Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Bici #20207 üzenetére

    Igen, én is így látom:

    akkora a (megérdemelt) hype az egész ZEN architektúra körül, hogy a partnereknél és potenciális vállalati végfelhasználóknál gyakorlatilag az összes döntéshozó, döntéselőkészítő hall róla, hogy van ilyen és érdemes/kell vele foglalkozni.

    Tehát mire most már oda kerül a dolog, hogy a ZEN eljut Epyc formájában a szerverpiacra és arra a partnerek konkrét terméket és marketinget építenek, a desktop vonal botladozásaiból is okulva egy viszonylag kész szerverplatformot tudnak a partnereknek átadni. Ezen a piacon nyilván kevésbé fér bele az, ami az AM4 startján volt. Mégpedig nagy haszonkulcsra a szerverpiacon számíthat a cég, és a ZEN a jelenlegi állás szerint pont oda a legmegfelelőbb, tehát ott nem szabad hibázni és nem szabad túl sorjásan piacra dobni az árút...

    Én úgy látom, hogy az egész DIY-desktop és prosumer vonal jelentősen (és helyesen) alá vannak rendelve a szervertörekvéseknek, itt fizeti meg az AMD azt a tanulópénzt (kezdeti UEFI-, driver-, szoftver-, hardvertámogatás) amit meg kellett fizetni egy ennyire új architektúrával (új chipset, úf foglalat, új architektúra, új RAM szabvány...).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák