az afrikai példával mit közölsz tulajdonképpen? A mikro- és makroökonómia dinamikái ennél valamivel összetettebbek - nem igaz az, hogy mindenkinek jut. A fejlődő országok/térségek is heterogén képet mutatnak ez ügyben, de még a jóléti államok is valamilyen szinten.
(#16827) G@ben, időnként törődsz vele kicsit és rendben tartható. Nyilván itt is igaz az, hogy nehezebben vet gyökeret, ha nem parlag talajra érkezik, tehát csinálj konyha- vagy virágos kertet, bármi, ami tápanyagot vesz ki.
-
totron
addikt
válasz Vision #16834 üzenetére
Miben látod az elindulást vizügyileg?
Azt is vedd hozzá, hogy ha beüt a crach bármely formája, a szántó lesz a legértékesebb. Az erdőtörvényt sem lehet figyelmen kivül hagyni: amit beerdősitesz azt utána nem lehet visszaváltoztatni már szántóvá, mi több, újratelepitési kötelezettséged is van. Vannak akik emiatt inkább szabadulnak a földjüktől, millión felüli tétel. Ahogy a kényszervágás sincs ingyen. Ha állami kezelésben gondoltad, az megint más.
A sok kis "érdemben"-eket nem vagy hajlandó látni, még mindig azt mondom. Úgy is mondhatnám iróasztal mögül szakérted a területet.
-
totron
addikt
válasz Vision #16836 üzenetére
Az érv kezdődjön ott, hogy látod a föld- és erdőtulajdonos szemével a dolgot. Nekem is van több parcellám ami áll a fent taglaltak miatt, mégsem egyszerűsitem le, ahogy te teszed. Egészen egyszerűen azért, mert a gyakorlat árnyaltabb ennél. Ha kijönnél az iróasztal mögül, magad is láthatnád. #no__offense_meg_minden
Mindent át lehet irni, részigazság, egyben megint az űrből, elnagyoltan tárgyalod a témát - aminek jóval kevesebb értelme van, mintha testközelből is tennéd. Jelenleg nincs átirva a törvény, maradjunk ennyiben. Hogy mi miből lett, meg mi volt, mi lehet és mi lehetne, mindezeket nem tudod megenni. De a foteltudomány pont ezeken a téma körbetáncolásául szolgáló elemeken alapszik, a párizsis zsömléből meg kimarad a párizsi.
Csak hát nehezen változik a szemléletmód.
Visszatérünk rá, ha sikerült átültetni a gyakorlatba. Pont ez a baj, hogy a károgás, tervezgetés (politikai nagyotmondás-süketelés) szintjén nem újkeletű. Nem újkeletű, mégis sikerült megvárni a mostani állapotot és mégilyenebbeket is, hiszen mire lendületbe jön a gépezet, az nem 1-2 hónap. Mindig akad magasztosabb érdek, hurrá.
Lehet keménykedni, meg bandaháborúzni, de a nap végén a fegyvert sem fogod megenni. Az igaz, hogy fegyverrel megszerezni az élelmiszert a legkönnyebb.
és kész
Meghivlak kapálni, elfelejted az ilyen érveléseket, ne félj. Távol vagy a valóságától, legalább ezt fogadd el és adj róla jelet, mert ez igy szörnyű: hajlithatatlanul irsz valamiről elnagyoltságokat, amit működő készegésznek hiszel vagy legalábbis akként akarod eladni.(#16839) Stylewars_kp, a régi idők vizgazdálkodásához való visszatérés is részmegoldás lehetne maximum, kitörölheted vele a segged, ha újdonsült árterületre esik a földed: megint csak kevesebbek fognak örülni, mint amennyien nem. Nem összetévesztendő a jelenség persze a szükséges rossz fogalomkörével, nyilván egy változásnak nem csak nyertesei vannak. Az sem biztos ráadásul, hogy hosszú távon beválna akár az árasztás, akár a szakaszolás. A jelen helyzet is tarthatatlan már persze.
A szántóvá alakitás jó is, meg nem is, valamit enni, termelni kell. Értem az erdő-érvet, de egyre többen leszünk, nem az a jó irány.
-
totron
addikt
Rentábilisan..
Ha saját részre tudsz termelni, mert mondjuk meg tudod védeni, más opció meg nincs, akkor az elég rentábilis. Még silány termés esetén is. Más műfaj persze mint leemelni a polcról pénzért. -
totron
addikt
válasz Vision #16845 üzenetére
Nincs ingyen, erre irtam, hogy más műfaj. De az, hogy szélbe kiáltott lenne, azzal hadd ne értsek egyet. Hogy neked derogál megfogni a szerszámot - feltételezem - és nem tetszik az ezzel járó kötelezvény, az meg egy szubjektiv tényező (meg tömeges is egyben). Ettől függetlenül mintha szinte minden egyébre idővel rákerülne a fenntarthatatlan plecsni. Miért is kell leszólni akkor? Léteznek akár 65%-ban önfenntartó gazdaságok - hülyeség lenne? Értelemszerűen az sem út, ha mindenki elkezdene gazdálkodni, már jó ideje nincs annyi termőföld, kedv meg amint lehetett és engedte a kapitalizmus, gyorsan el is párolgott, elfelejtődött, földműves felmenők letagadásra kerültek.
Ha az általad vázolt egyszerű vizgazdálkodási paradigmaváltás atombiztosan elhozná a kánaánt, miért nincs már meglépve rég? Egészen biztosan csak az átállás költségei képeznek gátat?(#16846) Rive, mi a megoldás hát a túltermelt javak igazságos szétosztására?
-
totron
addikt
válasz f4lcon #16863 üzenetére
Szerintem elbeszéltek egymás mellett most. Igaza van nagyon a diverzifikáció fontosságában.
Egyébként mire nyargaljon át egy földműves?
(#16861) Stylewars_kp, persze hogy nem smafu, ezért irtam, hogy tarthatatlan, bár takarja a problémát az EU-tagság ténye és a működő világgazdaság/áruszállitás. Lesz itt még visszanyaló fagyi, még akkor is, ha az már rég elolvadt.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz f4lcon #16873 üzenetére
Azt fontos megérteni, hogy nem csak fejőgép van, hanem kézzel is lehet fejni. Ez csak a mai, fogyasztói emberben kelt felháborodást, muszáj valamit változtatnunk, a fenntarthatatlanság szó már előkerült és el is csépelt, viszont van létjogosultsága. Tömegtermelés szintjén nyilván igazad van. Nem látom az out of the box gondolkodást nálad sem és ez a legnagyobb probléma. Látod a fától az erdőt? Nem ment fel minket az, hogy a fogyasztóiságba szocializálódtunk bele. Kényeskedő 5 évesek vagyunk, akinek minden is kell, csőlátással, fasza.
(#16872) ncc1701, hát te nem is tudtad? Mindig jó reklám médiakompatibilisen megőrülni. Bár lehet, hogy simán csak a bevett tengelyen való sikertelenség okozta dac, büntetni kellene. Eltolódott agyi kémia/keserv mellett is ugyanúgy fennáll az élelmiszerpazarlás ténye. Amikor a termelő is képtelen már megfelelően súlyozni, mert csak a dollár (forint)jelek pörögnek a szemében. De kívülről nézve sem számít ez, mivel hát túltermelés van, körbeértünk..
A média - közönség relációjában meg tipikusan se füle se farka történet az ilyen esetek leközlése; van egy kis sajnálkozás a fotelekben, meg máshogy kellenézés és felejti is. Ironikusként is lehetne értékelni a gépezet hibájára adott pazarlást.(#16874) Stylewars_kp, forgatásos... De minek változtatni.
Rive, még mindig várom a választ az egyenlő, "igazságos" elosztásra a túltermelésből fakadóan. Miért olyan nehéz ezt a paradoxon-göcsörtöt kiegyenesíteni?
-
totron
addikt
Akkor lóbaszó vízágyút és vízágyúzást láttam, hogy ekkorát szerintem még soha nem is, kukorica. Lékköri aszály ide, lékköri aszály oda. Kiwi vagyok, a tulaj kijön-e így nullszaldóra vagy engedeti el azt is. Az ember nem csak racionális cselekedeteket űz.
(#16919) enginev3.0, vadcitrom van itt már vagy 15 éve, áttelelt mindig. Az elkövetkezendőkben meg ezzel mégkevésbé lesz gondja ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Dorian #16906 üzenetére
(#16906) Dorian, tényleg ennyi a titok, avagy értelmezés kérdése. A FixTv-s Restart c. műsor Vendije is erős meglepetéssel reagálta le a lucerna-ajánlást, mint gyepmegtartó megoldást. Szépen lassan visszatalálunk az értelmes igényekhez.
(#16917) Stylewars_kp, +1.
(#16910) Dorian, +1.
(#16909) enginev3.0, mitől hinnéd el, hogy nem jó és felesleges irány a gyomirtó? Nem gondolat nélkül támadom és irtom, akik viszont alkalmazni akarják nem sok logikát látok a cselekedeteikben. Nem univerzális csodaszer, de legalább sok esetben még célzottan is tré. Tanulni kell és fogadd barátoddá még a türelmet is.
(#16902) H-Zol, mit adtak be neked? Darázs- és ellátás fronton is kérdem.
(#16899) H-Zol + btraven, jó helyen kell kitámasztani, illetve már a metszési-virágzási időszakban megkezdeni a termésszabályozást. Mindenképp megvan a böjtje egy túltermett szezonnak.
(#16896) H-Zol, az komoly. Hektikus-e a dolog vagy minden évben hozza ezt a mennyiséget?
-
totron
addikt
válasz Stylewars_kp #16925 üzenetére
Atya ég, megér ez ennyit? Megér bármennyit is?
-
totron
addikt
válasz mauimagic #16941 üzenetére
Önmagába forditott PET palack, benne ecetes vagy cukros vizfolyadékkal. Érdemben hatékonyabb nem létezik tapasztalataim szerint, a marketingek által megkreált párhuzamos univerzumokban persze de, de minket nem az érdekel. Talán még a lentebb irt feromonos téma, de hm.
(#16944) soldi3r, a védelembe vevéssel sincs feltétlenül baj. Nyilván aki termeszt annak ezek az állatok kártevők lesznek, a félremenésekben gazdag anyai ösztönök meg óvják az élet minden formáját is, differenciálatlanul. Mondjuk ők nem gazdasszonynak valók. Nem tetszik viszont a gunyoros hangnem amivel illeted a topikot, nem hiszem, hogy valaha is agyatlan szélsőségek lettek volna itt. Persze nézőpont kérdése.
A fácán még a nagy ellenség, ilyenkor is.(#16945) Batib, ugyanez volt a szimptóma szar kút esetén itt is. Tipp volt még, hogy beomlott/elérkezett élete végéhez, de nem, csak a sok éves PVC-illesztés elengedése miatt kapott levegőt és ez a már emlitett ciklikusságban tudott kifejeződni. Aztán végül sikerült ragasztó nélkül megoldani; csak körbe lett tekerve és az új kútfej önsúlya már intézte a többit. Na meg a rá visszahányt anyaföld. Azóta megy mint ló.
Ha jól értem pillanatnyila folyamatos a hozam. Jó a Jet, de hosszú távon szerintem nem köszöni meg.
-
totron
addikt
Más ez a kánikula mint amit megszoktunk, az egybefüggő 40 fokok nextlevel szintre teszik az időjárást, létezést. A minap is tekertem, hát sikerült megérkezni a teljesitőképességem határára. Árnyéktól árnyékig haladás, küzdés a nem elájuláson. Tegnaptól már viselhető újra, visszatért az - ~35 fok - ami eddig a maximum volt.
Egyes helyeken az eső megszüntette a légköri aszályt, teljesen más a szellő is igy. Amiket én láttam kuki táblák többségükben zöldek, 20-30%-os sárgultsággal. Van persze ami 100%-osan megadta magát, de ez a látvány, az őszi hangulat, gyümi fáknál termésledobálás sem ma kezdődött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Formula-1
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest