Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
válasz bringasisti #12600 üzenetére
Hagyd benne a vízbe. Folyamatosan pótold a vizet. Tavaszra, mire kiültetnéd gyökeret fog ereszteni. Csak télire vidd be valami világos, de fagymentes helyre. Esetleg néhány szálnál kipróbálhatod, hogy a kérgét leszeded. A gyökérnek nem kell áttörnie a kérget is. Nekem a májusba vízbe rakottak már gyökeret eresztettek.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
bringasisti
őstag
-
Panthera
őstag
válasz bringasisti #12600 üzenetére
Ha nem rothad, hagyd még. Egyébként miért nem szedsz fel legyökerezett hajtást inkább (már ha vannak) ? Én soha nem kínlódtam a gyökereztetéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
válasz bringasisti #12606 üzenetére
Próbáld meg még az idén. Borostyán még ültethető.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
t72killer
titán
Gombaölőszereken törpölve: tudok szerezni finom kénport, ebből lehet valami olyat keverni, ami hazavágja a lisztharmatot?
A paradicsomvészre, amiről nemrég panaszkodtam, bordói lével fogok próbálkozni, tejsavót-nyers tejet itt nem tudok beszerezni .
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Alapvetően nem rossz a kertben a füves rész, de azért a fűnyíró gurul simán amikor nyirom. Szerintetek mivel lehetne segíteni ezen, azon kívül, hogy az egészet felasom (robikapa, bobcat, stb)? Gondolkodom a gyepszellozeton, mert úgy veszem észre, hogy sok az erős fűcsomó, inkább azok miatt lehet. Gyerekek vannak, még kutya is, emellett gyümölcsfák, ezért a full felásást elvetem, valamilyen köztes megoldás kellene, persze nem golfpálya a cél.
link
Köszi a válaszokat!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
ncc1701
veterán
válasz Flowtation #12611 üzenetére
Teljesen jó ez, ahogy elnézem. Ha nagyok a fűcsomók, akkor az szerintem a fű fajtája miatt van. Ezt apránként felülvetéssel is tudod befolyásolni.
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz Flowtation #12611 üzenetére
Amikor falun laktam akkor én is ilyesmit tapasztaltam:
1. régebben rendes fű volt az udvaromon, majd
2. új fajta vásárolt-füvet vetett a szomszédom, ez átterjedt az udvaromra is
3. aztán vagy 10 év múlva egy 3. vad ismeretlen alacsony növésű invazív fűfajta véget vettet a bulimnak .Mivel utána költöztem el onnan, ezért már nem foglalkoztatott, hogy hogyan szabaduljak meg e 3. fűtől .
[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Kerti csapot aknában elzárom télére,ha a csőben marad víz az mennyire okozhat kárt ha megfagy? -
hiperFizikus
aktív tag
a víz-jég térfogata kiterjed, ami a nagyon szilárd üreges tárgyakat megrepeszti: üveg, porcelán, fém, ...
ha rugalmas e tárgy akkor talán nem
Tehát nagyon ajánlott vízteleníteni ! - persze a föld nagyobb mélységére nem terjed ki a fagyasztó hideg, amit számszerűen nem tudok .
-
kugli
aktív tag
Köszi a válaszokat fagycsap kérdésre!
Sajnos nem fagycsap van az aknában,sima 3/4" golyós csap,utána be van iktatva egy menetes "vakdugó" és legutolsó a kültéri klasszikus vízcsap. Nem nagy dolog ugyan,de ha nem muszáj nem tekergetném és tömíteném külön. Csak elzárom, fent nyitva hagyom a csapot. Akkor fagyás esetén nem nyomná szét a csövet?
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Csak elzárom, fent nyitva hagyom a csapot. Akkor fagyás esetén nem nyomná szét a csövet?
Vidáman szétnyomja
Sajnos nem fagycsap van az aknában,sima 3/4" golyós csap
Tuti?
- fotó? Hátha...Illetve ha a lenti elzárás után fent kinyitod, akkor egy fagycsap 'pisil'
- ha tényleg nem fagycsap, akkor alkalmadtán cseréld vagy cseréltesd ki.../// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Stylewars_kp
őstag
válasz hiperFizikus #12616 üzenetére
Tudtad, hogy +4 celsius fokon a legnagyobb a víz térfogata?
-
föccer
nagyúr
válasz Stylewars_kp #12622 üzenetére
Még pontosabban itt körül a legalacsonyabb a sűrűsége
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
hiperFizikus
aktív tag
Vásárolsz 1db nyit-csuk vízcsapot és 1db 3ágú elágazós elemet ! Összeépíted, és akkor csak 1x az életbe kell megszerelned, utána minden késő ősszel gond nélkül ki tudod engedni a vizet belőle : lásd Google képek .
-
kugli
aktív tag
Köszönöm a véleményeket fagycsap témában újra!
-
cOxeR
Ármester
Na megugrottuk a fenyő ültetést, kíváncsi leszek megmaradnak-e, van azért fenntartásom, de bízom benne elég sok meló volt és szépen is mutatnak.
- marhatrágya gödör aljába, fölé egy réteg föld
- talajfertőtlenítő, réteg föld, sok viz
- gödörbe sok víz
- növény betesz (lehető legtöbb gyökérrel/földdel vettük ki)
- sok víz, földet jól tömörít
- másnap újra, sok víz, meg egy kis föld még tömörít
- Amalgerol öntözővíz
- 3-4 hónapos burkolt örökzöld táp
- sok víz (csepegtető is betekerve, vízhozam növelő gombákkal megspékelve)
[kép] -
hiperFizikus
aktív tag
-
cOxeR
Ármester
válasz hiperFizikus #12632 üzenetére
Nem friss trágya és állt egy hetet a gödörben, kellő réteg föld van fölötte.
Mi a mély… mi a káros mennyiség? Ne már… lassan szerves trágyát használni is vétek? -
Dorian
félisten
válasz hiperFizikus #12632 üzenetére
Hülyeséget beszélsz. Azért tesz a trágyára földet, hogy a gyökér ne közvetlenül a tárgyával érintkezzen, így nem égeti meg.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
soldi3r
veterán
válasz hiperFizikus #12631 üzenetére
Hordo fertotlenitesre hasznaljak, a hordoba logatva.
E30 (oo=[][]=oo)
-
hiperFizikus
aktív tag
Nézd, én vagy 25 évvel ezelőtt nem értettem a kertészethez, mert előtte állami alkalmazásban dolgoztunk . Friss trágyával és trágyalével hamar tönkretettem a kiskertem kis-részét ! Tudatlanságból kutyát temettem a körte fa alá, utána ehetetlen lett a körte, bár nem száradt ki a körte fa .
Úgy hogy gondold át még egyszer, mert te fogsz zabálni belőle, ha lesz mit egyáltalán zabálnod belőle !
-
Dorian
félisten
válasz hiperFizikus #12637 üzenetére
[link]
Namégegyszer, talán újraolvasásra átmegy...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
btraven
őstag
Kivágták a fenyőfámat, lett pár kupac fűrészpor a benzines fűrész miatt. Az mehet komposztba?
Kerületi őszi zöldhulladékgyűjtési akció indul. Elmúlt években adtak 1 fekete műanyag zsákot. Közönséges kukazsákba lehet rakni ezt a zöldhulladékot?
(ez nem FKF). -
soldi3r
veterán
-
hiperFizikus
aktív tag
-
ncc1701
veterán
válasz hiperFizikus #12641 üzenetére
Nagy szaki vagy, fenyőről mit fog enni a tobozt?
Btw teljesen jól csinálta, könyv szerint, innen nem rajta fog múlni a dolog.
-
User_2
tag
válasz t72killer #12610 üzenetére
szódabikarbona: marha erős tud lenni, vigyázva próbáld ki, működik lisztharmnat ellen szőlőn és cukkinin is használtam, de tényleg nem lehet túl gyakran
illetve mezei zsurló melegvízes ázat, július aug-ban kellene gyüjteni, de kimész mezőre lehet még találsz fejeket
és
fokhagyma forróvízes ázat, rohadt drága lett, de hatásosnézz utána, máshol is, nem fotelból mondom
egyéb olvasnivaló:
https://www.biokontroll.hu/wp-content/uploads/2022/04/egyszeru-anyagok-alkalmazasa-a-biogazdalkodasban-1-3.pdf
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest