- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Submarine
senior tag
válasz juhaszp20 #5350 üzenetére
Első körben próbáld a ramokat egyesével, esetleg több slotban. Bár 1db-ot elvileg csak egy helyre szabad tenni.
Persze úgy kikapcsolt xmp-vel.
Ha mindkét ramnál jelentkezik akkor még lehet slot hiba, vagy valami egész más. Akár ram vezérlés is a lapon.
Én ram-ra gyanakodnék első sorban. -
tkesy
őstag
válasz Joker88 #5349 üzenetére
Szia,
Szerintem a W10 felrakott mindent, ami kell, így a képekből ítélve. Ha a gyártónál (nem az alaplap, hanem az usb vezérlő) van újabb, mint amit a W10 felrakott, akkor azt még telepítheted, de ha nincs, akkor szerintem csak használd.
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
belfike
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég processzort cseréltem a gépemben, amiben egy Gigabyte EP43DS3L alaplap, és most már E8400 processzor van.A feladatkezelőben rendesen ki van írva hogy a processzor sebessége 3GHz, csakhogy , soha nem éri el. Teljes terhelésen CPU-Z stressz programmal is csak 90% a kihasználtság 2,7 GHz sebesség mellett.A CPU-Z-ben viszont ott a valós sebesség.9*333MHz= 2999,62MHz, 1333FSB mellet. Néztem más programokkal is Pl CPUburn programmal csak max 64%-on ment a proci. Everest/Aida64 100%-nak méri minden tekintetben , csak a feladatkezelőben van eltérés. Valakinek van ötlete miért van ez?(Tudom régi a gép de nekem jó.) -
tomcsi72
csendes tag
Sziasztok, szép estét.
Nekem olyan problémám volna, hogy cseréltem a rendszer vinyót SSD-re és az újy win 8.1-es rendszeren az összes lemezmeghajtó az SSD, és két 1 TB-os vinyót is úgy mutatja mint egy pendrive.
Lehetőség van leválasztáshoz és minden mint egy normális pendrive-hoz.
Mitől lehet ez és, hogy lehetne ezt orvosolni?
Nem csinál valami galibát ez az egész? Vagy valami elállítódott a BIOS-ban?
Az alaplapom GIGABYTE GA-Z68XP-UD3,Intel i5-2500K procival...Előre is köszönöm a segítséget.
-
tkesy
őstag
válasz tomcsi72 #5354 üzenetére
Ettől baja nem lesz, úgyhogy nyugodtan használhatod így...
Eddig nem tudom, hogy ment (IDE esetleg?), de ha a BIOS-ban a "PCH" vagy "G" SATA CTRL MODE "AHCI"-ra van kapcsolva, akkor az aktiválja (az NCQ mellett) a "hot plug"-ot, azaz hogy akár menet közben is fel/le lehet csatlakoztatni SATA-s meghajtókat.>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
-
belfike
csendes tag
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Olyan kérdésem lenne h mit kéne ki kapcsolnom a BIOSba hogy ne világítson a bill kikapcsolt gépnél is?
Ha egyáltalán van ilyen be állítás.... -
tkesy
őstag
válasz speedernet #5361 üzenetére
Bios / Power / Power On By Mouse / Keyboard vagy ErP >>> Disabled
-
Submarine
senior tag
Sajnos az nem az: "Power On By Mouse" = "bekapcsolás egérrel"
Legalábbis az én értelmezésem szerint, és nekem nem is kapcsolja ki ezt a ficsőrt, semmi. Az ErP meg hálózati cucc.Annyit találtam az aktív usb-ről, hogy milyen jó lesz neked, mert tudod tölteni a telódat, akkor is ha a gép ki van kapcsolva.
Szóljatok ha tévedek![ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz Submarine #5364 üzenetére
Az ErP nem hálózati cucc, hanem az System Power State egyik állapotához,- konkrétan az S5-höz,- kapcsolódó beállítás. Amit rosszul mondtam az az, hogy ennek Disabled-nek kell lennie, pedig nem hanem pont hogy engedélyezni kell.
Ha az ErP aktív, azaz Enabled, akkor nem érhetőek el az alábbi funkciók: "Resume by Alarm, PME event wake up, power on by mouse, power on by keyboard, and wake on LAN".
A gépet meg csak úgy tud bekapcsolni egérrel vagy billentyűzettel, ha ezeket ellátod energiával, ergo feszültség alatt tartod, mikor az "ki van kapcsolva". Ami viszont általában együtt jár azzal, hogy az egér / bill világít. Ha ezt nem akarod, akkor kell power on ... dolgokat kikapcsolni, vagy az ErP-t endedélyezni.>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
speedernet
aktív tag
Üdvözlet urak!
Lehetséges olyan h az AX 370 Gaming K3 lap F10 es BIOS -ból kimaradt a CPU VCORE állítási opció? -
speedernet
aktív tag
válasz speedernet #5368 üzenetére
Rá néztem nincs e új BIOS a laphoz és van F20 as.
Fel tettem és ugyan az.
Akkor hogy tudnám a procimat húzmi és tabilizálni ha nem tudok megfelelő feszt adni neki? -
tkesy
őstag
válasz speedernet #5368 üzenetére
Kizárt, hogy kimaradt, az világraszóló baki lenne... De inkább gyere át a Ryzen-es topikba, ott hamarabb meg fogják tudni mondani, de valahol a M.I.T almenüjében kell lennie...
[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
És valóban! Hálásan Köszi!
Még egyet szeretnék kibogozni, az pedig a bootolás.
A lényeg, hogy nem tudom kikapcsolni azt, hogy az odd-n ne keressen indításkor semmit.
Van ugye a boot sorrend:
- Boot Option #1
- Boot Option #2Aztán mindenek van "x" Drive BBS Priorities-je (a képen csak HDD-nek van mivel gondolom, nincs benne más - a manualból való)
És hiába van minden Disabled-re állítva, első bootoláskor mindig kattogtatja az ODD-t.
Gondolom valamit a "Disabled in BBS Order"-el kel kutyulni, csak nem jöttem rá mit.
Annyit szeretnék, hogy csak az "P01" SSD-ről akarjon bootolni, semmi másról.Csak nekem tűnik a giga ilyen "jobb kezemmel vakarom a bal fülemet a fejem mőgül"-nek?
Van egy régebbi MSI lapom is, azon minden egyértelmű, mint a fakocka sarkai.[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
-
Submarine
senior tag
Az mondjuk lehet.
Ha Disabled-re állítok mindent amit hagyjon ki, akkor újraindításkor, nem is kattog az odd, csak a következő tiszta indításkor. Lehet ez már bios hiba, nem tudom.., frissítettem is egyszer már a legújabbra, de az csak új micro code-ot tartalmazott, változást nem hozott.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
Hang ügyben tapasztal valaki bármilyen (furcsa) jelenséget Win10 alatt?
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Egy - számomra - érdekes, furcsa (?) hibába botlottam. Ha berakok egy NVMe SSD.-t az alaplapba, akkor a PCIe x16 1.-es slotban használt videokártya Display Port kimenetén nincs kép. DVI-on van. Normális ez? Gigabyte H170-D3H alaplap legfrissebb bios-sal. Valamint az is furcsa, hogy az amúgy nem raides alaplapban a Win10 Pro ( Hard Disk Sentinel ) RAID tömb részeként látja (azaz ezért nem látja ) az NVMe-s SSD.-t. Ez most alaplap hiba, kompatibilitási probléma vagy az SSD problémás?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
atees
őstag
Sziasztok! Van egy gigabyte ep43 usb3 alaplapom lefagyott a win, majd ujra aksrtam inditani a gépet de csak kb 15 rovidet sipol es nincs kep. Kivettem a videokartyat akkor nem csipog az vissza utana megint, azt jelzi higy elhalt a videokartya? Koszi!
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Julot
aktív tag
válasz Submarine #5381 üzenetére
Azt hiszem az egész szitu egy szarvashiba tanúsítványa, ugyanis én hibáztam!
Tehát az alaplapom egy Gigabyte H170-D3H rev1.0 F23c BIOS-sal. A hibát ott követtem el, hogy a BIOS ( UEFI módban használom ) Peripherals menüjében a SATA and RST configuration menüjében a SATA vezérlőt AHCI-n hagytam. Tudtam, hogy az SSD NVMe vezérlős, van külön NVMe controller menüpont is, így nem gondoltam hogy a SATA vezérlő beállításához nyúlnom kellene. Pedig kellett! Két lehetőség volt: AHCI vagy Intel RST Controller. Amikor az utóbbira állítottam és így indítottam el a gépet ( csodálkoztam is, hogy AHCI-vel telepített Win10 elindul... ) telepítenem kellett az Intel RST driverét ( a legfrissebbet ami letölthető az Inteltől, mert a korábbiak pl. a Gigabyte alaplap típus honlapjáról letölthető nem működik megfelelően ) és így már helyesen ismerte fel a win az NVMe SSD.-t!Sajnos a Display port probléma továbbra is adott, bár a hétköznapi használatban nem nagyon látom hátrányát. Annyi, hogy ha áramtalanítom a gépet, a Display port nem ad ki jelet. el kell indítanom DVI.-on, utánna win10 alatt átkapcsolom a monitort DP.-ra, és utána már megy ki-bekapcsolás után is. Ráadásul ez volt több videokártyával is Ati, és Nvidia-val is, és másik alaplappal is... Most egy Nvidia Quadro FX1800 van bent. Szóval nem értem, arra is gondoltam, hogy a Display port kábel a hibás, vagy esetleg a monitor (LG UM55-P)? Nem ma kezdtem a hobbyinformatikát, de erre nem tudok magyarázatot adni. Átrágtam magam mindegyik BIOS beállításain, a másik lapnál ( Z77x-D3H ) az init display first PCI.-ra volt állítba, a H170-D3H-nál PCI 1. Slot, tehát passz. Annál is inkább, nem értem, mert ha videókártya, akkor a DVI kimeneteken sem lenne jel. de van! Alaplapi video letiltva. Nem értem.
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
HartgeH3-2.8
addikt
OFF: Srácok egyre szarabb ez a Win10.....Megint visszatért egy problémám a legutolsó frissítésnél.
ON: Szerintem ha lemegy a mostani már beígért munkám BIOS frissítés lesz és új rendszer.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Submarine
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy egy Gigabyte GA-B85N Phoenix alaplapon a power és HDD led hány Volt-tal üzemel? Szeretnék a házon kívül is egy pár ledet beüzemelni hozzá.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
belfike
csendes tag
Sziasztok!
Egy Ep43DS3L lappal kapcsolatos hiba "megoldásának " kapcsán írok. Szóval a feladatkezelő és a "perfmon" gondok.
Szóval az a helyzet ha valakinek , -és nem csak azoknak akinek hasonló korú lapjuk van és nem csak Gigabyite- ilyen problémája akad hogy nem mér pontos értéket az említett két alkalmazás , viszont más programok a gép helyes működését mutatják,igazából nem kell kutatni a hiba okát. A Win10 ezen alkalmazásai nem minden lappal és konfigurációval működnek helyesen. (Angol oldalakon sok volt olyan illető akinek a 3,9 Ghz prociját 5,1 Ghz nek látta . )A perfmon , már a Win 7-nél sem ment minden lappal.Nálam, azt mutatja hogy minden alacsony viszont a gép jól teljesít , stabil , már a korához képest.
Szóval csak ezt akartam mondani.
És köszi a segítséget. -
HartgeH3-2.8
addikt
Feltettem a legújabb bios-t, bekonfigoltam ismét mindent.
Érzésre mintha még gyorsabb is lenne. Minden esetre pipa, pipa.
Ami fontos, rájöttem miért nem ment fel korábban. Bios frissítés előtt nyomtam egy load defaultot, és tökéletesen pöccre felmentH170-D3H - F23c - 2018
Ha kell a cpu check progi:
[link][ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5391 üzenetére
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Killer01 #5392 üzenetére
Legújabb bios ha fent lesz, akkor pipa kell legyen mindkét oldalt
Eddig úgy tűnik minden tökéletes az új biossal.
-
ironer23
csendes tag
Szép jó napot!
Van egy Gigabyte 970A-DS3P FX tipusu alaplapom. Elméletileg támogatja az 5.1-es hangot is, viszont csak 3 Jack csatlakozó van összesen rajta: Mikrofon(pink) Kimenet(Zöld) Vonalbemenet (kék)
Milyen modon lehetne megoldani az 5.1-t? A választ előre is köszönöm -
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5393 üzenetére
Ezt értem, de miért vagyok védve a Meltdown-tól ha nem fríssítettem biost? Vagy azt win update/víruskergető is kivédi?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Killer01
Lényegében:Spectre ellen: Firmware frissítés véd csak.
Meltdown ellen: szoftveresen is védhető (pl Win10 update)
A gyártok által kiadott biossal le van védve Spectre ellen is.Majd írd meg tapasztalsz e valahol változást jó vagy rossz irányba.
Én semmit nem vettem észre megmondom őszintén, sőt full nulláról bekonfigoltam a biosom és érzésre még gyorsabb is a gép, mint korábban.ironer23 Pontosan milyen eszközt szeretnél rajta használni?
A többi szín osztja ki center, front, rear[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #5396 üzenetére
ok, ha lesz 1-2 szabad órám felpattintom a bios-t (mivel tuningoltan használom a rendszert kell időt szánnom az új bios korlátainak a megismerésére )
-
ironer23
csendes tag
válasz HartgeH3-2.8 #5396 üzenetére
Typhoon márkáju olcso régi 5.1 pc-s hangrendszert. Hol tudom ezt beáálítani pontsan? Beállítottam a szoftverébe 5.1-re de a hátsók illetve a center-subwoofer meg se szolal
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz ironer23 #5398 üzenetére
Én már váltottam SB Audigy-re, de emlékeim szerint kell ott legyen a Realtek hangkártya szoftverébe egy menü ahol átkapcsolod sztereóból 5.1 be és onnantól meg kell szólalnia. Ha nincs fent a szoftver akkor tedd fel mindenképp akár az alaplap gyártó oldaláról akár a Realtek.
Hasonlóan:
[ Szerkesztve ]
-
ironer23
csendes tag
válasz HartgeH3-2.8 #5399 üzenetére
Azzal váltottam át 5.1-re és egy mukkanás sincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest