Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz ncc1701 #13798 üzenetére
Én nem lőttem semmire
Nállam elég nagy a kert , ütök le a földbe négy vas csövet az aljába teszem a vastagabb galyakat , utánna az olasz nád , vékonyabb le metszett ágak és egy év egy rakás !
Itt szépen meg tudnak bújni a sünök és pár év alatt semmi nem marad belőlük , szépen el komposztálódik ! -
totron
addikt
-
H-Zol
senior tag
Á Á dehogy a sün egy okos állat ő tudja , hogy hová kell el húzódni [link] , amióta az eszemet tudom , nállunk vannak sünök !
Sőt nagyon nagy szárazságban és ősszel mielőtt téli álomra mennek , etetem is őket , hogy a fiatal sünök át tudjanak telelni , mert ha legyengülve térnek téli álomba el használják az energiát és elpusztulnak !
Valahol olvastam , hogy a kései fialas nagy része télen elpusztul ! -
H-Zol
senior tag
válasz hiperFizikus #13807 üzenetére
Ha utána olvasol , ahol nem érzi jól magát nem marad meg , vagy ha nincs neki elegendő táplálék , de itt [link] olvashatsz rolla !
-
its_grandpa
tag
Csak rendesen ki/elszáradt dolgokat tudsz aprítani, az biztos nem megy, hogy levágom,aprítom. Én ~ 1 évig szárítom a faágakat mielőtt mulcsot csinálok ( mondjuk van rá 900 m2-em).
Amit a fagyalsorról metszek le ( ~ 15m) azt meg fűnyíróval darálom.
Van 53-ért forgókéses, megveszed mind a kettőt és 70+53 az még mindig csak 123, nem 250 -
ncc1701
veterán
válasz its_grandpa #13810 üzenetére
Nana. Én ahogy vágom le a fáról, tolom be a makita aprítóba.
-
-igu-
addikt
Mindeközben kiskertünkben
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-
ncc1701
veterán
válasz its_grandpa #13816 üzenetére
Marha drága lett, kb 3 év vettem, akkor volt 79e. Tavaly egy oleo-mac fűkaszát vettem 180-ért, meg sem merem nézni, mennyi lehetett 3 éve. Gondolom 120e.
Mindenesetre nagyon megkönnyíti a dolgom az ágaprító.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nagyon szép
Nállam is esznek , fakopács nincs , de több fajta cinege , Zöldike , veréb , Vad galamb , egy nagy közös tálcában van napraforgó, búza , kukorica és mindenki ki választja a neki valót a vadgalambok előszeretettel eszik a kukoricát a cinkék a bozótosokon , futó rózsán törik a napraforgót !! -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
Át írtam mert , elnéztem , másik topikban kellett volna menjen
Szeszéjes az időjárás , hol - 10 fok ,rá két napra meg + 15 fok és a hét eleje ugyan ilyen nagy ingadozásokkal folytatódik , hideg , meleg , kettős front , az egészséges szervezetet is le terheli !
[ Szerkesztve ]
-
simico
tag
A több köbméternyi Leylandit én amennyit csak lehet kézzel (metszőollóval, ágvágóval) feldarabolok és zöldhulladékos zsákba rakom, vigyék el a francba. A maradékot meg esőtől védett helyen pár hónapig szárítom, utána nagy lánggal, szinte semmi füsttel pillanatok alatt elég.
-
Toobee
veterán
Sziasztok,
Ilyesmi baromfihálóval van tapasztalata valakinek? Szeretnék egy részt lezárni, mert ültetnék facsametéket, bokrokat. Van ajánlott modell ezekből? -
Toobee
veterán
válasz Chris0321 #13824 üzenetére
Volt egy eresztés, akik inkább sólymok voltak, mint csirkék. Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem, hogy kábé 40 métert repült (vágtuk mi is a tollat). Azt a szériát menesztettem is már Majdnem 100 méter hosszú a telek és 19 méter széles. Ezt a 19 méter szélességet felezném meg kábé a hálóval. Homokos/földes talaj, sajna vegyesesen. Az érdekelt volna leginkább, hogy ez a fajta megoldás jó-e, megfelelő tartás biztosít-e, illetve van-e értelme a villanypásztoros verziónak.
más.: 1 hónap eredménytelenség után végre besétált a patkány az élvefogóba. Majd most kiderül, hogy csak 1 db volt-e (sajna szomszédnál ideális körülmények vannak). Van felvétel is róla, meg kép a döglött jószágról, ha nem ütközik szabályba az ilyesmi.
-
vendingo
veterán
válasz Toobee #13827 üzenetére
Kollégám kertje elhanyagolt volt, nem volt patkány, se semmi, de névtelen bejelentés után csupán arra alapozva, hogy rendezetlen a kert az antsz adott neki x hetes ultimátumot, hogy rendezze a kertet a "patkányok" miatt, vagy jön a büntetés. Ugyanezt eljátszhatod parlagfűvel is.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz ncc1701 #13817 üzenetére
Talán a kertészetbe nem használják, de mint "hiperFizikust" érdekelne engem, hogy mit szóltok hozzá :
https://www.youtube.com/watch?v=GomQQJybOJc
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
its_grandpa
tag
válasz hiperFizikus #13830 üzenetére
>>Mint kertészek, hogyan vagytok a kerti kígyókkal ?
Jól, őrzi a tornácajtót.
ps1: nem kígyó,erdei sikló, védett állat, 50 rugó.
ps2: igen, besz@rtunk, hogy megyünk be. -
soldi3r
veterán
válasz hiperFizikus #13829 üzenetére
Mi a kerdes? Volt nehanyhoz szerencsem. Van egy felig kesz terv is a grabcaden.
E30 (oo=[][]=oo)
-
totron
addikt
válasz its_grandpa #13831 üzenetére
Ilyen esetben el kell költözni, azonnal. Egyszer a szobában találtam siklót, de nem sírtam. Máskor békainvázió volt, szobai desztinációval. ~40 főt kellett begyűjteni. Hogy mi volt a kattanás akkor, a mai napig nem sikerült rájönni. Király még: lótücsök, meg egy pók, ami magyar szemmel giga nagy (név felejtve). Nem folytatom, mert ebédelni is szeretnénk még ma.
-
Barret001
addikt
válasz hiperFizikus #13830 üzenetére
Szerencsére Magyarországon nem sok van Egy gonddal kevesebb.
-
H-Zol
senior tag
válasz ncc1701 #13835 üzenetére
Egy pár éve volt két kutyám a hátsó udvarba ( azóta sajnos öregségben az egyik el pusztult, a másikat el kellett altatni ) na oda ami be ment az élve nem jött ki !
Egy nap jövök haza , mondom az asszonynak , hogy ki nem tudom nézni , hogy mi a fenével szaladgál a két kutya , hát egy szép méretes kígyó volt -
H-Zol
senior tag
válasz Barret001 #13839 üzenetére
Sajnos igen , itt a sárga barack (kajszi) pálinkát, már csak hírből ismerjük
Két éve ültettem itt hejbe vásároltam három kis fát , allítolag a kései fagyok után fog virágozni , a termelő akitől vettem ő állította elő ! Az idén szerintem fognak virágozni , és teremni ! -
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #13841 üzenetére
Enek nincs neve , nem is árulja , csak beszélgettem vele egy kis fa iskola ő és van négy ember dolgozik nálla , és mondta , hogyha gondolom akkor van neki amit ő keresztezett és későn fog virágozni , de még nem virágoztak , de most tavasszal meglátjuk , majd be számolok rolla !
Van viszonyítási alap , mert van 12 különböző fajta kajszi fám amik 2021-22 Ben szinte mind el fagyott de 2023 van , tavaly két fám megúszta és lett rajta anyi , hogy nekünk és a családnak lett lekvarnak !
De sajnos nem tudom azoknak sem a fajtáját! -
soldi3r
veterán
válasz ncc1701 #13844 üzenetére
Mindenki ilyet szeretne, de nem nagyon van. A kesoi viragzasu az 1 vagy max 2 hettel kesobb van, fagy pedig akkor is lehet. Az ujabb nemesitett fajtak ugy ahogy birjak a hidegebb idot, az izuk pedig olyan, amilyen. Nekem pl egyik * cot vegzodesu sem hasonlit az igazi kajszira. A romanoknal meg az ukranoknal tudok 1-1 fajtat, ami viszonylag kajszi izu, de az atlagosnal jobban birja a hideget. En mondjuk az alanyban bizom, pl mirabolanra oltott nem kell.
E30 (oo=[][]=oo)
-
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #13843 üzenetére
Adok hajtást , de tavasszal fotózni fogom , hogy fognak virágozni , van itt vagy 6 fajtám de nem lett megjegyezve a nevük , vagyis hogy melyik másik , kettő van amit még szegény megboldogult nagyapám ültetett de ő 1992 Ben meghalt , azok a fák lassan ki fognak menni , pláne az egyik vagy 14 éve ketté repedt , akkor le vágtam minden galyat rolla , hogy ki veszem , de mindég más jött össze és nyarára szép új galyakat hajtott és foglalkoztam vele és a mai napig meg van !
Majd le fotózom nektek , az a leg korajabbi !! -
H-Zol
senior tag
válasz totron #13849 üzenetére
Itt ott 30 éve ültettem az első gyümölcs fáimat , amiből ki ment egy cseresznye , 20 éves volt és két kajszi, az egyik ki virágzott és úgy ki is száradt 22 éves volt , és a másikat meg támadták a törzsét a kukacok , ő 24 évet élt , és ebből az ültetésből van még két kajszi, egy szilva , egy cseresznye , és két körte ja és két hatalmas dió fa !!
De fojamatosan szépen lassan be ültettem , mindent gyümölcs fákkal , nem számoltam soha össze , de olyan 70 darab gyümölcs fám van !
Olyan volt , hogy nem tetszett és ki vágtam , most is tervbe van vagy 10-14 fa , fel kell mérjem , hogy mennyi fér még el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest