Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeriko2

    tag

    válasz Espla #1643 üzenetére

    "Bocs, de ne adj ilyen tippeket."
    Szivattyú vásárlás nem olyan dolog, hogy bemegyek a barkácsáruházban és leveszem a polcról a pénztárcámnak megfelelőt. A felhasználáshoz és a kút adataihoz kell mérni.

    Akkor szerintem olvass vissza, próbáld értelmezni, mi volt a kérés: "nem menne róla öntözőrendszer, csak pár csapra lenne..."
    Azaz a kútról semmi adat, felhasználásról semmi. A tanácsomban odaírtam, hogy "Ha általános célra kell, arra szerintem megfelel." Ezt most is tartom, az árához képest egy jó tudású szivattyú, átlagos célra nem fog benne csalódni senki, akár öntözőrendszert is el tud látni. Feltételezem, ha 80 méter mély kútról lenne szó, akkor azt írta volna a kérdező.

    Egyébiránt összeraktam már pár rendszert, tartályosat is, áramláskapcsolósat is. Az áramláskapcsoló szerintem több okból is praktikusabb: kisebb az egész rendszer, nem ingadozik a nyomás, nem kapcsolgat gyakran a szivattyú (a ki-be kapcsolgatás erősen terheli a szivattyúkat). Az áramláskapcsoló hátránya, hogy folyamatosan megy a szivattyú amíg folyik a víz, emiatt picivel többet fogyaszt. Ha nem öntözőrendszer megy róla órák hosszat, ez havi kb. 100ft-os plusz áramköltség.

    Jelleggörbét kérni csapról történő locsolásra / vízkivétre meg kb. olyan, mintha a gyereked elesik, lehorzsolja a térdét, és kihívod a mentőket, patikamérlegen méred ki ezred grammra a kenőcsöt amit rákensz.

Új hozzászólás Aktív témák