Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    válasz HSM #18013 üzenetére

    Procinál (tudtommal), inkább a késleltetés a lényeg, és nem a sávszél , egy másik dolog, hogy ki lehet használni 64 GB ramot is 4 csatornán, de átlag mindennapi gépben még a 16 GB 2 csatorna sincs meghajtva. Server egy másik szint, más igények és/vagy feladatok vannak jelen, míg a HEDT platform egy eléggé kicsi szeletke. Ahol a mindennapi vásárlónak érdekes lehet a DDR4, az az APU-k. Legutolsó emlékem szerint csak DDR4 JEDEC 2400 lesz támogatva, de az előfordulhat, hogy összekeverem a Bristol Ridge-l. Szóval hiába akad ma már 3600as DDR4 kit, ha csak 2400on lesz használva, akkor csak a 2400as tempót és sávszélt kapod.
    De majd meglátjuk, szinte kár találgatni, mit fog tudni ténylegesen, jövő év márciusáig rengeteg minden változhat (én úgy gondolom, akkora látunk belőle valami érdemlegeset, boltokban).

    Halkan megjegyzem, nem fer egy átlag cuccot egy jobbhoz hasonlítani, jellemzően az AMD cuccok ezen hasaltak el marketingben. Állandóan jött az intel csúcshoz hasonlítgatás, amit nem tudott hozni abban a formában (és hiába tartunk ott, hogy a szoftver is kezd felnőni hozzá, ha már régen kivérzett az egész téma).

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák