Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz Petykemano #20579 üzenetére

    Föld hívja a jósgömböt :) TR4 még mindig egy elsősorban szerverekbee szánt foglalat, csak megkapta a HEDT LGA2011v3 és elődei mintájára. Abba az ordas nagy socketbe 4 CPU-t tartalmazó termékek kerülnek, ahol egy-egy ilyen lapka éppen Summit Ridge-en alapul. Ha lesz 8/16 Pinnacle Ridge lesz erre épülő TR és EPYC is.
    Ahogyan a Bulldozer alapú FX-81xx et követő Vishera FX-83xx frissítését is lekövettek az Opteron 41xx, 61xx után 43xx, 63xx széria (a 31xx és 33xx pedig eleve az asztali FX-ek ikertestvére volt és AM3 foglalatot használt).

    Egyébként ha AMD szerver szinten is jobban fókuszált volna a perf/watt vonalra (csak már nem érte meg fejleszteni rá) akkor átültette volna Kaveri és Godavari fejlesztéseit, mert azok a 28 nm gyártás és alacsonyabb max. órajel mellett több szálon jobban muzsikáltak.
    De addigra Intel teljesen elhúzott mellettük, ezt érzékelve ők is az olcsó termékvonalra koncentráltak (< $700 notebookok stb) és a 15 W elterjedésével fejlettebb gyártástech hiányában Carrizoval kicsit heréltek Godavarin némi fejlesztés mellett ( kevesebb L2 jobb L1 HPL -> HDL), Bristol pedig Carrizo frissítése (ahogy Trinitynek Richland, Kaverinek, Godavari).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák