Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stellaz

    addikt

    válasz Remus389 #113297 üzenetére

    Jelentős részben egyetértek veled:

    NDH30: kicsit zajos volt a környezet, de hol a mély? Sehol. Plusz a cég képviselőke beszélgetett mellettem, ezért lecsavarta a hangerőt, mikor a fejemen volt a cucc. Az építési minősége mondjuk magáért beszél.
    - STAX: jól szólt, volt mélye, rendben volt. Nagyon hülyén néz ki.
    - Erzetich: a nagyobbik kifejezetten élénken szólt, zajban sem volt probléma hallgatni. Kicsit talán hideg a hangja. Nem rossz cucc. A kisebbik is jó, de egy kategória lépés vissza.
    - Márton Auditól volt ott Márton, aki egy Beyer DT880 (600ohm) moddot mutatott egy csendes helyen (lépcsőház). marha jól szólt, közvetlen, van benne mély, beszarás. Közvetlen az Erzetich után nem tűnt visszalépésnek. 100 rugó a modd felára, mod nélkülivel nem tudtam összevetni.
    - Sennheiser HE1: nem volt ott senki, ezért viszonylag többet tudtam hallgatni, ráadásul a saját tracklistámat, igaz nem volt néma csönd. Most elmaradt a wow érzés, de nyilván atom jól szólt. Lehet, hogy hülyén hangzik, de leginkább a mostani moddolt HE400SE + K9 AKM-re hasonlított a hangja, csak mondjuk egy (legyen kettő, de csak mert nagyon hülyén hagnzik az egy) kategóriával szólt jobban. A 69 ezer eurós árat szerintem semmi nem indokolja.
    - Sennheiserek + saját 1 milliós erősítője, saját tracklist:
    HD620s: szerintem jól szól, jobban, mint a 660s2. Van mélye, de azért nem sok.
    HD660S2: kevés mély és kiabálósnak tűnt ott és akkor. Egyáltalán nem tetszett.
    HD800S: kevés mély, de az énekhangokat és a hanszereket nagyon szépen
    prezentálja. Ezzel együtt i elsírnám magamat, ha több százezret kiadnék érte és
    otthon meghallanám a hangját.

    Általános hifis benyomások: erőltetik a szalagot, olyan magnókkal, hogy azt hittem a Holdraszállásra készültek. Kényelmetlen, de legalább lehet hová tenni rengeteg pénzt. Szerintem ezek meghülyültek.

    Hangfalas rendszerből nagyon sok borzalmasan szólt (sokmilliós cuccok élesen szólnak, nincs mély, egy AC/DC számot konkrétan mélyek nélkül hoz le, stb), de voltak jók is. Ismét rájöttem, hogy annyira nem jó dolog fix pontból zenét hallgatni, egy nagyobb szobában is etolódott az egész hangtér, ha 50 centivel odébb ültem.
    Kiemelkedett a szekrény méretű elektrosztatikus cucc, élethűen szólt és a tere is jó volt.
    Aztán az utolsó szobáig azt mondtam magamban, hogy a dupla mélynyomós házimozi rendszer szólt a legfaszábban, mikor a legfelső emelet, legutolsó szobájába mentem, ahol két tornyot építettek 6 db, egyenként 5 ezer eurós mélynyomóból és mindet egymásra hangolták, kiegészítve valami kis méretű, de azért 20 ezer eurós hangfallal. Nagyon beteg cucc. Ott vagy fél órát ültem, életem legjobb hifi hangja szólalt ott meg, pedig egy picsányi szoba volt az egész.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák